Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 9:28:04 μμ
Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2007 12:50

Στο φως όλες οι αναθέσεις από το 1994

Όλα στο φως, προτείνει και ζητεί από τη διοίκηση της Νομαρχίας η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του κ. Γιώργου Φραγγίδη. Στην συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης ο κ. Φραγγίδης υπέβαλε έγγραφη πρόταση να γνωστοποιηθούν από τη διοίκηση της Νομαρχίας όλες οι αναθέσεις έργων από το 1994 μέχρι σήμερα καθώς και όλα τα ονόματα των εργολάβων, στους οποίους ανατέθηκαν τα έργα. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Φραγγίδης επιθυμεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο και από την έρπουσα φημολογία πως «όλοι ίδιοι είναι», αλλά και να γίνουν γνωστά, τα ονόματα των πρωταγωνιστών της θλιβερής αυτής ιστορίας που στιγματίζει και τον πολιτικό πολιτισμό μας.
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι θα φέρει προς συζήτηση το θέμα σε μια από τις τέσσερις προσεχείς συνεδριάσεις του σώματος.

Το πλήρες κείμενο της πρότασης που απευθύνεται προς τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου και κοινοποιείται στο Νομάρχη Ευάγ. Μπαλάσκα, έχει ως εξής:
«Κύριε Πρόεδρε, εδώ και 1,5 χρόνο ένα ζήτημα που απασχολεί το Ν.Σ. και προβληματίζει τους πολίτες του νομού μας, είναι η διαδικασία που ακολουθείται από τον κ. Νομάρχη και την πλειοψηφία του Ν.Σ. σχετικά με την εκτέλεση έργων στο νομό μας. Μια διαδικασία που εκμεταλλευόμενη το δικαίωμα που παρέχει ο νόμος μόνο για έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις, ο κ. Νομάρχης και η πλειοψηφία χρησιμοποιούν σχεδόν πάντα , με τις απευθείας αναθέσεις των 45.000.Απο την αρχή της θητείας του Ν.Σ. η παράταξή μας έκανε σαφές ότι διαφωνεί με αυτήν την διαδικασία διότι αυτή ούτε προωθεί την διαφάνεια, αλλά ούτε ενισχύει το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών του νομού μας, όσον αφορά την διαχείριση των οικονομικών πόρων από την Ν.Α ν. Κιλκίς. Ακόμη έκανε γνωστό ότι εκτός από επείγουσες και έκτακτες καταστάσεις δεν ψηφίζει κανένα έργο προϋπολογισμού μέχρι 45.000 ευρώ.Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε ο νομός μας έχει ανάγκη ουσιαστικών ενεργειών από τη Ν.Α Κιλκίς και οι πολίτες απαιτούν την ενεργοποίηση όλων μας, ώστε να ξεφύγει ο νομός από την κατάσταση αδράνειας και στασιμότητας που βρίσκεται και να μπεί στο δρόμο της προόδου και ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συστρατευθούμε όλοι μας με διαφανείς διαδικασίες σε κοινή προσπάθεια, ώστε έργα ζωτικής σημασίας για το νομό όπως :( το ΤΕΙ, ο Ταμιευτήρας της Αρτζάν Αματόβου, η ζώνη καινοτομίας, οι εναλλακτικές και οι βιολογικές καλλιέργειες, η γειτνίαση με χώρες υπό ένταξη στην Ε.Ε και η πιστοποίηση αναπτυξιακών εταιρειών σε σχέση με το Δ’ΚΠΣ, ο νέος επενδυτικός νόμος και οι βιομηχανικές περιοχές το νομού, ο δρόμος Κιλκίς-Θεσ/ίκης, οι κτηριακές υποδομές στην υγεία και παιδεία και άλλα…), να εκτελεσθούν και να δρομολογηθούν γρήγορα, ώστε ο νομός μας να βρεθεί και πάλι εκεί που επιτάσσουν οι καιροί, στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης.Όλα αυτά σημαίνουν ότι πρέπει σύντομα να ξεκαθαρίσουν και να εκλείψουν κάθε είδους προβληματισμοί και υποψίες σχετικά με το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων ( τα λεγόμενα 45ρια) που εκτός του ότι άρχισαν να κουράζουν τους πολίτες, εμποδίζουν και την κοινή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων προόδου και ανάπτυξης, του νομού.Γι’ αυτό ζητάμε:Το προεδρείο του Ν.Σ. και ο κ. Νομάρχης να προχωρήσουν σύντομα (αν είναι δυνατόν, στην επόμενη συνεδρίαση του Ν.Σ.), στη δημοσίευση όλων των έργων που εκτελέσθησαν με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και ποιοί ήταν οι εργολάβοι εκτέλεσης, από την χρονιά λειτουργίας της Ν.Α. (1994) και μέχρι σήμερα.»Για τη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»Γιώργος ΦραγγίδηςΑθανάσιος ΤριανταφυλλίδηςΑθανάσιος Τσιραμπίδης