Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 4:39:03 πμ
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 16:37

Η Τζαμάικα ανέβασε στο λόφο και στο θερινό τους Κιλκισιώτες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την απόλυτη κινηματογραφική βραδιά ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε το βράδυ της Τρίτης 23 Ιουλίου στο θερινό σινεμά του Δήμου Κιλκίς.

 

Βέβαια ο χώρος για άλλη μια φορά, όπως ανέφερε και στον χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άννα Δημάκη, αποδείχθηκε πολύ μικρός για να χωρέσει την αγάπη σας για το καλό σινεμά, την τέχνη και την επαφή με προσωπικότητες που έχουν και θέλουν να μοιρασθούν αξιακές προσεγγίσεις ζωής μαζί μας. Από την πλευρά της δε η Αντιδήμαρχος δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε το επόμενο καλοκαίρι το σινεμά να επεκταθεί,να ανακαινισθεί και να εξωραισθεί ακόμη περισσότερο για τις καλοκαιρινές μας βραδιές.

H ταινία «Τζαμάικα» , ευαίσθητη, ανθρώπινη, τόσο οικεία και τόσο εμείς, ισορροπημένη απόλυτα, γλυκόπικρη με στοιχεία κωμικής εκτόνωσης, έχει ανεπίστρεπτα θεμελιώσει δικαίωμα υποθήκης για τις επόμενες γενιές, σαν το, σήμερα λεγόμενο, παλιό ελληνικό σινεμά.

Η παρουσία του σκηνοθέτη, Ανδρέα Μορφονιού και του πρωταγωνιστή, Φάνη Μουρατίδη, δύο ανθρώπων γλυκύτατων με ευγένεια, κουλτούρα, προσήνεια και κυρίως απίστευτα θετική διάθεση ήταν καταλυτική για την απογείωση της βραδιάς. Έθεσαν εαυτόν στη διάθεση των θεατών για πληροφορίες και συζήτηση σε σχέση με την απόφαση και υλοποίηση της ταινίας, την εμπειρία και το αποκύημα της.

Στο διάλειμμα της ταινίας οι θεατές απόλαυσαν το μπουφέ της Δόμνας, με εδέσματα της εταιρίας “ΛΥΚΑΣ” και κρασί από το οινοποιείο του Τάτση.
Χορηγοί στάθηκαν και τους ευχαριστούμε θερμά, το καφέ μπιστρό “Τρυποκάρυδος”, το καφέ “Boheme”, το ζαχαροπλαστείο “Η Γωνία”, το κατάστημα καλλυντικών και δώρων “Καλογιάννης”, ο φαρμακοποιός Απόστολος Παπαδόπουλος, το ξενοδοχείο “ΕΥΡΥΔΙΚΗ”, το κατάστημα “Τραταμέντο” και το γυμναστήριο “Κinesis” και “Kinesis for Kids”.
Το μεγάλο ευχαριστώ για άλλη μια φορά ανήκει στον κ. Όμηρο Κοντό, τον ακούραστο εθελοντή της Τέχνης, παρόντα και ακαμάτως προστρέχοντα στις ανάγκες του θερινού σινεμά.