Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, 10:49:46 μμ

Πολιτιστικά

Ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ  και η δεκαμελής θεατρική του ομάδα  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στην Κωμωδία των ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ-ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
«ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ»

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2009 15:33

ΤΕΧΝΗ “Με δύναμη από την Κηφισιά”

Γράφτηκε από τον

Ο Κεχαϊδης και η Χαβιαρά στο έργο τους αυτό αναφέρονται σε τέσσερες καθημερινές γυναίκες, που έχουν λύσει το οικονομικό του πρόβλημα, ζουν στην Κηφισιά, χωρίς άλλα ενδιαφέροντα πλην εκείνων, που αφορούν το άλλο φύλο και το φαγητό. Σε τέσσερες γυναίκες με, τελείως, διαφορετικό χαρακτήρα η καθεμιά, που πάντα βρίσκονται στην αρχή ενός καινούργιου τρόπου ζωής, αλλά ποτέ δεν ξεκινιύν και φυσικά ποτέ δεν φθάνουν στον προορισμό τους. Σε τέσσερες γυναίκες, φίλες, που δεν προτίθεται καμιά να κάνει εκείνη την κίνηση, που θα διευκόλυνε τις επιδιώξεις των άλλων και κάθε μια απαιτεί από τις άλλες τη συμπεριφορά, που η ίδια δεν είναι διατεθειμένη να εκφράσει.

Κυριακή, 24 Μαΐου 2009 14:39

Τον Λεωνίδα Παυλίδη τίμησε η Στέγη Παλατιανού

Γράφτηκε από τον

Τον  ογδονταδιαχρονο ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΥΛΙΔΗ  τίμησε για την πολύχρονη συμμετοχή και συλλογική  του  δραστηριότητα(ταμίας) η Στέγη Διαφύλαξης και Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Παλατιανού. Ο Λεωνίδας Παυλίδης διετέλεσε επίσης επι 12ετία εκκλησιαστικός επίτροπος και ψάλτης στον ιερό  Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλατιανού.Επίσης γραμματέας της ΠΕΑΕΑ Κιλκίς και μέλος του Κ Κ Ε.

Κυριακή, 24 Μαΐου 2009 14:38

27α ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΙΝΑ

Γράφτηκε από τον

Κυριακή 31 Μαΐου 2009
19:30    Έκθεση εικονογραφίας από την κα Πουρσανίδου Φρειδερίκη & έκθεση  αγιογραφίας από τον κ. Κουλακίδη Δημήτριο. Έναρξη έκθεσης. (Φουαγιέ Δ.Κ.Π.& Π.)
20:30   Παρουσίαση Karate KYOKUSHINKAI & Yoga από το γυμναστήριο    «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». (Πλατεία Ελευθερίας)

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009 07:59

Γιόρτασε η Γρίβα

Γράφτηκε από τον

Πανηγύριζε η πανέμορφη Γρίβα του Πάικου και οι εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν στην πλατεία του χωριού, τις χορευτικές φιγούρες δεκάδων παραδοσιακών χορευτών. Μέσα σ’ αυτήν τη γιορτινή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα και τα εγκαίνια της Στέγης του Συλλόγου Γυναικών Γρίβας, χοροστατούντος του ιερέα του χωριού παπαΓιάννη Τάνκου.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009 09:27

ΠΟΝΤΟΣ δικαίωμα στη μνήμη

Γράφτηκε από τον

Το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου πριν από μερικά χρόνια ήταν γνωστό σε σε ένα στενό κύκλο ανθρώπων, κυρίως Ποντίων. Θυμάμαι τον δεκαπενταύγουστο του 1987 στον αύλειο χώρο της Παναγίας Σουμελά είχε στηθεί έκθεση με φωτογραφικό υλικό, ήταν εικόνες που οι περισσότεροι προσκυνητές έβλεπαν για πρώτη φορά. Το σύνθημα αυτής της μικρής υπαίθριας έκθεσης “ΠΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ”.

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 07:31

Η γενοκτονία των Ποντίων Οδύνη και πρόκληση

Γράφτηκε από τον

Υπάρχουν ημέρες χαράς στη Ζωή ενός Έθνους, ημέρες υπερηφάνειας αλλά υπάρχουν και ημέρες, που αναθυμόμαστε θλιβερά γεγονότα, ημέρες μνήμης Η μνήμη αντιστέκεται στην πιο ύπουλη εσωτερική απειλή. Στη λήθη. Να ξεχάσουμε ποιοί είμαστε και τι είμαστε να χάσουμε τον άξονά μας, να ναρκωθούμε, να απογοητευθούμε. Η λήθη είναιη πέμπτη φάλλαγγα στη στρατηγική της ιστορίας, ενώ το πιο μεγάλο αμυντήριο, που διαθέτουμε, είναι η μνήμη μας. Το πιο ισχυρό όπλο. “Η ιστορία” έχει ειπωθεί, εύστοχα, “είναι φωνή νεκρών διδάσκουσα τους ζώντας”. Μια τέτοια ημέρα μνήμης, αλλά και διδασκαλίας είναι η 19η Μαίου κάθε έτους.

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009 06:39

Κουρμπάνι Πολυκάστρου

Γράφτηκε από τον

Με σύμμαχο τον καιρό πραγματοποιήθηκε  από τους Ανατολικορωμυλιώτες Πολυκάστρου το ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ, προς τιμή του Αγίου Γεωργίου. To Kουρμπάνι  είναι  το έθιμο κατά το οποίο θυσιάζονται ζώα και κυρίως  αμνοί, πάνω στο λόφο του Αγίου Νεκταρίου, στο συνηθισμένο τόπο της θυσίας, όπου άνδρες από κάθε γειτονιά έσφαξαν ζυγούρια και έβρασαν το πατροπαράδοτο κουρμπάνι.

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009 06:38

Πανελλήνια διάκριση στη χορωδία Πολυπέτρου

Γράφτηκε από τον

Το 2ο βραβείο απέσπασε η γυναικεία χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Αντώνη Παπαδόπουλου στο 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών που διοργάνωσε η ΧΟΡΩΔΙΑ & ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ (Χ.Ο.Ν) με έδρα το Π. Φάληρο. Ο διαγωνισμός έγινε στο θέατρο «Κάρολος Κουν» στον Άλιμο υπό την αιγίδα του δήμου Αλίμου στις 28 Μαρτίου 2009.

Σάββατο, 09 Μαΐου 2009 04:15

Εκδήλωση για το παιδικό βιβλίο

Γράφτηκε από τον

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, το σχολείο μας οργάνωσε Έκθεση Βιβλίου, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΡΥΘΜΟΣ. Τα παιδιά παρουσίασαν θέματα σχετικά με το παιδικό βιβλίο, ανάλογα με την τάξη και την ηλικία τους και η καλεσμένη της εκδήλωσης, συγγραφέας κι εκπαιδευτικός Αθηνά Τσιρίκα, απάντησε σε ερωτήσεις και παρουσίασε τα βιβλία της, με τη βοήθεια των παιδιών.