Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018, 5:45:07 πμ
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 22:52

Στο Κιλκίς την Τρίτη ο Γ. Καμίνης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Κιλκίς ενόψει των εσωκομματικών εκλογικών διαδικασιών για τη θέση του αρχηγού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα επισκεφθεί την ερχόμενη Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 (συμβολική ημερομηνία καθώς σαν εκείνη την ημέρα το 1981 ανέλαβε την εξουσία ο Αν. Παπανδρέου) ο υποψήφιος για την Προεδρία της παράταξης νυν Δήμαρχος ΑΘηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.
Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψής του:
13:30 Άφιξη στην πόλη του Κιλκίς και περιοδεία στην αγορά.
13:45 Επίσκεψη στο Δημαρχείο και συνάντηση με Δήμαρχο
14:00 Ομιλία στην αίθουσα “ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣ” του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου στον ίδιο χώρο
16:20 Επίσκεψη στη Γουμένισσα.

 

Εναν μήνα περίπου πριν την πρώτη ψηφοφορία (Στις 12 και 19 Νοεμβρίου οι εκλογές για τη νέα ηγεσία της Κεντροαριστεράς) και οι υποψήφιοι εντείνουν τις περιοδείες τους ανά τη χώρα για την εξασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης στήριξης προς το πρόσωπο τους.
Ο κ. Καμίνης με σύνθημα του τη φράση ΝΙΚΗ ΑΞΙΩΝ θα έχει την ευκαιρία να μετρήσει δυνάμεις στο Κιλκίς και θα προσπαθήσει να πείσει το ακροατήριο του αναλύοντας τις απόψεις του για το νέο κόμμα που θέλει να δημιουργήσει.
Ο Γιώργος Καμίνης γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1954 στη Νέα Υόρκη, όπου έζησε με την οικογένειά του, μέχρι τα 5 του χρόνια. Στη συνέχεια, επέστρεψαν στην Αθήνα.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ
Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Απρίλιο του 1980, ενώ δυο χρόνια αργότερα, απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα Diplôme d´études approfondies (DEA) στο Δημόσιο Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Université de Paris II. Τον Ιούνιο του 1989 υποστήριξε τη διδακτορική διατριβή του (Doctorat d´Etat en Droit) στο Πανεπιστήμιο Paris I, με θέμα τις συνταγματικές όψεις της μετάβασης από τη δικτατορία στη δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ισπανία (“La transition constitutionnelle en Grèce et en Espagne”). Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά.

 

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ
Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία τον Νοέμβριο του 1982 ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Β’ Έδρα του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το Νοέμβριο του 1982 προσλήφθηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Β΄ Έδρα του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Δεκέμβριο του 1990 εκλέχθηκε λέκτορας στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Ιούνιο του 1998 επίκουρος καθηγητής.
Από τον Σεπτέμβριο του 1989 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Κοινοβουλευτικών Μελετών και Ερευνών της Διεύθυνσης Επιστημονικών Μελετών της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής των Ελλήνων. Επίσης, είναι Δικηγόρος Αθηνών. Διετέλεσε Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, υπεύθυνος για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, από το 1998 έως τον Μάιο 2003, οπότε και εξελέγη ομόφωνα από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ως Συνήγορος του Πολίτη. Η θητεία του ανανεώθηκε τον Φεβρουάριο 2008.
Τον Δεκέμβριο του 2008 ο κ. Καμίνης εκλέχθηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνηγόρων του Πολίτη της Μεσογείου (Association of Mediterranean Ombudsmen) Τον Ιούνιο του 2009 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Ινστιτούτου Συνηγόρων του Πολίτη (International Ombudsman Institute).
Τον Αύγουστο του 2010 ανακοίνωσε την παραίτησή του για να διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας και εξελέγη Δήμαρχος το Νοέμβριο του 2010.
Ο Γιώργος Καμίνης στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2014, επανεκλέχθηκε Δήμαρχος Αθηναίων.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης.
Στη διάρκεια της θητείας του ως Συνήγορος του Πολίτη διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συνηγόρων του Πολίτη της Μεσογείου και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Ινστιτούτου Συνηγόρων του Πολίτη.

 

ΕΡΓΟ
Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, καθώς και δύο βιβλία:
1. La transition constitutionnelle en Grèce et en Espagne (Librairie Générale de Droit et de Jurisprudence, Paris, 1993, Bibliothèque Constitutionnelle et de Science Politique, tome 76). Πρόκειται για τη διδακτορική του διατριβή, η οποία τιμήθηκε το 1990 από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Παρισίων με το βραβείο "Paul Deschanel".
2. Παράνομα αποδεικτικά μέσα και συνταγματική κατοχύρωση των ατομικών δικαιωμάτων (Οι αποδεικτικές απαγορεύσεις στην ποινική και την πολιτική δίκη), Εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα (Σειρά: Μονογραφίες Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου, Διεύθυνση: Π. Δ. Δαγτόγλου), Αθήνα - Κομοτηνή 1998.