Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 10:18:22 μμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 21:13

Το “Αξιον Εστί” Αξιούπολης στον Παρθενώνα

Γράφτηκε από τον

Μετά απο πρόσκληση από τον ομώνυμο Πολιτιστικό Σύλλογο Παρθενών-Μαρμαρά, η χορωδία " ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" μετέβη την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στον γραφικό οικισμό του Παρθενώνα στον Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 23:28

Δημήτρη Γκιούλτσου: “Τα ημιτελή” στην Τέχνη Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής του Κιλκισιώτη εικαστικού, Δημήτρη Γκιούλτσου, με τίτλο “Τα ημιτελή”, την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:30 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 21:07

ΛΕΚ: Δράσεις- εγγραφές - μουσικοχορευτικό γλέντι

Γράφτηκε από τον

Με εμπλουτισμένες δράσεις και δραστηριότητες, καθώς και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της τοπικής ιστορίας, των παραδόσεων, των τοπικών προϊόντων, αλλά και της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας στον τόπο μας, ξεκινά η φετινή χρονιά για το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 με τον τίτλο «Αγαπημένα δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο», που έγινε σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, υπό τον συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, έφθασε στο τέλος της. Από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, 15 εθελοντές υλοποίησαν 18 δράσεις και 308 παιδιά, ηλικίας 4-12 ετών συμμετείχαν σε αυτές.

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 22:22

Ο Σταυρός και ο βασιλικός

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

Ματαίως αναζητούσε η βασιλομήτορα Αγία Ελένη τον Σταυρό του Χριστού, μετά την επικράτηση του Χριστιανισμού, διότι κανείς δε θυμόταν μετά από τριακόσια χρόνια, που είχε ενταφιασθεί, για να προστατευθεί από την βεβήλωση των ειδωλολατρών.

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 21:41

Ανακοίνωση - καταγγελία Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με αφορμή πρόσφατες, συστηματικές και μεθοδευμένες προσπάθειες καπήλευσης του ονόματος του «Λυκείου των Ελληνίδων», από νεόκοπες υποομάδες, το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, υπό τη σκέπη του Κεντρικού Λυκείου των Ελληνίδων στην Αθήνα, υπό την προεδρία της Ελένης Τσαλδάρη, υποχρεούται να προβεί στην κάτωθι ανακοίνωση:

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 21:24

Συναυλία με το συγκρότημα "ΑΡΓΑΤΕΙΑ" στο Λόφο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 και οι Αργοναύτες υποδεχόμαστε το μουσικό σχήμα "Αργατεία", στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 8.30μμ και θα μας ταξιδέψει σε έναν νέο κόσμο όπου η παράδοση μας συναντιέται με το μέλλον της. Η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ και τα παιδιά έως 12 ετών παρακολουθούν την εκδήλωση δωρεάν.

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 22:32

Χορός-Ορμή-Ρίζες-Οίκος-Νοσταλγία-Όραμα-Συντροφιά

Γράφτηκε από τον

Δεν αποτελεί για μας αυτοσκοπό, στο ήδη πολυπληθές πολιτισμικό δυναμικό της πόλης μας, να προστεθεί μια ακόμη ομάδα χορού. Τελευταία ένα ερώτημα επανέρχεται συγκυριακά και για πολλούς λόγους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης : «Αν όχι τώρα, πότε, αν όχι εμείς, ποιοι…?» Προφανώς…

 

ΤΩΡΑ – ΕΜΕΙΣ
Τώρα, διότι οι συνθήκες ωρίμασαν, και εμείς επίσης μαζί και μέσα σ’ αυτές.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 22:12

Στον Βεργίδη ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Γράφτηκε από τον

Τον νέο πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικ. Οικονομόπουλο, δέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης. Τον κ. Οικονομόπουλο συνόδευαν η αντιπρόεδρος κα Α. Κωνσταντινίδου, ο σύμβουλος του κ. Ιω. Ευθυμιάδης και άλλα στελέχη του ΕΕΣ.

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι κύριες εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου. Εκδηλώσεις που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς, η οποία αποτέλεσε ένα από τα βασικά θέατρα των πολεμικών επιχειρήσεων.
Οι επετειακές εκδηλώσεις θα «απλωθούν» σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και εκτός από τις αναφορές στα καθαρά πολεμικά γεγονότα, θα περιλαμβάνουν και άλλες παραμέτρους του Πρώτου Μεγάλου Πολέμου, όπως το σημαντικό αρχαιολογικό έργο που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές πολεμικών επιχειρήσεων.