Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, 6:32:24 πμ
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 22:23

Τζακ ποτ στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενώ από μέρα σε μέρα αναμένεται από τη Νέα Δημοκρατία η απόφαση στήριξης υποψηφίων δημάρχων πρωτευουσών δήμων, μεταξύ των οποίων και του κ. Δημήτρη Κυριακίδη στο Κιλκίς, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του πρόεδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα ανακοινώσει τους πρώτους υποψήφιους, νέους μάλιστα, στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.


Η πρόωρη ανακοίνωση οφείλεται στην απόφαση του κ. Μητσοτάκη να ανανεώσει τα ψηφοδέλτια με στελέχη που θα κατέλθουν για πρώτη φορά στις εκλογές και ως εκ τούτου δίνει περισσότερο χρόνο για να εκκινήσουν τον προεκλογικό τους αγώνα.
Η ανακοίνωση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ν. Κιλκίς καθώς είναι η πρώτη φορά που τόσο πολλοί και νέοι υποψήφιοι εξέφρασαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο.
Ο καρδιοχειρουργός Νίκος Σαχπεκίδης, ο οικονομολόγος Κώστας Γιαννόπουλος, οι δικηγόροι Αλέξανδρος Πασιατάς και Καλλισθένη Πάκα, η φιλόλογος Νατάσα Σωτηριάδου, ο πολ. μηχανικός Τραϊανός Τρέγκας, αλλά και άλλα στελέχη που υπέβαλαν το ενδιαφέρον τους (Θ. Βαφειάδης) βρίσκονται στη λίστα των νέων γαλάζιων στελεχών του ν. Κιλκίς και από την οποία θα προέρχονται οι πρώτοι εκλεκτοί που θα "καπαρώσουν" θέση στο ψηφοδέλτιο.
Με δεδομένο ότι η μια θέση του πενταμελούς ψηφοδελτίου ανήκει στον ήδη βουλευτή -τομεάρχη διοικητικής ανασυγκρότησης Γιώργο Γεωργαντά, μια θέση πρέπει να καταληφθεί από γυναίκα και να υπάρχει υποψήφιος από την Παιονία, η ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων θα κρίνει πολλά για την τελική σύνθεσή του.
Με απλά μαθηματικά θα σημάνει πολλά αν ανακοινωθούν δυο νέοι υποψήφιοι και δεν συμπεριλαμβάνεται γυναίκα ή υποψήφιος από την Παιονία. Τα περιθώρια θα στενέψουν και η μάχη για τις εναπομείνασες θέσεις θα ενταθεί με όποιες παρενέργειες σημαίνει τούτο.
Το βέβαιον είναι ότι με την επίσημη ανακήρυξη γαλάζιων υποψηφίων θα ενταθεί και η προεκλογική εκστρατεία - κίνηση στο ν. Κιλκίς, ιδιαίτερα μετά την άτυπη ανακήρυξη τεσσάρων υποψηφίων βουλευτών και εκ μέρους του ΚΙΝ.ΑΛ.