Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 5:50:41 πμ
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 13:23

Συνάντηση Γ. Γεωργαντά με Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς,

πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την επιπλέον πρόσβαση των ΚΕΠ στο πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών», του Υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα ως προς τη δυνατότητα άμεσης έκδοσης, στους αιτούντες πολίτες, των ληξιαρχικών πράξεων που τηρούνται στο Μητρώο.
Συζητήθηκε, επίσης, η δυνατότητα για άμεση πρόσβαση και online εξυπηρέτηση των πολιτών και για άλλα δεδομένα, τα οποία εντάσσονται στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών. Συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν, το αμέσως επόμενο διάστημα, συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Υπουργείων για την υλοποίηση των προτεραιοτήτων αυτών.

Με το Συνήγορο
του
Πολίτη
Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, επισκέφτηκε τον Συνήγορο του Πολίτη, κ. Ανδρέα Ποττάκη και είχε συνεργασία μαζί του.
Τον ενημέρωσε για το αντικείμενο των αρμοδιοτήτων του, σχετικά με την απλούστευση και τον ανασχεδιασμό των διοικητικών διαδικασιών και ζήτησε την αρωγή της Αρχής στην προσπάθεια αυτή. Ο Συνήγορος του Πολίτη, στο πλαίσιο της αποστολής του, έχει πλούσια εμπειρία σε ζητήματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης .
Συμφωνήθηκε ότι η συνεργασία θα είναι συνεχής και ουσιαστική, προκειμένου να υλοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η ανάγκη της απλούστευσης των διαδικασιών και της καλύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη.