Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 1:03:41 πμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2007 07:55

Πέθανε ο Δ. Καρέλλης

Γράφτηκε από τον
Στις 10 Σεπτεμβρίου 2007, τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά από ατύχημα, πέθανε ο ηθοποιός του ΚΘΒΕ Δημήτρης Καρέλλης.
Το Δ.Σ. της ΜΚΕ “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς αποφάσισε να εκφράσει και δημόσια τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2007 11:13

Κατάρτιση στη διαχείριση της πολιτιστικής δράσης

Γράφτηκε από τον

Τελετή λήξης διακρατικού προγράμματος κατάρτισης με τίτλο: «Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων» από το Νομαρχιακό ΚΕΚ «Προσανατολισμός»

«Ο νομός Κιλκίς έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά αλλά και δράση η οποία όμως βασίζεται περισσότερο στον εθελοντισμό και τις ευαισθησίες των πολιτών και λιγότερο στην επαγγελματική διαχείριση του πολύτιμου πολιτιστικού προϊόντος.
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007 10:00

Υπέροχο εξαήμερο εκδηλώσεων σ’ Ευρωπό

Γράφτηκε από τον
 «Ένα εξαήμερο ταξίδι με επιβάτες όλους τους δημότες Ευρωπού και με προορισμούς ανάλαφρους, αξέχαστους, δημιουργικούς, έτοιμους να γεμίσουν το σώμα και την ψυχή με πράγματα που η καθημερινότητα δεν τα αγγίζει και σκιρτήματα που η καρδιά τα αποζητά», διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ευρωπού σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς, με την ευκαιρία της τοπικής πανήγυρης του Ευρωπού.
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007 09:54

Μουριώτικα 2007

Γράφτηκε από τον
Μπορεί οι τελευταίες προεκλογικές ημέρες να συμπίπτουν με τις θεσμοθετημένες πια εκδηλώσεις των “Μουριώτικων”, ωστόσο, ο δήμος Μουριών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Το Μπέλλες” φρόντισαν για ένα τριήμερο εκδηλώσεων.
Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2007 07:17

Φεστιβάλ λύρας των «Αργοναυτών»

Γράφτηκε από τον
 Την Τετάρτη στις 29 και Πέμπτη στις 3Ο Αυγούστου, η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς οι Αργοναύτες, πραγματοποίησε το έβδομο φεστιβάλ λύρας στην πλατεία Ειρήνης  και στο Θέατρο λόφου της πόλης αντίστοιχα.
Σκοπός της θεσμοθετημένης πλέον εκδήλωσης αυτής, όπως είπε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια, Ελένη Ελευθεριάδου, είναι «η ανάδειξη των κοινών στοιχείων μουσικής και παράδοσης των πληθυσμιακών εκείνων ομάδων που χρησιμοποιούν ως μουσικό τους όργανο τη λύρα. Το γνωστό και πανάρχαιο αυτό  μουσικό όργανο, που ενώνει λαούς και πολιτισμούς από την εποχή του Ορφέα και της Αργοναυτικής εκστρατείας έως σήμερα».
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 14:10

Γιορτές της Αξιού Πόλης

Γράφτηκε από τον
Υπό την σκιάν των καταστροφικών πυρκαϊών που βύθισαν την πατρίδα μας σε βαρύ πένθος καθώς σε αυτές εκτός των άλλων ζημιών έχασαν την ζωή τους και εξήντα τέσσερα άτομα, διεξήχθησαν τα φετινά 29α Αξιουπολίτικα που εφέτος καταγράφησαν και ως «Γιορτές Αξιού-Πόλης».
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2007 06:14

9o Διεθνές Φεστιβάλ κουκλοθεάτρου

Γράφτηκε από τον
Όπως κάθε φθινόπωρο, έτσι και φέτος, για ένατη συνεχόμενη χρονιά, το Κιλκίς είναι έτοιμο να σας καλέσει σε μια πολύχρωμη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, στο μοναδικό για την Ελλάδα Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας που διοργανώνεται από το Δήμο Kιλκίς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2007 09:41

Το Λύκειο Ελληνίδων σε Διεθνές Φεστιβάλ

Γράφτηκε από τον
Άλλη μια επιτυχημένη συμμετοχή στο εξωτερικό του Λυκείου των Ελληνίδων ολοκληρώθηκε και αυτό το καλοκαίρι. Στις 8 Αυγούστου η ομάδα παραστάσεων του Λυκείου επέστρεψε από το διεθνές Φεστιβάλ “Campo rotondo Etneo”, στη Σικελία.
Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2007 09:40

Δραστηριότητες του Συλλόγου "Αγιος Τρύφων"Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον
Στις 17.6.2007 ο σύλλογος “Άγιος Τρύφων” Γουμένισσας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της νομαρχίας Καβάλας να συμμετάσχει στο 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού με τη συμμετοχή παιδικών τμημάτων “Λαϊκότροπο”.
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007 08:12

Λάλεμαν

Γράφτηκε από τον
Λαλούμεν σας’ ς σην χαρά τη Χάμπονος και τη Σουμέλαs