Τρίτη, 22 Μαΐου 2018, 5:36:55 πμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 23:50

Πικ-νικ στην Πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ με πολλές δράσεις

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή, 20 Μαΐου 2018, η Πινακοθήκη της Τέχνης βάζει τα καλά της και υποδέχεται από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 8 το βράδυ,  μικρούς και μεγάλους στον υπέροχο χώρο της στο Μεταλλικό.  Πολιτισμός-φύση και άνθρωπος θα γίνουν ένα, σε μια συνεύρεση που το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ, για πρώτη φορά, επιχειρεί να ανοίξει τις πόρτες της Πινακοθήκης σε ευρύτερο κοινό και να το κάνει κοινωνό των εξαιρετικής καλλιτεχνικής αξίας και ομορφιάς πινάκων της!

Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 22:52

Τιμή στον Παναγιώτη Μουλλά

Γράφτηκε από τον

"Ο καημένος ο ποιητής όπου ανακατεύεται ξέρει να σιγυρίζει.." .Δεν θυμάμαι που διάβασα τούτες τις γραμμές, αλλά ξανάρθαν στο νου μου στην εκδήλωση τιμής στον φιλόλογο καθηγητή Παναγιώτη Μουλλά με  τόση επιμέλεια και αγάπη οργάνωσαν ο Δήμος Κιλκίς, η Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών και ο φερώνυμος σύνδεσμός φιλολόγων Κιλκίς με την καίρια και ολόθερμη συνδρομή του συμμαθητή και φίλου του διαπρεπούς τιμώμενου Κιλκισιώτη Γιώργου Τσουκαλά.

Ο  Σύλλογος Γραμμάτων Τεχνών Αξιούπολης τίμησε τον ευπατρίδη Αντιστράτηγο ε.α. Κ. Δημήτριο Οικονόμου, ευεργέτη της Αξιούπολης, για τη σημαντική προσφορά του στον τόπο του, την ανέγερση και λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Δημήτριος Ε. Οικονόμου». Η τιμητική εκδήλωση έγινε την Κυριακή 6 Μαΐου.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς

Στο πλαίσιο της δράσης για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαϊου 2018 με θέμα “Μουσείο και Διαδίκτυο. Νέες προσεγγίσεις. Νέο κοινό” τα παιδιά του Τμήματος ζωγραφικής της ΤΕΧΝΗΣ  επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο του Κιλκίς το πρωινό της  Κυριακής 6 Μαϊου 2018.

Δευτέρα, 14 Μάιος 2018 23:23

Αδιαχώρητο στην ομιλία του Φιλόθεου Φάρου στην ΤΕΧΝΗ

Γράφτηκε από τον

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Εταιρίας Κιλκίς-ΤΕΧΝΗ, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο της Κάτω Ποταμιάς, φιλοξένησαν την Κυριακή 6 Μαίου 2018 στην αίθουσα της Τέχνης “Μανόλης Ανδρόνικος”, τον ιερέα, ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα Φιλόθεο Φάρο.
Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία  και δυστυχώς πολλοί ήταν εκείνοι που δεν κατάφεραν καν να εισέλθουν στο χώρο λόγω της πολυκοσμίας.

Τα μέλη του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών «Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων» πραγματοποίησαν την καθιερωμένη ανοιξιάτικη εξόρμησή τους από 27 Απριλίου έως και 1 Μαΐου 2018. Αυτή τη φορά τόπος προορισμού ήταν οι Δαλματικές Ακτές.
Νωρίς το πρωί της 1ης ημέρας η αποστολή ξεκίνησε με λεωφορείο του Γραφείου Γενικού Τουρισμού «Παρίσης Turs» από το Κιλκίς με τελικό προορισμό την Μπούντβα, τουριστική πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς διοργανώνει την έκθεση "Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου".

Παρασκευή, 11 Μάιος 2018 22:21

Στα Μετέωρα ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών

Γράφτηκε από τον

Κοντά εκατό ήταν οι τυχεροί του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς που προσκύνησαν στις Μονές Αγίου Στεφάνου και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ή Μεγάλου Μετεώρου, από τα έξι λειτουργούντα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς στα Μετέωρα. ως μοναδικού φυσικού φαινομένου των βράχων από Ψαμμίτη.

Ύστερα από 46 χρόνια αφότου αποφοίτησαν από το Γυμνάσιο Χέρσου οι τότε απόφοιτοι μαθητές της τάξης του 1972  και σήμερα μεσήλικες 63 και 64 ετών θα συναντηθούν και πάλι   στις 20 Μαίου στο ξενοδοχείο Δόβηρος της Δοϊράνης.
Μαζί τους θα βρεθούν, αφού ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκλησή τους, τουλάχιστον 10 καθηγητές για να θυμηθούν τα παλιά.