Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 10:48:37 μμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 09:32

Συνέλευση και εκλογές στον «Φλάμπουρα» Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

O Σύλλογος Σαρακατσαναίων ν. Κιλκίς «Ο Φλάμπουρας» θα πραγματοποιήσει την ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευσή του, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, στις 17:00μ.μ, στα γραφεία του συλλόγου.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επομένη Κυριακή 13 Οκτωβρίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Κιλκίς καλεί τα μέλη και τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σε ένα δημιουργικό πολιτιστικό ταξίδι, για την νέα πολιτιστική περίοδο  2019-2020 με τις πιο κάτω προτάσεις:

 

Εργαστήριο κατασκευής κούκλας.

Το εργαστήρι έχει ως στόχο να μυήσει  στον μαγικό κόσμο της κούκλας όσους αγαπούν το κουκλοθέατρο  και θέλουν να πειραματιστούν αλλά και κατασκευάσουν τις δικές  τους  ηρωίδες και ήρωες.

Με δράσεις που δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της κοινωνικής προσφοράς προχωρά ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Καμπάνη.

Σημειώνουμε τις πρόσφατες παρεμβάσεις του συλλόγου στους ευαίσθητους χώρους της εκπαίδευσης και της υγείας:

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 10:24

«Ο χορός της μέλισσας» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς και οι εκδόσεις Κέδρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του καινούριου αστυνομικού μυθιστορήματος "Ο χορός της μέλισσας", του Δραμινού συγγραφέα, Πάνου Ιωαννίδη.

Τον συγγραφέα και το βιβλίο θα παρουσιάσει η φιλόλογος Αναστασία Μπακιρτζή, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στις 7:30μ.μ., στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Προσκυνηματική επίσκεψη πραγματοποίησε η Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου στην Βουλγαρία από 19 έως 24 Αυγούστου 2019 με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ.
Η Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς έχει πνευματικές σχέσεις με την Βουλγαρία και ιδιαίτερα με την πόλη της Στενημάχου (Asenograd) διότι πολλοί Έλληνες αυτής της περιοχής ήρθαν ως πρόσφυγες στο Κιλκίς την δεκαετία του 1920.

«Χρυσοί στέφανοι εκ Μακεδονίας» είναι ο τίτλος της φωτογραφικής έκθεσης, η οποία εγκαινιάστηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στο κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου του Κιλκίς. 

Στην εκδήλωση των εγκαινίων η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς Γεωργία Στρατούλη ξενάγησε τους δεκάδες κιλκισιώτες στην όμορφη έκθεση, μεταξύ των οποίων και οι δυο δήμαρχοι, Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του νομού.

Ἕνα γεγονός χαρᾶς σημάδεψε τήν ζωή στό Ἱερό Κοινόβιο τοῦ Ὁσίου Νικοδήμου τήν Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, μετά τήν Ἀκολουθία τοῦ Ἑσπερινοῦ. Ἕνας νέος ἐγκατέλειψε τά πάντα γιά νά κερδίσει τό πᾶν. Ὁ νέος μέ μαρτυρία  Χριστοῦ, μετά ἀπό δοκιμασία δύο καί πλέον ἐτῶν, ἔλαβε τό ἀγγελικό Σχῆμα λαμβάνοντας τό ὄνομα Βασίλειος. Ὁ Καθηγούμενος τῆς Μονῆς Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης π.Χρυσόστομος, γεμάτος συγκίνηση ἐνώπιον τῶν γονέων και τῶν ἀδελφῶν τοῦ νεόκουρου ἀλλά καί πλήθους πιστῶν, τόνισε μεταξύ ἄλλων τά ἑξῆς:

Χρυσά στεφάνια με φύλλα κισσού, μυρτιάς, δρυός, ελιάς, διακοσμημένα με καρπούς και άνθη, κοσμούσαν κεφαλές ανδρών , γυναικών και παιδιών σε ιδιαίτερες ή σημαντικές στιγμές της ζωής τους, σε θρησκευτικές τελετές δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα, σε επετειακά και αθλητικά γεγονότα, σε συμπόσια, και συνόδευαν τους κατόχους τους στη μεταθανάτια κατοικία τους.

Τι σχέση μπορεί να έχει ένα χρωματιστό ζωάκι που ψάχνει ποιος είναι με τη Λορέτα την ποντικίνα που θέλει τόσο πολύ να μάθει, να μάθει για τη ζωή; Γιατί οι μέλισσες μαζεύουν το νέκταρ; Πώς το σοφό ξωτικό του δάσους μπλέκεται στις ζωές μας; Σας καλούμε να έρθετε στο ΝΗΡΕΑ για να λύσουμε όλα αυτά τα μυστήρια και να ανακαλύψει ο καθένας το δικό του θησαυρό.

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 20:59

Το Σινεμά στην “ΤΕΧΝΗ” κάνει την φθινοπωρινή του πρεμιέρα!

Γράφτηκε από τον

Το αγαπημένο σας σημείο πολιτιστικής αναφοράς στην πόλη, σας προσφέρει ένα υπέροχο κινηματογραφικό ταξίδι την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019  και ώρα 7:00 το βράδυ με πολύ μουσική και ωραία ταινία.

Πρεμιέρα λοιπόν  την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, με την ταινία «Ένα τραγούδι για το ηλιοβασίλεμα» που θα συνοδευτεί,  πριν την προβολή, με μουσική και τραγούδια  από τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Ζωντανά μαζί μας ο εξαίρετος μουσικός και φίλος της Τέχνης, Γιάννης Λαζαρίδης στο πιάνο και σαξόφωνο και η καταπληκτική σοπράνο, Αναστασία Πατσακίδου.