Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, 5:09:25 μμ

Πολιτιστικά

Η Χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, συμμετείχε, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στο 11ο χορωδιακό Φεστιβάλ Πολυφωνικών Συγκροτημάτων «Θαλασσογραφίας 2018», που διοργάνωσε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, η χορωδία του Δήμου Περάματος Αττικής.
Συμμετείχαν η χορωδία ΑΠΟΛΛΩΝ Πατρών, η χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Νέας Μάκρης Αττικής, η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς και η Δημοτική χορωδία Περάματος.

Η εφηβική θεατρική ομάδα της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς ετοίμασαν και προσκαλούν  στη θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο του Ιάκωβου Καμπανέλη που θα παρουσιαστεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Εταιρίας, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.
Ώρες παραστάσεων 5μμ και 8μμ.

Με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός του Κιλκίς με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Μαρτίου 2018 την Ιερή και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης εκ της ομώνυμης Ιεράς Μονής Βαθυρρύακος Ροδόπης.

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 21:42

Ο “Άγιος Τρύφων” εξέδραμε στη Μονή Τιμίου Προδρόμου

Γράφτηκε από τον

Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, διοργάνωσε ανοιξιάτικη υπέροχη μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 με ώρα αναχώρησης 8 το πρωί, από τα γραφεία του Συλλόγου.

Διεξήχθησαν την Κυριακή 11 Μαρτίου οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς με απόλυτη επιτυχία και με συμμετοχή όλων των εκλεκτών και επώνυμων μελών του. Μετά την κατανομή των αξιωμάτων  το νέο  διοικητικό Συμβούλιο  απαρτίζεται από:
ΠΡΟΕΔΡΟ Κωσταντίνο Παπανικολάου, Αντιπρόεδρο Ιωάννη Αμανατιδή, Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Ηλιάδη, Ταμία Γεώργιο Κατακαλίδη και μέλη τους Νικόλαο Σερασκέρη, Αθανάσιο Γραμματικόπουλο, Νικόλαο Στανημερόπουλο,  Δημήτριο Πέρρο, Αδάμ Χριστοδουλίδη.

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 09:48

Πάμε σινεμά - Με δυο ταινίες στο Άστρον Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Πάμε σινεμά - Με δυο ταινίες στο Άστρον Κιλκίς

Με μεγάλη συμμετοχή λειτουργών της Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Μαρτίου  στο Επιμελητήριο Κιλκίς το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Το Κιλκίς θυμάται», στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού Δικτύου Τοπικής Ιστορίας «Το Κιλκίς στην τροχιά του χρόνου». Το σεμινάριο οργανώθηκε από την Περιφέρεια Κιλκίς σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018 20:55

Αργοναύτες Κιλκίς: 1ο Αντάμωμα Παραδοσιακών χορωδιών

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία έληξε το 1ο Ανταμώμα Παραδοσιακών Χορωδιών που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες", υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, στις 10 Μαρτίου 2018,  στο Συνεδριακό κέντρο.  
Στο αντάμωμα συμμετείχαν οι χορωδίες:
Μεικτή χορωδία του Σωματείου "Παναγία Σουμελά" Θέρμης με χοράρχη τον κο Αχιλλέα Βασιλειάδη και λυράρη τον κ. Παναγιώτη Βελονά.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Κιλκίς «Π. Μουλάς» και την Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία ΤΕΧΝΗ Κιλκίς διοργανώνουν βραδιά-αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, ώρα 20.30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς.

Με τη συμμετοχή πολλών Κιλκισιωτών και παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Δημητρίου Τσαντάκη, του εικαστικού-αρχιτέκτονα, διευθυντή του τμήματος Πολεοδομίας Δήμου Κιλκίς, Φώτη Μισόπουλου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής  του Κιλκισιώτη εικαστικού, Χρήστου Τσιλιγκερίδη την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018  στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού”  της Τέχνης.