Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018, 1:26:16 πμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018 11:38

Μνήμη Γενοκτονίας Ποντίων από το Σϋλλογο Ευκαρπίας

Γράφτηκε από τον

Μνήμη Γενοκτονίας Ποντίων από το Σϋλλογο Ευκαρπίας, 'ΤΟ ΛΑΒΑΣ", την Κυριακή 20 Μαΐου

Τρίτη, 01 Μαΐου 2018 20:26

Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Παναγιώτη Μουλά

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Κιλκίς και η Πολιτιστική Εταιρία σας προσκαλούν στην εκδήλωση “Τη Γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική... Παναγιώτης Μουλάς, ο άνθρωπος, ο φίλος και ο δάσκαλος”, την Κυριακή 13  Μαΐου 2018, ώρα 11:30π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς
 Παρουσίαση: Ντίνα Τρίγκα.

"...Και ούτος εξέλιπεν εις αρχαίος πολιτισμός και μετ' αυτού λαός ολόκληρος...εργατικός, έντιμος, φιλοπρόοδος δια το κακούργημα το οποίον διέπραξεν, ότι δεν εγεννήθη τούρκος αλλά Έλλην και χριστιανός"
Μητροπολίτης Αμάσειας  Γερμανός-1917.

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 22:24

“Στο τέλος νικάω εγώ”

Γράφτηκε από τον

Μια ανθρώπινη, γεμάτη συναίσθημα και ζεστασιά βραδιά απολαύσαμε όσοι βρεθήκαμε στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής το βράδυ της 25ης Απριλίου στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Σοφίας Νικολαΐδου "Στο τέλος νικάω εγώ" που συνδιοργάνωσαν  η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, η Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ και οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 22:08

Το “Αντίπασχα” στο Αξιοχώρι

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 15  Απριλίου 2018 , Κυριακή του Θωμά, για μια ακόμη συνεχόμενη χρονιά , από το 1922 μέχρι  εφέτος, συνεχίσθηκε το έθιμο του ανταμώματος όλων των Αξιοχωριτών, από όλα τα μέρη της Ελλάδας μας, προς τιμήν των νεκρών τους, στα Κοιμητήρια του χωριού.
Η ιστορία ξεκίνησε με τον ερχομό των Ποντίων προσφύγων, το 1922, οι οποίοι έφεραν και το έθιμο αυτό από τον Πόντο.

Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 21:20

“Ζωή χωρίς αλλαγές δεν είναι ζωή”

Γράφτηκε από τον

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ-ΤΕΧΝΗ και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Ποταμιάς έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν σε ανοιχτό διάλογο με  τον πατέρα Φιλόθεο Φάρο την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα “Μανόλης Ανδρόνικος” της Τέχνης.

Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 21:36

Πρωτομαγιά στην Τέρπυλλο

Γράφτηκε από τον

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Αθλητικός Σύλλογος Τερπύλλου σας καλούν για Πρωτομαγιά στο "Αγίασμα" Τερπύλλου, με πλούσιο λαϊκό, ποντιακό και θρακιώτικο πρόγραμμα και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά: παγωτά-λουκουμάδες-κούνιες και βόλτα με άλογα στο καταπράσινο ειδυλλιακό τοπίο.

Διαδοχικά δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έγιναν σήμερα, Παρασκευή, 27 Απριλίου, οι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, Κίτρους Γεώργιος και Σύμης Χρυσόστομος, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσκεψη στο Ιερό Κέντρο της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, προκειμένου να παραστούν στην αυριανή τελετή ενθρονίσεως του νέου Ποιμενάρχου των Πριγκηποννήσων.

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 22:20

Ανθοέκθεση και πλούσιες εκδηλώσεις στο Αξιοχώρι

Γράφτηκε από τον

Μεγάλη επιτυχία παρουσίασε η 4η συνεχόμενη διήμερη Ανθοέκθεση στο Αξιοχώρι 21 και 22 Απριλίου 2018, οργανωμένη όπως πάντα από το μοναδικό ζωντανό κύτταρο του χωριού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο " Α Μ Υ Δ Ω Ν ".
Οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, ενθουσιασμένοι από την μεγάλη ποικιλία φυτών και λουλουδιών, προμηθεύτηκαν μεγάλο αριθμό από αυτά για να στολίσουν τις αυλές και τα σπίτια τους αφενός και να ενισχύσουν τον Πολιτιστικό Σύλλογο στο έργο του αφετέρου.

Στο 4ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, στις 21 και 22 Απριλίου 2018, στο Χώρο Τεχνών Δήμου Βέροιας, συμμετείχε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς.
Συνολικά στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος περισσότερα από 500 παιδιά 6-12 ετών, από  αξιόλογους πολιτιστικούς συλλόγους όλης της Ελλάδας. Το ΛτΕ Κιλκίς εκπροσωπήθηκε επάξια από το Μεγάλο Παιδικό Χορευτικό του, τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης.