Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018, 12:18:07 μμ

Πολιτική

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 04:11

Σε πυρόπληκτες περιοχές των Πιερίων ο Κιλτίδης

Γράφτηκε από τον
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης επισκέφθηκε την Τρίτη τις πυρόπληκτες περιοχές των Πιερίων ορέων και πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στο φράγμα της Μόρνας, συνοδεία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γ. Τσιότρα, του Νομάρχη Πιερίας κ. Γ. Παπαστεργίου και της Διευθύντριας Δασών της Περιφέρειας κας. Α. Τσακιστράκη.
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007 09:15

Συναντήσεις Τσιτουρίδη

Γράφτηκε από τον
 Ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. και τέως υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης δέχθηκε το περασμένο Σάββατο 24-11-2007 σε συνάντηση εργασίας τα προεδρεία των Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς, Πολιτιστικού Συλλόγου Στενημαχιτών Κιλκίς «Ο Άγιος Τρύφων», Συλλόγου Ποντίων Δήμου Αξιούπολης, Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Η Αρμονία», Συλλόγου Γυναικών Νέας Σάντας, Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, Μορφωτικού  Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Αγιονερίου «Μίστι», Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς και Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης (ΚΚΣ) Κιλκίς.
Η γενική συνέλευση των μετόχων της Αναπτυξιακής Κιλκίς επιβεβαίωσε ομόφωνα την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Παύλου Πασσαλίδη ύστερα από μια διαδικασία που περιείχε πολλά και παράδοξα στοιχεία. Κατ’ αρχήν στη συνέλευση των μετόχων το πρωί του Σαββάτου το μοναδικό θέμα ήταν η έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Με 112.500 ευρώ η ΑΝ.ΚΙ είναι η εταιρεία με το χαμηλότερο μετοχικό κεφάλαιο των αναπτυξιακών εταιρειών που λειτουργούν στην Περιφέρεια. Είναι ενδεικτικό ότι οι αντίστοιχες εταιρείες λειτουργούν με κεφάλαια από 170.000 έως και 600.000 ευρώ.
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 04:38

Ερώτηση Τσιτουρίδη για Τελωνείο Δοϊράνης

Γράφτηκε από τον
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, σχετική με την κατασκευή νέου κτιριακού συγκροτήματος για το Τελωνείο Δοϊράνης, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλετής Κιλκίς της Ν.Δ. και τέως Υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης.
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 04:37

Ερώτηση του ΚΚΕ υπέρ κτηνοτρόφων

Γράφτηκε από τον
Απειλούνται «με χρεοκοπία και ξεκλήρισμα πολλοί κτηνοτρόφοι», αναφέρουν σε ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ, με αφορμή κανονισμό της Ε.Ε που επιβάλλει τη νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 11:30

Συνεργασία Κ. Κιλτίδη με επιστήμονες των ΗΠΑ

Γράφτηκε από τον
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης είχε συνεργασία με τη Διεπιστημονική Ομάδα των Η.Π.Α. η οποία εξειδικεύεται σε θέματα αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών και για το σκοπό αυτό βρίσκεται στη χώρα μας από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2007.
Τα μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας παρουσίασαν στον κ. Υφυπουργό το σχέδιο επέμβασης που συνέταξαν, με περιοχή μελέτης τη λεκάνη απορροής του Κλαδέου ποταμού στο ν. Ηλείας και ανέλυσαν τη μεθοδολογία του.
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 11:07

«Προσπαθούν να διχάσουν και να διασπάσουν το ΠΑΣΟΚ»

Γράφτηκε από τον
 Με σκληρή δήλωση απαντά ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην νομάρχης Θεόδωρος Παραστατίδης σε «σημαντικά στελέχη του νομού μας», φωτογραφίζοντας το βουλευτή του κόμματος Γιώργο Φλωρίδη, που «προσπαθούν να διχάσουν την εκλογική βάση με τον κίνδυνο της διάσπασης…»
Στη δήλωσή του ο κ. Παραστατίδης αναφέρει:
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:54

Περιοδεία Κ. Κιλτίδη σε πυρόπληκτες περιοχές

Γράφτηκε από τον
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, επικεφαλής κλιμακίου του Υπουργείου, πραγματοποίησε επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου, όπου επιθεώρησε την πορεία των δασικών αντιπλημμμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στους νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Ο κ. Κιλτίδης προήδρευσε στη συνέχεια σε διαδοχικές συσκέψεις, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των Νομαρχών των προαναφερθέντων νομών, Δημάρχων δασικών υπαλλήλων και στελεχών των δασικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:50

Το Αλφάβητο των Μέσων και η Διδασκαλία του

Γράφτηκε από τον
 Κάθε μήνα, από τη θέση που βρίσκομαι, λαμβάνω εκατοντάδες e-mails από πολίτες. Ένα μεγάλο ποσοστό αφορά την ποιότητα των εκπομπών των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Ανάμεσα σ’ αυτές τις επιστολές, τα e-mail, υπάρχουν και καταγγελίες που θα μπορούσαν να απασχολήσουν το ΕΣΡ ή εν πάση περιπτώσει θα μπορούσε να τις εξετάσει, εάν όχι να παρέμβει. Αυτές, όμως, είναι ελάχιστες.
 Όσοι πήγαν στον ΚΗΠΟ του Κιλκίς το απόγευμα του Σαββάτου για να ακούσουν ζητωκραυγές υπέρ του Βενιζέλου διαψεύστηκαν. Είναι μάλιστα εκπληκτικό ότι ο ομιλητής Βουλευτής Γιώργος Φλωρίδης δεν ανέφερε ούτε μια φορά το όνομα του κ. Βενιζέλου στη διάρκειας μιας ώρας ομιλία του!
Εξάλλου ο κ. Φλωρίδης νωρίς φρόντισε να δώσει το πολιτικό στίγμα της εκδήλωσής του, όπου στις δυο αίθουσες του ΚΗΠΟΥ συγκεντρώθηκαν περί τα 400 άτομα. «Η εκλογή νέου αρχηγού δεν είναι πασαρέλα. Να εκλέξουμε έστω όποιον τα λέει καλύτερα. Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε υποχρεωμένοι να συζητήσουμε για τα αίτια της χειρότερης ήττας του ΠΑΣΟΚ στην ιστορία του. Και μέσα από την αναζήτηση και τον καταλογισμό των αιτίων θα φανεί και ποια πρέπει να είναι η πολιτική μας και ποιος ο καταλληλότερος και αξιότερος να την κάνει κτήμα του λαού ώστε να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική πλειοψηφία που θα φέρει στην εξουσία το λαό» εξήγησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.