Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 2:02:17 πμ

Πολιτιστικά

Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 21:54

Έκθεση έργων των εικαστικών τμημάτων της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης των Εικαστικών τμημάτων της, την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19:00 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής κάτω από το κοινό θέμα: «Το παράθυρο».

Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 20:49

Τέχνη Κιλκίς: Ενθουσίασαν οι “άρες μάρες”

Γράφτηκε από τον

Μια όμορφη μουσική παράσταση χαρήκαμε την Κυριακή 3.2.2019 με τις γλυκές φωνές της Μαργαρίτας Λιτητάρη και της Δωροθέας και τα μελετημένα κείμενα τους.
Ήταν η καλύτερη παρέα για το κυριακάτικο μεσημέρι μας.

Με μεγάλη επιτυχία ο Ποντιακός Σύλλογος Γουμένισσας «Διογένης ο Σινωπεύς» πραγματοποίησε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση των «Γραμμάτων και Τεχνών» προς τιμήν των τριών Ιεραρχών.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η γραμματέας του Συλλόγου φιλόλογος κ. Θεοδώρα Λαζαρίδου η οποία με ένα μεστό Θεολογικό και εκπαιδευτικό λόγο παρουσίασε το έργο των Τριών Μέγιστων της Ορθοδοξίας.

Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 19:11

“Άγιος Τρύφων”: Το μοναδικό Κουρμπάνι της Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

Με σύμμαχο τον καιρό ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος του «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας, αναβίωσε το «Κουρμπάνι» στις 1η Φεβρουαρίουτιμώντας τον Προστάτη των Αμπελουργών, στο εκκλησάκι του Αγίου Τρύφωνα. Η προσέλευση και η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη. Ανήμερα της εορτής Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019, τελέσθηκε, Όρθρος, Θεία Λειτουργία και αγιασμός του μόσχου – κουρμπανιού.

Φίλες και φίλοι, ο Γιάννης Τσιτσίμης, οι εκδόσεις Λιβάνη και το βιβλιοπωλείο Επιλογές  σας προσκαλούν στην παρουσίαση του καινούργιου μυθιστορήματος "Με σφραγισμένα χείλη", την Τετάρτη 20 Φλεβάρη  2019 και ώρα 19.00 στο Κιλκίς, στην Αυστριακή Καπναποθήκη (με την ευγενική παραχώρηση του χώρου από το δήμο Κιλκίς).

Έντονη στον δήμο Παιονίας η απήχηση της δραστηριότητας της “Ευκράντης”
Τις ισχυρές βάσεις που διαθέτει στον κοινωνικό ιστό του δήμου Παιονίας ο πολιτιστικός σύλλογος γυναικών η “Ευκράντη” λόγω της πολιτιστικής και κοινωνικής του δράσης απέδειξε για ακόμη μια φορά η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας που παραδοσιακώς πραγματοποιεί ο σύλλογος κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 20:03

Τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Τρύφωνα στη Γουμένισσα

Γράφτηκε από τον

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τελέσθηκε, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, με λαμπρότητα, Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Τρύφωνα, στο ομώνυμο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο. Πλήθος ενοριτών και προσκυνητών από τη Γουμένισσα και την ευρύτερη περιοχή συμμετείχε εις τη μνήμη του Αγίου.

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 23:01

Η κοπή βασιλόπιτας του ΧΟΡΟΝΟΥ στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη του βασιλόπιτα έκοψε το πολιτιστικό σωματείο «ΧΟΡΟΝΟΣ εν-κύκλιος κίνηση» την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Habitat.

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 21:38

Η Φωτογραφία της Εβδομάδας - Τάσος Γιοβανούδης

Γράφτηκε από τον

Στο δρόμο προς και από τις Πρέσπες.


Ξεκινήσαμε, μετά από πρόβλεψη του μετεωρολογικού δελτίου, ότι ο καιρός θα είναι καλός, για το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στις Πρέσπες.
Μετά τη Φλώρινα όμως, έπιασε καταιγίδα, εμείς όμως συνεχίσαμε, έπρεπε να πάμε στον προορισμό μας.

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 21:22

Βασιλόπιτα και εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου

Γράφτηκε από τον

Κοπή  της βασιλόπιτας, γενική συνέλευση, απολογισμός 2018 και εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικόυ συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου, την Κυριακή 17/2/2019, στις 11 το πρωί, στο κτίριο του συλλόγου.