Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 9:27:12 μμ

Πολιτιστικά

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 23:30

Τιμούν την προσφορά του “Σπηλαιάνθρωπου”

Γράφτηκε από τον

Από τη δεκαετία του ‘80 αποδώσαμε στον Βασίλη Μακρίδη τον τίτλο του “Σπηλαιάνθρωπου”. Ο δημότης μας που έχει συνδέσει το όνομά του με το Σπήλαιο Κιλκίς, κατόρθωσε μέσα από τη επίμονη και συνεχή μελέτη και εργασία να αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους επαίοντες στην έρευνα των σπηλαίων της χώρας.

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 23:35

5η Έκθεση Εικαστικών «πόλις» στην “Αυστροελληνική"

Γράφτηκε από τον

Το «Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο η πόλις» πραγματοποίησε την 5η έκθεση εικαστικών «πόλις» με τίτλο «Αντανακλάσεις/ Αντικατοπτρισμοί». Φέτος, εννέα καλλιτέχνες, έχοντας ως αφετηρία το οπτικό ζήτημα της αντανάκλασης και του καθρεφτίσματος, ανέλυσαν και επεξεργάστηκαν τα μορφολογικά και εννοιολογικά ζητήματα που προκύπτουν και εξέθεσαν τη δική τους εικαστική πρόταση, χρησιμοποιώντας την προσωπική τους ματιά και γραφή.

Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας συμμετείχε στο 14ο Αντάμωμα Θρακιωτών ν. Κιλκίς, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018, στις 8:30 μ.μ., που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Λόφου του Κιλκίς, με διοργανωτές την Θρακική Εστία Κιλκίς, Σύλλογος Στενημαχιτών Κιλκίς «Άγιος Τρύφων».

Ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού θα φιλοξενήσουν στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής την έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Μπουρατζή με τίτλο
“ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΕΣ ΑΛΛΗΓΟΡΙΕΣ”.

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 4 - 5 χρονών με τίτλο Νιώθω, νοιάζομαι, γελώ… στη ζωή μου προχωρώ, που θα ολοκληρωθεί σε 8 ωριαίες συναντήσεις.

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 21:00

Η 2η Γιορτή Σύκου στο Πολύπετρο

Γράφτηκε από τον

Για 2η χρονιά ο Αθλητικός Σύλλογος «Μακεδονικός» Πολυπέτρου, διοργάνωσε την «2η Γιορτή Σύκου» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυπέτρου.
Η 2η Γιορτή Σύκου έκανε για άλλη μια χρονιά το Πολύπετρο Παιονίας, σημείο συνάντησης και διασκέδασης για εκατοντάδες φίλους και επισκέπτες!

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 09:24

Μελωδική βραδιά στην αρχαία πολιτεία στο Παλατιανό Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς  στοχεύοντας στη  γνωριμία του κοινού με την αρχαία πολιτεία του Παλατιανού διοργανώνει την Τετάρτη  12 Σεπτεμβρίου 2018, 19.30 στον Αρχαιολογικό Χώρο και σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς, το Καλλιτεχνικό- Πολιτιστικό Σύνολο «Πόλις» και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Κιλκίς «Π. Μουλλάς»,  μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα φεγγάρια που αγαπήσαμε, με τίτλο: «Μελωδική βραδιά στην  αρχαία πολιτεία στο Παλατιανό  Κιλκίς»

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 23:28

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Εμποροπανήγυρης Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
19:15 Επί της 21ης ΙΟΥΝΙΟΥ
(οδός Πόντου μέχρι πλατεία Λατσιών)
“Μακεδονία Ξακουστή...”
Λαογραφικά χορευτικά δρώμενα από Συλλόγους της πόλης.

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 23:25

Οι Παίονες ενθουσίασαν και στα “Ποζαρίτικα”

Γράφτηκε από τον

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου, το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'', καλεσμένο από τον τοπικό Σύλλογο Λουτρακίου Αλμωπίας, εμφανίστηκε στα 20α Ποζαρίτικα.
- Η αποστολή ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα για τα όμορφα και γραφικά λουτρά του Πόζαρ, όπου είχε την ευκαιρία πριν την παράσταση, να γνωρίσουν το όμορφο χωριό, πίνοντας καφέ και περνώντας ένα ευχάριστο απογευματινό.

Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2018 21:05

Η βιβλιοφιλία αποτελεί δημόσια αρετή στην Αξιούπολη

Γράφτηκε από τον

Στα πλαίσια των 40ων Αξιουπολίτικων πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης "Δημήτρη Οικονόμου", η απονομή βραβείων "Αννα Οικονόμου" στους βιβλιόφιλους, με διοργανωτή το Σύλλογο Γραμμάτων και Τεχνών Αξιούπολης.
Είναι μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις πολιτισμού στο νομό και η μοναδική αυτού του είδους, η οποία και αποκρυσταλλώνει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αξιούπολης με τη διαρκεί στήριξη του Δημήτρη και της Αννας Οικονόμου, που δημιούργησαν αυτόν τον φάρο γραμμάτων και πολιτισμού στην είσοδο της πόλης της Αξιούπολης.