Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020, 9:23:07 μμ
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 22:05

3η Γιορτή Σύκου στο Πολύπετρο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για 3η χρονιά ο Αθλητικός Σύλλογος «Μακεδονικός» Πολυπέτρου, διοργάνωσε την «3η Γιορτή Σύκου» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυπέτρου. Η 3η Γιορτή Σύκου έκανε για άλλη μια χρονιά το Πολύπετρο Παιονίας, σημείο συνάντησης και διασκέδασης για εκατοντάδες φίλους και επισκέπτες!


Η γιορτή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019, στο Πάρκο του Λαογραφικού Μουσείου Πολυπέτρου, στις 8 μ.μ. και όπως αναμενόταν ανάδειξε ένα από τα σημαντικότερα αγροτικά προϊόντα της Παιονίας το “Πολυπετρινό θησαυρό” το σύκο. Ο Αντιπρόεδρος κος Αναστάσιος Κυφωνίδης καλωσορίζοντας τους επισκέπτες αναφέρθηκε στον κύριο στόχος της γιορτής που είναι η αναγνώριση του σύκου black mission ως εξαιρετικού προϊόντος, η γνωστοποίησή του, η στήριξη της καλλιέργειάς του, καθώς τη δικαίωση των ανθρώπων, που μοχθούν για την παραγωγή του και πλέον εξάγονται σε Ντουμπάι, Καναδά, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ.
Η γιορτή διανθίστηκε με μακεδονικούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου και στη συνέχεια με παραδοσιακό – λαϊκό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική. Επίσης προσφέρθηκαν σε αφθονία φρέσκα σύκα και σύκο γλυκό που ετοίμασαν οι κυρίες του συλλόγου.
Μαρία Μπαρλή

Έκθεση εικόνων