Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, 5:53:03 μμ

Πολιτική

Σάββατο, 11 Νοέμβριος 2017 21:21

Πέντε χρόνια πριν: Διαβάστε τι έγραφε η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Διαβάστε το πρωτοσέλιδο και το τι έγραφε πριν από πέντε χρόνια η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς.

Στην εξειδίκευση δράσεων συνολικού προϋπολογισμού 185 εκατομμυρίων ευρώ του ΕΣΠΑ προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τη σημερινή 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθηση του προγράμματος, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Αναλύοντας αυτές τις δράσεις, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι:

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κατέθεσε την Τετάρτη  ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς  με θέμα : «Μη κάλυψη ατομικών αναγκών σε καυσόξυλα κατά παράβαση του νόμου»
Στο κείμενο της επίκαιρης  ερώτησής του ο κ. Γεωργαντάς αναφέρει:
«Τα τελευταία χρόνια λόγω της μείωσης πιστώσεων, οι οποίες διατίθενται για την κάλυψη των ατομικών αναγκών σε καυσόξυλα των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα της πλειοψηφίας των δικαιούχων. Οι δικαιούχοι κάτοικοι των χωριών αυτών είναι κυρίως συνταξιούχοι του ΟΓΑ με μοναδικό εισόδημα τη σύνταξη τους η οποία είναι περίπου 350 ευρώ.

Πέμπτη, 09 Νοέμβριος 2017 20:16

Φραγγίδης: Το μήνυμα της Κυριακής

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Γιώργος Φραγγίδης, Πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς, Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ.

 

Το μήνυμα μέχρι την Κυριακή είναι ένα: Μαζική Προσέλευση-Ενότητα- Ανανέωση.
 Όλοι θέλουμε ενότητα. Οι προοδευτικοί πολίτες θέλουν ενότητα. Όχι όμως την ενότητα του χθες. Αυτή που μοιράζει υπουργεία και καρέκλες για να είμαστε μαζί. Λέμε ΝΑΙ στην ενότητα προοδευτικού λόγου, προγράμματος και αξιών.
Αν εμείς στις 12 και 19 Νοεμβρίου δεν αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο, ότι έχουμε ιστορία, μέλλον και δυνάμεις προσφοράς, η παράταξη δεν έχει τύχη. Και δε θα έχει τύχη ούτε η χώρα.

Ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017 για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Κιλκίς, ο συνδυασμός «Το Επιμελητήριο αλλάζει.» με υπ. Πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Βιολιτζή, διοργανώνει συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης όλων των υποψηφίων του.
Η πρώτη αυτή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, στις 8.15μ.μ., στο ξενοδοχείο «Ευρυδίκη» της πόλης του Κιλκίς.

Τετάρτη, 08 Νοέμβριος 2017 23:20

Εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς απέστειλε προς τους αντιπροσώπους την ακόλουθη πρόσκληση συμμετοχής στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο που οργανώνει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.
Συναδέλφισσα – Συνάδελφε
Καλείσαι   να   παρευρεθείς,  με   την   υπ’αριθμ.  49/6-10-2017  απόφαση    της  Εκτελεστικής Επιτροπής,  στο εκλογοαπολογιστικό  μας συνέδριο,   που  θα  γίνει  στις 23-11-2017 ημέρα Πέμπτη & 24-11-2017 ημέρα Παρασκευή και  ώρα από τις 14:00μμ μέχρι τις 20:00μμ, στην  αίθουσα  Γενικών  Συνελεύσεων  του  Εργατικού   μας   Κέντρου και   με  θέματα   ημερησίας   διάταξης   τα  παρακάτω:

Η Επιτροπή  Στήριξης της Υποψηφιότητας της κ. Φώφης Γεννηματά για την Ανάδειξη από την Βάση του Επικεφαλής του Νέου Ενιαίου Πολιτικού Φορέα της Κεντροαριστεράς οργανώνει την
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου, ώρα 7 μ.μ. στο Επιμελητήριο Κιλκίς πολιτική εκδήλωση με θέμα: Σχέδιο ΠΑΣΟΚ και Φώφης Γεννηματά για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Συζητήθηκε στην Βουλή επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Σερρών και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Φ. Αραμπατζή και του Βουλευτή Κιλκίς και Τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Γεωργαντά για τους επιλαχόντες νέους αγρότες.
Σε ανακοίνωση του κ. Γεωργαντά αναφέρονται τα εξής:

Παρασκευή, 03 Νοέμβριος 2017 00:31

Αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει συνδυασμό στο Επιμελητήριο!

Γράφτηκε από τον

Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να συστοιχίσει την εκλογική του επιρροή με την παρουσία του στους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς -πλην ίσως των εκπαιδευτικών- ήταν εγνωσμένη ακόμη και στις εποχές της παντοδυναμίας του κόμματος.
Και δεν είναι ούτε η κυβερνητική φθορά που αναπόφευκτα έχει,  εκείνη που μπορεί να εξηγήσει την αδυναμία του να βρει υποψήφιους ακόμα και στο Επιμελητήριο Κιλκίς των 5000 μελών και των 2500 οικονομικά τακτοποιημένων και άρα δυνητικά ψηφοφόρων στις εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου.

Παρασκευή, 03 Νοέμβριος 2017 00:15

Μεγάλη συμμετοχή, ισχυρή παράταξη

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Γιώργος Δ. Αναστασιάδης, Μέλος Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών, Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Με αφορμή τις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, το στοιχείο που ανιχνεύεται έντονα από πολίτες και πολιτικά στελέχη είναι ότι η Δημοκρατική Παράταξη τίθεται και πάλη επικεφαλής στον αγώνα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου για προκοπή και ευημερία. Η πολιτική διεργασία που αναπτύσσεται με αφορμή αυτές τις εκλογές αποκτά πλέον κινηματικά χαρακτηριστικά ελκύοντας ολοένα και περισσότερους πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας.