Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 12:56:30 πμ

Πολιτιστικά

Την Κυριακή 3-3- 2019 ξεκίνησε ο 30ος χρόνος λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος των «Ακριτών» Πολυκάτρου με τη διενέργεια της 96ης εθελοντικής αιμοδοσίας των μελών της στο «Σπίτι του Πόντου» στο Πολύκαστρο.
Η αιμοδοσία αυτή ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αλησμόνητου μέλους μας Δημήτρη (Τάκη) Μερεσίδη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή πριν 3 μήνες εντελώς ξαφνικά.

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 19:18

Μεσημέρι Κυριακής στην Ξυλοκερατιά

Γράφτηκε από τον

Προσκεκλημένοι φίλων μας συμμετείχαμε την Κυριακή 10 Μαρτίου το μεσημέρι σε δεξίωση-χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκερατιάς. Για να πούμε την αλήθεια, δηχθήκαμε την πρόσκληση με μισή καρδιά, πιστεύοντας ότι θα χάναμε τη μέρα μας.
Η πραγματικότητα όμως μας διέψευσε ευχάριστα. Το παλιό νηπιαγωγείο του χωριού, φροντισμένο με μεράκι, φιλοξένησε τους πολυπληθείς χωριανούς και φίλους τους. Ήταν τόσοι που δεν χωρούσαν. Μερικοί, κουβαλώντας τραπέζια και καρέκλες από τα σπίτια τους, κάθισαν στον περιποιημένο αύλιο χώρο, βοηθούντος βέβαια και του καλού καιρού.

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 22:23

"Αγιος Τρύφων": Ακόμα χορεύουν στη Γουμένισσα!

Γράφτηκε από τον

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος αποκριάτικος χορός του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, στο ξενοδοχείο «Παρυφές». Ο πρόεδρος κος Αστέριος Τάτσης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, τους φίλους, τους δωροθέτες και τους χορηγούς του.

Η Φωτογραφία της Εβδομάδας - Φωτογραφική Ομάδα Κιλκίς. Σοφία Κεμανετζή.

Θέμα: Still life.

Ο Δήμος Παιονίας όπως κάθε χρόνο διοργανώνει και φέτος ειδική εκδήλωση βράβευσης διακεκριμένων προσώπων, φορέων, συλλόγων και επιχειρήσεων με τίτλο «ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ» ΠΑΙΟΝΙΑ 2019».
Δημότες, εθελοντές, νέοι, σύλλογοι πολιτιστικοί και αθλητικοί, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, πρόσωπα που διακρίθηκαν και με τις δραστηριότητες τους έκαναν γνωστή και περήφανη την Παιονία εντός και εκτός συνόρων, θα βραβευθούν για το έργο τους.

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 20:07

Τιμητική εκδήλωση για την εφημερίδα Εδεσσαϊκή

Γράφτηκε από τον

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια λειτουργίας του, αναγνωρίζοντας την προσφορά και την συμβολή στην πόλη, της τοπικής εφημερίδας Εδεσσαϊκής, διοργανώνει τιμητική εκδήλωση.
Η εκδήλωση με τίτλο «Έδεσσα-Εδεσσαϊκή-Φ.Σ.Ε.Μέγας Αλέξανδρος» θα γίνει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου (Βαρόσι, Έδεσσα).

Στις 19 Μαρτίου 2019, το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Κιλκίς, ο ιστορικός αυτός πολιτιστικός σύλλογος του νομού γίνεται 26 ετών. Στο πλαίσιο των γενεθλίων του, που αποτελεί και μια μεγάλη γιορτή παράδοσης για την πόλη του Κιλκίς, το ΛΕΚ σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Κιλκίς, διοργανώνει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στις 7μ.μ. μεγάλη εορταστική μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Μακεδονίσματα», στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Έλαβαν χώρα την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου οι αρχαιρεσίες του ομίλου για την Ιστορία & τον Πολιτισμό του Κιλκίς.
Στη Γενική του συνέλευση παραβρέθηκαν 36 από τα μέλη του και οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή έλαβαν:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής στο μετάξι της Ελευθερίας Τζόρα-Αυγητίδου, με θέμα “ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ”, την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης.
Η Ελευθερία Τζόρα Αυγητίδου γεννήθηκε στην Ξάνθη. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές της υπηρέτησε σαν υπάλληλος Ο.Τ.Ε. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το 1973 εγκαθίσταται στο Κιλκίς, τόπο καταγωγής και εργασίας του συζύγου της.

Πάμε σινεμά! Σινέ Άστρον Κιλκίς με ΔΥΟ ταινίες για μικρούς και μεγάλους