Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, 5:47:17 μμ

Πολιτιστικά

Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλολόγων Κιλκίς καλεί τα μέλη του Συνδέσμου στις αρχαιρεσίες για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου του. Σύμφωνα με το Άρθρο 10 του καταστατικού οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνουν την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς από τις 13:00 έως τις 16:00.

Παρασκευή, 01 Δεκέμβριος 2017 19:56

Η ΕΡΤ3 παρουσιάζει τη Δευτέρα την ΟΜΝΕS

Γράφτηκε από τον

Το 2ο μέρος του αφιερώματος στο Σύλλογο Εθελοντών Κιλκίς “Omnes”, παρουσιάζει το Αντιδραστήριο.

Πρόκειται για μια αυτοοργανωμένη πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής, που συμβάλει σημαντικά στην αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων, μέσα στον κοινωνικό ιστό και στην ομαλή ένταξή τους στην τοπική κοινωνία.

Δείτε το βίντεο του π. δημάρχου Αν. Αμανατίδη για τη Μεγάλη Καμπάνα του Κιλκίς στον Καύκασο.

Πέμπτη, 30 Νοέμβριος 2017 21:15

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Πολιούχων του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου εόρτασε τους Πολιούχους και Προστάτες του Κιλκίς, Πέντεκαιδεκα Ιερομάρτυρες, εν τη Τιβεριουπόλη μαρτυρησάντες.
Τον φετινό εορτασμό λάμπρυνε με την παρουσία της η πρωτότυπη Ιερή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά εκ της ομώνυμης Ιεράς Μονής Βερμίου Ημαθίας, την οποία μετέφεραν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μαζί με τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Τανιμανίδη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος και έγινε δεκτή από τον Ποιμενάρχη του Κιλκίς, Σεβ. Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ, τον Ιερό Κλήρο και τους εκπροσώπους Ποντιακών και άλλων Σωματείων στο προαύλειο του πανηγυρίζοντος περικαλλούς Ιερού Ναού.

Πάμε σινεμά, στο «Σινέ Αστρον» του Κιλκίς, με "Καζαντζάκη", "Εγκλημα στο Όριαν Εξπρές" και "Γοριλομπελάδες" από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

Τετάρτη, 29 Νοέμβριος 2017 21:13

Παιδικό θέατρο "Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά" στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ πιστό στο ραντεβού με του μικρούς και μεγάλους φίλους του, συνεχίζει με σεβασμό και συνέπεια τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του και την φετινή θεατρική χρονιά. Έπειτα από την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν σε όλη την Ελλάδα οι παιδικές παραστάσεις: Ο Βασιλιάς των Λιονταριών, Ο Λύκος & τα 3 Γουρουνάκια, Η Πεντάμορφη & Το Τέρας & Οι Μύθοι του Αισώπου (καλοκαίρι) έρχεται για 8η χρονιά στην πόλη σας με το Νέο του Αριστούργημα «ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ»  του Hans Christian Andersen.

Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς συμμετέχει στο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο της Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.) με την πρωτότυπη και ερευνητική εισήγηση με θέμα:  “Η  Συμβολή  της  Μουσειακής  Εκπαίδευσης  στην Επαγγελματική  Ανάπτυξη των  Μαθητών”, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2018.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Γυναικών ή Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών γιορτάζεται στις 25 Νοεμβρίου κάθε χρόνο, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου 1999, όπου ανακήρυξε τη συγκεκριμένη ημέρα ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Με τη συναυλία του Λουβοδίκου των Ανωγείων και της Λιζέτας Καλημέρη κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις των ΠέντεκαιΔεκα Μαρτύρων, πολιούχων του Κιλκίς.

Η συναυλία θα δοθεί αύριο στις 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.

Από το Κιλκίς αρχίζει, για τρίτη συνεχή χρονιά, η εκπομπή "Aντιδραστήριο", τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στις 11 το βράδυ. Κάτοικοι της περιοχής που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες στην Ειδομένη και στο camp του Χέρσου, δημιούργησαν το Σύλλογο Εθελοντών Omnes, για να συμβάλουν στην αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων μέσα στον κοινωνικό ιστό και στην ομαλή ένταξή τους στην τοπική κοινωνία για όσο διάστημα παραμένουν στην περιοχή, με διάφορες δράσεις.