Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, 10:45:19 μμ

Πολιτιστικά

Πάμε σινεμά! Σινέ Άστρον Κιλκίς με ΔΥΟ ταινίες για μικρούς και μεγάλους

Διαρκώς συναζόμαστε σέ μιάν (δυνητικά) αγιασμένη κοινωνία μεταξύ μας καί συναποτελούμε τήν Εκκλησία τού ζώντος Θεού, τού Χριστού μας, γιά νά κοινωνήσουμε τό Χριστό μας: προπαντός στό μυστήριο τής θείας λειτουργίας, καί στήν επιπόθηση τής λατρευτικής προσκύνησής Του (μέσα από τήν εικόνα Του).

Διάβασα αυτές τις μέρες το ποίημα «Το μικρό χωριό» που έγραψε ο συγχωριανός μας Γ.Χ.Τ., όπου ξεχειλίζει η πικρία για την ερήμωση του μικρού μας χωριού, όπως βέβαια ερημωμένα αντικρίζουμε και όλα τα χωριά της πατρίδας μας. Πονά όμως περισσότερο η έλλειψη παιδιών, ειδικά αυτές τις μέρες των εθνικών εορτών.

Η σχολή χορού ADAGIO με επικεφαλής την κ. Μιράντα Φροστ και τη δασκάλα χορού κ. Μαρία ΠΟΥΛΑΡΑΚΗ αναχωρούν στις 20/3 από την πόλη μας με δεκατρεις μπαλαρίνες της σχολής για να ταξιδέψουν στο LECCE της Ιταλιας και να συμμετάσχουν στον 4ο κατά σειρά μεγαλύτερο διεθνή Διαγωνισμό παγκοσμίως BARI BALLET COMPETITION 2019!

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 του καταστατικού του σωματείου: «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ Η ΠΟΛΙΣ», καλούνται τα τακτικά μέλη του στην 9η τακτική Γ. Συνέλευση.
Η Γ. Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Σωματείου, Σουρή 6 Κιλκίς, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 και ώρα 20.00. Αν δεν υπάρξει απαρτία, η Γ. Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο και ώρα με τα ίδια θέματα μια εβδομάδα μετά, χωρίς άλλη ειδοποίηση.

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 20:07

Πρόσκληση της ΤΕΧΝΗΣ: Πάμε θέατρο;

Γράφτηκε από τον

Η παράσταση: «Ο Ελέφας»
Ο συγγραφέας: Κώστας Βοσταντζόγλου
Το θέατρο : Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας
Ο χώρος: Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Την Κυριακή 3-3- 2019 ξεκίνησε ο 30ος χρόνος λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος των «Ακριτών» Πολυκάτρου με τη διενέργεια της 96ης εθελοντικής αιμοδοσίας των μελών της στο «Σπίτι του Πόντου» στο Πολύκαστρο.
Η αιμοδοσία αυτή ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αλησμόνητου μέλους μας Δημήτρη (Τάκη) Μερεσίδη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή πριν 3 μήνες εντελώς ξαφνικά.

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 19:18

Μεσημέρι Κυριακής στην Ξυλοκερατιά

Γράφτηκε από τον

Προσκεκλημένοι φίλων μας συμμετείχαμε την Κυριακή 10 Μαρτίου το μεσημέρι σε δεξίωση-χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκερατιάς. Για να πούμε την αλήθεια, δηχθήκαμε την πρόσκληση με μισή καρδιά, πιστεύοντας ότι θα χάναμε τη μέρα μας.
Η πραγματικότητα όμως μας διέψευσε ευχάριστα. Το παλιό νηπιαγωγείο του χωριού, φροντισμένο με μεράκι, φιλοξένησε τους πολυπληθείς χωριανούς και φίλους τους. Ήταν τόσοι που δεν χωρούσαν. Μερικοί, κουβαλώντας τραπέζια και καρέκλες από τα σπίτια τους, κάθισαν στον περιποιημένο αύλιο χώρο, βοηθούντος βέβαια και του καλού καιρού.

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 22:23

"Αγιος Τρύφων": Ακόμα χορεύουν στη Γουμένισσα!

Γράφτηκε από τον

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος αποκριάτικος χορός του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, στο ξενοδοχείο «Παρυφές». Ο πρόεδρος κος Αστέριος Τάτσης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, τους φίλους, τους δωροθέτες και τους χορηγούς του.

Η Φωτογραφία της Εβδομάδας - Φωτογραφική Ομάδα Κιλκίς. Σοφία Κεμανετζή.

Θέμα: Still life.