Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017, 7:11:47 μμ

Πολιτική

Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 22:58

ΚΚΕ: Μπροστά στη δίκη του μέλους της ΚΝΕ της ΤΟ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Αύριο, Παρασκευή 16 Ιούνη 2017, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη του μέλους της ΚΝΕ και Γραμματέα του ΤΣ Κιλκίς, με την κατηγορία της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης», έπειτα από την καταγγελία του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς Τάσου Χονδροματίδη.
Σε ανακοίνωσή της η Τ.Ο. Κιλκίς του ΚΚΕ αναφέρει:

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απαρτιζόμενο από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας  βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης(ΠΑ.ΣΟ.Κ) Λεωνίδα Γρηγοράκο , τον Γραμματέα της Ν.Ε  ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς Σταμάτη Παπουλίδη ,τον  πρώην Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ και μέλος της Κ.Π.Ε Γιώργο Φραγγίδη, τον Γραμματέα  της Δημοκρατικής  Αριστεράς Γρηγόρη Κυριακού επισκέφθηκε τις δομές υγείας του Ν.Κιλκίς(Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς,Κέντρο Υγείας Πολύκάστρου,Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Γουμένισσας).Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε προσυνεδριακή εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  στο Δημαρχείο Αξιούπολης με ομιλητές τον Λεωνίδα Γρηγοράκο (ΠΑ.ΣΟ.Κ), Γιάννη Τούντα (ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ) Γρηγόρη Κυριακού (Δημοκρατική Αριστερά).

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017  και ώρα 7:00 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων ¨Βασίλη Σεργιαννίδη¨ του Επιμελητηρίου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προσυνεδριακού διαλόγου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
με ομιλητές:

Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 23:01

Χρ. Γκόλιαρης: «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ – Μύθος και πραγματικότητα»

Γράφτηκε από τον

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο βιβλίο του κ. Γκόλιαρη Χρήστου, με τίτλο «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Μύθος και πραγματικότητα». Το βιβλίο στην 1η του αυτή έκδοση κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική-ψηφιακή μορφή από τις εκδόσεις Easywriter.gr
Στόχος του  βιβλίου αυτού (όπως αναφέρει ο συγγραφέας στον πρόλογό του) είναι η πολιτική εγγραματοσύνη, δηλαδή μια πρώτη συστηματική προσέγγιση, με το συγκεκριμένο αντικείμενο το σοσιαλισμό, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που ανήκει ο καθένας, ώστε ο ενημερωμένος πολίτης να μπορεί να μελετά και να κρίνει ιδέες, ιδεολογίες και πολιτικές.
Το βιβλίο αυτό (45 σελίδες) είναι μια πολύ μικρή εισαγωγή στην ιδεολογία και την πράξη του σοσιαλισμού, ο οποίος αποτελεί μαζί με το φιλελευθερισμό τις δύο από τις κυριότερες πολιτικές θεωρίες οι οποίοι  παρουσιάστηκαν  ανά τους αιώνες με διάφορες ονομασίες και εκδοχές. Για να καταφανεί η ουσία του σοσιαλισμού, στην εργασία  αυτή παρουσιάζεται  αρχικά μια ιστορική αναδρομή του ανά τους αιώνες, με κύριο εστιασμό  στην Ευρώπη. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι  μορφές και τα είδη του σοσιαλισμού διαχρονικά, παράλληλα με μια πολύ περιεκτική κριτική ματιά. Κατόπιν καταγράφεται μια μικρή αναφορά του σοσιαλισμού στην Ελλάδα από τη δημιουργία ελεύθερου κράτους μέχρι σήμερα και στο τέλος  ο συγγραφέας καταθέτει τις  προτάσεις του για την ελληνική πραγματικότητα.  
 Το βιβλίο διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ. Για το «κατέβασμά»  του, μεταβαίνετε στην ιστοσελίδα www.easywriter.gr  και στην κατηγορία «κριτική και δοκίμιο», το βρίσκετε και πριν το  αποθηκεύσετε θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στον οποίο θα καταγράψετε μόνο το email σας και έναν προσωπικό κωδικό αριθμό.

Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 23:00

ΚΚΕ: Λαϊκό γλέντι στην Κορομηλιά

Γράφτηκε από τον

Ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι, προετοιμασμένο με το μεράκι και την προσφορά μελών και φίλων του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε στην Κορομηλιά του Κιλκίς, από την ΚΟΒ Χέρσου – Δοϊράνης της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, το Σάββατο 3 Ιούνη, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού.
Ξεχωριστή παρουσία είχαν οι Έλληνες μετανάστες του χωριού που ζουν και εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού.

Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 22:38

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην Αξιούπολη

Γράφτηκε από τον

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017  και ώρα 7:30 μ.μ στην αίθουσα του Δημαρχείου Αξιούπολης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προσυνεδριακού διαλόγου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενόψει του συνεδρίου που θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου.
Οι Ομιλητές:
• Λεωνίδας Γρηγοράκος  πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
• Γρηγόρης Κυριακού Συντονιστής Δημοκρατικής Αριστεράς Κιλκίς, μέλος Γραμματείας Περιφερ.Συντονιστικού Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΜ.ΑΡ)
• Χριστόφορος (Ρούλης) Εδιάρογλου σύμβουλος επικοινωνίας –διαφημιστής (Κινήσεις Πολιτών)
Επίσης στις 9 Ιουνίου κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με επικεφαλή τον βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκο θα επισκεφθεί κατά σειρά τις εξής δομές υγείας του Ν.Κιλκίς.

Κυριακή, 28 Μάιος 2017 21:10

Λάβαμε το ...δίκιο μας. ΘΑ έρθουν και τα χρήματα

Γράφτηκε από τον

Η στροφή πολιτικής της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού με την επιλογή της φιλοξενίας σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα έγινε πριν λίγους μήνες έστω με καθυστέρηση. Με τη νέα πολιτική τα κέντρα φιλοξενίας καθίστανται αχρείαστα και κλείνουν, όπως είχε προαναγγείλει από το Κιλκίς στις 7 Απριλίου  ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Τελικά, γι’ άλλη μια φορά το ΠΑΜΕ ήταν αυτό που έσωσε την... τιμή της απεργιακής κινητοποίησης στο Κιλκίς,με συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης και πορεία μέχρι το Δημαρχείο Κιλκίς.
Την ομιλία έκανε ο Τάσος Βασιλακάκης, μέλος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς και μέλος του Σωματείου ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας, ο οποίος κάλεσε το λαό του Κιλκίς σε ξεσηκωμό, τονίζοντας πως «τίποτα δεν αλλάζει αν ο λαός μένει θεατής, όλα μπορούν να ανατραπούν αν ο λαός ξεσηκωθεί».

Ολοκληρώθηκε το διήμερο (8-9 Μαΐου) σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 10 ωρών, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Βασίλη Σεργαννίδης» του Επιμελητηρίου, με θέμα:«Δημιουργία Εξαγώγιμου Προϊόντος & Εξαγωγικές Διαδικασίες»
Το σεμινάριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece S.A αρμόδιο φορέα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, το παρακολούθησαν 40 στελέχη των τοπικών επιχειρήσεων και ο στόχος ήταν να ενημερωθούν διεξοδικά για όλο το πλέγμα που καθορίζει μια πετυχημένη εξαγωγική προσπάθεια.

Προσωπική δέσμευση για την ανασκαφή στην Αμφίπολη ανέλαβε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που επισκέφτηκε τον Τύμβο Καστά με την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.
Ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε ότι «όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντιλήφθηκε πρώτη τη σπουδαιότητα του μνημείου και διέθεσε τα πρώτα κονδύλια με τα οποία ξεκίνησε η ανασκαφή, έτσι δεσμεύομαι ότι η Περιφέρεια θα είναι αυτή που θα ολοκληρώσει την ανασκαφή, θα στηρίξει το μνημείο και θα συνεχίσει -σε συνεργασία με το Υπουργείο- τις εργασίες, που θα επιτρέψουν τελικά να γίνει επισκέψιμος ο χώρος και να ξεκινήσει η μεγάλη εκστρατεία προβολής της Αμφίπολης, των Σερρών και της Κεντρικής Μακεδονίας διεθνώς. Είμαστε πανέτοιμοι ως Περιφέρεια, μόλις ετοιμαστούν οι μελέτες από το Υπουργείο να ξεκινήσουμε την επόμενη φάση των έργων, με προτεραιότητα όμως στην προστασία του πολύτιμου μνημείου».