Τρίτη, 22 Μαΐου 2018, 5:41:15 πμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2018 22:52

Αυγοτσούγκρισμα στον “Αγιο Τρύφων” Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

Το έθιμο του «Τσουγκρίσματος των Πασχαλινών Αυγών» αναβίωσαν, την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, στις 6:00 το απόγευμα, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, για τον εορτασμό του Πάσχα με μεγάλη επιτυχία.
Τα Μέλη του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να βρεθούν από κοντά να ανταλλάξουν τις πασχαλινές ευχές, να γευτούν τα πασχαλινά κεράσματα που πρόσφερε ο σύλλογος και φυσικά να τσουγκρίσουν κόκκινα αυγά.

Τετάρτη, 18 Απρίλιος 2018 22:12

Τα 25α γενέθλιά του γιόρτασε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

25 χρόνια ζωής μετρά πλέον το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς! 25 χρόνια δυναμικής πορείας, προσφοράς, ποιότητας, σοβαρότητας και ήθους.
Οι εκδηλώσεις εορτασμού της πολύ σημαντικής αυτής επετείου, κορυφώθηκαν το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς με τη μεγαλειώδη μουσικοχορευτική παράσταση «Της άνοιξης τ΄αηδόνια», σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς και τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων των Λυκείων Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, Βόλου και Δράμας.

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Βλάση Αγτζίδη "Εμείς και το Ισλάμ"  Η συνάντηση του ελληνισμού με τον αραβο-μουσουλμανικό κόσμο

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018 19:39

Το Κιλκίς τίμησε την Κική της ΤΕΧΝΗΣ

Γράφτηκε από τον

Με μια όμορφη εκδήλωση, όπου περίσσεψε η συγκίνηση, το Κιλκίς τίμησε την Κική Παπαδοπούλου Πάγκου, την επί 26 συναπτά έτη πρόεδρο της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς.
«…Άνθρωποι σαν την Κική Παπαδοπούλου-Πάγκου είναι οδηγοί, εμπνευστές και «φάροι» των νεωτέρων και η απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης και η αναγνώριση της σημαντικής, σπουδαίας και ανυστερόβουλης προσφοράς της στα πολιτιστικά δρώμενα του Κιλκίς έρχεται ως φυσική ακολουθία στο έργο τους…», ανέφεραν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης, ο δήμος Κιλκίς και η ΤΕΧΝΗ.

Του Νίκου Σιάνα. 

Με αυτήν την περήφανη φράση απάντησε ο διοικητής του Οχυρού ΡΟΥΠΕΛ Γεώργιος Δουράτσος, στην απαίτηση των Γερμανών εισβολέων για παράδοση του οχυρού, τον Απρίλιο του 1941.
Τούτη η γωνία Γής όπου μας έταξε ο Θεός να κατοικήσουμε, από τα αρχαία ακόμη χρόνια έως τα πρόσφατα, δέχθηκε αμέτρητες επιδρομές, εισβολές και απειλές απ’ όλα τα σημεία του ορίζοντα. Πέρσες, Ρωμαίοι, Φράγκοι, Σαρακηνοί, Ούνοι, Γότθοι, Βάνδαλοι και Οθωμανοί πάτησαν τούτα τα χώματα, αφήνοντας πάντα πίσω τους μόνο καταστροφή και λεηλασία.

Παρασκευή, 13 Απρίλιος 2018 23:01

Ημερίδα για την ποντιακή διάλεκτο, στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Ημερίδα με τίτλο: «Ποντιακή διάλεκτος: Ταυτότητα και Διδακτική» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 29 Απριλίου 2018, στις 11 π.μ. στο Κιλκίς στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου. 
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Ανθή Ρεβυθιάδου, καθηγήτρια Γλωσσολογίας του τμήματος Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσουν εισηγήσεις των φιλολόγων κι εκπαιδευτριών ποντιακής διαλέκτου, Γιώτας Ιωακειμίδου, Αρχοντούλας Κωνσταντινίδου και Αναστασίας Μαχαιρίδου.
Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2018 21:45

Η Ανάσα Ευαισθησίας στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η πρόεδρος της Ανάσας θέλησε εν όψει Πάσχα να αναλάβει μια ακόμη πρωτοβουλία με μεγάλη ένδειξη Αγάπης σεβασμού στούς Ιατρούς Νοσοκόμες/ους και όλους τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.  Τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο προσφέραμε 200 χειροποίητες λαμπάδες  για όλους που σήμερα εργάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκις και 30 λαμπάδες με παιχνίδια για τα μικρά μας παιδιά που νοσούν και νοσηλεύονται εκεί.  

Ανήμερα του Πάσχα το Δ.Σ του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας επισκέφθηκε τους νοσηλευόμενους του Νοσοκομείου Γουμένισσας.

Τρίτη, 10 Απρίλιος 2018 22:36

Η Κική της Τέχνης

Γράφτηκε από τον

Οι άνθρωποι που αγαπούν την τέχνη είναι ταξιδευτές ονείρων, ανοίγουν πόρτες  στην ελευθερία και στην ομορφιά, δείχνουν δρόμους και γίνονται πρότυπα.
Και “η Κική της Τέχνης”, η Κική Παπαδοπούλου-Πάγκου, η επί είκοσι έξι χρόνια πρόεδρος της και κοντά σαράντα χρόνια ακάματη μαστόρισσα του πολιτισμού είναι ένας από αυτούς τους σηματορούς.

Τρίτη, 10 Απρίλιος 2018 14:07

Ο ετήσιος χορός για το 2018, από τους Αργοναύτες Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Τον ετήσιο χορό της διοργανώνει η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» διοργανώνει το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, στο κοσμικό κέντρο διασκέδασης «Θέατρο», με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ.

Τα χορευτικά του συλλόγου της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» θα παρουσιάσουν την μέχρι τώρα δουλειά τους υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών και χοροδιδασκάλων τους Ελένης Ελευθεριάδου (τμήματα παιδικά και εφηβικό), Παραδείση Καλαμαρινού (τμήμα ενηλίκων) και Κώστα Νικολαΐδη (τμήμα ενηλίκων και τμήμα παραστάσεων) και φίλοι και μέλη του συλλόγου θα διασκεδάσουν παρέα σε παραδοσιακό ποντιακό γλέντι.