Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018, 9:42:35 μμ

Πολιτική

Κυριακή, 04 Μάρτιος 2018 22:16

Σε νέους αγώνες οι συνταξιούχοι

Γράφτηκε από τον

«Δεν μας χάρισαν τίποτε. Οι συντάξεις μας, η Υγεία, τα πάντα, είναι πληρωμένα με το αίμα και την δουλειά μας. Δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση, σε κανέναν τραπεζίτη, σε κανένα δανειστή. Διεκδικούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ό,τι μας έχει αφαιρεθεί», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις.

Σκηνικό κρίσης και στον Έβρο φαίνεται να στήνει η Τουρκία, σε μία περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι ήδη τεταμένες, μετά και το θερμό επεισόδιο στα Ίμια, αλλά και το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο.

Η υπόθεση με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο εξελίσσεται σε διπλωματικό και πολιτικό θρίλερ μεταξύ των δύο χωρών.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς  χαιρετίζει την επιλογή της κυβέρνησης για τη  θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, των νηπίων β΄ ηλικίας, στα δημόσια νηπιαγωγεία, σύμφωνα μάλιστα και με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Η θεσμοθέτηση της Υποχρεωτικής Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και η σύνδεσή της με την Πρωτοβάθμια, μέσω της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο είναι μια ουσιαστικής σημασίας παρέμβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα. Πρόκειται για έναν θεσμό που η καθιέρωσή του ανάγεται στο 1985 (Ν.1566/85) και αποτελεί σημαντικό στοιχείο του συνολικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου  του πολιτικού μας φορέα στο χώρο της Παιδείας.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2018 22:10

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς

Ενόψει των επερχόμενων εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας τον Μάιο του 2018, ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους της παράταξης μας ότι, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, οφείλουν με βάση το καταστατικό της παράταξης και τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης, να καταβάλουν την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2018. Σε αντίθετη περίπτωση αποκλείονται από το δικαίωμά τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής των οργάνων της πανελλαδικής οργάνωσης, είτε ως εκλογείς είτε ως υποψήφιοι για οποιοδήποτε αξίωμα ή θέση.

Ήταν ώρα 3 το μεσημέρι, την 16-2-2018 όταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, ήταν ο βουλευτής μας κ. Γ. Γεωργαντάς που με καλούσε, στο μνημείο «44» Κρηστώνης, λόγω επισκέψεως του τέως υπουργού κ. Μάκη Βορίδη. Μετά τα καλωσορίσματα, ζήτησε να μεταβούμε στο μνημείο «44» για να ανάψει ένα κερί, στους 7.432 αδικοχαμένους συγγενείς μας. Πράγμα που έγινε και μάλιστα, το έπραξε με Χριστιανική ευλάβεια.

Ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας Αντώνης Βγόντζας και ο Βασίλης Κεγκέρογλου Συντονιστής του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, που θα διεξαχθεί στις 16,17,18 Μαρτίου, λόγω:
A) Των πολλών προσυνεδριακών εκδηλώσεων που ζητείται να οργανωθούν σε όλη την Ελλάδα,

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς