Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018, 8:54:57 πμ

Πολιτιστικά

Σάββατο, 10 Φεβρουάριος 2018 23:14

Η βασιλόπιτα των Στενημαχιτών Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ο πολιτιστικός σύλλογος Στενημαχιτών "ο Άγιος Τρύφων" Κιλκίς έκοψε τη βασιλόπιτα των παιδικών τμημάτων του την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου. Τυχερή της χρονιάς ήταν η μαθήτρια του μεσαίου τμήματος, Αλεξάνδρα Φασουλάκου, αφού έτυχε το φλουρί.

Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 τα δύο βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς Γυμνασίων με θέμα την πρόληψη των εξαρτήσεων (αιτίες και προστατευτικοί παράγοντες ενάντια στον εθισμό) και τις έμφυλες ταυτότητες (αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα). Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας, ώστε να εκπαιδευτούν και να υποστηριχτούν οι εκπαιδευτικοί στα παραπάνω θέματα και να υλοποιήσουν οι ίδιοι βιωματικά εργαστήρια και δράσεις με τους μαθητές τους.

Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2018 22:45

Η ΤΕΧΝΗ κοντά στα παιδιά για ακόμη μια φορά

Γράφτηκε από τον

Ελάτε στη ΤΕΧΝΗ για να γνωρίσετε από κοντά το θεατρικό παιχνίδι! Μια δραστηριότητα που θα δώσει στους μικρούς μας φίλους την ευκαιρία να αφήσουν για λίγο τα θρανία και τις τόσες υποχρεώσεις και να συμμετάσχουν στη διαδικασία του θεατρικού παιχνιδιού, να αναλάβουν ρόλους κΜέσα από το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά ενεργοποιούν τη φαντασία τους, οξύνουν την κρίση τους, γνωρίζουν  το σώμα τους, μαθαίνουν να παρατηρούν, να εξασκούν τη συγκέντρωση και την προσοχή τους.

Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2018 22:39

Ήταν “πίτα” η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας

Γράφτηκε από τον

Καταρρίπτοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ παρουσίας και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στο κέντρο «ΘΕΑΤΡΟ» ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου έκοψε την βασιλόπιτά του με 237 άτομα παρόντες.
Μετά τον σύντομο χαιρετισμό-καλωσόρισμα και τον απολογισμό από τον Πρόεδρο Στράτο Ξηρουδάκη, τον οικονομικό απολογισμό από την Ταμία  Ξανθή Ασβεστοπούλου, που ομόφωνα εγκρίθηκαν, το μέλος μας παπα Γιώργης Αλεβιζάκης, βοηθούμενος από το επίσης μέλος Τάσο Αβραμίδη, ευλόγησαν την πίτα του Συλλόγου και τα βασιλοπιτάκια.

Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018 22:47

Εκδηλώσεις Συλλόγου Στενημαχιτών για τον Άγιο Τρύφωνα

Γράφτηκε από τον

Με συνεστίαση και παραδοσιακό γλέντι μελών και φίλων του «άνοιξε» την «αυλαία» των εορταστικών εκδηλώσεων μνήμης Αγίου Τρύφωνα ο πολιτιστικός σύλλογος Στενημαχιτών Κιλκίς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 20-01-2018, στην αίθουσα τελετών της ΛΑΦ Κιλκίς και είχε θέμα τα παραδοσιακά εδέσματα της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Τετάρτη, 07 Φεβρουάριος 2018 23:15

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου η πίτα του Πολιτιστικού Δροσάτου

Γράφτηκε από τον

Στην ομορφη αιθουσα του βρέθηκαν το απογευμα της Παρασκευης  μέλη και φίλοι του πολιτιστικού συλλόγου Δροσατου όπου πραγματοποίησαν την κοπή της Βασιλόπιτας.
Ο κόσμος έδωσε ακόμη μια φορά βροντερό παρών σε μια ακόμη εκδήλωση του Συλλόγου.

Τετάρτη, 07 Φεβρουάριος 2018 23:13

Πόλις: Σχολικό πρωτάθλημα σκακιού ν. Κιλκίς 2018

Γράφτηκε από τον

Το «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ Η ΠΟΛΙΣ» διοργανώνει το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Νομού Κιλκίς 2018, που θα γίνει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, από 10:30 π.μ έως 15:00, στο στο χώρο εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Victoria» στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς.

Τετάρτη, 07 Φεβρουάριος 2018 22:36

Τίμησαν την παράδοση, αναβίωσαν το κουρμπάνι στη Γουμένισσα

Γράφτηκε από τον

Με σύμμαχο τον καιρό ο Πολιτιστικός Σύλλογος του «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας, αναβίωσε το «Κουρμπάνι» στις 1η Φεβρουαρίου 2018 τιμώντας τον Προστάτη των Αμπελουργών, στο γραφικό εξωκλήσι του Αγίου Τρύφωνα. Μια παράδοση που δεν έχει ξεχαστεί 94 χρόνια τώρα, καθώς χρονολογείται από το 1924.

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 1983, απευθύνεται σε χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους και  λειτουργεί ένα περιφερειακό σταθμό στην πόλη του Κιλκίς.
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στο Κιλκίς ξεκίνησε τη λειτουργία του από το 2006, μετά από πρωτοβουλία του τότε Πρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Ναρκωτικά Κου Κιλτίδη Κωσταντίνου και σε συνεργασία με το Δήμο, που έχει παραχωρήσει το χώρο και καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα.

Τετάρτη, 07 Φεβρουάριος 2018 22:27

Απόκριες στο δήμο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

- Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 (Τσικνοπέμπτη)
19.00: Μουσικά τσικνίσματα με ποντιακό και λαϊκό πρόγραμμα
Συμμετέχουν η Ένωση Ποντίων Ν.Κιλκίς “ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ” και ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Παλατιανού “Παναγία Σουμελά”
Πάρκο-Κήπος