Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017, 10:01:29 πμ

Πολιτική

Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2007 07:50

Το Αλφάβητο των Μέσων και η Διδασκαλία του

Γράφτηκε από τον
 Κάθε μήνα, από τη θέση που βρίσκομαι, λαμβάνω εκατοντάδες e-mails από πολίτες. Ένα μεγάλο ποσοστό αφορά την ποιότητα των εκπομπών των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Ανάμεσα σ’ αυτές τις επιστολές, τα e-mail, υπάρχουν και καταγγελίες που θα μπορούσαν να απασχολήσουν το ΕΣΡ ή εν πάση περιπτώσει θα μπορούσε να τις εξετάσει, εάν όχι να παρέμβει. Αυτές, όμως, είναι ελάχιστες.
 Όσοι πήγαν στον ΚΗΠΟ του Κιλκίς το απόγευμα του Σαββάτου για να ακούσουν ζητωκραυγές υπέρ του Βενιζέλου διαψεύστηκαν. Είναι μάλιστα εκπληκτικό ότι ο ομιλητής Βουλευτής Γιώργος Φλωρίδης δεν ανέφερε ούτε μια φορά το όνομα του κ. Βενιζέλου στη διάρκειας μιας ώρας ομιλία του!
Εξάλλου ο κ. Φλωρίδης νωρίς φρόντισε να δώσει το πολιτικό στίγμα της εκδήλωσής του, όπου στις δυο αίθουσες του ΚΗΠΟΥ συγκεντρώθηκαν περί τα 400 άτομα. «Η εκλογή νέου αρχηγού δεν είναι πασαρέλα. Να εκλέξουμε έστω όποιον τα λέει καλύτερα. Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε υποχρεωμένοι να συζητήσουμε για τα αίτια της χειρότερης ήττας του ΠΑΣΟΚ στην ιστορία του. Και μέσα από την αναζήτηση και τον καταλογισμό των αιτίων θα φανεί και ποια πρέπει να είναι η πολιτική μας και ποιος ο καταλληλότερος και αξιότερος να την κάνει κτήμα του λαού ώστε να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική πλειοψηφία που θα φέρει στην εξουσία το λαό» εξήγησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2007 07:27

Συμπληρωματική πίστωση στα δασαρχεία από Κιλτίδη

Γράφτηκε από τον
Με εντολή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη κατανεμήθηκε συμπληρωματική πίστωση ύψους 1.087.900 ευρώ στα Δασαρχεία 34 Νομών της χώρας για την προμήθεια επιβατικών αυτοκινήτων (τύπου jeep) που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες περιπολιών σε δασικές περιοχές, καθώς και για την προμήθεια λοιπού εξοπλισμού σε ότι αφορά τη δασοπροστασία.
Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2007 07:26

Χάρης Καστανίδης : Το ΠΑΣΟΚ ανήκει σε μέλη, όχι σε ΜΜΕ

Γράφτηκε από τον
 Μέσα στην κατάμεστη από υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου αίθουσα του κέντρου ΠΥΛΗ του Κιλκίς μίλησε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και βουλευτής Θεσσαλονίκης Χ. Καστανίδης, το πρωί της περασμένης Κυριακής, στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση ανοιχτή που οργάνωσε η Επιτροπή Στήριξης Γ. Παπανδρέου ν. Κιλκίς.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Χ. Ανθρακίδης και Γ. Καλπακίδης, οι πρώην βουλευτές Ν. Αφεντουλίδης και Δ. Παπαδόπουλος, οι υποψήφιοι βουλευτές Μ. Αμανατίδου, Θ. Παραστατίδης και Σ. Τσιόνκης (ο κ. Κίτης βρίσκονταν στην Αρτα), ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Γ. Φραγγίδης, Θ. Τριανταφυλλίδης και Θ. Τσιραμπίδης, καθώς και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Κ. Διαμαντοπούλου.
Σάββατο, 20 Οκτώβριος 2007 04:59

Συγκέντρωση με Καστανίδη

Γράφτηκε από τον
«Χιλιάδες πολίτες από όλη τη χώρα, το τελευταίο διάστημα – μετά τις εκλογές, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, γράφουν και στέλνουν επιστολές, κάνουν πολιτικές αναλύσεις, δημοσιεύουν άρθρα στον τοπικό τύπο και οργανώνουν δικτυακές κοινότητες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Στήριξης Γ. Παπανδρέου ν. Κιλκίς.
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης δέχθηκε στο γραφείο του το Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων (F.A.O.) κ. Jacque Diouf, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Εξωτερικών.
Τετάρτη, 17 Οκτώβριος 2007 08:34

Θ. Παραστατίδης : Κάλεσμα στήριξης στον Γ. Παπανδρέου

Γράφτηκε από τον
 Φίλες και φίλοι,
Στην τριαντάχρονη πορεία του κινήματός μας και μετά την εκλογική ήττα των πρόσφατων εκλογών, με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Παπανδρέου, επιχειρούμε την εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας, δηλαδή, την εκλογή του προέδρου του κόμματος από τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος.
Τετάρτη, 17 Οκτώβριος 2007 08:23

Κ. Κιλτίδης : Πόσο θα μας αντέξει ακόμα ο πλανήτης Γη;

Γράφτηκε από τον
Είναι γνωστό ότι για εκατομμύρια χρόνια τα μη λογικά όντα τήρησαν πιστά όλους τους απαράβατους κανόντες δικαίου και σεβάστηκαν το περιβάλλον που τα εξέθρεψε.
Ο άνθρωπος όμως στην προσπάθεια βελτίωσης του βιοτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού του επιπέδου, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στον πλανήτη με αποτέλεσμα στην αρχή της τρίτης χιλιετίας, οι κυβερνήσεις των κρατών, αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα να βρίσκεται μπροστά σε ένα αγωνιώδες ερώτημα: Πόσο ακόμη είναι δυνατό ο πλανήτης Γη να φιλοξενεί τον άνθρωπο και να παρέχει τα βασικά αγαθά για την επιβίωσή του;
Πέμπτη, 11 Οκτώβριος 2007 11:25

Δυο δήμοι φτάνουν και περισσεύουν

Γράφτηκε από τον
 Ωρίμασαν οι καιροί και η ιδέα της συνένωσης των ΟΤΑ σε ισχυρούς δήμους αποτελεί πλέον καθολικό και ώριμο αίτημα. Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση των Δημάρχων του νομού με πρωτοβουλία της ΤΕΔΚ κατέστη πλέον σαφές ότι σχεδόν όλοι προσανατολίζονται στην ιδέα των δυο δήμων. Έναν στο Κιλκίς και έναν στην επαρχία Παιονίας, του Πολυκάστρου συμπεριλαμβανομένου.
Πέμπτη, 11 Οκτώβριος 2007 11:21

Σε 3 διαρκείς επιτροπές της Βουλής ο Σάββας Τσιτουρίδης

Γράφτηκε από τον
 Με απόφαση του Προέδρου του Σώματος Δημήτρη Σιούφα
συγκροτήθηκαν οι διαρκείς επιτροπές της Βουλής.
Ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και τέως υπουργός Σάββας
Τσιτουρίδης συμμετέχει σε τρεις από αυτές.