Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, 4:26:42 πμ

Πολιτική

Από τις αρχές Ιουλίου έχει ενταχθεί  η έγκριση της μελέτης από το υπουργείο Οικονομικών για τη σύνδεση της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς με την σιδηροδρομική γραμμή την οποία συνδέει με τη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε, από το Κιλκίς όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ,  ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης. Δεν είναι ακριβώς είδηση καθώς σχετικές επί του θέματος προϋπήρξαν και δήλωση του πώην υπουργού από τον Μάρτιο Νίκου Παππά και ανακοίνωση του ΟΣΕ όταν εντάχθηκε η μελέτη.

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ιωάννη Βρούτση.

Θέμα: «Αδικαιολόγητες οι καθυστερήσεις της αποπεράτωσης των εργασιών κατασκευής του νέου κτηρίου του Οίκου Ευγηρίας και Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων του νομού Κιλκίς».

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 10:15

Έξι υπουργοί-υφυπουργοί την Παρασκευή στο Κιλκίς!

Γράφτηκε από τον

Κλιμάκιο της κυβέρνησης θα επισκεφθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου την πόλη του Κιλκίς. Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Πιερρακάκης μαζί με τον Υφυπουργό κ. Ζαριφόπουλο, ο Υφυπουργός Υποδομών, κ. Κεφαλογιάννης καθώς και ο Υφυπουργός Εργασίας, κ. Μηταράκης, συνοδευόμενοι από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργο Γεωργαντά θα επισκεφθούν τη Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς, όπου θα έχουν συνάντηση με τα μέλη της διοίκησης της ΔΙΒΙΠΕΚ.

Η αύξηση του αριθμού των προσφύγων με τον σχεδόν διπλασιασμό τους μετά τη νέα άφιξη 1000 περίπου από τη Μόρια, επιτείνει τα από μακρού χρόνου γνωστά προβλήματα υποδομών στο Δήμο Παιονίας και ο Δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης με επιστολή -υπόμνημά του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη θέτει το σύνολο των θεμάτων αυτών υπόψιν της κυβέρνησης, ζητώντας συγκεκριμένα μέτρα αρωγής προς την τοπική κοινωνία.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στα πλαίσια εφαρμογής των αποφάσεων της συνεδρίασης του ΚΥ.Σ.Ε.Α., που έγινε το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019, πραγματοποιείται σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου 2019, η μεταφορά περισσότερων από 1.400 προσφύγων και μεταναστών από το κέντρο υποδοχής της Μόριας σε δομές φιλοξενίας της Β. Ελλάδας.

Την Τετάρτη, 28/8/2019, συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής για Θέματα Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με θέμα τον προγραμματισμό των συνεδριάσεων για την A' Σύνοδο της ΙΗ' Περιόδου. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, η Α' Αντιπροέδρος, Ειρήνη Αγαθοπούλου, εισηγήθηκε την έκδοση ανακοίνωσης από την επιτροπή, με αφορμή τις δημόσιες δηλώσεις μίσους του κ. Μπαλάσκα, για ανθρώπους "σκουπίδια" και "σκόνη που ενοχλεί". Η πρόταση έγινε δεκτή τόσο από την Πρόεδρο, κ. Σοφία Βούλτεψη, όσο και από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής.

Τη δημιουργία υποδομών στο ν. Κιλκίς που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξή του έθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Χρήστος Χατζημλάδης, στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της Β. Ελλάδας, που οργανώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο ΥΜΑΘ.

Ο αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της ΝΔ στην Πειραιώς, Στέλιος Κονταδάκης, θα είναι τελικά επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος που θα επισκεφθεί την ερχόμενη Τρίτη το Κιλκίς και θα έχει σειρά επαφών, αντί του γραμματέα Γιώργου Στεργίου, που αρχικά είχε προγραμματιστεί.