Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, 5:29:19 μμ

Πολιτική

Τετάρτη, 04 Ιούνιος 2008 04:55

Στη Νέα Υόρκη ο Σ. Τσιτουρίδης

Γράφτηκε από τον
 Ο Βουλευτής Κιλκίς και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και στη Βοστώνη στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, από την Δευτέρα 9 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιουνίου, για να συμμετέχει στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διατλαντικών Σχέσεων. Ο κ. Τσιτουρίδης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με ανώτερους αξιωματικούς των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Βοστώνη οπού θα έχει συναντήσεις με αμερικανούς αξιωματούχους και ακαδημαϊκούς από Πανεπιστήμια της Βοστώνης για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τετάρτη, 04 Ιούνιος 2008 04:53

Στην Υγεία κυριαρχούν βιτρίνα και υποσχεσιολογία

Γράφτηκε από τον
Απαντήσεις στα θέματα της αρμοδιότητάς του, δηλαδή της υγείας, αλλά και σε ευρεία γκάμα θεμάτων όπως η οικονομία, η πώληση του ΟΤΕ, το προφίλ του ΠΑΣΟκ και ο νές πολιτικός του λόγος. οι σχέσεις με τον ΣΥΝ και σε όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ δίνει ο βολυευτής Κιλκίς του κινήματος και πρώην Υπουργός Γιώργος Φλωρίδης σε μεγάλη συντευξή του στο Αθηναίκό Πρακτορείο Ειδησεων.   
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος ου παρουσιάζει για τους αναγνώστες - Κιλκισιώτες αναδημοσιεύουμε το πλήρες κέιμενο της συνέτευξης.
Τετάρτη, 04 Ιούνιος 2008 04:43

Στέφανος Τσίονκης : Μνήμη Αν. Παπανδρέου

Γράφτηκε από τον
Στις 23 Ιουνίου 2008 συμπληρώνονται 12 χρόνια χωρίς τον μεγάλο μας ηγέτη Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, που σημάδεψε καθοριστικά και αποφασιστικά την πορεία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Με τους αγώνες που ενέπνευσε στο μεγάλο δημοκρατικό κίνημα βοήθησε αποφασιστικά στην εδραίωση της δημοκρατίας και στον εκσυγχρονισμό του αυταρχικού κράτους της δεξιάς. Με την πολιτική του ο ελληνικός λαός ενώθηκε και επουλώθηκαν οι μεγάλες πληγές της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και του εμφύλιου σπαραγμού.
Κυριακή, 01 Ιούνιος 2008 12:44

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική χτυπά και το χώρο της υγείας

Γράφτηκε από τον
Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, ο εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του Κινήματος, Μανόλης Σκουλάκης και το μέλος του ΚΤΕ Υγείας, Έκτορας Νασιώκας, έδωσαν, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, συνέντευξη Τύπου, με θέμα: «Η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των απαντήσεων του κ. Φλωρίδη στη συνέντευξη τύπου: Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Οι εργαζόμενοι στο χώρο της δημόσιας υγείας βρίσκονται σε παρατεταμένες κινητοποιήσεις εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό και που προφανώς έχει σημαντικές επιπτώσεις στη δυνατότητα των Ελλήνων να δεχτούν τις υπηρεσίες υγείας από το κράτος, είναι ότι η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το 2004 είχε μια πολύ ξεκάθαρη επιλογή. Να υποβαθμίσει με κάθε τρόπο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και βεβαίως να ενισχύσει με κάθε τρόπο τον ιδιωτικό τομέα υγείας.
Παρασκευή, 30 Μάιος 2008 15:15

Τα δάση σε... ιδιώτες!

