Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017, 7:11:08 μμ

Πολιτική

Σάββατο, 13 Μάιος 2017 20:42

Γιατί πανηγυρίζετε κ. Τσίπρα;

Γράφτηκε από τον

Γράφειο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ
Πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς, Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ. 

 

Ποιος δε θυμάται άραγε εκείνες τις πραγματικά εντυπωσιακές δηλώσεις του Πρωθυπουργού από το 2012 ως την ανάληψη της εξουσίας, τον Γενάρη του 2015; Τότε που θα έσκιζε τα Μνημόνια και μάλιστα μέρα μεσημέρι. Που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και θα επανέφερε τη 13η σύνταξη. Μεγάλα και καταστροφικά ψέματα που ειπώθηκαν με μοναδικό στόχο την κατάληψη της εξουσίας.

Πέμπτη, 11 Μάιος 2017 20:59

Την Παρασκευή με Ν. Κακλαμάνη η Ν.Δ.

Γράφτηκε από τον

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην Νομαρχιακή Συνέλευση (ΝΟ.Σ.), που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς στις 12 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00, με ομιλητή τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικήτα Κακλαμάνη – Βουλευτή Α Αθηνών, με θέμα τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής
Νέας  Δημοκρατίας Κιλκίς.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς  τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Διακοπή της μεταφοράς των μαθητών, των χωριών Ομαλού και Πενταλόφου του Δήμου Παιονίας στη Π.Ε. Κιλκίς, από και προς το σχολείο τους»

Γι’ ακόμα μια φορά αναδεικνύεται το σοβαρό πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, αφού ακόμη και σήμερα δεν έχει επιλυθεί οριστικά η εξασφάλιση της δωρεάν, ασφαλούς μετακίνησης τους με ευθύνη του κράτους.

Η περίπτωση των μαθητών από τα χωριά Ομαλό και Πεντάλοφο, για τους οποίους δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η μεταφορά τους στο σχολείο, έρχεται να αναδείξει για ακόμα μία φορά το συνολικότερο πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών.

Συγχαρητήρια αξίζουν στις διοργανώτριες οργανώσεις του 9ου Παγκυκλαδικού Συνέδριου Συλλόγων Γυναικών στην Κύθνο, την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών "Οι Κόρες των Κυκλάδων» και τον Σύλλογο Γυναικών Κύθνου.

Η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στις 21 Απρίλη 1967, καθώς και στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας του Κόμματος να μελετήσει, από την εργατική – λαϊκή σκοπιά, το χαρακτήρα της στρατιωτικής δικτατορίας 1967 – 1974, τους παράγοντες που οδήγησαν στην επικράτησή της, τη σχέση της οικονομικής και της εξωτερικής πολιτικής της μ’ εκείνες της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, τη στάση του εργατικού – λαϊκού κινήματος σε σχέση και με την προγραμματική και την οργανωτική ετοιμότητα του ΚΚΕ, πραγματοποιεί την παρουσίαση του βιβλίου «Δικτατορία 1967 – 1974».

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Εσωτερικών   κατέθεσε την Πέμπτη 4 Μαίου ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς με θέμα : «Προβλήματα στη μεταφορά μαθητών απομακρυσμένων περιοχών κατόπιν άγονων διαγωνισμών»
Ο βουλευτής εκθέτει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και ρωτά τους  υπουργούς  παιδείας και εσωτερικών σε ποιες ενέργιες σκοπεύουν να προβούν για την επίλυσή του.

Πέμπτη, 04 Μάιος 2017 22:42

Συνάντηση Πρωθυπουργού με Περιφερειάρχες

Γράφτηκε από τον

Συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συμμετέχοντος και του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η παραγωγική ανασυγκρότηση και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των περιφερειών στην προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 20:23

«Ώρα Αποφάσεων»: Ωρα για νέο φορέα και εκλογή αρχηγού

Γράφτηκε από τον

Σαφές και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ίδρυση νέου προοδευτικού φορέα, με εκλογή αρχηγού από τη βάση αποφάσισε η 100μελής Αρχική Εθνική Συντονιστική Επιτροπή της «Ώρας Αποφάσεων», η οποία συνεδρίασε στην Αθήνα με τον Γιώργο Φλωρίδη πρωταγωνιστή στην όλη προσπάθεια επανασυγκρότησης του νέου προοδευτικού φορέα.
Υπενθυμίζουμε ότι στην 100μελή Εθνική Συντονιστική Επιτροπή της "'Ωρας Αποφάσεων" συμμετέχουν και οι Κιλκισιώτες Λάζαρος Παζαρτζικλής και Σάββας Τσολάκης.

Τη Δευτέρα 24/04/2017, κατά τη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς συζητήθηκε ως πρώτο θέμα η επικαιροποίηση της υπ’ αριθμόν 48/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς με την οποία εκφράζεται ρητά και κατηγορηματικά η αντίθεση του στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού / χαλκού στην περιοχή έκτασης 91.000 στρεμμάτων της Δημοτικής Ενότητας Κρουσσών.