Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 12:27:50 πμ

Πολιτιστικά

Ομιλία-συζήτηση με τον καθηγητή Αθαν. Καραθανάση στην “ΤΕΧΝΗ”

85 χρόνια κλείνουν φέτος από τη μαύρη συμφορά του Μικρασιατικού Ελληνισμού. 85 χρόνια, που ο Ελληνισμός ξερριζώνεται από την πανάρχαια κοιτίδα του, τη Γη της Ιωνίας. Και ήταν η Ιωνία, με την αρχόντισσά της τη Σμύρνη, πηγή ακένωτος για τον Ελληνισμό και το Χριστιανισμό, φάρος εξ ανατολών της Ρωμιοσύνης, υπερχρονικώς.
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 12:00

«Άρτος και θεάματα»

Γράφτηκε από τον
 Φωταγωγημένη για πρώτη φορά και φορώντας τα καλά της, η νεόκτιστη κεντρική πλατεία του Πολυκάστρου υποδέχθηκε την 1η Γιορτή Ψωμιού Πολυκάστρου, τις μοναδικές γεύσεις των αρτοποιών του νομού μας, των φορέων της πόλης και τα υπέροχα χορευτικά των Ανατολικορωμυλιωτών, των Ποντίων και των Μικρασιατών.
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 11:56

Κουκλίστικη γιορτή

Γράφτηκε από τον
 Η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τους εκατοντάδες φίλους της κούκλας, το περασμένο Σάββατο, στην τελετή έναρξης του 9ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς.
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 11:34

Το χορευτικό της «Αρμονίας» σε φεστιβάλ της Βουλγαρίας

Γράφτηκε από τον
 Το χορευτικό τμήμα του παλιότερου Συλλόγου του Κιλκίς, συμμετείχε στο Φεστιβάλ «Νέστια» της Βουλγαρίας. Χορευτές και χορεύτριες της «Αρμονίας» έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, στις παραστάσεις που πραγματοποίησαν.
Συνοδευόμενοι από τους άριστους μουσικούς των Χάλκινων της Γουμένισσας, χόρεψαν σε τρεις διαφορετικές πόλεις, στα όμορφα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, στις χαμένες πατρίδες της περιοχής της Θράκης.
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 11:27

Προγραμματισμός της “ΤΕΧΝΗΣ”

Γράφτηκε από τον
Η “ΤΕΧΝΗ” προγραμμάτισε και ανακοινώνει τις εκδηλώσεις της για το τελευταίο τρίμηνο του 2007.
Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007, στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα “Μ. Ανδρόνικος” της “ΤΕΧΝΗΣ” ομιλία-συζήτηση με τον καθηγητή της Ιστορίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Αθανάσιο Καραθανάση, με θέμα “Ιωνίκή Γη, 85 χρόνια μετά...”.
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 11:35

Νέα διοίκηση στην «Αρμονία»

Γράφτηκε από τον
Ο Πολιτιστικός-Φιλανθρωπικός Σύλλογος «ΑΡΜΟΝΙΑ» πραγματοποίησε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007 και ώρα 6μ.μ. αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
 Το Χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου  Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών  που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην μαγευτική και καταπράσινη περιοχή της Ιταλίας  Βασιλικάτα, (βόρεια της Καλαβρίας), που έχει πρωτεύουσα την Ποτέντσα. 
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007 11:01

Ξεκινάει το ΤΟ.ΣΥ.Ν.

Γράφτηκε από τον
 Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Κιλκίς με επικεφαλής τον Χρήστο Χ. Καναρόπουλο έχουν ξεκινήσει μια ενημερωτική εκστρατεία για τον θεσμό του Τοπικού Συμβουλίου Νέων.
Την περασμένη Κυριακή, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κιλκίς, με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Τοπικών Rock Συγκροτημάτων, που έγινε στο τέλος του Αυγούστου, συναντήθηκαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην δράση του Φεστιβάλ και πραγματοποίησαν την αξιολόγηση της.
Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2007 06:01

Έτσι προάγουν την ποιότητα ζωής

Γράφτηκε από τον
Μικροί και μεγάλοι εκφράζονται ποικιλοτρόπως στα Ρύζια και προάγουν την ποιότητα ζωής.
Χορεύοντας, ζωγραφίζοντας, κατασκευάζοντας, δημιουργώντας εικόνες και ιστορίες και παίζοντας παραδοσιακά παιχνίδια που μεταδίδονται αυτούσια και αυθεντικά από τον παππού στον εγγονό, όλα τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρυζίων έδωσαν ένα ηχηρό παρόν στις πανηγυριές εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου στα Ρύζια.
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2007 06:56

Διάκριση μαθητών της “ΤΕΧΝΗΣ” Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Στο φετινό, Ένατο Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής “Nova Zagora” της Βουλγαρίας, η “ΤΕΧΝΗ” συμμετείχε με έργα μαθητών της, των τμημάτων Ζωγραφικής και Δημιουργικής Γραφής, όπου υπεύθυνοι είναι ο κ. Νικόλας Μπλιάτκας και η κ. Κική Βέλκου αντίστοιχα.