Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018, 10:48:57 μμ

Πολιτική

Τρίτη, 04 Μαΐου 2010 14:45

Κιλτίδης : Έξι δήμοι στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
kiltidisΟ βουλευτής ν. Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Επειδή ουδέποτε κλήθηκα από κυβερνητικό ή αυτοδιοικητικό φορέα να εκφράσω την άποψή μου και τις θέσεις μου για τη νέα αυτοδιοικητική δομή (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ), θεωρώ χρέος μου να γνωστοποιήσω τις θέσεις – προτάσεις που κατέθεσα στο κόμμα μου.» Η όποια μεταρρύθμιση στον αυτοδιοικητικό χάρτη θα πρέπει να έχει μεσομακροπρόθεσμο στόχο, τουλάχιστον 20ετίας. Προφανώς η ταχύτατη ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών στις συγκοινωνίες και επικοινωνίες, όπως και η νέα ανθρωπογεωγραφία στην χώρα μας, επιβάλουν να θεσπισθεί ένα νέο πλαίσιο αυτοδιοίκησης.
georgantasΤηλεοπτική παρουσία στο τηλεοπτικό σταθμό Κεντρικής Μακεδονίας Europe1είχε ο κιλκισιώτης δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Γεωργαντάς, εκφράζοντας ενδιαφέρουσες απόψεις. Η συνέντευξη δόθηκε στην Εκπομπή «Καλησπέρα στον αέρα» και στους δημοσιογράφους Γεωργία Σαδανά και Κώστα Στεφανίδη, με τον κ. Γεωργαντά να δηλώνει:
«Η απαξίωση της πολιτικής εγκυμονεί κινδύνους για όλους. Δεν πρέπει να απαξιωθεί η πολιτική. Απαξίωση στην πρόσφατη πολιτική όχι στην ίδια την πολιτική.
Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 13:33

«Να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε»

Γράφτηκε από τον
floridisΉταν μια από τις τρεις τέσσερις εισηγήσεις που σχολιάστηκαν και μνημονευτηκαν θετικά απ΄πο το συνολο του τύπου για το ουσιώδες περιεχομενό της. Η τοποθέτηση του βουλευτή και πρωήν Υπουργού Γιώργου Φλωριδη στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη 27 Απριλίου όπου μίλησε ο πρωυπουργός και πρόεδρος  του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου   αποτέλσε την επομένη σημείο αναφοράς στον δημόσιο προβληματισμό που είναι σε εξέλιξη ενόψει των κρίσιμων καιρών που διανύει η χώρα μας. Να γίνουμε, αλλάζοντας κι εμείς, η αλλαγή που θέλουμε να δούμε. Να σχεδιάσουμε από την αρχή, ειναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Φλωριδης.
parastatidisO βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που συνήλθε στις 27-04-2010 στη βουλή παρουσία του πρωθυπουργού κ. Γεώργιου Παπανδρέου, παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της χώρας και την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. Στάθηκε όμως κυρίως στο ζήτημα της ηθικής πολιτικής, γιατί αυτό είναι κυρίως το τμήμα εκείνο που επηρεάζει τη σχέση της κοινωνίας με το πολιτικό σύστημα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου ο κ. Παραστατίδης:
Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 13:10

Εκκίνηση για “Καλλικράτη”

Γράφτηκε από τον
papandreouΓια πραγματικό άλμα για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας αναφορικά δε με το σχέδιο «Καλλικράτης», που απασχόλησε τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου,  έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ειδικότερα, ο αγώνας για να είναι η Ελλάδα στο εγγύς μέλλον μια διαφορετική χώρα είναι συνεχής, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την εισηγητική του ομιλία στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
«Είμαστε αποφασισμένοι, τόνισε, η Ελλάδα να διορθώσει, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, μια πορεία δεκαετιών και κάλεσε όλους τους Έλληνες να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια».
Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 13:09

Από 333 εώς 343 οι Δήμοι του Καλλικράτη

Γράφτηκε από τον
ragkousisΣε 333 με 343 από τους 1034 (910 δήμοι και 124 κοινότητες) μειώνονται οι δήμοι του «Καλλικράτη», επιβεβαιώνοντας στην ουσία ρεπορτάζ της αυτοδιοίκησης gr που έκανε λόγο για κάτω από 360. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο για τον "Καλλικράτη", τονίζοντας ότι το υπουργείο κατέληξε σε αυτόν τον αριθμό -η απόκλιση ανάμεσα στα δύο νούμερα οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν 14 περιπτώσεις δήμων που η εφαρμογή των κριτηρίων της μεταρρύθμισης οδηγούν σε δύο λύσεις- με βάση οκτώ ενιαία κριτήρια που βασίζονται στην απόφαση του συνεδρίου της Κυλλήνης της ΚΕΔΚΕ. Τα βασικότερα είναι:
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 22:06

Με κομματικές σκοπιμότητες σχεδιάζεται ο «Καλλικράτης»

Γράφτηκε από τον
tsitouridisΜε αφορμή τις κυβερνητικές παλινωδίες για την παρουσίαση του σχεδίου «Καλλικράτης», ο πρώην Βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Έμειναν λιγότερο από 200 μέρες μέχρι τις επόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Και παρά τις επανειλημμένες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για την παρουσίαση του, περιβόητου πλέον, σχεδίου «Καλλικράτης», οι ημερομηνίες περνούν η μια μετά την άλλη, με το κυβερνητικό σχέδιο να ράβεται και να ξηλώνεται ερήμην των πολιτών, των φορέων και των εκπροσώπων του ελληνικού λαού. Και όσο ο καιρός περνά, εντείνονται τα μεγάλα προβλήματα της τοπικής  αυτοδιοίκησης και παραμένουν αναπάντητα ερωτηματικά, όπως, μεταξύ των άλλων, η σκοπιμότητα της κυβέρνησης, η αποτελεσματικότητα  της νέας δομής του κράτους, η διαχείριση του τρέχοντος ΕΣΠΑ, η τύχη δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στους ΟΤΑ και στις δημοτικές επιχειρήσεις.
Χαρακτηρίστηκε ως μια από τις καλύτερες συνεντεύξεις που έδωσε ποτέ ο Γιώργος  Φλωρίδης. Είναι η οικονομική και κοινωνική συγκυρία τόσο δύσκολη ώστε οι κοινοτυπίες πλέον δεν συγκινούν. Ο Γιώργος Φλωρίδης στη συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαναγιώτου, στο»ΘΕΜΑ 98,9»  την Τετάρτη 21 Απριλίου, είπε τολμηρές αλήθειες και προκάλεσε αίσθηση. Κρίνουμε ότι οι αναγνώστες μας πρέπει να ενημερωθούν για τις απόψεις αυτές .  Από τη συνέντευξη αυτή καταχωρίζουμε το κύριο σώμα με τις απαντήσεις του βουλευτή Κιλκίς  και  πρώην υπουργού  στα κύρια ερωτήματα που συνοψίσαμε:
Μπορούσαμε να αποφύγουμε το Δ.Ν.Τ;
Την κινητοποίηση του κράτους δια των αρμοδιων οργάνων και οργανισμών του προτείνει ο Κ. Κιλτίδης ώστε να αξιοποιηθεί το πλεονέκτημα της χώρας μας από τη μη εμφάνιση της ηφαιστειακής τέφρας στον ουρανό και στην ελληνική γη. Προτείνει λοιπόν να ενταθούν οι προσπάθειες των ιθυνόντων ώστε να αυξηθούν οι εξαγωγές γεωργικών προϊόντων της αθικτης ελληνικής γης σε χώρες που υπέστησαν επί πολλές μέρες την επέλαση της ηφαιστεικής τέφρας στον ουρανό, και φυσικά  στη γη τους. Με ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  ομάδα βουλευτών της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής ν. Κιλκίς Κωνσταντίνος Κιλτίδης επισημαίνουν  τον σχετικό ρόλο του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου μεσούσης της οικονομικής κρίσης.
Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 04:48

Η σωτηρία σου είναι μέσα στο λαό σου, Ελλάδα!

Γράφτηκε από τον

Προτάσεις και θέσεις για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση ανέπτυξε ο βουλευτής του ν. Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης από το βήμα της βουλής την Τετάρτη 14/04/10 κατά την διαδικασία συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στηλίτευσε « τις παλινωδίες και την αναποτελεσματικότητά της»¨όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του πολιτικού του γραφείου.