Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, 11:00:31 μμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 15:21

Διήμερο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης του Γρηγόρη Αυξεντίου

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Λύσης κ. Ανδρέας Καουρής και το Συμβούλιο Ιστορικής μνήμης ΕΟΚΑ ( 1955- 1959) σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις διήμερες εκδηλώσεις μνήμης του Κύπριου ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου το Σάββατο και την Κυριακή 7 Απριλίου στο Δήμο Κιλκίς.

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 20:47

Η Τέχνη που μοσχοβολάει Θεό!

Γράφτηκε από τον

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης του τμήματος αγιογραφίας της την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 και ώρα 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” στην Τέχνη.
Η Αγιογραφία, η ζωγραφική απεικόνιση αγίων ή θρησκευτικών σκηνών από τα συναξάρια και τους βίους των Αγίων είναι μια εκδήλωση της παράδοσης της εκκλησίας ισότιμη με την προφορική και τη γραπτή. Η προσκύνηση των εικόνων προέρχεται από το θεμελιώδες δόγμα της Εκκλησίας της ομολογίας, δηλαδή της ενανθρώπισης του Θεού.

Συνάντηση Δημήτρη Κυριακίδη με Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Κιλκίς  - Ανοίγουμε σε νέες κατευθύνσεις την πολιτιστική – τουριστική πολιτική του Δήμου Κιλκίς.

Ως γέφυρα που συνδέει το παρελθόν με το παρόν, με επίστρωση την ιστορία και  τις μαρτυρίες της ανθρώπινης παρουσίας του τόπου μας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς συνιστά τον οργανωμένο χώρο της ζώσας μνήμης και ένα καθοριστικό σημείο μόχλευσης για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Κιλκίς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτιστικού, Λαογραφικού, Εξωραϊστικού Ποντιακού Συλλόγου «ο Διογένης ο Σινωπεύς» Γουμένισσας και Περιχώρων αναγνωρίζει τη συμβολή των Χάλκινων (πνευστών και κρουστών) της Γουμένισσας στην ανάδειξη και προβολή του τόπου μας καθώς και το έργο των μουσικών που εδώ και γενιές μεταφέρουν και διασώζουν την τέχνη τους.

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 23:30

Διάκριση της σχολής χορού ADAGIO στην Ιταλία

Γράφτηκε από τον

Η σχολή χορού ADAGIO με επικεφαλή την κα Miranda Frost και την κα Μαρία Πουλαράκη, επέστρεψαν στην πόλη μας , με τις 13 μπαλαρίνες της σχολής από τη συμμετοχή τους στον 5ο διεθνή Παγκοσμίως Διαγωνισμό Bari Ballet competition στο Lecce της Ιταλίας.

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 22:23

Νέα διοίκηση στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Κιλκίς. Εξελέγησαν οι:
Πρόεδρος: Χαράλαμπος Παρλαλόγλου.
Αντιπρόεδρος: Αντωνία Ζάικου – Οργαντζή.

Η Φωτογραφία της Εβδομάδας - Φωτογραφική Ομάδα Κιλκίς.

Δημιουργός: Θεόδωρος Μηνάς.

Το Κιλκίς από ψηλά. Ο Ολυμπος στο βάθος.

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 21:00

Γενική συνέλευση του Λυκείου Ελληνίδων

Γράφτηκε από τον

Σύμφωνα με τα άρθρα 8 & 9 του καταστατικού του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, καλούνται τα μέλη του Λ.Ε.Κ. σε Τακτική Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 και ώρα 6:00 μ.μ.,στα γραφεία του (Μητροπόλεως 11).

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 20:27

Η επανάσταση ξεκίνησε από Πόντιο και έληξε με Πόντιο

Γράφτηκε από τον

Στη κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου ¨Βασίλειος Σεργιαννίδης¨ με πρωτοβουλία της Οργανωτικής Επιτροπής Γενοκτονίας των Ποντιακών Συλλόγων νομού Κιλκίς έγινε ομιλία με θέμα
"Η συμμετοχή των Ποντίων στην Επανάσταση του 1821 – Αλέξανδρος Υψηλάντης και Ιερός Λόχος", στις 21 Μαρτίου 2019 και ώρα 19.30 με ομιλητή τον κ. Νίκο Κωνσταντινίδη, Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας, ειδήμων και γνώστης της Ποντιακής ιστορίας, με εξαιρετικά δικό του τρόπο, με αναφορά σε πρόσωπα και γεγονότα, Αλέξανδρος Υψηλάντης-Ιερός Λόχος-Μάχη στο Δραγατσάνη, και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την άμεση ανταπόκριση του για να αναδείξει το ιστορικό αυτό κομμάτι που πολύ θολά αναφέρεται στα σχολικά βιβλία.

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 20:08

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ελώνας στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου ανακοινώνει προς τους ευσεβείς ορθοδόξους χριστιανούς της Μητροπολιτικής της Περιφέρειας ότι, με αφορμή την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που εορτάσαμε εχθές, θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να υποδεχθούμε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ελώνας από το ομώνυμο Μοναστήρι της στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, της Ιεράς Μητρόπολεως Μαντινείας και Κυνουρίας.