Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 12:15:06 μμ

Πολιτική

Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 19:39

Τσογγίδης: Τόσοι πολλοί για το τίποτε..

Γράφτηκε από τον

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσογγίδης προέβη στην ακόλουθη δηλωση:
Ο Δήμαρχος Κιλκίς  σαν νέος Πάπας  χρίζει καρδιναλίους! Μετά τους 7 αντιδημάρχους ήδη όρισε και 5 εντεταλμένους συμβούλους στα πλαίσια των λεπτών ισορροπιών, των περίεργων συμμαχιών, της απόσβεσης των κραδασμών και της προσπάθειας πυρόσβεσης των αντιδράσεων από την κακοδιοίκηση, την κακή συμπεριφορά, την συντήρηση περίγυρων κλπ. 

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017  και ώρα 7 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου HABITAT στο Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θέμα τον πολιτικό και κοινωνικό ρόλο της κεντροαριστεράς στις σύγχρονες εξελίξεις για  το παρόν και το μέλλον της Χώρας.
Ομιλητές:
• Βασίλης  Κεγκέρογλου  βουλευτής  Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
• Χάρης Καστανίδης  πρώην Υπουργός και στέλεχος  (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών)
• Γιάννης Αμοιρίδης πρώην βουλευτής και μέλος της Κ.Ε (Δημοκρατική Αριστερά)
• Χριστόφορος (Ρούλης) Εδιάρογλου σύμβουλος επικοινωνίας –διαφημιστής (Κινήσεις Πολιτών).

Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 20:31

Ντόρα από Κιλκίς: Η Ελλάδα μπορεί με Ν.Δ. και Κυριάκο

Γράφτηκε από τον

Τελικά είναι θέμα στυλ. Σχεδόν τα ίδια πράγματα με τον Άδωνι Γεωργιάδη είπε ο Ντόρα Μπακογιάννη στο Κιλκίς. Απλά τα είπε πλέον μετριοπαθώς αποφεύγοντας τη δεξιά σάλτσα με την οποία  «νοστιμίζει» ιδεολογικά τις ομιλίες του ο αντιπρόεδρος του κόμματος.
Την Παρασκευή το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο συνέβησαν δυο αξιοσημείωτα:
Πρώτον:  Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να γεμίσει το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, επιτυχία που πλέον καταγράφουν μόνο κόμματα τύπου Σώρρα και Βελόπουλου.

Παρασκευή, 10 Μάρτιος 2017 20:51

Ν.Δ.: «Χαιρετίζουμε το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Παραστατίδη»

Γράφτηκε από τον

Από τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ν.Δ. Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ενημερωθήκαμε ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς  ύστερα από αίτημα του Βουλευτή Κ. Θεόδωρου Παραστατίδη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στο Νομό.

Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 19:56

Στις 16 Μαρτίου ο υπουργός Σταύρος Κοντονής στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το Κιλκίς θα επισκεφθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής την Πέμπτη 16 Μαρτίου, προκειμένου να δει από κοντά τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες απονέμεται η Δικαιοσύνη στην πόλη μας, όπως αποκάλυψε η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς.

Το πρόγραμμα του Υπουργού, πριν το μεσημέρι, περιλαμβάνει επίσκεψη σε Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο προκειμένου να δει από κοντά τις συνθήκες λειτουργίας των, στη συνέχεια θα συναντηθεί με το Δικηγορικό Σύλλογο ώστε να ενημερωθεί για τα προβλήματα που προκύπτουν από την ακαταλληλότητα των κτηρίων.

Της Μαρίας Μιχαηλίδου

 

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (Διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Αφορμή για την καθιέρωση της γιορτής της Γυναίκας έδωσε η μεγάλη διαμαρτυρία γυναικών που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, όπου εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας βγήκαν στους δρόμους ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ο εορτασμός καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς ενώ εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911 ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Από τον ΟΗΕ θεσμοθετήθηκε το 1977 , ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Τρίτη, 07 Μάρτιος 2017 20:44

Την Παρασκευή έρχεται στο Κιλκίς η Ντόρα Μπακογιάννη

Γράφτηκε από τον

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας  προσκαλεί τους πολίτες  σε εκδήλωση διαλόγου που οργανώνει την Παρασκευή 10 Μαρτίου και ώρα 20.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς με θέμα: «Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδος»
Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση είναι η κ. Ντόρα (Θεοδώρα) Μπακογιάννη, Βουλευτής  Α΄ Αθηνών.

Η υπερψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο και με θετική ψήφο οχτώ ελλήνων ευρωβουλευτών, κυρίως της Ν.Δ., της συμφωνίας CETA μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά και ιδιαίτερα το σημείο εκείνο που αναφέρεται στην ελληνική φέτα, προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις των κτηνοτρόφων και δεν έλειψαν οι αιχμές προς τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση των ευρωβουλευτών της.

Ιδρυτική διακήρυξη παρουσίασε σήμερα, Τρίτη, το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών, η πολιτική πρωτοβουλία από το χώρο της Κεντροδεξιάς, την οποία μεταξύ άλλων υπογράφουν δύο πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο Σάββας Τσιτουρίδης και ο Νίκος Τσιαρτσιώνης.

Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς για το ζήτημα της συγχώνευσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς στην Θεσσαλονίκη.
Ο Βουλευτής Κιλκίς παραθέτει επιχειρήματα με βάση τα οποία πρέπει να αποτραπεί μία τέτοια εξέλιξη.
Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης  Ερώτησης που θα συζητηθεί στη Βουλή: