Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018, 6:59:23 πμ

Πολιτική

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 12:46

Μόνη πολιτική της Ν.Δ η κατεδάφιση του ΕΣΥ

Γράφτηκε από τον
Όλα τα επικοινωνιακά τερτίπια της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης διαλύθηκαν από την αδυσώπητη πραγματικότητα της κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η κριτική που ασκήσαμε προς την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας για την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, την τραγική έλλειψη προσωπικού, τη μη αντιμετώπιση των οξυμμένων εργασιακών θεμάτων των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, δυστυχώς επιβεβαιώνεται με οδυνηρό για τον ελληνικό λαό τρόπο.
Σάββατο, 26 Ιουλίου 2008 05:30

Μαζί με τους αγρότες και τους εργάτες

Γράφτηκε από τον
Όλοι δέχονται βαρύτατα πλήγματα από την ακρίβεια στην αγορά και σε όλους είναι επαχθείς οι συνέπειες της απουσίας του κράτους από κρίσιμες λειτουργίες σε υγεία, παιδεία και πρόνοια κ.α.
Όλοι όμως συμφωνούν πως οι συνέπειες και τα πλήγματα είναι οδυνηρότερα στις δυο φτωχότερες τάξεις της χώρας, τους εργάτες και τους αγρότες. Η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα επέλεξε στην διήμερη επίσκεψή της από σήμερα στο Κιλκίς να συναντηθεί και να μιλήσει ακριβώς με τα κατ’ εξοχήν θύματα, τους αγρότες και εργάτες του νομού.
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 07:33

Ενίσχυση στο Χέρσο για τις ζημιές από χαλάζι

Γράφτηκε από τον
Παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών για την ενίσχυση του Δήμου Χέρσου, υποδομές του οποίου καταστράφηκαν από την ισχυρή χαλαζόπτωση του Ιουνίου, άσκησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης. Η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του κ. Κιλτίδη και ο Δήμος Χέρσου επιχορηγείται με το ποσό των 80.000ευρώ για έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο και σε γέφυρες  του Χέρσου, έδρας του Δήμου και των οικισμών  Πλαγιάς και Κορομηλιάς.
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 07:30

Απάντηση Μπαρόζο σε Γκρούεφσκι

Γράφτηκε από τον
 Με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου αναμένεται να ευθυγραμμιστεί η απάντηση του προέδρου της Κομισιόν στην επιστολή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ. Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω αποφάσεις επικεντρώνονται στο θέμα της ονομασίας και των σχέσεων καλής γειτονίας και δεν γίνεται καμία αναφορά σε άλλα ζητήματα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έμπειρων διπλωματών που επικαλείται Το Βήμα της Τρίτης, οι κινήσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ έχουν διπλή στόχευση. Κατ΄αρχήν, ο κ. Γκρούεφσκι επιθυμεί να κυριαρχήσει πλήρως στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 07:29

Σύσκεψη Κ. Κιλτίδη για προστασία Υμηττού

Γράφτηκε από τον
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, επισκέφθηκε σήμερα την α’ και β’ δασική ζώνη του Υμηττού και κατόπιν είχε συνεργασία με το Σύνδεσμο Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ).
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 12:28

Γιώργος Φλωρίδης :Αλλαγή ή μεταμόρφωση;

Γράφτηκε από τον
1. Από τη στιγμή που η πολιτική στη χώρα μας έπαψε να παράγει προσδοκία και οι δείκτες απαισιοδοξίας πήραν την ανηφόρα, η βαθύτερη κοινωνική αναζήτηση επιστρέφει ως αδήριτη ανάγκη στις λέξεις «αναγέννηση», «ανατροπή», «αλλαγή».
Οι φωνές αυτές έρχονται από παντού, από «δεξιά» και «αριστερά», και δεν εντοπίζουν περιορισμένους τομείς κρίσης. Αναφέρονται αδιακρίτως στους πάντες και στα πάντα. Διαμορφώνεται ένα ισχυρό ρεύμα με εμφανείς εκρήξεις για την υπέρβαση όλων των υποδειγμάτων: παραγωγικό, αναπτυξιακό, καταναλωτικό, διατροφικό, περιβαλλοντικό, πνευματικό και πάει λέγοντας.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 06:19

Εγκύκλιος Κ. Κιλτίδη για θανατηφόρο τσιμπούρι

Γράφτηκε από τον
Με αφορμή την εκδήλωση μεμονωμένου κρούσματος αιμορραγικού πυρετού σε πολίτη που προκλήθηκε από ειδικό κρότωνα (τσιμπούρι) στην περιοχή της Ροδόπης, εδόθη εντολή από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη να διεξαχθεί επιδημιολογική μελέτη σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής  του Α.Π.Θ  στις εκτροφές μικρών μηρυκαστικών και στρουθοκαμήλου για τις περιοχές  Θράκης, Μακεδονίας και Ηπείρου και τις νησιώτικες περιοχές του Βορείου  Αιγαίου.
Η συμβολή των Ελλήνων Ποντίων στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, ήταν το θέμα της εκδήλωσης, που πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ, στο συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 90 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε προσπάθεια να ριχτεί φως σε μια πλευρά της Ιστορίας της ΕΣΣΔ και του Ποντιακού Ελληνισμού, που όχι μόνο αποκρύπτεται από την αστική ιστοριογραφία, αλλά διαστρεβλώνεται, με μεθόδους μαύρης αντικομμουνιστικής προπαγάνδας.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:01

Η κυβέρνηση σεβάστηκε το λόγο της για τις παραμεθόριες

Γράφτηκε από τον
Τις επιμέρους ρυθμίσεις που περιέχονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τις οποίες εξισώνεται ο ν. Κιλκίς με τους ήδη ενταγμένους νομούς στο καθεστώς παραμεθόριων περιοχών αναλύει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το πλήρες κείμενο της νεότερης ανακοίνωσής του έχει ως εξής:
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:44

Να ξαναζωντανέψει o Ροδώνας

Γράφτηκε από τον
Πρωτοβουλία για την οικιστική χρήση του οικισμού Ροδώνας του Δήμου Μουριών, κατά το πρότυπο ανάπτυξης του Παλαιού Λιθωτού, έχει αναλάβει από τα τέλη του περασμένου χρόνου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης προκειμένου το ιστορικό και ερημωμένο σήμερα χωριό να αποκτήσει ζωντάνια και δυναμική. Ο κ. Κιλτίδης έχει δώσει οδηγίες στην αρμόδια υπηρεσία (Διεύθυνση Πολιτικής Γης) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες για τη ρύθμιση των εκτάσεων της Ροδώνας.