Σάββατο, 25 Μαΐου 2019, 7:56:55 πμ
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 21:09

«Μακεδονίσματα» του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στις 19 Μαρτίου 2019, το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Κιλκίς, ο ιστορικός αυτός πολιτιστικός σύλλογος του νομού γίνεται 26 ετών. Στο πλαίσιο των γενεθλίων του, που αποτελεί και μια μεγάλη γιορτή παράδοσης για την πόλη του Κιλκίς, το ΛΕΚ σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Κιλκίς, διοργανώνει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στις 7μ.μ. μεγάλη εορταστική μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Μακεδονίσματα», στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.


Στην κορυφαία αυτή μουσικοχορευτική αφηγηματική παράσταση, που ετοιμάζεται πυρετωδώς από το Δ.Σ., το χοροδιδάσκαλο Δήμο Πραντσίδη και τους χορευτές του Τμήματος Παραστάσεων του ΛΕΚ, θα συμμετάσχουν και Χορευτικές Ομάδες των Λυκείων Ελληνίδων Βέροιας, Νάουσας και Σερρών, παρουσιάζοντας χορούς, τραγούδια και έθιμα περιοχών της Μακεδονίας.
Η παράσταση πατάει πάνω στην αφήγηση μιας μάνας και ενός πατέρα μακεδονομάχου. Τιμά την μνήμη του μέσα από περιγραφή του τόπου και των ανθρώπων της μακεδονικής γης. Αυτά για τα οποία αξίζει κανείς να ζει, αλλά και να πεθαίνει.
Είσοδος: 5 ευρώ.
Το Δ.Σ. του ΛΕΚ ευχαριστεί θερμά για τη στήριξή τους, τους μεγάλους χορηγούς, τις εταιρείες KLEEMANN, SONOCO και ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ, καθώς και όλους τους μικρότερους χορηγούς.