Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, 4:37:01 μμ
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009 08:20

Προσμέτρηση ψηφοδελτίων του ΛΑΟΣ και εκλογή του ζητεί ο Δ. Αϊδινίδης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο) κατατέθηκαν οι πρώτες ενστάσεις που αφορούν τα εκλογικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009. Μεταξύ αυτών και του κιλκισιώτη υποψήφιου βουλευτή στην α’ Θεσσαλονίκη, τέ4ως Δημάρχου Δοϊράνης Δημήτρη Αϊδινίδη. Η πρώτη ένσταση κατατέθηκε από τον πρώτο αναπληρωματικό βουλευτή της ΝΔ στην Αργολίδα Δημήτριο Κράνια ο οποίος στρέφεται κατά του πρώτου βουλευτή του ίδιου κόμματος και ίδιας εκλογικής περιφέρειας Ιωάννη Ανδριανού.


Ο κ. Κράνιας υποστηρίζει στην ένσταση του ότι ο κ. Αδριανός έχει κώλυμα εκλογιμότητας κατά το άρθρο 56 του Συντάγματος, καθώς διετέλεσε -όπως αναφέρει στην ένστασή του- διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού Κων. Καραμανλή από τον Μάρτιο του 2004 έως και την ημέρα της παραίτησης του την 10η Σεπτεμβρίου 2009.
Επίσης, ενστάσεις κατατέθηκαν και από τρεις υποψήφιους βουλευτές του ΛΑΟΣ με τις οποίες ζητούν να προσμετρηθούν επιπλέον ψηφοδέλτια στο κόμμα τους σε διάφορες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, αλλά και να αυξηθούν οι βουλευτικές έδρες του ΛΑΟΣ. Πρόκειται για τους υποψήφιους του ΛΑΟΣ Δ. Αιδινίδη (Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης), Κ. Σκανδαλάκη (Επικρατείας) και Μ. Ντουκάκη (Β΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών).
Ειδικότερα, ο κ. Δημήτρης Αιδινίδης στρέφεται κατά της ανακήρυξης των βουλευτών Θεσσαλονίκης Θ. Ρομπόπουλου (ΠΑΣΟΚ), Ελ. Ράπτη (ΝΔ), Ι. Ζιώγα (ΚΚΕ) και Αν. Κουράκη (ΣΥΡΙΖΑ), ζητώντας να αναγνωριστούν έγκυρα και να προσμετρηθούν 134 ψηφοδέλτια στο ΛΑΟΣ, έτσι ώστε να πάρει δεύτερη έδρα στην Θεσσαλονίκη και να εκλεγεί εκείνος βουλευτής. Παρόμοια είναι και η ένσταση του κ. Ντουκάκη ο οποίος ζητάει την προσμέτρηση 371 ψηφοδελτίων, διεκδικώντας μια επιπλέον έδρα στην Β΄ Αθηνών.
Ο κ. Σκανδαλάκης στρέφεται κατά των εκλεγέντων στα ψηφοδέλτια Επικρατείας Π. Γερουλάνου (ΠΑΣΟΚ), Δ. Αυγερινοπούλου (ΝΔ), Κ. Καζάκου (ΚΚΕ) και Β. Μουλόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ), υποστηρίζοντας ότι πρέπει να προστεθούν στο ΛΑΟΣ ψηφοδέλτια από την Α΄ Αθηνών, Α΄ Θεσσαλονίκης, και Α΄ Πειραιά, έτσι ώστε να πάρει δεύτερη έδρα το ΛΑΟΣ στο Επικρατείας.