Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018, 8:48:41 πμ

Πολιτική

"H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει συνοδευτικά μέτρα στήριξης για τους γαλακτοπαραγωγούς των ορεινών περιοχών στο πλαίσιο του "έλεγχου υγείας" της Kοινής Αγροτικής Πολιτικής (KAΠ)" απάντησε η Επίτροπος Γεωργίας κα Boel στον ευρωβουλευτή της NΔ κ. Γιάννη Γκλαβάκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επικείμενη αναθεώρηση της KAΠ. Συνεχίζοντας η Επίτροπος συμπλήρωσε ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις μικρές αγροτικές επιχειρήσεις, καθώς αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο για την διατήρηση της συνοχής της ευρωπαϊκής υπαίθρου.
Τετάρτη, 02 Ιούλιος 2008 07:07

Διπλασιάστηκε η λίστα αναμονής στον ΟΚΑΝΑ

Γράφτηκε από τον
Ο πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, ο εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας, Μανώλης Σκουλάκης, η Γραμματέας του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων, Μένη Μαλιώρη, και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Μαρία Καρακλιούμη,  με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους», επισκέφθηκαν το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα Θηβών. Το μεσημέρι, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία εργαζομένων  του ΟΚΑΝΑ και στη συνέχεια παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.
Τετάρτη, 02 Ιούλιος 2008 07:06

Πυκνώστε τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από τον
Ο Νέστορας της ανανεωτικής Αριστεράς, ο σχεδόν Κιλκισώτης Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσε με την εμφάνιση και ομιλία  του την Τετάρτη στο Κιλκίς  όσα καλά τον συνοδεύουν. Είναι ένας από τους ελάχιστους πολιτικούς που δεν κραυγάζει για να πείσει τάχα για την αλήθεια των απόψεων και των προτάσεών του. Χαμηλοί τόνοι, επιχειρήματα, σεβασμός στην άποψη του άλλου ακόμα κι όταν ριζικά διαφέρει από τη δική του… Εν ενί λόγω η παρουσία και η ομιλία του την Τετάρτη σε 100 περίπου φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργούς πολίτες γενικότερα αποτέλεσε μια όαση δημοκρατίας και θα τολμούσαμε να πούμε μια φωνή πολιτισμού.
Σάββατο, 14 Ιούνιος 2008 04:26

Πως συντηρείται η Εγνατία;

Γράφτηκε από τον
Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κατέθεσαν την Τετάρτη 11 Ιουνίου 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Φλωρίδης., με την οποία ζητούν στοιχεία για την συντήρηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού. Η συντήρηση της Εγνατίας οδού, οι σταθμοί διοδίων, οι σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, είναι μεταξύ των θεμάτων ΄που ζητούνται απαντήσεις και στοιχεία ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκέλος της ερώτησης που αναφέρεται στην εξωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.
Η επάρκεια τροφίμων στην Ε.Ε. είναι η νέα πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσει η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) στην ενδιάμεση αξιολόγησή (health check) της που πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο. Για το λόγο αυτό ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Γκλαβάκης κατέθεσε ερώτηση στην Επίτροπο Γεωργίας κα Boel ζητώντας να πληροφορηθεί με ποιό τρόπο σκοπεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βελτιώσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά στην επάρκεια τροφίμων και στην χωρίς προηγούμενο αύξηση των τιμών τους.
Πέμπτη, 12 Ιούνιος 2008 14:47

Εγκαινίασε Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης

Γράφτηκε από τον
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης εγκαινίασε χθες το απόγευμα το νέο  Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνης ν. Πιερίας που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΕΓΕ. Στο χαιρετισμό του ο κ. Υφυπουργός τόνισε ότι η νέα αγροτική δομή έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην ενημέρωση και πληροφόρηση του Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφου για τις παραγωγικές του δραστηριότητες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αξιοποιείται μια κτηριακή υποδομή που ανήκει στο Υπουργείο και που είχε εγκαταλειφθεί για δεκαετίες. 
Πέμπτη, 12 Ιούνιος 2008 14:46

Δήλωση Τσιτουρίδη για “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ”

Γράφτηκε από τον
 Δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και προέδρους τοπικών συμβουλίων του νομού δέχθηκε ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις θέσεις και απόψεις τους σχετικώς με το θέμα της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τσιτουρίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται με νέες προκλήσεις και καλείται ν΄ ανταποκριθεί και ν΄ αξιοποιήσει τις αυξημένες προοπτικές που της επιφυλάσσονται, παρά το γεγονός ότι, τα δέκα πρώτα χρόνια λειτουργίας του φιλόδοξου για τότε προγράμματος «Καποδίστριας» είχε καθηλωθεί χωρίς πάντα τους θεσμοθετημένους πόρους και με αρμοδιότητες που ενισχύονται, χωρίς να συνοδεύονται πάντα από τους αναγκαίους πόρους.
Πέμπτη, 12 Ιούνιος 2008 14:42

Στις ΗΠΑ ο Σ. Τσιτουρίδης

Γράφτηκε από τον
Aρχίζουν, τη Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2008, οι εργασίες της Υπο-Επιτροπής Διατλαντικών Σχέσεων της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη–Βοστώνη, 9–13 Ιουνίου τ.ε), στις οποίες θα μετάσχει ο Βουλευτής κ.  Σάββας Τσιτουρίδης (Ν.Δ., Κιλκίς).
Δευτέρα, 09 Ιούνιος 2008 04:42

Όλοι μαζί να βρούμε επιτέλους μια λύση

Γράφτηκε από τον
 Σύσκεψη με βουλευτές, νομάρχη και δήμαρχο Κιλκίς και αντικείμενο την χωροθέτηση και άμεση κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου, ζητεί με επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκη ο Βουλευτής και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης. Ο κ. Σάββας  Τσιτουρίδης απέστειλε την  επιστολή την Τετάρτη 4 Ιουνίου ζητώντας την οργάνωση σύσκεψης υπό την Προεδρία του, με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου στο Νομό. Ένα θέμα που διχάζει το Κιλκίς και προκαλεί αναταράξεις καθώς συγκρούονται διαφορετικές απόψεις.
Δευτέρα, 09 Ιούνιος 2008 04:34

Επίσκεψη Κιλτίδη στο Ποικίλον Όρος

Γράφτηκε από τον
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη στην περιοχή του Ποικίλου Όρους συνοδεία του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και βουλευτή της Β’ Αθηνών κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της ΤΕΔΚΝΑ και Δημάρχου Αιγάλεω κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, Δημάρχων της Δυτικής Αττικής, εκπροσώπων του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής (Α.Σ.Δ.Α) και υπηρεσιακών παραγόντων της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, της Περιφέρειας Δασών Αττικής και Δασαρχών της περιοχής.