Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, 10:19:52 μμ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 08:53

Υφυπουργείο-πρόκληση για τον Γ. Γεωργαντά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε μια πρώτη ανάγνωση "δεν γεμίζει το μάτι" ο τίτλος του υφυπουργείου στο οποίο κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη (και στην χώρα προφανώς) ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς: Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής για την απλούστευση των διαδικασιών.


Ωστόσο δεν χρειάζεται ιδιαίτερα οξεία αναλυτική σκέψη για να αντιληφθεί κάποιος την πρόσκληση που αντιμετωπίζει ο υφυπουργός -βουλευτής Κιλκίς με την ανάθεση σε αυτόν από τον πρωθυπουργό εκείνων των αρμοδιοτήτων που βρίσκονται στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής και μάλιστα εκείνων όπου ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για άμεσα αποτελέσματα.
Ο κ. Γεωργαντάς λοιπόν αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει το τέρας της γραφειοκρατίας, της ανώφελης έως αντιπαραγωγικής και μήτρας της διαφθοράς γραφειοκρατίας που έχει δυο βασικές διαστάσεις:
Την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των Ελλήνων μέσω της απάλειψης μιας σειράς δικαιολογητικών, εγγράφων, πιστοποιητικών, βεβαιώσεων τα οποία μέσω της ψηφιοποίησης και της απλούστευσης των διαδικασιών δύνανται είτε να παρέχονται αυτομάτως είτε να αναζητούνται από το δημόσιο με απλή εντολή του πολίτη.
Την απάλειψη των αντιπαραγωγικών γραφειοκρατικών προσκομμάτων που ταλανίζουν την οικονομία της χώρας σε κάθε τομέα (πρωτογενή, υπηρεσίες και μεταποίηση) προσδίδοντας νέα δυναμική στο καίριο αίτημα για επενδυτική έκρηξη.
Επίσης μια από τις προκλήσεις - και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε - μια από τις προτεραιότητες αποτελεί η απλούστευση, μέσω της ψηφιοποίησης της καταγραφής των ενσήμων του ΙΚΑ στην περίοδο που ήταν "χάρτινα" με στόχο τον αυθημερόν υπολογισμό της σύνταξης όσων εργαζομένων υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης. Είναι ένας γολγοθάς που ταλαιπωρεί χιλιάδες ασφαλισμένους με την συμπλήρωση του εργασιακού του βίου.
Συνελόντι ειπείν, ο βουλευτής Κιλκίς αναλαμβάνει ένα τομέα όπου θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει τις ικανότητές του στον Πρωθυπουργό που του εμπιστεύεται ένα τόσο καίριο χαρτοφυλάκιο και να εγγράψει υποθήκες για υψηλότερες πτήσεις.
Του ευχόμαστε έμπνευση, κουράγιο και δύναμη για να ωφελήσει τον τόπο και να δικαιώσει και τον Πρωθυπουργό και τους Κιλκισιώτες για την εμπιστοσύνη που του επέδειξαν.

Έκθεση εικόνων