Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 10:29:00 μμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 21:10

Θερμή υποδοχή στις ''Νεράιδες του Πόντου''

Γράφτηκε από τον

Στην κατάμεστη αίθουσα της Καπναποθήκης της Αυστροελληνικής, η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες" σε συνδιοργάνωση με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, παρουσίασαν τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 στο κοινό της πόλης μας τη συγγραφέα Αγγελική Παμπουκίδου και το βιβλίο της ''Οι Νεράιδες του Πόντου''.

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 20:56

Προγραμματισμένες δράσεις του Νηρέα Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά σε όλη τη σχολική κοινότητα και σας ενημερώνει για τις δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2018.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, στις 5:30 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας, παρουσία Μελών του Δ.Σ., γονέων, χοροδιδασκάλων και χορευτών. Μετά το πέρας της τελετής, ο π. Συμεών Σταμάτης ευχήθηκε στο συμβούλιο, τα Μέλη και τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων, μία…ευλογημένη και δημιουργική χορευτική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες.

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 21:24

Ενθυμήματα από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο

Γράφτηκε από τον

Η έκθεση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και η διοργάνωση της έγινε από το Δήμο Κιλκίς σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς,το Πολεμικό Μουσείο -Παράρτημα Θεσσαλονίκης και τον Συνταγματάρχη εν αποστρατεία και Ιστορικό ερευνητή Βασίλειο Νικόλτσιο.

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 08:57

Ρομαντικές μέρες και νύχτες στη Σαντορίνη

Γράφτηκε από τον
Τη σεζόν που πέρασε – αν και ο Σεπτέμβριος κινείται σε καλές θερμοκρασίες – η Σαντορίνη υπήρξε και πάλι το νησί που συγκέντρωσε τους περισσότερους τουρίστες και χάρισε υπέροχες αναμνήσεις και ενέργεια για τον χειμώνα σε όσους την επισκέφτηκαν. 

Η ΑΒΥ Δούκας του Κεντ θα βρεθεί στη Μακεδονία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης για την εκατοστή επέτειο της λήξης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στο Μακεδονικό Μέτωπο.
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ο Δούκας του Κεντ θα συμμετέχει στην τελετή μνήμης στο Συμμαχικό Κοιμητήριο της Δοϊράνης για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την ομώνυμη μάχη, την κορυφαία στιγμή της εκστρατείας της Θεσσαλονίκης για τις δυνάμεις της Κοινοπολιτείας. Αμέσως μετά θα συμμετέχει στην επιμνημόσυνη δέηση που διοργανώνουν οι Ελληνικές Αρχές όπου θα καταθέσει στεφάνι.

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 22:35

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο ας είναι κάθε μέρα στη μικρή μας πόλη

Γράφτηκε από τον

H ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο το απόγευμα του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου σήμανε με μαζικότατο τρόπο τη λήξη της εβδομάδας κινητικότητας. Η διαδρομή των 4,4 χλμ στο διευρυμένο εμπορικό κέντρο περιελάμβανε τις πλατείες και τα Μνημεία του Κιλκίς Κρήνη Σαλάτς, Αυστροελληνική, Παλιά Νομαρχία, Πολυάννειο Ωδείο, Δίδυμες Καπναποθήκες.

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 21:54

Μυοκάστορας ένα ακόμη είδος - εισβολέας στην Λίμνη Δοϊράνη

Γράφτηκε από τον

Εδώ και μερικά χρόνια – περισσότερα από 10- εμφανίστηκε στην υγροβιότοπο της λίμνης Δοϊράνη ένας νέος επισκέπτης που φαίνεται πώς πλέον εγκαταστάθηκε για τα καλά στον τόπο.
Η λατινική του ονομασία είναι Myocastor coypus και προέρχεται από τις λέξης μύς (ποντικός) και κάστορας, αφού πράγματι είναι ένα μεγάλο ποντίκι με κεφάλι κάστορα.

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 09:04

Τι άποψη έχεις για τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου σου;

Γράφτηκε από τον

Τι σημαίνει για σένα πολιτισμός;

Τι άποψη έχεις για τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου σου; Τι αλλαγές θα πρότεινες;

Τώρα έχεις την ευκαιρία αυτή!

Η CulturePolis ανακοινώνει τη νέα έρευνά για τους πολίτες “Οι Πολίτες για τον Πολιτισμό_CitizenTalks” δίνοντας το λόγο στους πολίτες και ζητάει τη γνώμη σου για την πολιτιστική δραστηριότητα στον Δήμο σου και όχι μόνο.

«Η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα κυριωνυμείται και τιμάται κατεξοχήν στα Κύθηρα, όπου και φανερώθηκε σε ένα βοσκό και ανευρέθηκε η ιερή εικόνα Της ανάμεσα στα κλαδιά μιας μυρτιάς, όπου επίμονα παρέμενε και όπου κτίσθηκε ο λαμπρός ναός Της, μεγάλο προσκύνημα. Έγινε ξακουστή από τους Κυθηρίους με τα χρόνια, με τα θαύματα ενός παραλύτου και άλλες θαυμαστές θεραπείες νοσούντων, ώστε να γίνει πασίγνωστη η χάρη Της, τιμώμενη στις 24 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο.