Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 5:11:18 μμ
Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 19:51

Γιορτή Γραμμάτων και Τεχνών στη Γουμένισσα από το σύλλογο «Διογένης ο Σινωπεύς»

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με μεγάλη επιτυχία ο Ποντιακός Σύλλογος Γουμένισσας «Διογένης ο Σινωπεύς» πραγματοποίησε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση των «Γραμμάτων και Τεχνών» προς τιμήν των τριών Ιεραρχών.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η γραμματέας του Συλλόγου φιλόλογος κ. Θεοδώρα Λαζαρίδου η οποία με ένα μεστό Θεολογικό και εκπαιδευτικό λόγο παρουσίασε το έργο των Τριών Μέγιστων της Ορθοδοξίας.


Τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημητρίου μετέφερε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μόνης Παναγίας και πρωτοσύγγελος της Ι. Μητρόπολης πατέρας Αγαθάγγελος.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης ο οποίος συνεχάρει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου για την πραγματοποίηση ποιοτικών εκδηλώσεων και την μεγάλη προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.
Καλεσμένη ομιλήτρια ήταν η κ. Άννα Νανούδη ψυχολόγος η οποία ανέπτυξε το θέμα « Το άγχος κατά την προεφηβική και εφηβική ηλικία και τρόποι αντιμετώπισης».
Έψαλλε και τραγούδησε η χορωδία του ΚΑΠΗ Γουμένισσας «Άνοιξη».
Βράβευσανε την κ. Κυριακή Κεχαΐδου η οποία φοιτά στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης.
Ειδική αναφορά έγινε στον πρώην Λυκειάρχη κ. Κων/νο Βαλτάκη (1997–2013) από την κόρη του κ. Κλειώ Βαλτάκη.
Βραβευθήκαν επίσης 60 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού – Γυμνάσιου καθώς και 37 εισαχθέντες στα Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι.
Με την ευκαιρία της γιορτής των Γραμμάτων και των Τεχνών, έγινε αναφορά στην πρόθεση του Συλλόγου να ξεκινήσει ενέργειες για τη δημιουργία και εγκατάσταση δανειστικής βιβλιοθήκης στη Γουμένισσα, με θέμα τον Ποντιακό Ελληνισμό αφενός και την ιστορική εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Γουμένισσας αφετέρου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Δήμου Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο πατέρας Αγαθάγγελος, η Αντιδήμαρχος κ. Ελένη Δούμου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Γουμενισσας κ. Αθανάσιος Τραχανίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αθανάσιος Τζούρτζος και Γιάννης Αλίρης και ο πρόεδρος Κοινότητας Γρίβας Γεώργιος Μπακάλης, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πλήθος κόσμου.
Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία.
Η σεμνότητα που διακρίνει τα νέα παιδιά του διοικητικού συμβουλίου, οι προσεγμένες ποιοτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούν, είναι τα στοιχεία που συντελούν ώστε οι χώροι στους οποίους κάνουν εκδηλώσεις να είναι ασφυκτικά γεμάτοι.
Όσο δραστηριοποιούνται νέοι αυτού του ήθους και επιπέδου στα πολιτιστικά δρώμενα και σε άλλους φορείς της τοπικής μας κοινωνίας το μέλλον του τόπου μας δεν πρέπει να μας προβληματίζει προδιαγράφεται ευοίωνο.
Γιάννης Αλίρης