Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 20:03

Χατζηδάκης: Ο δικός μας δρόμος είναι ο δοκιμασμένος

Δεν περιμέναμε από τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη να αποκαλύψει την περασμένη Παρασκευή, κατά την περιοδεία κλιμακίου στελεχών (Γ. Γεωργαντάς, Δ. Σταμάτης, Θ. Φορτσάκης) στο νομό στοιχεία του προγράμματος θα παρουσιάσει ούτως ή άλλως το προσεχές Σάββατο ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης από του βήματος της ΔΕΘ.

 

Επομένως ο κ. Χατζηδάκης, βασικός ομιλητής στην κεντρική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο ενώπιον μιας αξιοπρεπούς συγκέντρωσης (σχεδόν γέμισε η αίθουσα) επικέντρωσε κυρίως στην ανάδειξη της ατελέσφορης πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναδεικνύοντας τις ασυνέπειες, τα λάθη και κυρίως στην αδυναμία εξόδου από την κρίση, ως συνέπεια της ιδεοληπτικής πολιτικής της, όπως την χαρακτήρισε.
Στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε της ομιλίας στα γραφεία του κόμματος, εκ μέρους του κλιμακίου ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς ενημέρωσε για τις επαφές των γαλάζιων στελεχών στο Νοσοκομείο Κιλκίς, για το Δικαστικό Μέγαρο και το ΤΕΙ. Ειδικότερα για το Νοσοκομείο υπενθυμίζοντας τη συμβολή των κυβερνήσεων της Ν.Δ. στην αποπεράτωση - εξοπλισμό της γ' πτέρυγας, τη δρομολόγηση των μαγειρείων κ.α. κατήγγειλε την υποβάθμιση του ιδρύματος κυρίως λόγω της υποστελέχωσής τους, επικαλούμενος ότι περί αυτής της υποβάθμισης καταγράφηκε πλέον κοινή θέση τόσο των ιατρών όσο και του σωματείου εργαζομένων στο ίδρυμα.
Για το Δικαστικό ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά εγκατέλειψε τη δρομολογημένη λύση της εγκατάστασης στο πρώην εκκλησιαστικό λύκειο, άφησε να παρέλθει ο χρόνος και τώρα επιχειρεί εκ του μηδενός (η μίσθωση του κτηρίου έληξε) να "τρέξει" την ίδια επιλογή.
Τέλος, για το ΤΕΙ εξέφρασε τη θέση του κόμματος (και δεύτερο τμήμα, δημιουργία σχολής με έδρα το Κιλκίς) που δεν περιέχονται στο πόρισμα της επιτροπής Γαβρόγλου.

Όπως Κύπρος Ιρλανδία,Πορτογαλία
Στη συνέντευξη τύπου θέσαμε στον κ. Χατζηδάκη τρία ερωτήματα.
Σε τις διαφέρουν οι δικές σας εξαγγελθείσες προ καιρού μειώσεις φόρων, από τις εξαγγελίες (εικαζόμενες την Παρασκευή και επιβεβαιωθείσες την επόμενη μέρα Σάββατο στα εγκαίνια της ΔΕΘ) του κ. Τσίπρα. Και γιατί αν αύριο ως πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης δεν θα προκαλέσει την μήνι των αγορών, όπως τώρα ο κ. Τσίπρας, αφού νωρίτερα ο κ. Χατζηδάκης είχε καταγγείλει και μόνο με την προαναγγελία τους αυξήθηκαν τα επιτόκια δανεισμού της χώρας.
Ο κ. Χατζηδάκης αντέτεινε απαντώντας ότι η Ν.Δ. δεν θα χρειαστεί να ανακαλύψει την Αμερική και θα ακολουθήσει το δρόμο (και φορολογικό) που ακολούθησαν οι χώρες που παρότι μπήκαν στα μνημόνια μετά την Ελλάδα (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κύπρος) εξήλθαν προ καιρού χωρίς να υποστούν τις βαρύτατες συνέπειες που υπέστη η χώρα μας, αφού καταλόγισε στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι προέβη στο διάστημα της θητείας σε 22 αυξήσεις φόρων. ουσιαστικά λοιπόν προανήγγειλε ότι η πολιτική μείωσης των φόρων θα γίνει σε συνεργασία και πειθώ των δανειστών για να μην ερεθιστούν οι αγορές.

