Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 10:22:50 μμ

Πολιτιστικά

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα στη Γουμένισσα, η αναγέννηση του Μνημειακού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Γουμενίσσης, μπήκε στην τελική του φάση.

Μετά τη ριζική και εξαιρετική αναπαλαίωση του κτιρίου, ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για το έργο της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, μετά τη συνεργασία της Μητρόπολης Γουμενίσσης με το υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και με την ολοκλήρωσή του θα αναδειχθεί και ο ιστορικός ναός, ενώ η Γουμένισσα θα αποκτήσει έναν από τους πλέον περίλαμπρους ναούς, χάρη στον Σεβασμιότατο Δημήτριο και στον πατέρα Χριστόδουλο.

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 14:08

Πανηγύρι του εξωκλησιού Αγ. Παντελεήμονα Πολυπέτρου

Γράφτηκε από τον

Επιτυχή και υποδειγματική θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Πολυπέτρου προς τιμή του Αγίου Παντελεήμονα του ομώνυμου εξωκλησιού του χωριού μας, ανήμερα της εορτής του Αγίου.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση της 4ημερης προσκυνηματικής εκδρομής στο νησί της Μεγαλόχαρης την πανέμορφη Τήνο του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιου Τρύφωνα»

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 13:30

Θερινό σινεμά Τρίτη και Τετάρτη

Γράφτηκε από τον

Οι επιθυμίες των μικρών μας φίλων εξακολουθούν να βρίσκουν την πραγμάτωση τους και φέτος στο Δημοτικό θερινό κινηματογράφο μας

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 09:45

Δύο νέα θεατρικά έργα από τη Δέσποινα Πολυχρονίδου

Γράφτηκε από τον

Δύο νέα θεατρικά έργα της ποιήτριας και ηθοποιού Δέσποινας Πολυχρονίδου κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Κυριακίδη.

Η ανάδειξη της Γιορτής του Καλαμποκιού στο Σ.Σ. Μουριών σε ισχυρό αγροτοδιατροφικό και πολιτισμικό θεσμό αποτελεί μια ελκυστική πρόκληση για τη νέα Δημοτική Αρχή Κιλκίς στην οποία και θα ανταποκριθεί θετικά.

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 13:09

Επιτυχημένες οι διήμερες εκδηλώσεις στο Χωρύγι Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Επιτυχημένες ήταν οι διήμερες εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλίας 2019, που έγιναν την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, στο Χωρύγι Κιλκίς,

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς, της μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς

Φαντάζει απίθανο, αλλά το Δημόσιο προκηρύσσει για τρίτη φορά την μίσθωση ακινήτου 280 τ,μ. στο Κιλκίς για τη στέγαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων αφού οι δυο προγενέστερες προκηρύξεις απέβησαν άκαρπες και δεν βρέθηκε ακίνητο!
Με εξασφαλισμένη την πληρωμή και τίμημα αρκετά υψηλό για τα δεδομένα που ισχύουν στην αγορά ακινήτων προκαλεί εντύπωση η αδυναμία της κτηματαγοράς του Κιλκίς να ανταποκριθεί στη ζήτηση παρόμοιου ακινήτου.