Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, 12:26:26 μμ
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 22:30

Σύριζα Κιλκίς vs Πρωινής του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απάντηση της Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσίευμα της ΠΡΩΙΝΗΣ:

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 σε άρθρο της εφημερίδας «Πρωινή του Κιλκίς» δημοσιεύτηκε άρθρο με επικεφαλίδα το ερώτημα : «Ποιος και γιατί απέκλεισε τους μαθητές του Ν. Κιλκίς από τα σχολικά γεύματα» Θα περίμενε κανείς μια αναφορά σε επισταμένη έρευνα σχετικά με την εξαίρεση του Νομού μας από τα σχολικά γεύματα και την ανάδειξη τυχόν ευθυνών σχετικά με αυτήν την εξαίρεση. Το άρθρο όμως επικεντρώνεται στην «τραγική», όπως αναφέρει, έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των στελεχών της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κιλκίς και στο τι διημείφθη στην τελευταία συνάντηση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κιλκίς.


Μας τιμά ιδιαίτερα, ως ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κιλκίς, το ενδιαφέρον του γράφοντα σχετικά με τις εργασίες μας. Θα μας τιμούσε ωστόσο περισσότερο, αν σε αυτό το ενδιαφέρον υπήρχε καλοπιστία και αντικειμενικότητα.
Όπως διαπιστώσαμε από μια απλή έρευνα, η πρωτοβουλία για ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης σχολικών γευμάτων ανήκει κυρίως στον Δήμο, ο οποίος αιτείται σχετική έγκριση από το Υπουργείο Εργασίας. Ο ρόλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, περιορίζεται στην υλοποίηση του προγράμματος στον ήδη εγκεκριμένο Δήμο. Ας αναζητηθούν λοιπόν οι «αρρωστημένοι νόες» και οι «ανόητοι» εκεί που πρέπει και να παρουσιαστούν όπως αρμόζει στην κοινωνία του Κιλκίς.
Πέραν των ανακριβειών του γράφοντα ο οποίος τοποθέτησε την κα. Φωτίου στο Υπουργείο Παιδείας ως Υφυπουργό, αν και η ίδια υπήρξε Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, το άρθρο ανακαλύπτει «σοβούσες εντάσεις μεταξύ των μελών της οργάνωσης…, έλλειμμα συνοχής και ελάχιστης έστω συνεννόησης».
Μας διαφεύγει η αντίληψη του γράφοντα για τον οργανωμένο διάλογο, τις καταθέσεις προτάσεων και την διαδικασία σύνθεσης, συχνά και διαφορετικών απόψεων, ενός καθ’ όλα δημοκρατικού οργάνου κόμματος της Αριστεράς. Ωστόσο η παραπάνω περιγραφή απέχει της πραγματικότητας. Οι συνεδριάσεις της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία Κιλκίς είναι ανοιχτές για όλα τα μέλη του κόμματος και ο ανοιχτός δημιουργικός διάλογος είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής κουλτούρας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Δεν έχουμε πρόθεση να παίξουμε το παιχνίδι των σκιών, ούτε επιθυμούμε να υποδείξουμε σε κανένα πώς να κάνει την δουλειά του. Γνωρίζουν όλοι ποιοι είναι αυτοί που με την πολιτική τους για δεκαετίες ασέλγησαν σε Νομό και Δήμο. Ποιοι είναι αυτοί που έσπρωξαν τους κατοίκους του Κιλκίς στην ανεργία, στην μετανάστευση την νέα προσφυγιά και την φτώχεια. Αυτοί που κατέστησαν τον Νομό Κιλκίς ως έναν από τους φτωχότερους της Κ. Μακεδονίας, αλλά και της Ελλάδας ολόκληρης.
Τελειώνοντας, καλούμε όλον τον δημοκρατικό κόσμο του Νομού Κιλκίς να παραβλέψει αγνοήσει κάθε κακόβουλη δημοσίευση και να συμμετέχει στην προσπάθεια που ξεκίνησε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, και να ενταχθεί στο κόμμα. Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε όποιον επιθυμεί να συνδιαμορφώσει με την παρουσία του τις εξελίξεις που θα οδηγήσουν στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον ΣΥΡΙΖΑ του αύριο, στην αυριανή διακυβέρνηση της χώρας.
Τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:
Αγαθόπουλος Τάκης
Βιδιαδάκης Μιχάλης
Κεσίδης Τάσος
Μπαγκατουρίδης Οδυσσέας
Παναγιωτίδου Μάνια
Παπαδόπουλος Άρης
Παπαδοπούλου Νόπη
Ριζάκη Άννα

 

Και το σχόλιο της ΠΡΩΙΝΗΣ:
Δεν είστε οι πρώτοι που ενοχλείστε...

Μερικές σταράτες κουβέντες γιατί ο (η) συντάκτης της ανακοίνωσης λειτουργεί φαίνεται με χρονοκαθυστέρηση.
Γράφουμε εδώ και τρία χρόνια για τον αποκλεισμό των μαθητών του ν. Κιλκίς από το πρόγραμμα των δωρεάν σχολικών γευμάτων, φωνάξαμε, καταγγείλαμε, ζητήσαμε από δημάρχους, κόμματα, βουλευτές να αντιδράσουν... Μάταια όμως.
Η Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ "κοιμήθηκε" - όπως κι όλοι οι προαναφερθέντες. Δεν ασχολήθηκε, δεν εξέδωσε καμιά ανακοίνωση, δεν ανησύχησε... Και - άκουσον άκουσον - τώρα μας εγκαλεί ότι δεν "αναδείξαμε τυχόν ευθύνες σχετικά με την εξαίρεση του νομού".

Γράφουν: Όπως διαπιστώσαμε από μια απλή έρευνα, η πρωτοβουλία για ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης σχολικών γευμάτων ανήκει κυρίως στον Δήμο, ο οποίος αιτείται σχετική έγκριση από το Υπουργείο Εργασίας. Ο ρόλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, περιορίζεται στην υλοποίηση του προγράμματος στον ήδη εγκεκριμένο Δήμο.
Την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν (ή μνημονεύονται;!) τα μέλη της Νομαρχιακής μεταξύ των οποίων και ο κ. Άρης Παπαδόπουλος. Ο οποίος ήταν στο διάστημα εφαρμογής του προγράμματος και εξακολουθεί να είναι Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.
Ο κ. Παπαδόπουλος λοιπόν επί του ιδίου θέματος, την ίδια ημέρα που λάβαμε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, γράφει στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ (νωρίτερα στην ΠΡΩΙΝΗ): “Όλα τα αιτήματα για σχολεία υποβάλλονται από τις Διευθύνσεις ΠΕ της χώρας μετά από σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κι όχι αυτόβουλα. Για τα επόμενα σχολικά έτη 2017-2018, 2018-2019 και 2019-2020 δεν υπήρξε πρόσκληση προς την υπηρεσία μας από το Υπουργείο Παιδείας ώστε να δηλωθούν σχολεία του νομού"
Λυπούμαστε, αλλά όποιος γνωρίζει γραφή και ανάγνωση (αριστερή ή δεξιά δεν έχει σημασία) αντιλαμβάνεται πως ο κ. Άρης Παπαδόπουλος άλλα λέει ως προϊστάμενος κι άλλα φαίρεται να υπογράφει ως μέλος της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ. Όπερ αδιανόητο.
Ας μας εξηγήσει λοιπόν ο (η) συγγραφέας της απάντησης τι ακριβώς συμβαίνει.

Τέλος, αναφορικά με τα παιχνίδια σκιών και τις έμμεσες "μπηχτές" κατά του συντάκτη μας, ας πούμε μόνο δυο λόγια. Εμείς είμαστε καθημερινά ξάγρυπνοι. Αναδεικνύουμε τοπικά θέματα, πληγές, προβλήματα, ευθύνες... και προς επίρρωση των ισχυρισμών μας υπάρχουν τα φύλλα των εφημερίδων μας. Ως αψευδείς μάρτυρες.
Καλούμε λοιπόν όσα μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι αυτοί ως αριστεροί διαθέτουν την ευαισθησία να ασχολούνται με τα βάσανα του λαού και τις "πληγές" του νομού, να έρθουν από τα γραφεία μας, να ξεφυλλίσουμε έναν τόμο, όποιου έτους επιθυμούν από το 1992, όταν αρχές Ιουνίου κυκλοφορήσαμε. Θα διαπιστώσουμε μαζί ποιοι (και ως κόμματα και ως πρόσωπα) ασχολήθηκαν με τα βάσανα του Κιλκίς και του Κιλκισιώτη και ποιοι καθεύδουν συστηματικά, λειτουργώντας με χρονοκαθυστέρηση εβδομάδων, μηνών, ετών και δεκαετιών.
Τα γραπτά μένουν, φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όταν συνέβαιναν τα εγκλήματα που ισχυρίζεστε, εμείς πάλι φωνάζαμε. Και τότε μόνοι. Και τη δική σας συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο (και καταδίκη τους) δεν την είδαμε.
Και κάτι τελευταίο: Δεν είναι η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο κομματικό σύστημα (τοπικής) εξουσίας που ενοχλείται από δημοσιεύματά μας.
Συνηθίσαμε πια... Θα συνηθίσετε κι εσείς στην κριτική...