Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 4:10:30 μμ

Πολιτιστικά

Το συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς, αποδείχθηκε, για άλλη μια φορά, πολύ μικρό να φιλοξενήσει τις εκατοντάδες των φανατικών πλέον ακροατών, που αναγνωρίζουν το έργο της χορωδίας του Πολιτιστικού μουσικού συλλόγου Κιλκίς και κατακλύζουν, ακόμη και τα σκαλοπάτια του.

Το «θεατρόπολις» παρουσιάζει το έργο «Πηνελόπης Οδύσσεια - διακοπές στην Τροία» σε σενάριο Βασίλη Φλώρου και σκηνοθεσία Σωτήρη Ταχτσόγλου.
Το έργο κατοπτρίζει τη σύγχρονη κοινωνία. Οι ήρωές του, Οδυσσέας και Πηνελόπη, είναι άνθρωποι που ξεδιπλώνουν το χαρακτήρα τους με τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία.

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 21:50

2ο Φεστιβάλ Πιάνου στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Κιλκίς με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Τμήμα Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Μουσικού Τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνουν από κοινού το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Η διοργάνωση του νεότευκτου μουσικού θεσμού θα κινηθεί σε δύο κατευθύνσεις.

Στην Γ´ Επιστημονική Συνάντηση για την ανάδειξη και τη μελέτη του Πολιτισμού της Ιεράπετρας συμμετείχε και η Μητρόπολη Γουμενίσσης δια του πατέρα Χριστόδουλου, έχοντας ως στόχο την απόκτηση γνώσεων για την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Γουμένισσας.

"Λαοθάλασσα" κατέκλυσε την πλατεία της Ευκαρπίας, την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, στον 12ο Διαγωνισμό Πιροσκί, με την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς, που αποτελεί μια από τις πλέον πετυχημένες εκδηλώσεις τόσο λόγο της προσέλευσης του κόσμου όσο και της δημοσιότητας που έλαβε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όλης της Ελλάδος.

Το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στις 8μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων στους νικητές του 23ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού». Σε ζεστό, φιλόξενο και ευχάριστο περιβάλλον έλαβε χώρα η γιορτή της ποίησης στην πόλη μας. Πολλές και ενδιαφέρουσες οι συμμετοχές και της φετινής διοργάνωσης, 96 στον αριθμό ποιητές από όλα τα διαμερίσματα του ελλαδικού χώρου, που εμπιστεύθηκαν την έμπειρη κρίση της επιτροπής και απόθεσαν τον ποιητικό τους λόγο στα χέρια της.

Σάββατο, 02 Ιουνίου 2018 19:43

Μνήμη Γενοκτονίας στους Μ. Αποστόλους

Γράφτηκε από τον

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων τίμησαν την μνήμη των 353.000 θυμάτων της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού με τέλεση μνημόσυνου υπέρ των αδερφών προγόνων - θυμάτων της γενοκτονίας στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μέσων Αποστόλων και με ομιλία του προέδρου του Π.Σ. κ. Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη στο εντευκτήριο του Συλλόγου.

Ξεφεύγοντας από την συνηθισμένη περιγραφή της εκδρομής μας σε πεζό λόγο συντάχθηκε από συναδέλφισσά μας, σε έμμετρη μορφή η ανασκόπηση της πολύτιμης εμπειρίας μας:
Συνταξιούχοι του Κιλκίς σε κάθε ηλικία ταξίδι εννιαήμερο πήγαν στην Ιταλία. Χάπια, μπαστούνια, αλοιφές, ματζούνια και σκονάκια πρώτα μες στις αποσκευές κι ύστερα τα ρουχάκια. Ο αρχηγός, ο υπαρχηγός, μα και τα μέλη όλα μερίμνησαν από νερά μέχρι και ταραντέλα (χορός).

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών Κιλκίς σας προσκαλεί στην κορυφαία δράση του, της δωρεάν διανομής σπόρων και φυτών Πελίτι, το Σάββατο 2 Ιουνίου, στην Πλατεία Ειρήνης, από τις 09.30 και στον ομαδικό περίπατο προς την Πινακοθήκη της Τέχνης, στο Μεταλλικό, αντί Μνημόσυνου για την Κική, την Κυριακή 3 Ιουνίου, με αναχώρηση 09.00 από το Γήπεδο του Κιλκίς.

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 08:13

Στα Νέα Πλάγια η χορωδία των Παιόνων Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

- Στη ρίζα ήμερου βουνού στέκεις μες τους αιώνες...
Γουμένισσα των λουλουδιών, της ιστορίας των Παιόνων...
Γουμένισσα των καλών κρασιών...