Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 3:38:12 μμ
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 15:56

Αγαθόπουλος: Το Λύκειο Ελληνίδων ταυτόσημο με τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κλιμάκιο του συνδυασμού "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ - Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του πολίτη" με τον υποψ. Δήμαρχο Δημήτρη Αγαθόπουλο και τους υποψ. Δημοτικούς Συμβούλους Αναστασιάδου Λένα, Μαυροκεφαλίδου Δέσποινα και Κωφίδου Βιολέτα, επισκέφθηκαν τα γραφεία του Λυκείου Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς και είχαν μία πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση για τα δρώμενα του συλλόγου και παράλληλα συζητήθηκαν τα προβλήματα και τα μελλοντικά σχέδια του παραρτήματος Κιλκίς. Διαπιστώσαμε ότι όπου υπάρχει το όραμα και η χρηστή διαχείριση της διοίκησης και των λειτουργιών ενός συλλόγου τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.


Το παράρτημα Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς εκπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε. Η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι ο πυλώνας πάνω στον οποίο στηρίζουν την ύπαρξή τους οι πολιτιστικοί σύλλογοι. Το Λύκειο Ελληνίδων το επιτυγχάνει με τον καλύτερο τρόπο αν δει κανείς τους ευρύχωρους και καλαίσθητους χώρους μέσα στους οποίους αναπτύσσει τις δραστηριότητές του και κυρίως την ανεκτίμητης αξίας ιματιοθήκη παραδοσιακών φορεσιών της λαϊκής μας παράδοσης. Αυτή η περιουσία χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και από τον ίδιο τον φορέα αλλά και από τον Δήμο μας.
Δεδομένης της οικονομικής αυτοτέλειας των συλλόγων ο Δήμος οφείλει να είναι αρωγός σε κάθε σοβαρή προσπάθεια που προάγει τον πολιτισμό και προβάλει τα ιδιαίτερα πολιτισμικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά του τόπου μας. Οφείλει να είναι εκείνος ο φορέας ο οποίος θα προάγει και θα προβάλει, μέσω των συλλόγων και των δικών του πρωτοβουλιών, την πολυπολιτισμικότητα , αναδεικνύοντάς την ως μία παράμετρο της ταυτότητας του τόπου μας. Στα εκατό χρόνια συμβίωσης προσφυγικών πληθυσμών από διάφορες περιοχές έχουν σφυρηλατηθεί μεταξύ των συμπολιτών μας αξίες όπως η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, προϋποθέσεις για την αρμονική συμβίωση και την κοινωνική συνοχή.

Για τον συνδυασμό "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ -
Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του πολίτη"
Ο Υποψ. Δήμαρχος
Δημήτριος Αγαθόπουλος