Τρίτη, 22 Μαΐου 2018, 5:40:52 πμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 21:42

Ο “Άγιος Τρύφων” εξέδραμε στη Μονή Τιμίου Προδρόμου

Γράφτηκε από τον

Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, διοργάνωσε ανοιξιάτικη υπέροχη μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 με ώρα αναχώρησης 8 το πρωί, από τα γραφεία του Συλλόγου.

Διεξήχθησαν την Κυριακή 11 Μαρτίου οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς με απόλυτη επιτυχία και με συμμετοχή όλων των εκλεκτών και επώνυμων μελών του. Μετά την κατανομή των αξιωμάτων  το νέο  διοικητικό Συμβούλιο  απαρτίζεται από:
ΠΡΟΕΔΡΟ Κωσταντίνο Παπανικολάου, Αντιπρόεδρο Ιωάννη Αμανατιδή, Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Ηλιάδη, Ταμία Γεώργιο Κατακαλίδη και μέλη τους Νικόλαο Σερασκέρη, Αθανάσιο Γραμματικόπουλο, Νικόλαο Στανημερόπουλο,  Δημήτριο Πέρρο, Αδάμ Χριστοδουλίδη.

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 09:48

Πάμε σινεμά - Με δυο ταινίες στο Άστρον Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Πάμε σινεμά - Με δυο ταινίες στο Άστρον Κιλκίς

Με μεγάλη συμμετοχή λειτουργών της Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Μαρτίου  στο Επιμελητήριο Κιλκίς το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Το Κιλκίς θυμάται», στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού Δικτύου Τοπικής Ιστορίας «Το Κιλκίς στην τροχιά του χρόνου». Το σεμινάριο οργανώθηκε από την Περιφέρεια Κιλκίς σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018 20:55

Αργοναύτες Κιλκίς: 1ο Αντάμωμα Παραδοσιακών χορωδιών

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία έληξε το 1ο Ανταμώμα Παραδοσιακών Χορωδιών που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες", υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, στις 10 Μαρτίου 2018,  στο Συνεδριακό κέντρο.  
Στο αντάμωμα συμμετείχαν οι χορωδίες:
Μεικτή χορωδία του Σωματείου "Παναγία Σουμελά" Θέρμης με χοράρχη τον κο Αχιλλέα Βασιλειάδη και λυράρη τον κ. Παναγιώτη Βελονά.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Κιλκίς «Π. Μουλάς» και την Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία ΤΕΧΝΗ Κιλκίς διοργανώνουν βραδιά-αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, ώρα 20.30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς.

Με τη συμμετοχή πολλών Κιλκισιωτών και παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Δημητρίου Τσαντάκη, του εικαστικού-αρχιτέκτονα, διευθυντή του τμήματος Πολεοδομίας Δήμου Κιλκίς, Φώτη Μισόπουλου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής  του Κιλκισιώτη εικαστικού, Χρήστου Τσιλιγκερίδη την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018  στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού”  της Τέχνης.

21 Μαρτίου 2018: Παγκόσμια ημέρα συνδρόμου Down.
Τί είναι το σύνδρομο Down; Πώς ζούνε οι συνάνθρωποί  μας με σύνδρομο Down;
Εκπαιδεύονται κατάλληλα, αλληλεπιδρούν με όλους μας;

Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2018 21:31

“Ίδε ο άνθρωπος“ του Θ. Κατσιάνη στην "Αυστροελληνική"

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Κιλκίς και η ΕΛΜΕ Κιλκίς σας καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την έκθεση γλυπτών και εικόνων ECCE HOMO  (Ίδε ο Άνθρωπος) του Θανάση Κατσιάνη  την Τετάρτη 21 Μαρτίου  2018 και ώρα 19:00 στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής.
“ECCE HOMO".

Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2018 20:31

Κοσμοσυρροή στην 92η αιμοδοσία των "Ακριτών"

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 4-3-2018 ξεκίνησε ο 29ος χρόνος λειτουργίας της τράπεζας αίματος των ΑΚΡΙΤΩΝ Πολυκάστρου με την πραγματοποίηση της 92ης εθελοντικής αιμοδοσίας των μελών της στο «Σπίτι του Πόντου» στο Πολύκαστρο.
Για άλλη μια φορά προσήλθαν δεκάδες μέλη εθελοντές αιμοδότες και πρόσφεραν το αίμα τους για τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας μεταξύ αυτών αρκετά νέα μέλη (8) ανέβασαν τον αριθμό των μελών σε 1129. Στο διαθέσιμο χρόνο από 9.30 -13.00 αιμοδότησαν εξήντα επτά (67) μέλη.