Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 11:21:48 μμ

Πολιτιστικά

Η Γουμένισσα και η Παιονία τιμούν την 105η επέτειο της απελευθέρωσής τους από τον τουρκικό ζυγό με τριήμερες  εκδηλώσεις που οργανώνει ο δήμος.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Στα πλαίσια της ιστορικής επίσκεψης του θρυλικού θωρηκτού «ΑΒΕΡΩΦ» στη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου Θεσσαλονίκης, μαζί με το Δήμο Θεσσαλονίκης οργανώνει   εκδήλωση- αφιέρωμα στον Γεώργιο Αβέρωφ με τίτλο “Γεώργιος Αβέρωφ: Διδάγματα φιλοπατρίας ενός μεγάλου βλαχόφωνου ευπατρίδη και εθνικού ευεργέτη”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 , ώρα 18:30,

Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017 00:24

Τιμή στον Βασίλη Αθανασιάδη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Γράφτηκε από τον

Ο Βασίλης Αθανασιάδης, ένας άνθρωπος που εδώ και δεκαετίες προσφέρει τα μέγιστα στον πολιτισμό και στην εθελοντική αιμοδοσία, δίνει ζωή στην κοινωνία μας, απόλυτα εθελοντικά, ανιδιοτελώς και χωρίς τίποτα να προσδοκά, τιμήθηκε από την κοινωνία του Πολυκάστρου και του νομού μας.
Σε μια πανέμορφη εκδήλωση στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου ο Βασίλης Αθανασιάδης εισέπραξε την αγάπη του κόσμου, τη ζεστή αγκαλιά των απλών ανθρώπων για την προσφορά του στον άνθρωπο, μιας και επί 28 χρόνια ο Βασίλης διακονεί την Τράπεζα Αίματος των «Ακριτών» Πολυκάστρου και όχι μόνο.

Τα 25 χρόνια των ΕΙΔΗΣΕΩΝ γιορτάζει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός μας, 25 χρόνια δημιουργικής πορείας και προσφοράς στον τόπο και στους ανθρώπους του.
Ξεκινάμε, λοιπόν, μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, με το ενδιαφέρον μας να στρέφεται εντός και εκτός νομού, όχι απλά για να γιορτάσουμε, αλλά να αναδείξουμε το νομό Κιλκίς, να τιμήσουμε τον τόπο και τους ανθρώπους του, να ανταποδώσουμε την αγάπη και τη στήριξή τους σε όλη αυτή τη δύσκολη 25χρονη διαδρομή μας.

Παρασκευή, 13 Οκτώβριος 2017 21:01

Τα “Χάλκινα” πάνε Μέγαρο!

Γράφτηκε από τον

Σας είχαμε έγκαιρα και πρώτοι ενημερώσει πως τα περίφημα “Χάλκινα” της Γουμένισσας θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και μάλιστα πλαισιωμένα από καταξιωμένους καλλιτέχνες.
Με επιμονή και πολύ προσπάθεια, ταξίδια στην Αθήνα και επαφές με τους καλλιτέχνες, ο π. αντιδήμαρχος Παιονίας, Γιάννης Αλίρης, μπόρεσε να πετύχει αυτόν το στόχο. Ετσι, οι... χάλκινοι ήχοι της Γουμένισσας και των Βαλκανίων θα ακουστούν στην καλύτερη μουσική σκηνή της χώρας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έχοντας δίπλα τους, το Διονύση Σαββόπουλο, το Δημήτρη Μπάση και την Αρετή Κετιμέ!

Πέμπτη, 12 Οκτώβριος 2017 23:14

Εκπαιδευτική Εκδήλωση «Πνοές Ανέμων»

Γράφτηκε από τον

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠΠΟΑ με τίτλο για το 2017 «Περιβάλλον και Πολιτισμός, Πνοές Ανέμων», με την υλοποίηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς και στον Αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού Δήμου Κιλκίς δύο εκπαιδευτικών διαδραστικών εκδηλώσεων.

Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 22:43

51ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο ΕΣΕΤ

Γράφτηκε από τον

Η Βέροια και η Ημαθία τόπος – πυρήνας στην ιστορία και τον πολιτισμό του Ελληνισμού φιλοξένησε και συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία του 51ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου που είχε ως θέμα «Δημοσιογραφία και Δημοσιογράφος στην Ελληνική Περιφέρεια».
Το τριήμερο  6 – 8 Οκτωβρίου 2017 δημοσιογράφοι από πολλές περιοχές της Ελλάδας ένωσαν τη φωνή τους με επιστήμονες και ακαδημαϊκούς και αναπτύχθηκε ένας δημιουργικός και σε κάποιες στιγμές έντονος διάλογος με στόχο να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα και προβλήματα που απασχολούν τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτά δημοσιογράφους.

Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 22:38

«Οι Ρίζες μας», στο Χωρύγι

Γράφτηκε από τον

ΤΟΥ ΦΟΡΗ ΠΕΤΑΛΙΔΗ
Νοσταλία, θύμισες, συγκίνηση και δάκρυα, φόρο τιμής στους πατεράδες και τους παππούδες, στις μάνες και στις γιαγιάδες (τις Καλομάνες, όπως τις λένε οι Πόντιοι), ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Οι Ρίζες μας», της Αρχοντούλας Κωνσταντινίδου και του Νίκου Κωνσταντινίδη, στο πολιτιστικό κέντρο του Χωρυγίου, το οποίο γέμισε ασφυκτικά από κατοίκους του, από πολίτες του νομού Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης.  
Την εκδήλωση συντόνιζε ο Νίκος Αφεντουλίδης, πρώην βουλευτής του Κιλκίς και ένας από τους αθόρυβους και ακούραστους ερευνητές της ιστορίας των Ελλήνων του Πόντου και της καταγωγής τους, ενώ μετά το τέλος των εισηγήσεων των ομιλητών της εκδήλωσης, η λόγος δόθηκε στους συμμετέχοντες να τοποθετηθούν.

Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, σας προσκαλεί, στην ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του μαστού, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, στις 5:30μ.μ., στο καφέ Αντίδοτο, με ομιλήτρια την Dr. Γιώτα Σασοπούλου Χειρουργός Μαστού και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του Γυναικείου Φιλανθρωπικού Σωματείου Νέα Ελπίδα Θεσ/νίκης.

Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 22:33

Εργαστήρι καλλιτεχνικού πλεξίματος

Γράφτηκε από τον

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς σκοπεύει να διοργανώσει  εργαστήρι καλλιτεχνικού πλεξίματος με εξειδικευμένες τεχνικές με εκπαιδεύτρια  την κυρία Αννίτα Ιωσηφίδου από το κατάστημα με είδη πλεξίματος «Νήμα». Η διάρκειά του θα είναι 5 δίωρα. Το εργαστήρι θα γίνει στο χώρο της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών (Μητροπόλεως 11 ,3ος όροφος).
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 30 Οκτωβρίου στα τηλέφωνα: 6978315503 κ.Φανή και 6943193004 κ. Ντίνα.

Σελίδα 1 από 259