Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 5:26:34 μμ
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 22:30

Περί "όνου σκιάς" η σκιαμαχία για τον πέμπτο υποψήφιο του ΚΙΝ.ΑΛ. στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Άνευ αντικειμένου αποδεικνύεται η αρξάμενη τις τελευταίες δυο εβδομάδες σκιαμαχία περί της ταυτότητας του πέμπτου υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο Κιλκίς του ΚΙΝ.ΑΛ..
Τα δεδομένα όπως προκύπτουν από ειλημμένες αποφάσεις του κόμματος είναι σαφή. Ισχύει η ποσόστωση συμμετοχής γυναικών στα ψηφοδέλτια και σε κάθε νομό υποχρεωτικά θα συμμετέχει μια τουλάχιστον γυναίκα.


Η πληροφορία αυτή που την επιβεβαίωσαν στελέχη του νομού στα οποία απευθυνθήκαμε (Γ. Φραγγίδης, Στ. Παραστατίδης κ.α.) αλλά και αξιόπιστες πηγές των κεντρικών γραφείων του κόμματος, καθιστά ανώφελη κάθε τριβή περί της τελικής του συγκρότησης στο νομό. Και τούτο επειδή οι τέσσερις υποψήφιοι που είναι ήδη γνωστοί (Γ. Φραγγίδης, Στ. Παραστατίδης, Θ. Ανθρακίδης, Γ. Αναστασιάδης) υποχρεωτικά πλέον θα πλαισιωθούν από μια γυναίκα υποψήφια.
Περί της ταυτότητας της υποψήφιας λέγονται πολλά. Καταβλήθηκε προσπάθεια να προέρχεται από την Παιονία, ώστε να καλύπτεται γεωγραφικά όλος ο νομός. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι τα ονόματα που "έπεσαν στο τραπέζι" θα αποδεχθούν την πρόσκληση-πρόκληση κι έτσι εξετάζονται εναλλακτικά και ονόματα γυναικών υποψηφίων από την επαρχία Κιλκίς.
Πάντως, από την Παιονία εκφράστηκε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο και του κ. Θανάση Τζούρτζου. Όπως είναι ευνόητο στην περίπτωση που ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο, με δεδομένη τη συμμετοχή και μιας γυναίκας, τότε στους τέσσερις μέχρι τώρα βέβαιους (Φραγγίδης, Παραστατίδης, Ανθρακίδης, Αναστασιάδης) ο ένας περισσεύει. Και αυτή είναι ίσως η μοναδική εκκρεμότητα του ψηφοδελτίου.
Αλλά μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου όπου χρονικά τοποθετείται το κλείσιμο του ψηφοδελτίου, υπάρχει ακόμα χρόνος.