Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 6:10:37 πμ
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 21:41

Ο «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας έκοψε την πρώτη βασιλόπιτα του 2019

Την πρώτη βασιλόπιτα της νέας χρονιάς έκοψε ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας σήμερα Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, στις11:30 π.μ. στα γραφεία του παρουσία πλήθους κόσμου και φορέων.

Ο π. Χρήστος Μαυραντώνης ευλόγησε τον πλακούντα και ευχήθηκε στον σύλλογο να πραγματοποιήσει τους στόχους του για το 2019, ενώ το Δ.Σ. του προσέφερε μία εικόνα του Αγίου Τρύφωνα για την πολυετή προσφορά του στο Σύλλογο.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν απολογισμός πεπραγμένων, οικονομικός απολογισμός και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε ο κος Λαζαρίδης Χριστόφορος Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Γουμένισσας «Διογένης ο Σινωπεύς» προσφέροντας του εικόνα του Αγίου Τρύφωνα.

Ο πρόεδρος κος Αστέριος Τάτσηςευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στα 40 χρόνια πλέον ιστορίας του Συλλόγου «1979 – 2019″ τονίζοντας πως προχωράνε δημιουργικά εκπληρώνοντας τους σκοπούς του συλλόγου, αποχαιρέτησε τα μέλη του απερχόμενου συμβουλίου και τα ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τους.

Αναφέρθηκε σε όλους τους χορηγούς που συνέβαλλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων τους ευχόμενος να έχουν όλοι μια καλύτερη χρονιά. Η Ειδ. Γραμματέας κα Αικατερίνη Τζιούνη παρουσίασε ένα σύνολο 55 εκδηλώσεων μέσα στη χρονιά που πέρασε ενώ η Ταμίας κα Φανή Καρατζιά έκανε τον οικονομικό απολογισμό.

Το νέο Δ. Σ. δεν παρέλειψε να επισκεφθεί τον π. Δημήτριο Ιγνατιάδη όπως κάθε χρόνο για να του ευχηθούν καλή χρονιά και φυσικά να πάρει το δικό του κομμάτι βασιλόπιτας.