Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 5:10:24 μμ
Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 23:35

5η Έκθεση Εικαστικών «πόλις» στην “Αυστροελληνική"

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το «Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο η πόλις» πραγματοποίησε την 5η έκθεση εικαστικών «πόλις» με τίτλο «Αντανακλάσεις/ Αντικατοπτρισμοί». Φέτος, εννέα καλλιτέχνες, έχοντας ως αφετηρία το οπτικό ζήτημα της αντανάκλασης και του καθρεφτίσματος, ανέλυσαν και επεξεργάστηκαν τα μορφολογικά και εννοιολογικά ζητήματα που προκύπτουν και εξέθεσαν τη δική τους εικαστική πρόταση, χρησιμοποιώντας την προσωπική τους ματιά και γραφή.


Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς έως την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, στην Καπναποθήκη Αυστροελληνικής του Δήμου Κιλκίς. Τα εγκαίνια έγιναν την περασμένη Δευτέρα, με την επιμελήτρια της έκθεσης Ζωή Τζήμητρα να μιλά για το στόχο της διοργάνωσης.
Συμμετείχαν καλλιτέχνες από όλη την ελληνική επικράτεια με πρωτότυπα εικαστικά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, κολάζ, εγκατάστασης κ.α.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις στο χώρο της Καπναποθήκης, από τα καλλιτεχνικά τμήματα του «πόλις».
Εργα τους εξέθεσαν οι: Ζώγκα Αφροδίτη, Μισόπουλος Φώτης, Μπαμπαλιούτα Κωνσταντίνα, Σπυρλιάδου Σοφία, Σωτηρίου Ειρήνη, Τζήμητρα Ζωή, Τοπαλίδης Παναγιώτης, Τσιλιγγερίδης Χρήστος, Τσολακίδου Στέλλα.
Στην είσοδο της Αυστροελληνικής, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, παρουσιάστηκαν και έργα των μαθητών του καλλιτεχνικού εργαστηρίου του «πόλις».