Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 10:09:11 πμ

Πολιτική

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:17

Αντίδραση ΠΑΣΚ για το ασφαλιστικό

Γράφτηκε από τον
«Με συνοπτικές διαδικασίες, παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή του Ασφαλιστικού θα γίνει σταδιακά μετά το 2010, η κυβέρνηση προωθεί ανατροπές και σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας που ουσιαστικά και πάλι θα πλήξουν τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις, τις μητέρες τους χαμηλοσυνταξιούχους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚ Δημοσίων Υπαλλήλων νομού Κιλκίς.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 09:54

Συνεργασίες Τσιτουρίδη για προώθηση τοπικών αιτημάτων

Γράφτηκε από τον
 Το θέμα του προαστιακού σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης – Κιλκίς  απασχόλησε την συνάντηση του βουλευτή Κιλκίς  της Ν.Δ. και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ  Αναστάσιο Ευσταθίου. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε , ότι ο κ. Ευσταθίου τον διαβεβαίωσε , ότι ήδη προωθείται η σχετική μελέτη του έργου.
 Παρέμβαση υπέρ των κατοίκων του Πολυκάστρου που αντιμετωπίζουν τη μήνι της ΕΛΒΙΕΞ κάνουν στη Βουλή με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης  και  ΠΕΧΩΔΕ οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Σοφία Καλαντίδου και Γιάννης Ζιώγας.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:32

Το ΚΚΕ καταγγέλλει Alumil και Δευτεροβάθμια

Γράφτηκε από τον
Η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει στο λαό και τη νεολαία του νομού την διοργάνωση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής αλουμινίου «Αλουμίλ» του Γ. Μυλωνά, πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ), «Διαγωνισμό έργων ζωγραφικής», συνδυασμένο με την προβολή της ταινίας «Μια Ενοχλητική Αλήθεια » του Αλ Γκόρ, ως προσπάθεια ταξικής συμφιλίωσης των εργαζόμενων με το κεφάλαιο και καθαγιασμού ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων, όπως ο συνεχής βομβαρδισμός του Ιράκ και το δεκαετές εμπάργκο, που κόστισε τη ζωή σε 1,5 εκατομμύρια παιδιά, και ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:13

Ο Κιλτίδης επιθεώρησε τα έργα στην Ολυμπία

Γράφτηκε από τον
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης επιθεώρησε στην αρχαία Ολυμπία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και ανασύστασης του δασικού χώρου της περιοχής.
Ο κ. Κιλτίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σύνολο των παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί κατά τους κανόνες της επιστήμης, με υπερπροσπάθεια, όπως τόνισε, των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (τοπικών Δασαρχείων, Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών, ΕΘΙΑΓΕ) αξιοποιώντας την υλικοτεχνική υποδομή του Υπουργείου.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης εξέθεσε ενώπιον της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος του Ελληνικού Κοινοβουλίου το έργο της ασκούμενης πολιτική στο Δασικό τομέα.
«Η νέα Δασική Πολιτική στηρίζεται στη θεμελιώδη αρχή της αειφορίας, στον πολυλειτουργικό ρόλο των δασικών οικοσυστημάτων και συνιστά το υπόβαθρο για την ουσιαστική ανάπτυξη της φυτικής και ζωικής παραγωγής» επισήμανε στην εισήγησή του ο κ. Κιλτίδης ενώ υπογράμμισε το σύνολο των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν για την αντιπλημμυρική θωράκιση των πυρόπληκτων δασικών περιοχών με την κατασκευή των απαραίτητων αντιδιαβρωτικών και αντιχειμαρρικών έργων. «Έγινε το μεγαλύτερο αντιδιαβρωτικό έργο όλων εποχών και μάλιστα σε ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο που είχαμε» τόνισε χαρακτηριστικά.
 Στις 26 Φεβρουαρίου στις 19:00 ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του Νομού μας Σάββας Τσιτουρίδης συναντήθηκε στην οικία του με τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων και του Συλλόγου Παιόνων Αττικής. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η σύζυγος του Υπουργού κ. Μαρία Τσιτουρίδου, η γραμματέας του πολιτικού του γραφείου κ. Άννα-Μήνα Παπαδοπούλου και τα μέλη των δύο Διοικητικών Συμβουλίων με επικεφαλής τους προέδρους τους Βασίλη Κωνσταντινίδη και Νίκη Σαμαρά-Κόνσολα.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:37

Επαφές Κ. Κιλτίδη για φράγματα και υγεία

Γράφτηκε από τον
 Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, με αντικείμενο την αξιοποίηση του φράγματος Γουμένισσας, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο στη Γουμένισσα, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη και με τη συμμετοχή των Δημάρχων Γουμένισσας κ. Στέλιου Παπαπαναγιώτου, Πολυκάστρου κ. Δημήτρη Σμυδάκη Ευρωπού κ. Ευθύμιου Κουρτζανίδη του καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Θεοφάνη Παυλίδη, του Δασάρχη Γουμένισσας, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων των τριών ΟΤΑ.
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008 14:40

Ημερίδα για τα δάση με πρωτοβουλία Κιλτίδη

Γράφτηκε από τον
Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται Διημερίδα Δασικής Πολιτικής στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για την πρώτη Διημερίδα που διοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007 – 2013, και αποσκοπεί στη διαμόρφωση πολιτικών για την ανάπτυξη, διαχείριση και προστασία των Δασών.
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008 14:37

Ο Συνασπισμος και το 5ο Συνέδριο του

Γράφτηκε από τον
Μαύρα σύννεφα φαίνονται πάνω από τον Συνασπισμό. Έχουμε δύο εξαίρετους υποψήφιους τον Φώτη Κουβέλη και τον Τσίπρα. Ο σύντροφος Φώτης έχει τη γνώση, την πείρα και την πειθώ, ο δε νεαρός σύντροφος έχει το νεαρό της ηλικίας. Αυτό δε λέει τίποτα, κοντεύουμε να πέσουμε σε ολέθριες περιπτώσεις, γιατί τον νεαρό Τσίπρα τον προωθεί η “κλίκα” του σημερινού προέδρου χωρίς να προσέξουν τις αξίες γενικά της αριστεράς.