Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 12:11:38 μμ

Πολιτική

Συγχαρητήρια αξίζουν στις διοργανώτριες οργανώσεις του 9ου Παγκυκλαδικού Συνέδριου Συλλόγων Γυναικών στην Κύθνο, την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών "Οι Κόρες των Κυκλάδων» και τον Σύλλογο Γυναικών Κύθνου.

Η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στις 21 Απρίλη 1967, καθώς και στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας του Κόμματος να μελετήσει, από την εργατική – λαϊκή σκοπιά, το χαρακτήρα της στρατιωτικής δικτατορίας 1967 – 1974, τους παράγοντες που οδήγησαν στην επικράτησή της, τη σχέση της οικονομικής και της εξωτερικής πολιτικής της μ’ εκείνες της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, τη στάση του εργατικού – λαϊκού κινήματος σε σχέση και με την προγραμματική και την οργανωτική ετοιμότητα του ΚΚΕ, πραγματοποιεί την παρουσίαση του βιβλίου «Δικτατορία 1967 – 1974».

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Εσωτερικών   κατέθεσε την Πέμπτη 4 Μαίου ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς με θέμα : «Προβλήματα στη μεταφορά μαθητών απομακρυσμένων περιοχών κατόπιν άγονων διαγωνισμών»
Ο βουλευτής εκθέτει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και ρωτά τους  υπουργούς  παιδείας και εσωτερικών σε ποιες ενέργιες σκοπεύουν να προβούν για την επίλυσή του.

Πέμπτη, 04 Μάιος 2017 22:42

Συνάντηση Πρωθυπουργού με Περιφερειάρχες

Γράφτηκε από τον

Συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συμμετέχοντος και του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η παραγωγική ανασυγκρότηση και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των περιφερειών στην προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 20:23

«Ώρα Αποφάσεων»: Ωρα για νέο φορέα και εκλογή αρχηγού

Γράφτηκε από τον

Σαφές και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ίδρυση νέου προοδευτικού φορέα, με εκλογή αρχηγού από τη βάση αποφάσισε η 100μελής Αρχική Εθνική Συντονιστική Επιτροπή της «Ώρας Αποφάσεων», η οποία συνεδρίασε στην Αθήνα με τον Γιώργο Φλωρίδη πρωταγωνιστή στην όλη προσπάθεια επανασυγκρότησης του νέου προοδευτικού φορέα.
Υπενθυμίζουμε ότι στην 100μελή Εθνική Συντονιστική Επιτροπή της "'Ωρας Αποφάσεων" συμμετέχουν και οι Κιλκισιώτες Λάζαρος Παζαρτζικλής και Σάββας Τσολάκης.

Τη Δευτέρα 24/04/2017, κατά τη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς συζητήθηκε ως πρώτο θέμα η επικαιροποίηση της υπ’ αριθμόν 48/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς με την οποία εκφράζεται ρητά και κατηγορηματικά η αντίθεση του στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού / χαλκού στην περιοχή έκτασης 91.000 στρεμμάτων της Δημοτικής Ενότητας Κρουσσών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πάυλος Τονικίδης με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επανέρχεται για μια ακόμη φορά στο ζήτημα της ΕΑΠΙ και των πνευματικών δικαιωμάτων γενικότερα, προτείνοντας να αναλάβουν τα επιμελήρια την είσπραξή τους.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:  

«Η αντιπολίτευση έχει την υποχρέωση, όταν βλέπει ότι η οικονομική πολιτική που ασκείται είναι αδιέξοδη, να ζητήσει εκλογές κι αυτό δεν έχει χρονοδιαγράμματα και ορόσημα είναι ένα αίτημα συνεχόμενο» δήλωσε ο τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΝΔ, βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Από το ΠΑΜΕ Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-κάλεσμα για την Εργατική Πρωτομαγιά:
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχομεσαία αγροτιά, νέοι και νέες

Δευτέρα, 24 Απρίλιος 2017 22:52

Γιώργος Γεωργαντάς : Νέα προθεσμία για υποβολή ενστάσεων

Γράφτηκε από τον

Την Τρίτη 11 Απριλίου σε συζήτηση στη Βουλή τέθηκε από τον βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά το θέμα που προέκυψε με τους δασικούς χάρτες σε Μικρόδασος και Πευκόδασος.
Αναδημοσιεύουμε από τα πρακτικά της Βουλής εκτενή αποσπάσματα της συζήτησης λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το εν λόγω θέμα.