Κυριακή, 20 Μαΐου 2018, 8:18:43 μμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 09 Μάιος 2018 19:47

Εντυπωσίασαν και πάλι οι Παίονες της Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

Μια εντυπωσιακή εμφάνιση είχε η μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'' την Κυριακή 29 Απριλίου, καλεσμένη από την μικτή Χορωδία Αιγινίου, στο 7ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Πύδνας- Κολινδρού, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό κέντρο Μεθώνης.

Τρίτη, 08 Μάιος 2018 23:21

Οι γυναίκες της Ευκράντης στα Γιάννενα

Γράφτηκε από τον

Την πανέμορφη και ιστορική πόλη των Ιωαννινων επισκεφθηκε ο Συλλογος Γυναικών Δήμου Παιονιας ΕΥΚΡΑΝΤΗ την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.Αναχωρηση νωρίς το πρωί από Πολυκαστρο.Άφιξη στα Γιάννενα και με το καραβάκι φθάσαμε στο νησάκι. Εκεί επισκεφθηκαμε το Μουσείο Αλή πασά και της επαναστατικης περιοδου και απολαύσαμε το καφεδάκι μας στα παραδοσιακά καφέ του νησιού.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς», σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς και την Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Κιλκίς, διοργανώνει εκδήλωση για τον Ακαδημαϊκό Π. Μουλλά, την Κυριακή  13 Μαΐου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι φορείς της πόλης μας μετά και από πρόσκληση του συμμαθητή του Π. Μουλλά, κ. Γ. Τσουκαλά.

Ο Πολιτιστικός και φιλανθρωπικός Σύλλογος «ΑΡΜΟΝΙΑ», όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα: «Ο ρόλος της γιαγιάς στη σύγχρονη οικογένεια», στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας της Μητέρας, την Κυριακή 13 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και ώρα 7.00μ.μ.

Λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών η εκδήλωση Αυγοτσούγκρισμα που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 5 Μαΐου αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαΐου στις 21:00. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα δεξιώσεων ΜΑΞΙΜ, στο 2ο χλμ Πολυκάστρου – Πευκοδάσους.

Δευτέρα, 07 Μάιος 2018 21:29

Οι συνταξιούχοι ΟΤΑ στο Βόλο

Γράφτηκε από τον

Απόλυτα πετυχημένη ήταν η εκδρομή των συνταξιούχων των ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας σε Βόλο- Πήλιο. Να σκεφτεί κανείς ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός στην αναμονή μην τυχόν και δεν έρθει κάποιος από αυτούς που δήλωσαν.  
Τόσο χαρούμενοι  ήταν οι συμμετέχοντες που στη διαδρομή  τραγούδησαν γνωστά ευχάριστα άσματα, όπως «Τα χριστιανόπουλα» ,  «Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα κτυπώ» κ.λ.π.

Δευτέρα, 07 Μάιος 2018 19:04

Τα Αστέρια του Γαλαξία Κιλκίς στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς αλλά και τόσο όμορφη, να υποδεχθούμε τα μικρά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στις εγκαταστάσεις μας, στο Μεταλλικό.
Το περασμένο Σάββατο είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στα γραφεία μας τα γλυκύτατα Αστέρια του Γαλαξία Κιλκίς, την ομάδα των επτά παιδιών ηλικίας 5-7 ετών, τις κοπέλες του Σ.Ε.Ο. που τα συνόδευαν και τους γονείς των παιδιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ¨Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου, «Οι Μωμόγεροι», Αγίου Μάρκου Κιλκίς¨, σε συνεργασία με τις δασκάλες των 2ου  (ΣΤ’1 και A’1 τάξης) και 4ου (B’1 τάξης) Δημοτικών Σχολείων προσκαλεί γονείς, παιδιά και μέλη του συλλόγου στην ¨Εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού¨ στις 9 Μαίου 2018, 18.00 η ώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς με ομιλητή τον κ. Σάββα Καλεντερίδη και θέμα: ¨Οι γεωπολιτικές πτυχές της Γενοκτονίας υπό το πρίσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων¨.

Παρασκευή, 04 Μάιος 2018 21:11

Δράσεις για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Στη Βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε... θέμα!
Η Βιβλιοθήκη συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιούν κάθε μήνα Δημοτικές και Δημόσιες Βιβλιοθήκες της χώρας και ολοκληρώνεται μέσα από μία σειρά συναντήσεων.

Πέμπτη, 03 Μάιος 2018 11:38

Μνήμη Γενοκτονίας Ποντίων από το Σϋλλογο Ευκαρπίας

Γράφτηκε από τον

Μνήμη Γενοκτονίας Ποντίων από το Σϋλλογο Ευκαρπίας, 'ΤΟ ΛΑΒΑΣ", την Κυριακή 20 Μαΐου