Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, 5:49:10 μμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 21:26

Άνοιξαν το δρόμο της κάθαρσης

Γράφτηκε από τον

Ήταν τολμηρή η πρωτοβουλία του Ομίλου Ιστορίας Κιλκίς και της Δημόσιας Βιβλιοθήκης να οργανώσουν το περασμένο Σάββατο εκδήλωση με θέμα "Συμβολή στη διερεύνηση  των τραγικών γεγονότων που ακολούθησαν την αποχώρηση των Γερμανών, τον Νοέμβριο του 1944 στο Κιλκίς " Αυτό που αποκαλείται "Μάχη του Κιλκίς" έχει στιγματίσει την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του νομού μέχρι και σήμερα, οι εκατέρωθεν απόψεις όπως εκφράζονται από μεμονωμένες εκδηλώσεις, απέχουν παρασάγγες μεταξύ τους και η διοργάνωση της εκδήλωσης φιλοδοξούσε να τις φέρει "ενώπιος ενωπίω" σε μια πρώτη συγκριτική ιστορική αντιπαράθεση ώστε η ιστορική αλήθεια για τα γεγονότα αυτά να λειτουργήσει και ως κάθαρση.

Ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Παιονιας ΕΥΚΡΑΝΤΗ σε συνεργασία με την Ενορια της Αγίας Τριάδος Πολυκαστρου πραγματοποιησε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΠΟΛΥΚΆΣΤΡΟΥ ημερίδα με θεμα:παράγοντες που επηρεάζουν την συμπεριφορά των παιδιών και των εφήβων. Αξιολογηγη και αντιμετωπιση.

Τρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017 23:23

Η χορωδία των “Παιόνων” γοήτευσε στα Γιαννιτσά

Γράφτηκε από τον

Εξαιρετική  παρουσίαση είχε η μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'', στην 4η Χορωδιακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού και κολακευτικά σχόλια για την άρτια μουσική απόδοση. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Χορωδίες από την Κοζάνη και τα  Γιαννιτσά.

Οι εθελοντές του Συλλόγου «Ανάσα Ευαισθησίας» είμαστε καθημερινά από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδυ στην αποθήκη μας, πιστοί στο σκοπό και στο ιερό έργο της προσφοράς στο συνάνθρωπο μας. Προσπαθούμε να σταθούμε σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη, πολλές φορές υπερβάλλοντας εαυτόν.

Τρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017 22:57

Μεγάλη συμμετοχή στη φθινοπωρινή αιμοδοσία των "Ακριτών"

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 26-11-2017 ολοκληρώθηκε ο ετήσιος κύκλος αιμοδοτών για το 2017 των μελών της «Τράπεζας Αίματος» των «Ακριτών» Πολυκάστρου με απόλυτη όπως πάντα επιτυχία.
Η φθινοπωρινή αιμοδοσία για 8η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε σε δύο Κυριακές στις 5 και 26 Νοεμβρίου για την άνετη διενέργεια των αιμοληψιών από το προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κιλκίς.
Προσήλθαν και αιμοδότησαν 95 εθελοντές αιμοδότες ενισχύοντας σημαντικά το απόθεμα αίματος της «τράπεζας».  Μεταξύ των προσελθόντων έξι (6) νέα μέλη που ανέβασαν τον αριθμό μελών σε 1120.

Τρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017 19:39

"Ατέρμων": Ενημέρωση για τον εκφοβισμό

Γράφτηκε από τον

Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού  με ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιείται στο πρότυπο αθλητικό κέντρο "Ατέρμων".

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Αθανάσιος Χαλκιάς, Αστυνομικός υποδιευθυντής, Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στις 5μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Ατέρμων με ελεύθερη είσοδο.

Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2017 21:19

Οι έμποροι του Κιλκίς πέρασαν καλά στα Λουτρά Πόζαρ

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς στα Λουτρά Πόζαρ.
Ίσως να μην το γνωρίζουν όλοι, αλλά ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς ξεκίνησε πάλι τις δράσεις για να μην μένει ανενεργός. Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου ξεκινήσαμε για τα λουτρά Πόζαρ.

Κυριακή, 03 Δεκέμβριος 2017 21:50

Οι Αργοναύτες τίμησαν τη μνήμη των Πολιούχων

Γράφτηκε από τον

Για ακόμη μία χρονιά η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς " Οι Αργοναύτες" τίμησε τον εορτασμό της μνήμης των πολιούχων της πόλης μας Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων.
Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις  διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κκ Εμμανουήλ στον ιερό ναό Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων.

Αδιάβατο και εγκαταλελειμένο βρήκαν τα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς το παραποτάμιο του Αξιού μονοπάτι που συνδέει το Αναψυκτήριο Μικροδάσους με το Αναψυκτήριο Πολυκάστρου με τις δύο όχθες απελπιστικά βρώμικες στην εκδρομή της Κυριακής 26 Νοεμβρίου.
Το ακέφαλο άγαλμα του Απόλλωνα που βρέθηκε όταν έσκαβαν για το καμπαναριό της Εκκλησίας πιθανόν να προέρχεται από τον αναξιοποίητο αρχαιολογικό χώρο "τραπέζι" δίπλα στον ποταμό.

Μεγαλειώδη εμφάνιση έκαναν τα Χάλκινα της Γουμένισσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μια φανταστική συναυλία μαζί με Δ. Σαββόπουλο, Δημήτρη Μπάση και Αρετή Κετιμέ.
Οι 26 μουσικοί της Γουμένισσας με μαέστρο τον κλαρινίστα Λευτέρη Σίγκα, οι 30 νέοι και νέες χορευτές του Κέντρου Μελετών Έρευνας και Ανάπτυξης «Δρώμενα» και η Αρετή Κετιμέ που τραγούδησε σκοπούς της Γουμένισσας, έκαναν το πρώτο μέρος της συναυλίας μοναδικό υπερθέαμα.
Τα 1.300 άτομα που κατέκλυσαν την αίθουσα Λαμπράκη του Μεγάρου θα θυμούνται για πολλά χρόνια αυτή τη μοναδική βραδιά.