Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 11:01:22 μμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 12:14

Συμμετοχή ΛΕΚ στην φετινή Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με εορταστική διάθεση και ιδιαίτερη χαρά, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς συμμετέχει και φέτος στην Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς, σε έναν από τους πλέον ιστορικούς θεσμούς του τόπου μας. Χθες, ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων, χορευτές του Τμήματος Παραστάσεων του ΛΕΚ θα «έσμιξαν τους κύκλους της παράδοσης» με άλλους συλλόγους της πόλης στην πλατεία του Δημαρχείου, και παρουσίασαν χορούς της Μακεδονίας.

Τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής για βρέφη-νήπια από το Πολυάνειο Ωδείο

Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2019 21:57

Λαμπρή Γιορτή στην Άξια Πόλη

Γράφτηκε από τον

Ηταν μια λαμπρή μέρα η 25η Αυγούστου στην Αξιούπολη. Μέρα πολιτισμού και διδαχής καθώς η Δημοτική Βιβλιοθήκη “Δημήτρης Οικονόμου¨του ευπατρίδη στρατηγού δαπάναις του οποίου ανεγέρθηκε, συγκέντρωσε στην ετήσια γιορτη της εκλεκτούς δημότες για να τιμήσει , όπως κάθε χρόνο τους πρωταθλητές της φιλαναγνωσίας. Με την όλη εκδήλωση να είναι ενταγμένη στ “Αξιουπολίτικα”.

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 20:05

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς 2019

Γράφτηκε από τον

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΙΛΚΙΣ, 4 – 8 Σεπτεμβρίου 2019. Γιορτή του εμπορίου και των γεύσεων.

Με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλώ στη μεγάλη γιορτή του φθινοπώρου που πραγματοποιείται στην πόλη μας από τις 4 έως τις 8 Σεπτεμβρίου. 

και στα  εγκαίνια της ετήσιας Εμποροπανήγυρης Κιλκίς την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στην πλατεία Λατσιών.

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 17:24

Σήμερα το βράδυ στο Κιλκίς η «Μαρία Πενταγιώτισσα»

Γράφτηκε από τον
Το θεατρικό έργο "ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ" του ΜΠΟΣΤ θα παρουσιάσει σήμερα, Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς μια εκλεκτή ομάδα ηθοποιών.
Στο ρόλο της "ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑΣ" ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

Το καλοκαιράκι μας αποχαιρετά. Το ίδιο και το θερινό μας σινεμαδάκι.

Οι προβολές ολοκληρώνονται την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ με μία από τις ωραιότερες κλασικές κωμωδίες όλων των εποχών, την ταινία του Μελ Μπρούκς  “Φρανκενστάιν Τζούνιορ”

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς

Τρίτη 27 & Τετάρτη 28 Αυγούστου στο Δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτρης Ζωηρός” στον Λόφο Κιλκίς, στις 9:30 το βράδυ έρχεται... "Η ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ" (The Promise). Μια ταινία που δεν πρέπει να χάσετε!

Μια αρχαία μητρόπολη με αναπτυγμένη γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται το χωριό Άνω Απόστολοι Κιλκίς κι ένα υπερτοπικής εμβέλειας ιερό του Ασκληπιού, όπως συνάγεται από επιγραφικά τεκμήρια, «συστήνει» στο ευρύ κοινό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, εγκαινιάζοντας ένα νέο κύκλο «συνομιλίας» με την κοινωνία, μέσω της επικοινωνιακής της δράσης «Μικρές (περιοδεύουσες) εκθέσεις… άγνωστων αρχαιοτήτων εκ Κιλκίς».

Ένα μεγάλο, πολύχρωμο μωσαϊκό χορευτών με παραδοσιακές φορεσιές στόλισε την πρώτη ημέρα των 44ων Θεοτοκείων της Γουμένισσας. 
Το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019, στις 9 το βράδυ, στην πλατεία Θ. Ζελέγκου, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, παρουσίασε το δρώμενο με τίτλο «40 χρόνια Άγιος Τρύφων Γουμένισσας… από την πρόβα στη σκηνή».