Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 3:53:34 πμ
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 22:43

Ατέρμων: ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό αθλητικό κέντρο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το Αθλητικό Κέντρο Ατέρμων αποτελεί ένα χώρο ανάπτυξης του αθλητισμού, αθλητικού τουρισμού και του πολιτισμού στο Νομό Κιλκίς από το 2000. Αξιοσημείωτο είναι ότι από το 2000 μέχρι και σήμερα έχει προσελκύσει στην περιοχή περισσότερους από 12.000 επισκέπτες όπου διέμειναν στο ξενοδοχείο και στους ξενώνες του Αθλητικού Κέντρου κατά προσέγγιση 100.000 βραδιές.

 

Τα ποσά τα οποία δαπανήθηκαν είναι μεγάλα και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας του Ν. Κιλκίς. Οι πελάτες του αθλητικού κέντρου προέρχονται τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο, Ρωσία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Ισπανία, Ιορδανία και Αμερική. Αποτελεί σημαντικό προορισμό Αθλητικού Τουρισμού στην Ελλάδα καθώς οι άνθρωποι του αθλητισμού πραγματοποιούν είτε εγχώρια είτε διεθνή ταξίδια προκειμένου να επισκεφθούν και να διαμείνουν στο Αθλητικό Κέντρο. Έχει φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό Εθνικών Ομάδων διαφόρων αθλημάτων όπως είναι το ποδόσφαιρο, το χάντμπολ, η πάλη, το Tae Kwon Do, το Μ.Μ.Ε, η πετοσφαίριση, η καλαθοσφαίριση κ.α.
Από το 2013 το Αθλητικό Κέντρο Ατέρμων ξεκίνησε να λειτούργει ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών ηλικίας 5 έως 12 με δυναμικότητα 476 παιδιά ανά βάρδια με 2 αδειοδοτημένες βάρδιες. Η συνολική του δυναμικότητα φτάνει στα 956 παιδιά, γεγονός που το κατατάσσει στην πρώτη θέση ως το μεγαλύτερο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π) στην Ελλάδα με έδρα την Θεσσαλονίκη. Σημαντικό είναι ότι είναι από τους πρωτοπόρους στο συγκεκριμένο θεσμό για το Ν. Κιλκίς και τις ευρύτερες περιοχές.

 

Την παρούσα χρονική στιγμή λειτουργούν 3 Κ.Δ.Α.Π (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης).
Πιο συγκεκριμένα διαθέτει:
     Ατέρμων ΚΔΑΠ Άγιος Παντελεήμονας Κιλκίς με τη δυναμικότητα του να ανέρχεται στα 952 παιδιά. Διαθέτει 15 συνολικά δράσεις εκ των οποίων οι 8 είναι αθλητικές και οι 7 είναι εκπαιδευτικές.
Αθλητικές
o    Ποδόσφαιρο
o    Ενόργανη Γυμναστική
o    Καλαθοσφαίριση
o    Πετοσφαίριση
o    Πολεμικές Τέχνες
o    Στίβος
o    Zumba
o    Κολύμβηση

Εκπαιδευτικές
o    Ενισχυτική Διδασκαλία
o    Μουσική / Κιθάρα – Μπουζούκι
o    Σκάκι
o    Ζωγραφική / Καλλιτεχνικά
o    Ρομποτική
o    H/Y
o    Διακρατικά παιχνίδια

Το συγκριτικό του πλεονέκτημα προέρχεται από το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει το οποίο είναι άρτια εκπαιδευμένο στο αντικείμενο του. Το ανθρώπινο δυναμικό του Αθλητικού Κέντρου απαρτίζεται από τους Κωφίδης Σάββας - Ποδόσφαιρο, Λάϊος Αθανάσιος - Καλαθοσφαίριση, Χριστόπουλος Βασίλειος - Πετοσφαίριση, Ρέρα Ειρήνη - Παιδοψυχολόγος κ.α.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στις μαμάδες να προπονούνται παράλληλα με τα παιδιά τους δωρεάν σε δραστηριότητες όπως είναι το Pilates,  TRX και το Aerobic. Όσο αφορά τους μπαμπάδες προπονούνται και οι ίδιοι δωρεάν στο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο που διαθέτει το αθλητικό κέντρο. Η μεταφορά των παιδιών πραγματοποιείται από τα λεωφορεία τα οποία έχει μισθωμένα ο Ατέρμων και πραγματοποιούν τις διαδρομές από Κιλκίς, Λαγυνά,  Θεσσαλονίκη και Μεσημβρία.
 Ατέρμων ΚΔΑΠ Κιλκίς, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2017 και εδρεύει στην πόλη του Κιλκίς 21η  Ιουνίου 66 Πλατεία Ειρήνης πρώην Goody’s με δυναμικότητα 56 παιδιά.

 Ατέρμων ΚΔΑΠ Πολύκαστρο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2017 και εδρεύει στην πόλη του Κιλκίς Παϊκου 5 πρώην βιοτεχνία Αδαμοπούλου με δυναμικότητα 66 παιδιά.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των ΚΔΑΠ Ατέρμων το οποίο ενισχύει την ανταγωνιστικότητα τους αφορά το μέγεθος και την ποιότητα των εγκαταστάσεων του. Σημαντικός πόρος που διαθέτουν τα ΚΔΑΠ Ατέρμων είναι η ύπαρξη μόνιμου γιατρού κατά τη διάρκεια υλοποίησης των δράσεων.
Τέλος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονέων τα χειμερινά προγράμματα που πραγματοποιούνται από τις 16:00μ.  έως 20:00 τους καλοκαιρινούς μήνες που κλείνουν τα σχολεία μεταφέρονται στις πρωινές ώρες 8:00π.μ έως 15:00μ.μ. Η κολύμβηση είναι η κύρια αθλητική δραστηριότητα στο καλοκαιρινό πρόγραμμα η οποία πραγματοποιείται στην πισίνα που διαθέτει το αθλητικό κέντρο.
Όλες οι δράσεις παρέχονται δωρεάν εφόσον οι γονείς ενταχθούν στο ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Τα 3 ΚΔΑΠ Ατέρμων δέχονται εγγραφές με τα voucher από τους γονείς που δεν τα έχουν αξιοποιήσει ακόμα.

Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε στη διάθεση σας.
Ατέρμων ΚΔΑΠ Άγιος Παντελεήμονας 23410 64793
Ατέρμων ΚΔΑΠ Κιλκίς 23410 26711
Ατέρμων ΚΔΑΠ Πολύκαστρο 23430 20196
Ωράρια  λειτουργίας των ΚΔΑΠ καθημερινά 14:00μ.μ – 21:00μ.μ.
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website www.atermongroup.gr
* Οι 10 πρώτοι αναγνώστες που θα τηλεφωνήσουν στο κοντινότερο σε αυτούς ΚΔΑΠ Ατέρμων, θα λάβουν δωρεάν παρακολούθηση για τα παιδιά τους σε αθλητικές δραστηριότητες όπως είναι το ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίρiση, ενόργανη γυμναστική και Tae Kwon Do κ.α.