Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018, 7:37:38 πμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 22:32

Χορός-Ορμή-Ρίζες-Οίκος-Νοσταλγία-Όραμα-Συντροφιά

Γράφτηκε από τον

Δεν αποτελεί για μας αυτοσκοπό, στο ήδη πολυπληθές πολιτισμικό δυναμικό της πόλης μας, να προστεθεί μια ακόμη ομάδα χορού. Τελευταία ένα ερώτημα επανέρχεται συγκυριακά και για πολλούς λόγους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης : «Αν όχι τώρα, πότε, αν όχι εμείς, ποιοι…?» Προφανώς…

 

ΤΩΡΑ – ΕΜΕΙΣ
Τώρα, διότι οι συνθήκες ωρίμασαν, και εμείς επίσης μαζί και μέσα σ’ αυτές.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 22:12

Στον Βεργίδη ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Γράφτηκε από τον

Τον νέο πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικ. Οικονομόπουλο, δέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης. Τον κ. Οικονομόπουλο συνόδευαν η αντιπρόεδρος κα Α. Κωνσταντινίδου, ο σύμβουλος του κ. Ιω. Ευθυμιάδης και άλλα στελέχη του ΕΕΣ.

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι κύριες εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου. Εκδηλώσεις που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς, η οποία αποτέλεσε ένα από τα βασικά θέατρα των πολεμικών επιχειρήσεων.
Οι επετειακές εκδηλώσεις θα «απλωθούν» σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και εκτός από τις αναφορές στα καθαρά πολεμικά γεγονότα, θα περιλαμβάνουν και άλλες παραμέτρους του Πρώτου Μεγάλου Πολέμου, όπως το σημαντικό αρχαιολογικό έργο που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές πολεμικών επιχειρήσεων.

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 23:30

Τιμούν την προσφορά του “Σπηλαιάνθρωπου”

Γράφτηκε από τον

Από τη δεκαετία του ‘80 αποδώσαμε στον Βασίλη Μακρίδη τον τίτλο του “Σπηλαιάνθρωπου”. Ο δημότης μας που έχει συνδέσει το όνομά του με το Σπήλαιο Κιλκίς, κατόρθωσε μέσα από τη επίμονη και συνεχή μελέτη και εργασία να αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους επαίοντες στην έρευνα των σπηλαίων της χώρας.

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 23:35

5η Έκθεση Εικαστικών «πόλις» στην “Αυστροελληνική"

Γράφτηκε από τον

Το «Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο η πόλις» πραγματοποίησε την 5η έκθεση εικαστικών «πόλις» με τίτλο «Αντανακλάσεις/ Αντικατοπτρισμοί». Φέτος, εννέα καλλιτέχνες, έχοντας ως αφετηρία το οπτικό ζήτημα της αντανάκλασης και του καθρεφτίσματος, ανέλυσαν και επεξεργάστηκαν τα μορφολογικά και εννοιολογικά ζητήματα που προκύπτουν και εξέθεσαν τη δική τους εικαστική πρόταση, χρησιμοποιώντας την προσωπική τους ματιά και γραφή.

Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας συμμετείχε στο 14ο Αντάμωμα Θρακιωτών ν. Κιλκίς, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018, στις 8:30 μ.μ., που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Λόφου του Κιλκίς, με διοργανωτές την Θρακική Εστία Κιλκίς, Σύλλογος Στενημαχιτών Κιλκίς «Άγιος Τρύφων».

Ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού θα φιλοξενήσουν στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής την έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Μπουρατζή με τίτλο
“ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΕΣ ΑΛΛΗΓΟΡΙΕΣ”.

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 4 - 5 χρονών με τίτλο Νιώθω, νοιάζομαι, γελώ… στη ζωή μου προχωρώ, που θα ολοκληρωθεί σε 8 ωριαίες συναντήσεις.

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 21:00

Η 2η Γιορτή Σύκου στο Πολύπετρο

Γράφτηκε από τον

Για 2η χρονιά ο Αθλητικός Σύλλογος «Μακεδονικός» Πολυπέτρου, διοργάνωσε την «2η Γιορτή Σύκου» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυπέτρου.
Η 2η Γιορτή Σύκου έκανε για άλλη μια χρονιά το Πολύπετρο Παιονίας, σημείο συνάντησης και διασκέδασης για εκατοντάδες φίλους και επισκέπτες!

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 09:24

Μελωδική βραδιά στην αρχαία πολιτεία στο Παλατιανό Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς  στοχεύοντας στη  γνωριμία του κοινού με την αρχαία πολιτεία του Παλατιανού διοργανώνει την Τετάρτη  12 Σεπτεμβρίου 2018, 19.30 στον Αρχαιολογικό Χώρο και σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς, το Καλλιτεχνικό- Πολιτιστικό Σύνολο «Πόλις» και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Κιλκίς «Π. Μουλλάς»,  μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα φεγγάρια που αγαπήσαμε, με τίτλο: «Μελωδική βραδιά στην  αρχαία πολιτεία στο Παλατιανό  Κιλκίς»