Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 3:36:52 μμ
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 20:18

Η παρουσίαση του «αρχείου ψυχής της κ. ’Ολγας Κουκάκη» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μέσων Αποστόλων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019,έλαβε χώρα η 35η συνάντηση της ομάδας «Πνευματικών αναζητήσεων» του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων με θέμα: «Το αρχείο ψυχής της κας ’Ολγας Κουκάκη».


Η σεμνή αυτή και τόσο ευπρεπής αρχόντισσα της περιοχής, η μάνα της γνωστής οικογενείας Κουκάκη, μέλος της ομάδας των πνευματικών αναζητήσεων, συνέλεγε στη διάρκεια της ζωής της, προσευχές, ποιήματα, κείμενα, δημοτικά τραγούδια, μοιρολόγια, τα οποία την συγκινούσαν και την ενέπνεαν και μέρος των οποίων παρέδωσε στην υπεύθυνη συντονίστρια του προγράμματος του Συλλόγου κ. Θεοδωρίδου Θεοδώρα ,με την προτροπή να τ΄ αξιοποιήσει, όπως νομίζει αυτή, για «το καλό των μελών της ομάδας» όπως της είπε χαρακτηριστικά. Ανάμεσα σ’ αυτά που της έδωσε, υπήρχαν τρία πραγματικά διαμάντια της λαϊκής, ελληνικής μούσας: α) το τραγούδι του «Νεκρού αδελφού», μία από τις δύο αριστουργηματικές, ελληνικές παραλογές, η άλλη είναι «του γιοφυριού της ‘Αρτας» και β) δύο παραλλαγές (θρακιώτικη και των νησιών του Αρχιπελάγους) από το « Μοιρολόι ή Καταλόι της Παναγιάς», το συγκλονιστικότερο δείγμα μουσικοποιητικής , ελληνικής τέχνης. Το αποτέλεσμα ήταν μία συναρπαστική εμπειρία για τα μέλη.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά την κ. ΄Ολγα Κουκάκη, αυτή την ξεχωριστή συμπολίτισσά μας, που μοιράστηκε μ’ όλους μας, την αύρα και την ποιότητα της ψυχής της.