Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 12:11:06 μμ

Πολιτική

Δευτέρα, 24 Απρίλιος 2017 22:50

Στη Βουλή από το ΚΚΕ το θέμα της «ΚΑΠΝΙΚΗΣ»

Γράφτηκε από τον

Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Βαρδαλή προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων στους καπνοπαραγωγούς και εργαζόμενους της επιχείρησης «ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΕ» στο Κιλκίς συζητήθηκε στη Βουλή, όπου απάντησε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αχτσιόγλου.

Ανακοίνωση με την οποία απαντά επί της ουσίας σε προγενέστερη ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
Η επιστολή μας προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, το μόνο που δεν είχε ως σκοπό ήταν η όξυνση των πνευμάτων και η δημόσια αντιπαράθεση για ένα εξαιρετικά μείζον ζήτημα, όπως η διαχείριση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού.

Ο Βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ:
“Πρέπει να ζητήσω συγνώμη  από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ  που δεν  πήρα την άδεια  της για να ασκήσω Κοινοβουλευτικό Έλεγχο όπως μου δίνει το δικαίωμα το Σύνταγμα. Η θεσμική λειτουργία μου απαιτεί υπεύθυνες απαντήσεις από θεσμοθετημένα όργανα. Δεν ξέρω από πότε ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος στη Βουλή με ερωτήματα εύλογα μπορεί να υποκατασταθεί από απαντήσεις  ομάδας αμειβόμενων  εθελοντών.

Γινόμαστε μάρτυρες το τελευταίο διάστημα  όψιμου  ενδιαφέροντος  παραγόντων του τόπου μας για την εξέλιξη του Μεταναστευτικού στην περιοχή μας, και ειδικότερα στην πόλη του Κιλκίς. Το... ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη δράση του φορέα ( Σωματείο)  με την ονομασία "OMNES"  που υλοποιεί πρόγραμμα αναλογικής ενσωμάτωσης προσφύγων στην πόλη του Κιλκίς.

Ο κ. Παναγιώτης Γιαννούλης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Νέας Σάντας - Παντελεήμονα στον τομέα της παραγωγής υγειονομικού ορθοπεδικού υλικού, έγινε γνωστόν στο Κιλκίς και πανελλαδικά για τον άνισο αγώνα του κατά της διαφθοράς στον τομέα των προμηθειών υγείας.

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς σχετικά με την  έλλειψη ενημέρωσης για τη στέγαση προσφύγων στο Κιλκίς.
Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης  Ερώτησης:
«Το τελευταίο διάστημα σημαντικός αριθμός προσφύγων διαμένει σε μισθωμένα διαμερίσματα στο Κιλκίς. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της Πολιτείας, δημιουργεί εύλογες ανησυχίες τόσο στους Θεσμικούς Φορείς όσο και στους κατοίκους της πόλης.

Με ενδιαφέρον πληροφορήθηκα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του Κιλκίς ότι κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, υπήρξε δέσμευση του για την παραχώρηση έκτασης στο Στρατόπεδο Καμπάνη για την κατασκευή της Περιφερειακής Οδού Κιλκίς στη βόρεια πλευρά του λόφου Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι «εντός του Απριλίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης της συγκεκριμένης έκτασης του Στρατοπέδου».

Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017 20:27

Διαφάνεια για τους πάντες και παντού

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Πρώην βουλευτής
ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς
Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ. 

 

Kαι ξαφνικά η πολιτική ζωή του τόπου γέμισε εξεταστικές επιτροπές. Αφού έκλεισε η πρώτη για τα ΜΜΕ χωρίς κανένα αποτέλεσμα, προχωρήσαμε στην επιτροπή για τα θέματα Άμυνας και τώρα για την Υγεία. Ο πρωθυπουργός συνειδητοποιώντας  ότι είναι με την πλάτη στον τοίχο,  αποφασίζει να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας.

Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017 20:25

Το Χωρύγι καταργείται Κλείνει και η Ν. Καβάλα

Γράφτηκε από τον

Τη στροφή της κυβέρνησης στο προσφυγικό επισημοποίησε από το Κιλκίς ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. Τα κέντρα φιλοξενίας μειώνονται από 52 σε 25 όπως θα εξαγγείλει εντός των προσεχών ημερών ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλας, ενώ στο Κιλκίς καταργείται το "γκέτο" του Χωρυγίου, κλείνει και η Νέα Καβάλα, μετά το Χέρσο, παραμένοντας ένα εξ αυτών σε επιφυλακή υπό τον φόβο απρόβλεπτων εξελίξεων στη συμφωνία Τουρκίας - Ε.Ε.

Σάββατο, 08 Απρίλιος 2017 19:55

Βεργίδης: Ίση κατανομή προσφύγων και κρατική επίβλεψη

Γράφτηκε από τον

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης παρεμβαίνει στο θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στο νομό και με επιστολή του προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ζητεί την ισότιμη μεταχείριση του νομού με αναλογική διασπορά των προσφύγων. Επίσης θέτει σειρά ερωτημάτων αναφορικά με τον απουσία του Κράτους και τον παραγκωνισμό της αυτοδιοίκησης από το όλο θέμα.