Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 9:39:44 πμ

Πολιτιστικά

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 22:57

38ο Φεστιβάλ ποντιακών χορών νεολαίας

Γράφτηκε από τον

Του Νίκου Σιάνα.

 

Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 38 χρόνια, έτσι και φέτος εκατοντάδες νέοι και νέες ποντιακής καταγωγής στην Ευρώπη ήταν συνεπείς στο ραντεβού της Ιστορίας. Μιας ιστορίας που χαράζει με ανάγλυφα γράμματα τις αξίες και τη γνώση που δημιουργεί αυτός ο ζωντανός οργανισμός στην ελληνική διασπορά.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς

Διοργάνωση: Ποντιακός Σύλλογος Γουμένισσας «Διογένης ο Σινωπεύς». Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019– ώρα έναρξης 21:30
εισιτήριο εισόδου 14 ευρώ.
Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών υποδέχεται τα Χάλκινα της Γουμένισσας, την Πέμπτη 4 Ιουλίου, στις 21:30, σε μια μεγάλη γιορτή με ξέφρενους ρυθμούς από τριάντα κλαρίνα, τρομπέτες, τρομπόνια, ευφώνια και σαξόφωνα.

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 10:37

Έκθεση Φωτογραφικής Ομάδας Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Την ετήσια έκθεσή τους και την υπέροχη δουλειά τους θα παρουσιάσουν τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας Κιλκίς στους φιλότεχνους κιλκισιώτες.

Η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου στον όμορφο και φιλόξενο χώρο της Αυστροελληνικής Καπναποθήκης (Ν. Παναγιώτου 50), μετά τις 6 το απόγευμα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, στις 8:30 το βράδυ.

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 22:24

«Τα Καβουράκια» εν δράσει…

Γράφτηκε από τον

Κινητικότατη ήταν η ομάδα του συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ» το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2019.
Το απόγευμα του Σαββάτου συμμετείχε στο διαγωνισμό ΠΙΡΟΣΚΙ που πραγματοποιήθηκε στην Ευκαρπία Κιλκίς προσφέροντας με τα ποντιακά εδέσματα (πιροσκί), ένα δροσιστικό κεφίρ που έφτιαξε ο φίλος – αρωγός του συλλόγου Νάκης Θεοδωρίδης από το Χωρύγι Κιλκίς.

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 20:11

Νηρέας Κιλκίς - Πλούσιος απολογισμός δράσεων

Γράφτηκε από τον

Οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ που πραγματοποιήθηκαν από τον Σεπτέμβριο 2018 ως τον Μάιο 2019.
1. Συμμετοχή στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας με θέμα: «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Κοινωνικά Ευάλωτες Ομάδες: Κάνοντας το Αόρατο Ορατό» με την εισήγηση της κας Μαρίας Χατζηγεωργιάδου «Ανακαλύπτοντας τους καθρέφτες των δυνατοτήτων».

Oλοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε Α) στην αίθουσα τελετών του Υπουργείου Υγείας με την συμμετοχή όλων των αιμοδοτικών φορέων της χώρας και ολοκληρώθηκαν με την εκλογή και την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας για την επομένη τριετία.

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019 15:00

Μνήμη Γενοκτονίας τη Δευτέρα στα Κάτω Θεοδωράκια

Γράφτηκε από τον

Η χορωδία του ΠΠΣΚ Συκεών Θεσσαλονίκης συμμετέχει, την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, 11:00 πμ στα Κάτω Θεοδωράκια Κιλκίς, στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο Σύλλογος Κάτω Θεοδωρακίων Κιλκίς, για τα 100χρόνια απο την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο καθηγητής Κοινωνιολογίας  του ΑΤΕΙ Θ κ.Σάββας Μαυρίδης.