Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 2:45:19 πμ
Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 22:47

Λαμπρό το 7ο Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Γουμένισσα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Γουμένισσα έχει το χάρισμα να είναι δεμένη με τη γη και τη λαϊκή μας παράδοση. Κι έχει την τύχη να διαθέτει ανθρώπους που με ζήλο και με πάθος στελεχώνουν τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας

και κρατούν το νήμα που συνδέει το παρόν με το παρελθόν. Τα παιδιά γίνονται κρίκος σ’ αυτή την αλυσίδα και έτσι είχαμε την τύχη να τα θαυμάσουμε και φέτος στο 7ο Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, με διοργανωτή τον πολιτιστικό σύλλογο "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας. Το συναπάντημα πολιτισμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιουνίου το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο με συλλόγους από διάφορους νομούς και για άλλη μια χρονιά έβαλε την σφραγίδα του στα Πολιτιστικά δρώμενα της Γουμένισσας.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Κ. Τζιούνη. Όλοι οι χορευτές συμβάλλοντας δυναμικά σε αυτή την εκδήλωση, έδειξαν μέσω του χορού ότι σέβονται το παρελθόν, ζουν το παρόν και οραματίζονται το μέλλον. Αγαπούν την Ελλάδα γι αυτό δεν αρνούνται τις ρίζες, την ταυτότητά τους, το διαχρονικό Πολιτισμό τους.
Επί δυόμιση ώρες μικροί χορευτές παρουσίασαν με χάρη, λεβεντιά και μεράκι χορούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, του Πόντου και των νησιών του Αιγαίου. Πλήθος ακουσμάτων πλημμύρισαν το χώρο ενώ η ποικιλομορφία και η διαφορετικότητα των παραδοσιακών στολών δημιούργησε ένα ψηφιδωτό χρωμάτων και εικόνων.
Η πρωτοβουλία του συλλόγου για τη διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου γεγονότος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και σε αυτό συνέβαλαν όλα τα μέλη του συλλόγου, οι εθελοντές και οι χορηγοί με την αφιλοκερδή συμμετοχή και τη θέληση τους να προσφέρουν για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.