Το δεύτερο ερώτημα ήταν αν πέραν των γενικόλογων κάθε φορά και πριν από εκλογές προεκλογικών εξαγγελιών, στη Ν.Δ. έχουν συντάξει επεξεργασμένο πρόγραμμα πολιτικών μέτρων υποστήριξης αυτών των εξαγγελιών.
Ο κ. Χατζηδάκης αναλώθηκε στην περιγραφή του έργου 35, όπως είπε, συσταθεισών επιτροπών που συντάσσουν σε συνεργασία με τα κομματικά στελέχη αλλά και τεχνοκράτες το εξειδικευμένο πρόγραμμα της Ν.Δ. Δηλονότι πρόγραμμα ακόμα δεν υπάρχει, αλλά ετοιμάζεται.
Παρεμφερές και εξειδικευμένο ήταν το τρίτο ερώτημα: Η παραγωγική ερήμωση της χώρας ξεκίνησε πολύ πριν την κρίση. Με στάση επενδύσεων, ερήμωση της περιφέρειας (στο Κιλκίς χάθηκαν καλλιέργειες όπως ο καπνός, η βιομηχανική τομάτα, λαχανικά, εξοντώθηκε η κτηνοτροφία) και πάντα ταύτα όχι μόνο μέσα στην κρίση αλλά πολύ πριν το 2009. Εξάλλου η πορεία του θηριώδους ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου από τα μέσα της δεκαετίας του '90 αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα. Μόνο στο Κιλκίς και μόνο από την κτηνοτροφία, αναφέραμε στον κ. Χατζηδάκη, η συνεχής ταπείνωση της παραγωγής ισοδυναμεί με κλείσιμο ενός εργοστασίου 300 εργαζομένων κάθε χρόνο τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια. Πότε λοιπόν τα κόμματα εξουσίας θα επεξεργαστούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα πολιτικών μέτρων για την περιβόητη "παραγωγική ανασυγκρότηση" της χώρας; καταλήξαμε στην ερώτησή μας
Ο κ. Χατζηδάκης περιορίστηκε να συμφωνήσει μαζί μας (συμφωνώ 150% με τις διαπιστώσεις σας, είπε) αλλά επί του πρακτέου δεν είχε να εισφέρει τίποτε περισσότερο από ...ευχές. Ναι, πρέπει να αυξηθεί η παραγωγή, να αλλάξουν νοοτροπίες, να γίνουμε ανταγωνιστικοί και πέραν αυτών ουδέν.
Απαντώντας σε ερωτήσεις συναδέλφων μας ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κατέγραψε τη θέση της Ν.Δ. για το μεταναστευτικό, κατέκρινε τη συμφωνία για το Σκοπιανό ώς κακή συμφωνία, συμφωνώντας, όπως ανέφερε με το 50% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν κακή τη συμφωνία των Πρεσπών.
Για το αίτημα του νομού περί δημιουργίας ειδικής ζώνης στην παραμεθόριο, απάντησε τέθηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. στην Κομισιόν που "άναψε κόκκινο" ενώ, τέλος, στο ερώτημα τι θα πράξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέφερε ότι στις περιφέρειες και στις πρωτεύουσες των νομών σαφώς και θα υποστηρίξει συγκεκριμένους υποψήφιους.

Επιθετικός απέναντι σε Συμπιλίδη, Τσιτουρίδη
και Κιλτίδη ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κιλκίς
Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου αίσθηση προκάλεσε στον εκτενή χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κιλκίς Μηνάς Παπαδόπουλος. Άφησε σαφέστατες και "φωτογραφικές", παρότι δεν τους κατονόμασε, αιχμές για τη στάση των κ. Συμπιλίδη, Τσιτουρίδη και Κιλτίδη σε διάφορες φάσεις της πορείας της Νέας Δημοκρατίας (ο χαιρετισμός του δημοσιεύεται χωριστά). Και ήταν τόσο σαφείς και επιθετικές οι αναφορές του ώστε ο κ. Χατζηδάκης που τον διαδέχτηκε στο βήμα, παρατήρησε, διαχωρίζοντας τη θέση του, ότι δεν είναι καιρός για να "ξύνουμε πληγές" και πως "προτεραιότητα αποτελεί να ενώσουμε τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας".