Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 4:20:18 πμ

Πολιτιστικά

Ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σας καλούν στην εναρκτήρια ταινία του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου “Δημήτρης Ζωηρός” με τίτλο “Ζητείται εγκέφαλος για ληστεία” (Take the Money and Run) στις 6 και 7 Ιουλίου 2018 στις 9.30 το βράδυ. Τα δροσερά καλοκαιρινά βράδια μας περιμένουν στο λόφο του Άι-Γιώργη.

Ο Δήμος Κιλκίς συνεργάζεται με την Επιμορφωτική Κιλκίς Μον. ΕΠΕ για την περαιτέρω αξιοποίηση του Μουσείου της Λίμνης Δοϊράνης με τη δημιουργία μόνιμης, σύγχρονης καλλιτεχνικής και εικαστικής έκθεσης που θα οδηγήσει στη διεύρυνση του χαρακτήρα του Μουσείου, στην ενίσχυση της ελκυστικότητάς του και ουσιαστικά στην εκκίνηση της λειτουργίας με την υποδοχή επισκεπτών και σχολείων.

Μια ακόμα σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Και φέτος τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Νομού Κιλκίς επέλεξαν να εντάξουν την επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη, στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων τους!
Στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονταν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συμμετείχαν 94 τάξεις με 1778 μαθητές από Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας.

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 23:40

Ήρτε η δασκάλα στο χωριό

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στις 9 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Γουμένισσας, ο σύλλογος "Άγιος Τρύφων" φιλοξένησε την θεατρική κωμωδία της κ. Βούλας Αργυράκη με τίτλο "Ήρτε η δασκάλα στο χωριό".

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 23:38

Ενθουσίασε και στη Λάρισα ο “Αγιος Τρύφων” Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκε την τιμητική πρόσκληση και συμμετείχε στο 6ο Πανθεσσαλικό Παιδικό Ανατολικορωμυλιώτικο Αντάμωμα που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Η Ανατολική Ρωμυλία» Ν. Λάρισας που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Ν. Λάρισας και το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Δήμου Λαρισαίων, το Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 8.00μ.μ., στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας Φιλιππούπολης στη Λάρισα.

Η Γουμένισσα έχει το χάρισμα να είναι δεμένη με τη γη και τη λαϊκή μας παράδοση. Κι έχει την τύχη να διαθέτει ανθρώπους που με ζήλο και με πάθος στελεχώνουν τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 21:40

Η 1η Γιορτή Αιμοδοσίας της Τέχνης είναι γεγονός!

Γράφτηκε από τον

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη Κιλκίς ευχαριστεί από καρδιάς τους αιμοδότες, τους φίλους και τα μέλη της Τέχνης που βρέθηκαν την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής και μοιράστηκαν μαζί μας την ομορφιά της προσφοράς.

Μουσικά, γιόρτασε για άλλη μια φορά ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος Κιλκίς τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2018, της αγαπημένης και ηρωικής μας πόλης.
Η χορωδία υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και πιανίστα, Γιάννη Ζγούρα, ξεδίπλωσε τη σπουδαία παρακαταθήκη που άφησε με τις ερμηνείες του η στιβαρή φωνή του κορυφαίου ερμηνευτή, του αξεπέραστου, του μοναδικού, του αξέχαστου, του αυθεντικού, του δωρικού λαϊκού βάρδου, Δημήτρη Μητροπάνου, με τη μεγάλη ψυχή και την αξεπέραστη λεβεντιά.

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 23:28

Η "Αγρια Δύση" στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Μια Κωμωδία Γεμάτη Γέλιο, Πάθος για τη Ζωή, τον Έρωτα & την Αγάπη για την Ελλάδα από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς!

Οι Ευρωπαίοι (μαζί με τους απανταχού ανά την Ελλάδα Φουλατζικιώτες), με εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στον Ευρωπό, τίμησαν τη μνήμη των σφαγιασθέντων και σκοτωθέντων από τους Τούρκους προγόνων τους στις Αλησμόνητες Πατρίδες τους το Φούλατζικ της Μ.Ασίας και την Τσαντώ της Ανατολικής Θράκης καθώς και όλων αυτών που έχασαν τη ζωή τους μη αντέχοντας τις κακουχίες της προσφυγιάς αλλά και όσων πέθαναν και θάφτηκαν στη νέα τους πατρίδα χωρίς ποτέ να ξαναδούν την αγαπημένη τους γη.