Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 4:19:27 πμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 08:34

“Επάγγελμα Παλαμάκιας” στο θερινό σινεμά Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Στις 27 και 28 Ιουλίου θα προβληθεί στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” η κωμωδία με τίτλο “Επάγγελμα Παλαμάκιας”. Οι προβολές ξεκινούν στις 21.30!!!

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 20:48

Ανακύκλωση Χαρτιού – Έντυπου Υλικού

Γράφτηκε από τον

Μιχάλης Γεράνης: «Το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού – Έντυπου Υλικού με διαλογή στην πηγή είναι συμπληρωματικό του συστήματος των μπλε κάδων ανακύκλωσης συσκευασιών, με την ανακύκλωση χαρτιού, όχι μόνο μειώνεται ο συνολικός όγκος των απορριμμάτων που οδηγούνται για ταφή, αλλά προκύπτουν άμεσα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη. Στόχος είναι η  επέκταση της ανακύκλωσης σε όλα τα υλικά, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων με κοινωνικό και οικολογικό πρόσημο».

Ο Περιφερειακός Σύνδεσμος ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους Δήμους Θερμαϊκού, Καλαμαριάς και Πυλαίας - Χορτιάτη υλοποιεί Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού – Έντυπου Υλικού. Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, έχουν τοποθετηθεί έως σήμερα 180 κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού/έντυπου υλικού σε επιλεγμένα σημεία, κοντά σε σημεία που παράγεται μεγάλος όγκος  απορριμμάτων χαρτιού, όπως(κατοικίες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολικές μονάδες, επιχειρήσεις, κτλ).

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 12:37

Αναβάλλεται εκδήλωση του «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

Ο ΠρόεδροςΑστέριος Τάτσηςκαι τοΔ.Σ.του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιου Τρύφωνα»Γουμένισσας, ανακοινώνουν τηναναβολή καλοκαιρινής εκδήλωσηςτους, «Πρόσκληση σε παγωτό» που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018και ώρα 7:00μ.μ., στο αναψυκτήριο «Disneyland», ως ελάχιστη συμμετοχή στο Εθνικό Πένθος της τραγικής απώλειας δεκάδων συνανθρώπων μας από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 12:30

“Το όνομα του ρόδου” την Πέμπτη στο Θερινό Σινεμά

Γράφτηκε από τον

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, 9.30μ.μ. σας περιμένουμε στον  Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός”  για να παρακολουθήσουμε την ταινία του Ζαν Ζακ Ανο  “Το όνομα του ρόδου”, η οποία αντικαθιστά την ταινία “Ο καλός στρατιώτης Σβέικ” που λόγω τεχνικών προβλημάτων  δεν θα προβληθεί.

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 08:01

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς ανέβαλε τις εκδηλώσεις

Γράφτηκε από τον

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχοντας στο Εθνικό Πένθος ανακοινώνει την αναβολή των παρακάτω εκδηλώσεων:

  • «Μελωδικό φεγγάρι σε μια αρχαία πολιτεία, στον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού Κιλκίς», Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018  και
  • «Νυχτερινές διαδρομές, αφηγήσεις, μουσικές, ουρανίων σωμάτων παρατηρήσεις…» στο βυζαντινό φρούριο του παλαιού Γυναικοκάστρου Κιλκίς, Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Σε επόμενη ανακοίνωσή μας θα οριστούν οι νέες ημερομηνίες για την πραγματοποίηση των ανωτέρω εκδηλώσεων.

Σε νέα φάση μπαίνει η προσπάθεια αξιοποίησης του ιστορικού εργοστασίου της Γουμένισσας, «Η Χρυσαλίς».
Η απόφαση της κ. Ελένης Γεωργίου Αθανασιάδη, ιδιοκτήτριας της "ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΟΣ" να θέσει ως κεντρικό άξονα, ως βασικό όρο και σκοπό για την επανάχρηση του Βιομηχανικού Συγκροτήματος, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, προς όφελος των πολιτών της περιοχής της Γουμένισσας και όχι μόνο, ξεκλειδώνει τις στρατηγικές διαδικασίες των συνεργειών εκείνων, που οδηγούν με ασφάλεια στην υλοποίηση του οράματος επανάχρησης.

Προκηρύσσεται πανελλήνιος διαγωνισμός εκθέσεως για νέους ηλικίας 18- 30 ετών με θέμα: Σχολιάστε τα γεγονότα της 4ης Νοεμβρίου του 1944 στο Κιλκίς, όπως αναφέρονται στο βιβλίο «Ο Αρμαγεδδών του εμφυλίου».
Οι δύο καλύτερες εκθέσεις θα βραβευτούν, η μεν πρώτη με 700 ευρώ η δε δεύτερη με 300 ευρώ.

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 11:33

Ακυρώνεται η παράσταση ΧΑΝΑ ΖΟΟ στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Κιλκίς σας ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη για  σήμερα Δευτέρα  23 Ιουλίου 2018 παράσταση με τίτλο «XANA ZOO» στο Θέατρο Λόφου  ακυρώνεται λόγω καιρού.

Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας συμμετείχε στο 8ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα, την Κυριακή 15 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, μετά από πρόσκληση του διοργανωτή Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς Φλώρινας. Πανδαισία χρωμάτων με δεκάδες χορευτές περισσότερων από 40 πολιτιστικών συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές από κάθε γωνιά της χωράς που χρωμάτισαν την κεντρική πλατεία της Σιταριάς Φλώρινας και πλήθος κόσμου.

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 14:56

“Εν νυκτί” στο Γυναικόκαστρο

Γράφτηκε από τον

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς στο πλαίσιο των πανελλήνιων εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα τις ιστορίες της νύκτας, «Εν Νυκτί», διοργανώνει τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018, ώρα 20.00 στον αρχαιολογικό χώρο του Γυναικόκαστρου Κιλκίς σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κιλκίς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικόκαστρου και την Ομάδα Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης την εκδήλωση.