Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 2:49:18 πμ

Πολιτιστικά

H M.K.E. TEXNH Kιλκίς προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να βιώσουν μια μοναδική μουσική εμπειρία με τον κορυφαίο δεξιοτέχνη και φίλο της, Κωστή Αναστασιάδη.

Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 09:47

Με επιτυχία η 4η Γιορτή καλαμποκιού

Γράφτηκε από τον

Η 4η γιορτή Καλαμποκιού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 21 Ιουλίου στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μουριών παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Άννας Δημάκη,

Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 10:47

Γουμένισσα: 44α Θεοτόκεια

Γράφτηκε από τον

Το πρόγραμμα των 44ων Θεοτοκείων ανακοίνωσε ο Δήμος Παιονίας, το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και έχει ως εξής:

Σάββατο 10-08-2019

  • 21:00 “40 χρόνια Άγιος Τρύφων Γουμένισσας… από την πρόβα στην σκηνή’’. Συμμετοχή του Π.Σ Άγιος Τρύφων στα 44α Θεοτόκεια Γουμένισσας

(Κεντρική πλατεία Θάνου Ζελέγκου).

Την απόλυτη κινηματογραφική βραδιά ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε το βράδυ της Τρίτης 23 Ιουλίου στο θερινό σινεμά του Δήμου Κιλκίς.

Την Κυριακή 7-7- 2019 στο «Σπίτι του Πόντου» στο Πολύκαστρο πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η προγραμματισμένη 97η αιμοδοσία των μελών της «Τράπεζας αίματος» των ΑΚΡΙΤΩΝ.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στενημαχιτών «ο Άγιος Τρύφων» Κιλκίς εκπροσώπησε για άλλη μια χρονιά επάξια την Ελλάδα και τη Μακεδονία σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του εξωτερικού.

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα στη Γουμένισσα, η αναγέννηση του Μνημειακού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Γουμενίσσης, μπήκε στην τελική του φάση.

Μετά τη ριζική και εξαιρετική αναπαλαίωση του κτιρίου, ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για το έργο της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, μετά τη συνεργασία της Μητρόπολης Γουμενίσσης με το υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και με την ολοκλήρωσή του θα αναδειχθεί και ο ιστορικός ναός, ενώ η Γουμένισσα θα αποκτήσει έναν από τους πλέον περίλαμπρους ναούς, χάρη στον Σεβασμιότατο Δημήτριο και στον πατέρα Χριστόδουλο.

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 14:08

Πανηγύρι του εξωκλησιού Αγ. Παντελεήμονα Πολυπέτρου

Γράφτηκε από τον

Επιτυχή και υποδειγματική θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Πολυπέτρου προς τιμή του Αγίου Παντελεήμονα του ομώνυμου εξωκλησιού του χωριού μας, ανήμερα της εορτής του Αγίου.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση της 4ημερης προσκυνηματικής εκδρομής στο νησί της Μεγαλόχαρης την πανέμορφη Τήνο του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιου Τρύφωνα»