Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, 5:08:22 μμ

Πολιτιστικά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'' πιστός στη διαφύλαξη των εθνικών μας παραδόσεων και λαογραφικών στοιχείων, άρχισε τις δράσεις του το Σάββατο του Λαζάρου 31 Μαρτίου από αγερμούς μικρών κοριτσιών ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, με στεφανάκια πλεγμένα από λουλούδια και κρατώντας μικρά καλαθάκια γέμισαν τους κεντρικούς δρόμους  της Γουμένισσας με τις παιδικές τους φωνές τραγουδώντας τα κάλαντα του Λαζάρου, προμηνύοντας το θείο δράμα που θα ακολουθήσει αλλά και την κατάλυξη του, με το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου.

Τον ετήσιο χορό του συλλόγου μας διοργανώσαμε οι Αργοναύτες το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, στο κοσμικό κέντρο διασκέδασης "Θέατρο".
Σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα συναθροιστήκαμε μέλη και φίλοι του συλλόγου και διασκεδάσαμε παρέα σε ένα αμιγώς παραδοσιακό ποντιακό γλέντι με εξαίρετους Κιλκισιώτες μουσικούς.

Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 22:31

Πασχαλινές “Ανάσες Ευαισθησίας”

Γράφτηκε από τον

«Με αφορμή τις άγιες ημέρες του Πάσχα και πιστά στην αποστολή τους να χαρίσουν απλόχερα τη βοήθεια και το χαμόγελο στους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, τα μέλη του συλλόγου «Ανάσα Ευαισθησίας Κιλκίς» στάθηκαν για ακόμη μια φορά δίπλα σε άπορες οικογένειες του νομού μας.

Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2018 22:52

Αυγοτσούγκρισμα στον “Αγιο Τρύφων” Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

Το έθιμο του «Τσουγκρίσματος των Πασχαλινών Αυγών» αναβίωσαν, την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, στις 6:00 το απόγευμα, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, για τον εορτασμό του Πάσχα με μεγάλη επιτυχία.
Τα Μέλη του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να βρεθούν από κοντά να ανταλλάξουν τις πασχαλινές ευχές, να γευτούν τα πασχαλινά κεράσματα που πρόσφερε ο σύλλογος και φυσικά να τσουγκρίσουν κόκκινα αυγά.

Τετάρτη, 18 Απρίλιος 2018 22:12

Τα 25α γενέθλιά του γιόρτασε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

25 χρόνια ζωής μετρά πλέον το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς! 25 χρόνια δυναμικής πορείας, προσφοράς, ποιότητας, σοβαρότητας και ήθους.
Οι εκδηλώσεις εορτασμού της πολύ σημαντικής αυτής επετείου, κορυφώθηκαν το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς με τη μεγαλειώδη μουσικοχορευτική παράσταση «Της άνοιξης τ΄αηδόνια», σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς και τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων των Λυκείων Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, Βόλου και Δράμας.

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Βλάση Αγτζίδη "Εμείς και το Ισλάμ"  Η συνάντηση του ελληνισμού με τον αραβο-μουσουλμανικό κόσμο

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018 19:39

Το Κιλκίς τίμησε την Κική της ΤΕΧΝΗΣ

Γράφτηκε από τον

Με μια όμορφη εκδήλωση, όπου περίσσεψε η συγκίνηση, το Κιλκίς τίμησε την Κική Παπαδοπούλου Πάγκου, την επί 26 συναπτά έτη πρόεδρο της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς.
«…Άνθρωποι σαν την Κική Παπαδοπούλου-Πάγκου είναι οδηγοί, εμπνευστές και «φάροι» των νεωτέρων και η απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης και η αναγνώριση της σημαντικής, σπουδαίας και ανυστερόβουλης προσφοράς της στα πολιτιστικά δρώμενα του Κιλκίς έρχεται ως φυσική ακολουθία στο έργο τους…», ανέφεραν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης, ο δήμος Κιλκίς και η ΤΕΧΝΗ.

Του Νίκου Σιάνα. 

Με αυτήν την περήφανη φράση απάντησε ο διοικητής του Οχυρού ΡΟΥΠΕΛ Γεώργιος Δουράτσος, στην απαίτηση των Γερμανών εισβολέων για παράδοση του οχυρού, τον Απρίλιο του 1941.
Τούτη η γωνία Γής όπου μας έταξε ο Θεός να κατοικήσουμε, από τα αρχαία ακόμη χρόνια έως τα πρόσφατα, δέχθηκε αμέτρητες επιδρομές, εισβολές και απειλές απ’ όλα τα σημεία του ορίζοντα. Πέρσες, Ρωμαίοι, Φράγκοι, Σαρακηνοί, Ούνοι, Γότθοι, Βάνδαλοι και Οθωμανοί πάτησαν τούτα τα χώματα, αφήνοντας πάντα πίσω τους μόνο καταστροφή και λεηλασία.

Παρασκευή, 13 Απρίλιος 2018 23:01

Ημερίδα για την ποντιακή διάλεκτο, στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Ημερίδα με τίτλο: «Ποντιακή διάλεκτος: Ταυτότητα και Διδακτική» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 29 Απριλίου 2018, στις 11 π.μ. στο Κιλκίς στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου. 
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Ανθή Ρεβυθιάδου, καθηγήτρια Γλωσσολογίας του τμήματος Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσουν εισηγήσεις των φιλολόγων κι εκπαιδευτριών ποντιακής διαλέκτου, Γιώτας Ιωακειμίδου, Αρχοντούλας Κωνσταντινίδου και Αναστασίας Μαχαιρίδου.
Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2018 21:45

Η Ανάσα Ευαισθησίας στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η πρόεδρος της Ανάσας θέλησε εν όψει Πάσχα να αναλάβει μια ακόμη πρωτοβουλία με μεγάλη ένδειξη Αγάπης σεβασμού στούς Ιατρούς Νοσοκόμες/ους και όλους τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.  Τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο προσφέραμε 200 χειροποίητες λαμπάδες  για όλους που σήμερα εργάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκις και 30 λαμπάδες με παιχνίδια για τα μικρά μας παιδιά που νοσούν και νοσηλεύονται εκεί.  

Σελίδα 1 από 289