Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 10:01:16 πμ
Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 19:26

Μάγεψε η έκθεση έργων μπατίκ της Ελευθερίας Τζόρα-Αυγητίδου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αν η έκθεση μπατίκ της Ελευθερίας Τζόρα – Αυγητίδου, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν την Δευτέρα 18 Μαρτίου στην ΤΕΧΝΗ, παρουσιάζονταν στην Θεσσαλονίκη ή σε γκαλερί του Κολωνακίου θα λέγαμε τι κρίμα που δεν μπορούμε να την απολαύσουμε!!
Κι όμως, αυτή η γεμάτη λάμψη, λυρισμό, χρώμα, συναίσθημα, μεταξένια έκθεση βρίσκεται στην πόλη μας, στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της ΤΕΧΝΗΣ και δεν έχει τίποτα απολύτως να ζηλέψει από μεγάλες εκθέσεις εξωτερικού.


Και αυτό το αντιλήφθηκαν τα μέλη και οι φίλοι της τέχνης και της δημιουργού και γέμισαν ασφυκτικά τον εκθεσιακό χώρο, θαύμασαν την υπέροχη δουλειά της Ελευθερίας Τζόρα-Αυγητίδου, συνομίλησαν με το έργο της και μυήθηκαν στην πρόταση της για την έλευση της εποχής της θηλυκής ενέργειας. Αυτής που θα εξισορροπήσει την καρδιά και τον νου των πλασμάτων του πλανήτη, της Γαίας, της καθολικής μητέρας.
Μια ξεχωριστή έκθεση από το στάδιο της προετοιμασίας της, της πρόσκλησης της, ώς και του ιδιαίτερου μπουφέ της. Γιατί όταν κάποιος έχει αισθητική...Την εκφράζει παντού!!!
Και αν ο χώρος αποδείχθηκε μικρός για να χωρέσει τους επισκέπτες σημαίνει ότι η αισθητική, η τέχνη, η εικαστική άποψη έχουν μέλλον στον τόπο μας και η ΤΕΧΝΗ είναι το ασφαλές ορμητήριο των καλλιτεχνών και δημιουργών.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ των μελών του Διοκητικού Συμβουλίου της ΤΕΧΝΗΣ στην καλλιτέχνιδα που τίμησε με τη δουλειά της τον τόπο της (αν και ερωτική μετανάστρια έχει πολιτογραφηθεί Κιλκισιώτισσα), στην υπεύθυνη Πινακοθήκης της τέχνης, Μαίρη Σαραντοπούλου για την τεκμηριωμένη παρουσίαση και φυσικά σε όλους εσάς που μοιραστήκατε μαζί μας αυτό το υπέροχο βράδυ.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου 2019 και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά εκτός σαββατοκύριακου από τις 4 έως τις 8 το απόγευμα.