Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 10:47:08 μμ

Πολιτική

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (2-10-2019)

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 13:42

Επίκαιρη ερώτηση Γ. Φραγγίδη για την πτώχευση Thomas Cook

Γράφτηκε από τον

Στη Βουλή συζητήθηκε χθες, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η επίκαιρη ερώτηση του κ. Γιώργου Φραγγίδη, Τομεάρχη Τουρισμού και Βουλευτή Κιλκίς, προς τον Υπουργό Τουρισμού, με θέμα  τις αναταράξεις που προκαλούνται στον ελληνικό τουρισμό από την πτώχευση του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook. Στην ερώτηση απάντησε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, λόγω απουσίας του Υπουργού στο εξωτερικό.

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας και μετά από εισήγησή μου ως Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοίνωσα και τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου της 30ης Σεπτεμβρίου 2019.
1. Μεταναστευτικό/Προσφυγικό
Συζητήθηκαν εκτενώς οι τελευταίες εξελίξεις στις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές και το σχέδιο νόμου για την αυστηροποίηση του πλαισίου αίτησης και χορήγησης ασύλου.

Σήμερα, Δευτέρα 30/9/2019, συνεδρίασε στη Βουλή η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με θέμα «Η διάσταση του φύλου στην επιχειρηματικότητα». Οι φορείς που κλήθηκαν να ενημερώσουν τα μέλη της επιτροπής ήταν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, ο Συνήγορος του Πολίτη για την Ίση Μεταχείριση, το Γραφείο Ισότητας του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ και ο Οργανισμός για την Επαγγελματική Ενδυνάμωση των Γυναικών, WomenonTop. 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΓΙΔΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Αθήνα, 27/9/2019

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Πριν μπω στο κυρίως θέμα, θα ήθελα να επισημάνω ότι έχουμε καθυστερήσει πολύ να συγκροτήσουμε τους Τομείς Εργασίας του Κόμματος. Συμβαίνουν πράγματα στην πολιτική ζωή του τόπου καθημερινά, πολλά και σημαντικά. Έπρεπε ήδη οι Τομείς να εργάζονται.   Είναι δυσλειτουργικό, εφόσον απαιτείται η στενή συνεργασία κοινοβουλευτικών και κομματικών τομέων, να μην έχουμε ακόμα προχωρήσει στη συγκρότηση των κομματικών.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου κατέθεσε αίτηση προς τον Υπουργό Υγείας για κατάθεση επίσημων εγγράφων, που τεκμηριώνουν την κατάσταση του νοσοκομείου Κιλκίς, αλλά και του ΕΚΑΒ Κιλκίς (προϋπολογισμοί τελευταίων ετών, προσλήψεις προσωπικού, κλπ).

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (25-9-2019)

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη της ΝΟΔΕ Κιλκίς τον πρόεδρο κ.Μηνά Παπαδόπουλο τον κ .Δρεντζίδη Ανδρεά για την κριτική τους σκέψη και την επιλογή τους στο πρόσωπό μου.

Ο ορισμός μου στο αξίωμα του Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΟΔΕ Κιλκίς με κάνει να νιώθω ότι πρέπει να ανταποκριθώ επάξια, στους συμπολίτες,την νέα γενιά,τους ανθρώπους που με έκριναν και με επέλεξαν για το συγκεκριμένο αξίωμα.

Δήλωση Γιώργου Αναστασιάδη για την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων που επιχειρείται από την Κυβέρνηση.

Η απαξίωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που επιχειρείται από την κυβέρνηση με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην δραστική μείωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επιπλέον, η δυνατότητα που δίνεται σε επιχειρήσεις για υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων καταστρατηγεί θεμελιώδεις έννοιες δικαίου προστασίας της εργασίας.

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 10:40

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το νοσοκομείο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με Θέμα: Προβλήματα λειτουργίας, ελλείψεις προσωπικού και κτιριακό στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ, στην οποία αναφέρουν: