Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, 7:19:34 πμ
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 09:50

Συρρέει ο λαός στις ομιλίες του Γιώργου Φλωρίδη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης ορίστηκε με απόφαση του Κινήματος να είναι ο κύριος ομιλητής στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί απ’ το ΠΑΣΟΚ στην Κατερίνη την μεθεπόμενη Πέμπτη 1 Οκτωβρίου. Η νέα αυτή τιμητική επιλογή για το εκ των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ έρχεται λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του κ. Φλωρίδη μαζί με τον πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, έπειτα από σχετικό κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον Κιλκισιώτη πρώην υπουργό.
Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω επίσκεψη έτυχε ευρύτατης δημοσιότητας απ’ τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας, στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε. Μέσω της δημοσιότητας αυτής, το ΠΑΣΟΚ στάθηκε δυνατόν να δημοσιοποιήσει ευρύτερα τις θέσεις του για τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, στον οποίο ως γνωστών υπεύθυνος του Κινήματος είναι, με απόφαση του Προέδρου του, ο κ. Φλωρίδης.
Ακριβώς, αυτές οι θέσεις αποτελούν ένα απ’ τα κύρια αντικείμενα των ομιλιών του Κιλκισιώτη υποψήφιου βουλευτή, που εκφωνεί κατά τη διάρκεια των περιοδειών του στο νομό μας. Παράλληλα επικρίνει σφόδρα τη κυβέρνηση για τη πολιτική της, «η οποία κατεδαφίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας», καθώς και τα ελλιπή της μέτρα αντιμετώπισης της «νέας γρίπης».
Απ’ τις ομιλίες του κ. Φλωρίδη, οι οποίες εκφωνούνται ενώπιον πλήθους πολιτών, που ξεπερνά παντού κάθε προσδοκία, δεν λείπουν οι αναφορές στα μεγάλα πολιτικά ζητήματα που ανακύπτουν για τη χώρα μας και θα κληθεί να διαχειριστεί η αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Τέτοιες ομιλίες ο κ. Φλωρίδης πραγματοποίησε το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή σε δεκάδες οικισμούς του νομού μας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου περιόδευσε σε Καμποχώρι, Βαλτοτόπι, Ρύζια, Μεσιά και Αγ. Πέτρο. Στον τελευταίο αυτόν οικισμό πραγματοποίησε την κεντρική πολιτική ομιλίας της ημέρας, ενώπιον ενός πολυπληθούς κι ενθουσιώδους κοινού, που χειροκρότησε θερμά τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Το Σάββατο το πρωί, ο κ. Φλωρίδης περιόδευσε σε Κοκκινιά, Μελισουργιο και Ποντοκερασιά, ενώ το απόγευμα σε Ν. Καβάλα, Λιμνότοπο, Σιταριά, Βαφειοχώρι, Αξιοχώρι και Άσπρο. Η κεντρική πολιτική ομιλία της ημέρας στον Άσπρο, σημείωσε τεράστια επιτυχία, αφού ο συγκεντρωμένος κόσμος εκτιμάται ότι ήταν διπλάσιος απ’ ότι στην αντίστοιχη συγκέντρωση του 2007!
Την Κυριακή το πρωί ο πρώην υπουργός επισκέφθηκε το Γερακαριό, τη Φύσκα, το Κ. Θεοδώρακι και την Βάθη, πραγματοποιώντας χρήσιμες επαφές και συζήτησης με τους κατοίκους των οικισμών. Το δε βράδυ της ίδιας ημέρας περιόδευσε σε Χαμηλό, Ειδομένη, Πλάγια, Φανό, Σκρά και Αξιούπολη.
Στη πρωτεύουσα του ομώνυμου δήμου ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκφώνησε κεντρική πολιτική, που παρακολούθησε στο Δημαρχείο πλήθος κόσμου, ο οποίος έστειλε μήνυμα νίκης με άνετη αυτοδυναμία. Η ομιλία του κ. Φλωρίδη χαρακτηρίστηκε και πάλι από δυναμισμό κι υψηλό πολιτικό περιεχόμενο, ενώ η ανταπόκριση του κόσμου ήταν κάτι περισσότερο από ενθουσιώδης. Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος της ομιλίας του, ο πρώην υπουργός το αφιέρωσε στα σημαντικότερα τοπικά προβλήματα του Δήμου Αξιούπολης και συνολικά του νομού μας, τα οποία ο ίδιος έχει θέσει σε πρώτη σειρά προτεραιότητας προς επίλυση τους απ’ την αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Στο Χέρσο
Με μια μεγάλη σε όγκο και παλμό συγκέντρωση στο Χέρσο ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Φλωρίδη, σε οικισμούς του νομού μας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το πέρας της τηλεμαχίας ανάμεσα στον πρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο Παπανδρέου και τον κ. Καραμανλή, με τους συγκεντρωμένους να μην κρύβουν τον ενθουσιασμό τους απ’ την καταλυτική εμφάνιση του πρώτου και την κατά κράτος επικράτηση του μ’ επιχειρήματα, θέσεις, προτάσεις και ιδέες.
Μέσα σ’ ένα τέτοιο κλίμα βεβαιότητας για την επερχόμενη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Φλωρίδης κατάφερε με την ομιλία του να εκτινάξει στα ύψη τον ενθουσιασμό του κόσμου, η παρουσία του οποίου ήταν εντυπωσιακή.
Πριν απ’ την εντυπωσιακή συγκέντρωση του Χέρσου, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ περιόδευσε στους οικισμούς Ξηρόβρυση, Κορομηλιά, Πλαγιά, Καλίνδρια, Ελευθεροχώρι και Ηλιόλουστο. Παντού έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις αγάπης προς το πρόσωπο του και βεβαιότητας για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, που θα το φέρει στη κυβέρνηση μ’ άνετη αυτοδυναμία.