Γράφτηκε από τον
 «Η δασική πολιτική, η προστασία και διαχείριση των δασών, - βασική και συνταγματική υποχρέωση του κράτους - ανατίθεται ουσιαστικά σε ιδιώτες, μέσω «μνημονίου συνεργασίας» που υπογράφτηκε μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της «Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης» WWF – Ελλάς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. «Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης δεν αποτελεί παρά τη συνέχεια των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού, οι οποίες άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» για την εμπορευματοποίηση του δημόσιου δασικού μας πλούτου σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού.
Τετάρτη, 28 Μάιος 2008 13:58

Ο Κ. Κιλτίδης επιζητά συνεργασία για το κυνήγι

Γράφτηκε από τον
O Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης με εγκύκλιο που υπέγραψε σήμερα, καλεί τις Δασικές Υπηρεσίες και τις Κυνηγετικές Οργανώσεις της χώρας να συνεργαστούν αρμονικά και με πνεύμα ειλικρίνειας σε θέματα διαχείρισης της θηραματοπονίας και του φυσικού μας περιβάλλοντος. Όπως επισημαίνει ο κ. Υφυπουργός στη σχετική εγκύκλιο, στο πεδίο άσκησης της δασικής πολιτικής, πέραν των Κεντρικών και Δασικών Υπηρεσιών, ενεργό ρόλο διαδραματίζουν και οι Κυνηγετικές Οργανώσεις καθώς η θηρευτική δραστηριότητα περιλαμβάνεται στον τομέα ευθύνης των δασικών υπηρεσιών και των πολλαπλών λειτουργιών του δάσους  αλλά και το σύνολο των δράσεων  που αναπτύσσει η συντριπτική πλειονότητα των οργανωμένων Κυνηγετικών Συλλόγων  αποσκοπεί στην αειφορία της θηραματοπανίδας  και κατ΄ επέκταση στην προστασία της άγριας πανίδας και χλωρίδας.
Τετάρτη, 28 Μάιος 2008 13:55

Συνάντηση Κιλτίδη με ΥΜΑΘ Μ. Τζίμα

Γράφτηκε από τον
 Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, δέχτηκε στο ΥΜΑ-Θ τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη. Στη διάρκεια της συνεργασίας τους, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥΜΑ-Θ κ. Λουκά Ανανίκα και του Αν. Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Κορτσάρη, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στην Ανάπτυξη και την Προστασία  των Δασών, την Αγροτική Οικονομία  και για πιστώσεις που θα δοθούν στο πλαίσιο της 4ης Προγραμματικής Περιόδου, για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και τη δημιουργία αναπτυξιακών υποδομών,  στη Βόρεια Ελλάδα.
Τετάρτη, 28 Μάιος 2008 13:54

Παρέμβαση Τσιτουρίδη για Σκόπια στο ΝΑΤΟ

Γράφτηκε από τον
 «Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές στα Σκόπια οφείλει να απαλλαγεί από προκλητικές και ανιστόρητες λογικές και πρακτικές. Η ελληνική κυβέρνηση έκανε την αναγκαία διαδρομή για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Π.Γ.Δ.Μ). Εάν η πλευρά των Σκοπίων δεν κάνει την διαδρομή που της αναλογεί, τότε δεν θα ενταχθεί ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Τετάρτη, 28 Μάιος 2008 13:52

Δράση ΣΥΝ στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
 Την περασμένη Παρασκευή επισκέφτηκε το Κιλκίς ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΣΥΝ Νίκος Χουντής και είχε συνάντηση με το Νομάρχη Ε. Μπαλάσκα και το Δήμαρχο Κιλκίς Δ. Τερζίδη. Του αναφέρθηκαν τα κρίσιμα προβλήματα του τόπου και συγκεκριμένα απέκτησε πληροφόρηση για τα παρακάτω: - Το Τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ) και οι διαφαινόμενες δυσοίωνες αναπτυξιακές προοπτικές για την περιφέρεια και το Κιλκίς ειδικότερα.
Τη λειτουργία του νέου οικίσκου του Βοτανικού Κήπου Κρουσίων θα εγκαινιάσει την Κυριακή 8 Ιουνίου στις 11.30 π.μ. ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό,  τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται η χρηματοδότηση για τη λειτουργία του Βοτανικού Κήπου από το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg και βάσει αυτού εξαντλούνται κατά τα προβλεπόμενα  οι συμβάσεις εργασίας των 17 εργαζομένων. Με πρωτοβουλία του κ. Κιλτίδη η οποία εκδηλώθηκε τον Απρίλιο, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η συνέχιση λειτουργίας του Βοτανικού Κήπου σε στέρεες πλέον βάσεις, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Υφυπουργού.