Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, 6:35:13 μμ

Πολιτιστικά

Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2007 09:54

Μουριώτικα 2007

Γράφτηκε από τον
Μπορεί οι τελευταίες προεκλογικές ημέρες να συμπίπτουν με τις θεσμοθετημένες πια εκδηλώσεις των “Μουριώτικων”, ωστόσο, ο δήμος Μουριών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Το Μπέλλες” φρόντισαν για ένα τριήμερο εκδηλώσεων.
Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2007 07:17

Φεστιβάλ λύρας των «Αργοναυτών»

Γράφτηκε από τον
 Την Τετάρτη στις 29 και Πέμπτη στις 3Ο Αυγούστου, η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς οι Αργοναύτες, πραγματοποίησε το έβδομο φεστιβάλ λύρας στην πλατεία Ειρήνης  και στο Θέατρο λόφου της πόλης αντίστοιχα.
Σκοπός της θεσμοθετημένης πλέον εκδήλωσης αυτής, όπως είπε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια, Ελένη Ελευθεριάδου, είναι «η ανάδειξη των κοινών στοιχείων μουσικής και παράδοσης των πληθυσμιακών εκείνων ομάδων που χρησιμοποιούν ως μουσικό τους όργανο τη λύρα. Το γνωστό και πανάρχαιο αυτό  μουσικό όργανο, που ενώνει λαούς και πολιτισμούς από την εποχή του Ορφέα και της Αργοναυτικής εκστρατείας έως σήμερα».
Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2007 14:10

Γιορτές της Αξιού Πόλης

Γράφτηκε από τον
Υπό την σκιάν των καταστροφικών πυρκαϊών που βύθισαν την πατρίδα μας σε βαρύ πένθος καθώς σε αυτές εκτός των άλλων ζημιών έχασαν την ζωή τους και εξήντα τέσσερα άτομα, διεξήχθησαν τα φετινά 29α Αξιουπολίτικα που εφέτος καταγράφησαν και ως «Γιορτές Αξιού-Πόλης».
Τετάρτη, 05 Σεπτέμβριος 2007 06:14

9o Διεθνές Φεστιβάλ κουκλοθεάτρου

Γράφτηκε από τον
Όπως κάθε φθινόπωρο, έτσι και φέτος, για ένατη συνεχόμενη χρονιά, το Κιλκίς είναι έτοιμο να σας καλέσει σε μια πολύχρωμη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, στο μοναδικό για την Ελλάδα Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας που διοργανώνεται από το Δήμο Kιλκίς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Τρίτη, 04 Σεπτέμβριος 2007 09:41

Το Λύκειο Ελληνίδων σε Διεθνές Φεστιβάλ

Γράφτηκε από τον
Άλλη μια επιτυχημένη συμμετοχή στο εξωτερικό του Λυκείου των Ελληνίδων ολοκληρώθηκε και αυτό το καλοκαίρι. Στις 8 Αυγούστου η ομάδα παραστάσεων του Λυκείου επέστρεψε από το διεθνές Φεστιβάλ “Campo rotondo Etneo”, στη Σικελία.
Τρίτη, 04 Σεπτέμβριος 2007 09:40

Δραστηριότητες του Συλλόγου "Αγιος Τρύφων"Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον
Στις 17.6.2007 ο σύλλογος “Άγιος Τρύφων” Γουμένισσας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της νομαρχίας Καβάλας να συμμετάσχει στο 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού με τη συμμετοχή παιδικών τμημάτων “Λαϊκότροπο”.
Παρασκευή, 31 Αύγουστος 2007 08:12

Λάλεμαν

Γράφτηκε από τον
Λαλούμεν σας’ ς σην χαρά τη Χάμπονος και τη Σουμέλαs
Παρασκευή, 31 Αύγουστος 2007 07:58

Επιτυχής η μεγάλη γιορτή του ΔΗ.ΣΥ.Ν

Γράφτηκε από τον
 Μεγάλη επιτυχία γνώρισε το 4ο Φεστιβάλ Τοπικών Rock Συγκροτημάτων Κιλκίς που διοργάνωσε από κοινού το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Κιλκίς και το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών «ΝΗΡΕΑΣ» ν. Κιλκίς. Το Φεστιβάλ που αποτελεί την κορυφαία δράση του ΔΗ.ΣΥ.Ν.,
Παρασκευή, 31 Αύγουστος 2007 07:17

Επιτυχές το Αγροτικό Καλοκαίρι προσκόπων

Γράφτηκε από τον

ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΒΑΛΑΡΙ ΜΟΥΡΙΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία, τόσο από πλευράς οργάνωσης, όσο και από προσέλευσης κόσμου, πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 25 και την Κυριακή 26 Αυγούστου 2007 στο Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Κατασκηνωτικό Κέντρο των Προσκόπων στο Καβαλάρι, η εκδήλωση με θέμα, «Αγροτικό Καλοκαίρι: Το Χθες και το Σήμερα».
Πέμπτη, 30 Αύγουστος 2007 04:40

Οι νέοι των «Ακριτών» σε πανελλήνια συνάντηση

Γράφτηκε από τον
Στα πλαίσια της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας της ΠΟΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, πήρε μέρος μια 5μελης ομάδα από την νεολαία των «Ακριτών» Πολυκάστρου. Στην διάρκεια του τριημέρου 24-25-26 Αυγούστου συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τον ποντιακό χώρο και την νεολαία γενικότερα.