Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 12:09:20 μμ

Πολιτιστικά

Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 22:48

Υπέροχη «Η Λίμνη των Κύκνων»

Γράφτηκε από τον

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς, το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουνίου 2017, κατά την παράσταση μπαλέτου «Η Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, από τα παιδιά του Τμήματος Σύγχρονου Χορού και Μπαλέτου της ΤΕΧΝΗΣ.

«Το κοινό του 26ου Φεστιβάλ Ναυπλίου αλλά και οι επισκέπτες της πόλης είχαν την ευκαιρία το Σάββατο, δεύτερη μέρα της εφετινής διοργάνωσης, να περάσουν ένα βράδυ υπό τους παραδοσιακούς ήχους της Μακεδονίας από τα Χάλκινα της Γουμένισσας», γράφουν οι Αργολικές Ειδήσεις.

Πάνω από 300 χάταλα και έφηβοι, κορτσόπα και αγουρόπα, έδωσαν βροντερό παρών στο επετειακό 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων, που συνδιοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με το Δήμο Κιλκίς.

Σάββατο, 24 Ιούνιος 2017 13:47

Η OMNEΣ διδάσκει ποντιακά!

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος Εθελοντών  Κιλκίς ΟΜΝΕΣ σας προσκαλεί στην ανοιχτή εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25/06/2017 και ώρα 19.30΄ στο αμφιθέατρο του νέου πάρκου Κιλκίς.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του τμήματος «Εκμάθησης της Ποντιακής Διαλέκτου» που πρόκειται να λειτουργήσει σε αίθουσα του συλλόγου.

Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2017 21:07

NATAΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΒΑΒΕΛ 2 Summer Edition

Γράφτηκε από τον

Η ΒΑΒΕΛ2 - βασισμένη στην 5η δισκογραφική συνάντηση της Νατάσσας Μποφίλιου με το Θέμη Καραμουρατίδη και το Γεράσιμο Ευαγγελάτο - ανανεώνει τον ήχο και το ύφος της και μετά τις συνεχόμενες sold out παραστάσεις του χειμώνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η καθιερωμένη ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση όλων των Χορευτικών Τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, στις  8μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και θα είναι αφιερωμένη στην αρχαία Εγνατία Οδό.

Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 09:51

Η Νατάσα Μποφίλιου την Παρασκευή στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η ΒΑΒΕΛ​2​ - βασισμένη στην 5η δισκογραφική συνάντηση της Νατάσσας Μποφίλιου με το Θέμη Καραμουρατίδη και το Γεράσιμο Ευαγγελάτο - ανανεώνει τον ήχο και το ύφος της και ​μετά τις συνεχόμενες sold out παραστάσεις του χειμώνα σε Αθήνα ​και Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, η Nατάσσα Μποφίλιου θα εμφανίζεται στο ΘΕΑΤΡΟ ΛΟΦΟΥ στο Κιλκίς, ​πιο εξωστρεφής από ποτέ, με περισσότερο πάθος, ένταση και παλμό.

Κυριακή, 18 Ιούνιος 2017 17:44

Άξιοι εισίν οι Χορωδοί

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου η 5η χορωδιακή συνάντηση στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την εορτή της Παναγίας του "Αξιον Εστί Αξιούπολης ν. Κιλκίς.

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα από πλήθος κόσμου ο χορωδίες από τους πολιτιστικούς Συλλόγους, του Εμμανουήλ Παπά-Σερρών, Πολυπέτρου -Κιλκίς, Νέας Ζίχνης Σερρών, της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και φίλων και του Μουσικού Συλλόγου και οικοδεσπότη "Αξιον Εστί', απέδωσαν έργα Ελλήνων συνθετών (Μ.Θεοδωράκη- Μ.Λοϊζου- Μ.Χατζιδάκη- Ηλ.Ανδριόπουλου) καθώς επίσης και παραδοσιακά και εκκλησιαστικούς ύμνους, αποσπώντας το ζεστό και αυθόρμητο χειροκρότημα των θεατών.

Κυριακή, 18 Ιούνιος 2017 17:41

Οι εθελοντές αιμοδότες Ευρωπού ν. Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η 14η Ιουνίου καθιερώθηκε  διεθνώς ως  Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Με την ευκαιρία αυτή η Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου»  κάλεσε τους συνεργαζόμενους μ΄αυτή συλλόγους και φορείς  σε  «οικογενειακή» σύναξη  στο  Ψυχιατρικού  Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στον προαύλιο χώρο του ανακαινισμένου κτηρίου Αιμοδοσίας,  η οποία  λειτουργεί πλέον  ως οργανική μονάδα (παράρτημα) της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου».   Προσκλήθηκε  και  η Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ευρωπού  και  αντιπροσωπεία  μελών  της   παραβρέθηκε  στην  εκδήλωση. 

Κυριακή, 18 Ιούνιος 2017 10:35

Δια χειρός ανθρώπων τα θαύματα

Γράφτηκε από τον

Πέραν κάθε προσδοκίας  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Δια χειρός ανθρώπων” στις 9.6.2017 καθώς και οι πρώτες ημέρες του ταξιδιού της με κιλκισιώτες καλλιτέχνες και δημιουργούς που οργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής γεγονός που οδηγεί το  Δήμο Κιλκίς στη σκέψη να γίνει  θεσμός.