Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 6:56:45 μμ
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 22:23

Ποιος και γιατί απέκλεισε τους μαθητές του ν. Κιλκίς από τα σχολικά γεύματα;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε εστία εσωτερικής αναταραχής μεταλλάχθηκε, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, το θέμα που ανέκυψε με την ερώτηση-διαμαρτυρία του δημοτικού συμβούλου επικεφαλής του συνδυασμού "Συμμετέχω", Δημήτρης Αγαθόπουλου σε συνεδρίαση του Δημ Συμβουλίου Κιλκίς περί αποκλεισμού των μαθητών του ν. Κιλκίς από το πρόγραμμα των δωρεάν σχολικών γευμάτων.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, στην τελευταία συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος, το βράδυ της Τετάρτης 9ης Οκτωβρίου, το μέλος της ΝΕ και προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρης Παπαδόπουλος, εμφανώς ενοχλημένος από την πρωτοβουλία Αγαθόπουλου, άσκησε κριτική εναντίον του. "Κακώς έφερες το θέμα", σχολίασε.
Ο κ. Αγαθόπουλος επικαλέστηκε ότι στο διάβημά του αυτό προχώρησε ύστερα και από επικοινωνία που είχε με την πρώην υφυπουργό Παιδείας κ. Φωτίου, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι "όποιος ζήτησε να ενταχθεί στο πρόγραμμα ικανοποιήσαμε το αίτημά του και εντάξαμε το σχολείο".
"Δυο φορές έστειλα ισάριθμα αιτήματα στην κ. Φωτίου", αντέτεινε ο κ. Άρης Παπαδόπουλος και μάλιστα επέδειξε τα έγγραφα που αποδείκνυαν του λόγου του το αληθές.
Το γεγονός αυτό έφερε στην επιφάνεια σοβούσες εντάσεις μεταξύ μελών της οργάνωσης και αποδεικνύει το έλλειμμα συνοχής και ελάχιστης έστω συνεννόησης. Διότι μια πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύτηκε από την αδυναμία συνεννόησης μεταξύ στελεχών του (οι χώροι όπου εργάζονται οι κ. Αγαθόπουλος και Παπαδόπουλος απέχουν μεταξύ τους το πολύ 40 μέτρα) στο μικρό Κιλκίς. Ένα δεύτερο θέμα προκύπτει από την ευκολία με την οποία η κ. Φωτίου επικαλείται ψευδώς ότι δεν υποβλήθηκε αίτημα από το Κιλκίς.
Κι ένα μεγαλύτερο, που ενδεχομένως παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι: Αφού η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς αποδεδειγμένα απέστειλε αιτήματα για ένταξη στο πρόγραμμα σίτισης (σχολικών γευμάτων) των μαθητών, κι αφού στο εν λόγω πρόγραμμα εντάχθηκαν εκατοντάδες δεκάδες σχολεία από όλους τους νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ποια δύναμη και ποιος αρρωστημένος νους απέκλεισε τα σχολεία του ν. Κιλκίς. Διότι περί αυτού πρόκειται. Όταν εντάσσονται δεκάδες σχολεία από όμορους νομούς και το Κιλκίς λάμπει δια της απουσίας του ΚΑΠΟΙΟΣ ανόητος, στην Αθήνα ή όπου άλλου, συνήργησε στον αποκλεισμό των σχολείων του νομού.
Διότι ουδείς άλλος κοινωνικός ή οικονομικός λόγος συντρέχει στον αποκλεισμό του ν. Κιλκίς.
Στη συνεδρίαση και στη συζήτηση που ακολούθησε με το μέρος του κ. Παπαδόπουλου συντάχθηκε ο κ. Μιχάλης Βιδιαδάκης, ενώ ο γραμματέας Αναστάσιος Κεσίδης κράτησε χαμηλούς τόνους ,ζητώντας να υπάρχει στα θέματα αυτά συνεννόηση.
Σημειώνουμε ότι σε έλλειμμα συνεργασίας - συνεννόησης αναφέρθηκε, με αφορμή τα προηγηθέντα, και ο κ. Γιώργος Περπερίδης επικαλούμενος την αδιαφορία κομματικών στελεχών που επισκέφθηκαν πρόσφατα τη δομή της Νέας Καβάλας, να τον συμβουλευτούν ή να ζητήσουν ενημέρωση από τον ίδιο, ο οποίος, ως γνωστόν, εργάστηκε επί μακρόν στην εν λόγω δομή.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και η πορεία των εγγραφών στο κόμμα ενόψει της πρόσκλησης της ηγεσίας προς τους δημοκρατικούς πολίτες να πυκνώσουν τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί η νέα δυνατότητα για αδιαμεσολάβητη εγγραφή κάθε πολίτη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που άνοιξε ήδη.