Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 2:17:46 πμ

Πολιτιστικά

Mε τέρμα που δέχθηκε δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης, ο ΓΑΣ Κιλκίς αναδείχθηκε ισόπαλος εκτός έδρας με τον Ζαφειράκη Νάουσας με 27-27. Έτσι έπειτα το πέρας έξι αγωνιστικών έχει εννιά βαθμούς και βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κατάταξης. Την Κυριακή ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος με το κιλκισιώτικο συγκρότημα να υποδέχεται τον Άρη στις 6 το απόγευμα.

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 21:36

Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Τσιτσίμη

Γράφτηκε από τον

Κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Τσιτσίμη από τις εκδόσεις Λιβάνη "με σφραγισμένα χείλη", η πορεία και τα πάθη μιας γυναίκας μέσα στη δίνη της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, μια γυναίκας ολότελα μόνης ενάντια στις φραγές της κοινωνίας...

Πάμε σινεμά! Σινέ Άστρον Κιλκίς με δυο ταινίες για μικρούς και μεγάλους

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 21:40

Αρωμα Χριστουγέννων στη Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Σας περιμένουμε και φέτος τα Χριστούγεννα στη Βιβλιοθήκη για να διαβάσουμε βιβλία, να παίξουμε, να φτιάξουμε Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, να καλωσορίσουμε τον Άι-Βασίλη!

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, 6:00-7:00 το απόγευμα
Καλικαντζαράκια Ζαβολάκια
Διαβάζουμε το βιβλίο της Kristina Schafer με τον ομώνυμο τίτλο και φτιάχνουμε σκουφάκια για τα σκανδαλιάρικα καλι Με τη Παρέσσα Πολυχρονίδου. Για προ-νήπια και μικρά νήπια. Με προεγγραφ.

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 20:27

Ο μήνας Δεκέμβριος (και το λαογραφικό του Εορτολόγιο)

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ν. Βαστάκης, Θεολόγος, τέως Λυκειάρχης
Κιλκίς, Δεκέμβριος 2018.

 

Εισαγωγικό σημείωμα
Ο Δεκέμβριος είναι ο δωδέκατος και τελευταίος μήνας του ηλικαού έτους. Το όνομά του "Δεκέμβριος" προέρχεται από τη λατινική λέξη decem, που σημαίνει "δέκα" επειδή για τους Ρωμαίους, που είχαν Πρωτοχρονιά την 1η Μαρτίου, ήταν ο δέκατος μήνας του έτους. Ο μήνας αυτός στη λαϊκή παράδοση έχει διάφορα ονόματα , όπως Δεκέβρης, Δικέμβρης, Χριστουγεννιάτης, Χριστουγεννάρτς (για τους Πόντιους), Σινιτρέ για τους Αρβανίτες κ.τ.λ.

Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 20:46

“Παράλληλοι Κόσμοι” του Αλέξανδρου Αντωνιάδη

Γράφτηκε από τον

Μια όμορφη βραδιά με πολλά χαμόγελα, ζεστές παρουσίες και απίστευτη διάθεση απολαύσαμε στα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής του Αλέξανδρου Αντωνιάδη, με τίτλο “Παράλληλοι Κόσμοι” την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:30 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης.
Ο Κιλκισιώτης εικαστικός στη νέα του δουλειά συνομιλεί με το παλιό και το καινούριο, σε ένα κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα.

Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 19:29

Ανοιχτός για επισκέπτες ο αρχαιολογικός χώρος

Γράφτηκε από τον

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς και την Π.Ε. Κιλκίς πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους φορείς της Δ.Κ. Ευρωπού στο πρώην Δημοτικό Κατάστημα, με θέμα: «Αρχαιολογικός χώρος Ευρωπού – Πρακτικές διαχείρισης».

Στην Τέρπυλλο δεν περίμεναν κανένα να ομορφύνει το χωριό τους. Ούτε να δώσει άλλος τον γιορταστικό τόνο ενόψει των αγίων ημερών.
Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου η Τέρπυλλος στολίστηκε, και περιμένει τις Γιορτές ντθυμένη στα καλά της.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς ενημερώνει ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς, στο οποίο φιλοξενείται από 11.11.2018 και μέχρι 31.05.2019 η θεματική έκθεση «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ εν καιρώ ΠΟΛΕΜΟΥ στο ΚΙΛΚΙΣ. Από τα χαρακώματα των μαχών στα σκάμματα των ανασκαφών» αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Ανακωχή του Μεγάλου Πολέμου, θα είναι ανοιχτό για το κοινό κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2018 σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 23:29

Η Φωτογραφία της Εβδομάδας - Φωτογραφική Ομάδα Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η Φωτογραφία της Εβδομάδας - Φωτογραφική Ομάδα Κιλκίς.

Δημιουργός: Ευαγγελία Αμπαργκιόλα.