Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, 1:12:20 μμ
Κυριακή, 04 Αυγούστου 2019 14:06

10 Μέρες Χωρίς τη Μαμά, στο Θερινό Σινεμά Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνεχίζουμε τις προβολές με μια κωμωδία από την Αργεντινή, την ταινία που αναδείχθηκε η καλύτερη της χρονιάς της!
Την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 9.30 ελάτε στο θερινό μας σινεμά να δούμε όλοι μαζί τι μπορεί να συμβεί όταν προκύψουν “10 Μέρες Χωρίς τη Μαμά”.


Ο Βίκτωρ και η Βέρα είναι ένα απολύτως κανονικό ζευγάρι παντρεμένοι εδώ και 20 χρόνια. Έχουν δημιουργήσει μια πολυμελή οικογένεια με 4 παιδιά: τον Μπρούνο (14), τη Λάρα (12), τον Τάτο (8) και τον Λόλο (2) και ένα άνετο σπίτι. Όμως ο Βίκτωρ, απορροφημένος από τη δουλειά του, δεν ασχολείται καθόλου με την καθημερινότητα της οικογένειας και στην αλήθεια ζηλεύει την γυναίκα του που έχει αναλάβει την ανατροφή των παιδιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πιστεύει ότι έχει άφθονο χρόνο να κάνει ό,τι θέλει. Η έρημη Βέρα, νιώθοντας εξουθενωμένη από τις χιλιάδες δουλειές που έχει καθημερινά, σε μια έκρηξη απόγνωσης και κούρασης, συνειδητοποιώντας την αδιαφορία του άντρα της, αποφασίζει να κάνει ένα γενναίο διάλειμμα μακριά από όλους και όλα. Φεύγει διακοπές αφήνοντας τον Βίκτωρ να ανταπεξέλθει με το νοικοκυριό για δέκα ημέρες. Αυτό που θεωρούσε εύκολο ο εργαζόμενος σύζυγος τώρα θα του φανεί αβάσταχτο. Ο Βίκτωρ αλλά και τα παιδιά, μάλλον τώρα την έχουν πατήσει για τα καλά. Κι όσο οι μέρες χωρίς τη μαμά περνούν, η κατάσταση αγριεύει…
Το σχήμα είναι μεν κλασικό, το κοινό της Αργεντινής όμως το εκτίμησε αφάνταστα κατατάσσοντας το πρώτο με διαφορά ενώ οι κριτικοί της Αργεντινής επαίνεσαν την ταινία ιδιαιτέρως βασιζόμενοι και στον ευαίσθητο χειρισμό της Αριέλ Βονογκράντ (Sin Hijos).

 

10 Μέρες Χωρίς τη Μαμά (Κωμωδία) Αργεντινή (3*)
Ten Days Without Mom
Αργεντινή, 2018
• Σκηνοθεσία: Αριέλ Βινογκράντ
• Σενάριο: Χουάν Βέρα, Μαριάνο Βέρα
• Πρωταγωνιστούν: Ντιέγκο Περέτι, Κάρλα Πέτερσον, Μαρτίν Λακούρ, Αγκουστίνα Κάμπο
• Διάρκεια: 99 λεπτά
• Κωμωδία