Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 12:18:41 μμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 11 Αύγουστος 2017 13:14

“Η Μεγάλη Επιστροφή” το Σάββατο στο θερινό σινεμά του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το Σάββατο 12 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ και μόνο για μια ημέρα θα απολαύσουμε  στον  Δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός”  την εξαιρετική  ταινία του μεγάλου σκηνοθέτη Ζανγκ Γιμού “Η Μεγάλη Επιστροφή” (Gui Lai )

Η ιστορική μνήμη και οι μεμονωμένες πικρές ιστορίες που αφήνει πίσω του ένα καταλυτικό πολιτικό γεγονός συνθέτουν τη μεγαλειώδη επιστροφή του Ζανγκ Γιμού στα ταραγμένα χρόνια της Κίνας, πιο κοντά στο κλίμα των πρώτων του ταινιών που τον καθιέρωσαν στο διεθνές στερέωμα και πολύ πιο μακριά από τα φαντασμαγορικά έπη του 21ου αιώνα. Πλάι του η ηθοποιός που εδραιώθηκε μαζί του, η σπουδαία Γκονγκ Λι, παραδίδει μια σπαρακτική ερμηνεία στο ρόλο της ηρωίδας που έχει χάσει τη μνήμη της. Επίσημη συμμετοχή στα φεστιβάλ Καννών και Τορόντο.

Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2017 10:41

«Σταμαρία 2017» στα Λιβάδια

Γράφτηκε από τον

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου και ο Σύλλογος Γυναικών Λιβαδίων «οι Αρμάνες» σας προσκαλούν στην ετήσια εκδήλωση της «Σταμαρία 2017» που θα πραγματοποιηθεί στα Μεγάλα Λιβάδια του Πάικου, τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2017 10:26

Οι Περιπατητές του Κιλκίς απόλαυσαν την πανσέληνο

Γράφτηκε από τον

Στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου απόλαυσαν, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, την πανσέληνο μαζί με την μερική έκλειψη περί τα τριάντα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς.

Οργανώθηκε ομαδικός περίπατος, Πάρκο Κήπος - Αη Γιώργης - Αρχαιολογικό Μουσείο, από τις 20.00 με στόχο τον διαφορετικό τόνο για να καταλήξουν στον περίβολο του Αρχαιολογικού Μουσείου, που φέτος δεν είχε μουσική εκδήλωση παρά μόνο προβολή ταινίας, μετριάζοντας την ικανοποίηση των συμμετεχόντων στην δράση.

Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 20:51

Το πρόγραμμα δράσεων των Περιπατητών

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος Περιπατητών Κιλκίς ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσης μέχρι το τέλος του έτους, το οποίο έχει ως εξής:

Σάββατο 26 Αυγούστου  Ομαδικός Περίπατος Μουριές-Καβαλάρη για την συμμετοχή στην γιορτή δάσους των Προσκόπων. Αναχώρηση 17.30 από Πλατεία Ειρήνης. Έξοδα συμμετοχής 3,00 ΕΥΡΩ. Δηλώσεις συμμετοχής στον Ανδρεανίδη Χρήστο 6978745865 και όλα τα μέλη του Δ.Σ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ ενόψει του δεκαπενθήμερου της Παναγίας θα χοροστατήσει εις τους εξής παρακλητικούς κανόνες:

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Παράκληση στην Παναγία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ακροποταμιάς – Ώρα: 7:30 μ.μ.

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Παράκληση στην Παναγία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δροσάτου – Ώρα: 7:30 μ.μ.

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Μεσήμβριας – Ώρα: 7:30 π.μ

Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 20:22

Οι Θρακιώτες αντάμωσαν στη Δράμα

Γράφτηκε από τον

Η καρδιά της Θράκης φέτος χτύπησε στη Δράμα. Εκεί πραγματοποιήθηκε το 9ο Πανθρακικό αντάμωμα. Ήμασταν και εμείς εκεί, ο Π.Σ. Ξυλοκερατιάς με χορευτές και συνοδούς. Παρών στο μεγάλο αυτό πανηγύρι.

Ο καύσωνας των 43 βαθμών δεν κατάφερε να μειώσει το ηθικό από τους συλλόγους που συμμετείχαν. Το δικό μας οδοιπορικό ξεκίνησε από το πρωί. Φεύγοντας από το χωριό και μετά από μία στάση για καφέ στην Μουσθένη, περάσαμε από τους Φιλλίπους το αρχαίο θέατρο, το βήμα του Απ. Παύλου και το βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππισίας, βρεθήκαμε λίγο έξω από την Δράμα σε μία όαση. Στις πηγές, του Αγίου Αθανασίου. Σε ένα χώρο γεμάτο πράσινο, πλατάνια, λίμνες από τις πηγές των γλυρων βουνών.

Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 19:08

Ευχαριστούν την ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΑΕ

Γράφτηκε από τον

Παραλάβαμε 864 τεμάχια κονσέρβες ντολμαδάκια από την ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΤ. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΝ/ΒΩΝ «ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΑΕ» για να διανέμουμε στις οικογένειες, που έχει αγκαλιάσει ο Σύλλογος Ανάσα Ευαισθησίας Ν Κιλκίς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες της εταιρείας ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΑΕ, που μας άκουσαν, σεβάσθηκαν το θεάρεστο έργο μας και θέλησαν να σταθούν αρωγοί με σημαντική δωρεά.

Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 19:02

«Ο εμποράκος» την Πέμπτη στο θερινό σινεμά Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Μη χάσετε στις 10Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ και μόνο για μια ημέρα την εξαιρετική ταινία “Ο  εμποράκος”  (The salesman)  στον  Δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός”.

        Ο Γουίλι Λόμαν αποτελεί εμβληματική μορφή του σύγχρονου θεάτρου. Όχι μόνο γιατί είναι ένας γραμμένος με βάθος κι ευαισθησία χαρακτήρας, αλλά γιατί, ως πρωταγωνιστής του έργου του Άρθουρ Μίλερ «Ο Θάνατος του εμποράκου», αντιπροσωπεύει ιδανικά το ανθρώπινο κόστος της μεταμόρφωσης της Αμερικής σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα: τη μεταπολεμική κοινωνία της αφθονίας, της κατα­νάλωσης, του ανταγωνισμού και μιας νέας μεσοαστικής τάξης. Μιας­ τάξης απελευθερωμένης από το αγροτικό κι εργατικό παρελθόν της, δομημένη πάνω σε φιλελεύθερες σχέσεις κι εμφορούμενη από νέες ηθικές αξίες. Έχοντας φτάσει πλέον μέχρι την Τεχεράνη, η παγκοσμιοποίηση τη μεταμορφώνει με το ρυθμό που η αστική Αμερική άλλαζε όψη (και ψυχή ) την εποχή των Λόμαν και Μίλερ.

Την Τετάρτη 16 Αυγούστου και ώρα 21:00 το μουσικό συγκρότημα "πόλις" θα παρουσιάσει τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα και Βασίλη Τσιτσάνη στα 42α Θεοτόκεια στην κεντρική πλατεία της Γουμένισσας.

Η είσοδος στο χώρο της συναυλίας είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε.

Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 18:54

Πάμε Γουμένισσα - 42α Θεοτόκεια

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Παιονίας και η Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας Δήμου Παιονίας σας καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις πολιτιστικές & θρησκευτικές εκδηλώσεις «42α ΘΕΟΤΟΚΕΙΑ» που διοργανώνονται με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από  7 έως 17 Αυγούστου 2017 στη Γουμένισσα.

Σας παρουσιάζουμε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην εικόνα που ακολουθεί.