Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 12:06:52 μμ

Πολιτιστικά

Την αντίδραση αναγνωστών μας προκάλεσε αναφορά του κ. Θεόδωρου Παυλίδη στη στήλη του “Το σχόλιό μας” και αφορά στη διεξαγωγή αγώνων δρόμου μέσα σε πόλεις.
Λόγω του ευρύτερου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το θέμα και της παράθεσης όλων των απόψεων, καταχωρίζουμε ενδεικτικά την θέση που εξέφρασε με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα μας, ο κ. Σπύρος Καρτσώνης.

Δευτέρα, 29 Μάιος 2017 19:32

Βιβλιοπαρουσιάσεις στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Γράφτηκε από τον

Αποχαιρετίσαμε τον τελευταίο μήνα της άνοιξης με την παρουσίαση δύο παιδικών βιβλίων.
Την Παρασκευή 19/05/17 η Αφροδίτη Παπαντωνίου παρουσίασε το βιβλίο της «Μη μας συγκρίνεις».

Η συγγραφέας τόνισε τη σπουδαιότητα της διαφορετικότητας του κάθε παιδιού, έπαιξε κουκλοθέατρο, έδωσε ρόλους στους μικρούς πρωταγωνιστές και χόρεψε μαζί τους.

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε η 23η Χορωδιακή Συνάντηση των Παιόνων, στο Πολιτιστικό κέντρο Γουμένισσας. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που ήρθε να απολάυσει τις προσκεκλημένες Χορωδίες από τον Δήμο Θερμαικού, του Αμύνταιου και φυσικά την οικοδέσποινα Χορωδία των Παιόνων.

Από την ακριτική περιοχή του Σ.Σ. Μουριών Κιλκίς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΜΠΕΛΛΕΣ» Σ.Σ. Μουριών την Κυριακή 21 Μαϊου 2017 έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Το πρωί στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού έγινε μνημόσυνο από τον πατέρα Ευσέβιο Κλώπα για τις 350.000 ψυχές που σφαγιάστηκαν και εξοντώθηκαν από τους Τούρκους.

Αρκετά μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς  διεπίστωσαν εκ νέου τις μαγευτικές διαδρομές και κορυφές με μοναδική θέα που διαθέτουμε δίπλα μας στον ομαδικό περίπατο της Κυριακής 21ης Μαϊου Κριθιά - κορυφή Μαύρη Καμήλα ( Devekara) μήκους τεσσάρων χλμ. Άναψαν κεριά στο Εκκλησάκι Κωνσταντίνου και Ελένης και εντυπωσιάστηκαν από την μοναδική θέα σε όλα τα σημεία του ορίζοντα. Η κορυφή Μαύρη Καμήλα ήταν το Στρατηγείο - παρατηρητήριο της μάχης του Κιλκίς 19-21 Ιουνίου 1913.

Το συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς, αποδείχθηκε, για άλλη μια φορά,  πολύ μικρό να φιλοξενήσει τις εκατοντάδες των φανατικών πλέον ακροατών, που αναγνωρίζουν το έργο της χορωδίας του πολιτιστικού μουσικού συλλόγου Κιλκίς  και κατακλύζουν ακόμη και τα σκαλοπάτια του.
Μεσ΄ του Μάη τα χρώματα, πραγματοποιήθηκε το 13o χορωδιακό φεστιβάλ, το Σάββατο 20 Μαΐου και έφερε στο Κιλκίς καταξιωμένες χορωδίες.

Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 21:07

Τίμησαν τη Μητέρα στο Δροσάτο

Γράφτηκε από τον

Την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τίμησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσάτου την Κυριακή 14 Μαϊου στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου  όπου οι διοργανωτές ξαφνιάστηκαν ευχάριστα με την συμμετοχή του κόσμου που ξεπέρασε κάθε προσδοκία τους.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Βαλάντης – Πέτρος Στεφανίδης καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας όλους τους προσερχομένους έδωσε αμέσως τη σκυτάλη στη Χορωδία του «Αγίου Νεκταρίου» η οποία με χοράρχη τον νεαρό Κριστιάν Τουμανίδη  εξέπληξε τους πάντες. Η χορωδία ξεκινώντας με το απολυτίκιο του Αγίου Νεκταρίου, συνέχισε με παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας που υμνούσαν την Μάνα και ολοκλήρωσε με το Χριστός Ανέστη το οποίο ψάλθηκε από όλους με ιδιαίτερη κατάνυξη.

Τρίτη, 23 Μάιος 2017 22:24

Ημερήσια εκδρομή «Ευκράντης» στη Λάρισα

Γράφτηκε από τον

Λάρισα, το όνομά της είναι προελληνικό και σημαίνει ισχυρά οχυρωμένος λόφος. Μια πόλη με μνημεία πανάρχαιου πολιτισμού στην οποία έζησε ο πατέρας της Ιατρικής ο Ιπποκράτης. Αυτήν την πόλη επισκέφθηκε την Κυριακή 14 Μαιου 2017 ο Σύλλογος Γυν. Δήμου Παιονίας ΕΥΚΡΑΝΤΗ.

Τρίτη, 23 Μάιος 2017 22:22

Γιορτή της Μητέρας από το “Λαβάς”

Γράφτηκε από τον

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος  Ευκαρπίας «ΤΟ ΛΑΒΑΣ» πραγματοποίησε το Σάββατο 13 Μαϊου εκδήλωση για την Παγκόσμια Γιορτή της Μητέρας.
Ήταν μία εκδήλωση μέσα σε μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα όπου παιδιά από την Ευκαρπία απήγγειλαν ποιήματα που υμνούσαν τη μάνα και μάλιστα η απαγγελία του ποντιακού ποιήματος ξάφνιασε ευχάριστα τους παρευρισκομένους.

Τρίτη, 23 Μάιος 2017 22:20

Το Πρόγραμμα εκδηλώσεων των 35ων Πολυκαστρινών

Γράφτηκε από τον

Παρασκευή 26/5/2017
19:00 / Πολ. Κέντρο, Ωδείο: Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Αξιός Ποταμός» του Σωκράτη Μουρατίδη και της Αλεξίας Ιωαννίδου.
19:00 / Φουαγιέ Πολ. Κέντρου: Εγκαίνια έκθεσης του Εργαστηρίου Ψηφιακής Φωτογραφίας Κιλκίς με θέμα «Γυναίκα», Σύλλογος Γυναικών Δήμου Παιονίας Ευκράντη.
19:30 / Πολ. Κέντρο-Θέατρο: Εκδήλωση με την χορωδία, την ορχήστρα και τα μικρά μουσικά σύνολα του Γυμνασίου Πολυκάστρου.