Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018, 9:45:13 πμ

Πολιτική

Ολοκληρώνεται έως το τέλος του τρέχοντος μηνός η καταβολή των αποζημιώσεων στους βαμβακοπαραγωγούς του νομού, που επλήγησαν από το «πράσινο σκουλήκι», καθώς και στους σιτοπαραγωγούς που επλήγησαν από την ξηρασία του 2005.
Κυριακή, 26 Αυγούστου 2007 04:27

Η Ελλάδα στις κάλπες

Γράφτηκε από τον
Θυμούνται άραγε οι γηραιότεροι από τους αναγνώστες μας και πάντως όσοι είχαν δικαίωμα ψήφου το 1946 στις πρώτες μεταπολεμικές εκλογές, πόσες εγγραφές έχει το εκλογικό τους βιβλιάριο; Τουλάχιστον μέχρις ότου υπήρχαν εκλογικά βιβλιάρια; Πόσες φορές δηλαδή έγιναν εκλογές μετά την κατοχή;
Για να διευκολύνουμε τη μνήμη τους και με την ευκαιρία των προσεχών εκλογών θα επιχειρήσουμε ένα εκλογικό οδοιπορικό από το 1946 μέχρι τις μέρες μας. Συνολικά οι Έλληνες προσήλθαν σε εθνικές εκλογές 22 φορές.
Ας ξεκινήσουμε μια σύντομη αναδρομή, σκιαγραφώντας αμυδρά μόνο το πολιτικό κλίμα μισού αιώνα.
Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2007 13:49

Περιοδείες ΚΚΕ

Γράφτηκε από τον
Με την τελική έγκριση από τα αρμόδια όργανα του Κόμματος οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη, το οποίο είναι το εξής:
Αθανασιάδης Θεόδωρος ετών 31 Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός
Ανδρεανίδης Λάζαρος ετών 43 Κτηνίατρος
Αποστολίδου Μαρία ετών 43 Φυσικοθεραπεύτρια
Οργαντζή Άκης 51 ξεονοδοχοϋπάλληλος
Πινέλης Κώστας ετών 59 συνταξιούχος Δημοτικός Υπάλληλος.
Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2007 13:34

Πλήρες και “μάχιμο” ψηφοδέλτιο από Λ.Α.Ο.Σ

Γράφτηκε από τον
Με τη σιγουριά πως θ’ αυξήσουν τη δύναμή τους, σε σχέση με τις εκλογές του 2004 κινούνται τα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. στο νομό Κιλκίς, όπου  είχαν συγκεντρώσει 2.535 ψήφους, ποσοστό 3,3%.
Το κόμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη κλείνει σήμερα και την πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου του. Ο μέχρι τώρα προβληματισμός ήταν αν θα καλυθεί η θέση από γυναίκα, για να γίνε η τελική επιλογή ανάμεσα σε δύο πρόσωπα που εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους.
Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2007 12:08

Επίσκεψη Τσιτουρίδη στο δήμο Γαλλικού

Γράφτηκε από τον
Επίσκεψη στο Δήμο Γαλλικού πραγματοποίησε την Παρασκευή 17 Αυγούστου ο π. Υπουργός Απασχόλησης – Κοινωνικής Προστασίας,  νυν βουλευτής ν. Κιλκίς Σάββας Τσιτουρίδης  και είχε εποικοδομητική συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.
Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2007 11:52

Με Τσαβδαρίδη έκλεισε το γαλάζιο ψηφοδέλτιο

Γράφτηκε από τον
Ο κ. Ονούφριος Τσαβδαρίδης υπαναχώρησε τελικά και δέχτηκε να συμπεριληφθεί στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, το οποίο πλέον είναι έτοιμο.
Έτσι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο ν. Κιλκίς περιλαμβάνονται οι βουλευτές Κώστας Κιλτίδης, Σάββας Τσιτουρίδης και οι κ. Ονούφριος Τσαβαδαρίδης, Θεόδωρος Πασσαλίδης και Δημήτρης Μακρής.
Σάββατο, 18 Αυγούστου 2007 14:08

Οι υποψήφιοι βουλευτές του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Aν και ουσιαστικά βρισκόμασταν εδώ και καιρό σε προεκλογική περίοδο και όλοι ανέμεναν πως στα τέλη Σεπτεβρίου θα οδηγούμασταν στις κάλπες, εν τούτοις κανένα κόμμα δεν έχει ανακοινώσει τους υποψήφιους βουλευτές του, ενώ μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, οδηγούμαστε σε εκλογές-εξπρές.
Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2007 07:28

Ένταξη και του νομού Κιλκίς στους παραμεθόριους

Γράφτηκε από τον
Την παρέμβαση του βουλευτή Κιλκίς της Ν.Δ. και τέως υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη προκάλεσαν οι αντιδράσεις υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ νομού Κιλκίς σε διάταξη του νομοσχεδίου περί αγορών χρηματοπιστωτικών μέσων, σύμφωνα με την οποία δικαιούχοι του επιδόματος προβληματικών και παραμεθορίων περιοχών, ύψους 120 ευρώ, καθίστανται μόνον οι συνάδελφοί τους του νομού Πέλλας.
Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2007 15:49

Ο πόλεμος των ...κύκλων

Γράφτηκε από τον
Σε πόλεμο χαρακωμάτων, μέσω των “κύκλων” τους, εξελίσσεται η αντιπαράθεση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κιλτίδη και Σάββα Τιστουρίδη σχετικά με την εμφάνιση της υποσχεσιολογίας στην πολιτική ζωή του νομού και την ευθύνη καθενός εξ αυτών.
Ενόχλησε την πλευρά Τσιτουρίδη η καταγγελία του βουλευτή Κώστα Κιλτίδη περί ακατάσχετης υποσχεσιολογίας θέσεων εργασίας, σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου στα τοπικά μ.μ.ε.