Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 6:21:46 μμ

Πολιτιστικά

Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2018 20:13

1ο Φεστιβάλ Λύρας και Έγχορδων στο δήμο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ο ποντιακός κεμεντζές, ο καππαδοκικός κεμανές, η θρακική και κρητική λύρα ''συναπαντήθηκαν'' στο 1ο Φεστιβάλ Λύρας και Εγχόρδων Οργάνων που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Φιλανθρωπικό Σύλλογο ''Αρμονία'' και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Κρητών ''Το Αρκάδι'' και της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς ''Οι Αργοναύτες'' το Σάββατο 24 Νοεμβρίου.

Ευλαβικό αφιέρωμα, Κωνσταντίνος Ν. Βαστάκης, Θεολόγος τέως Λυκειάρχης.

 

8. Ή δράση των Μαρτύρων στην Τιβεριούπολη:
«Η Τιβεριούπολη (νυν Στρώμνιτσα) έχει μια πανάρχαια και λαμπερή ιστορία με την αδιάκοπη και δημιουργική παρουσία του Ελληνισμού. Ως περιοχή στην απώτατη αρχαιότητα, ανήκε στο χώρο των Παιόνων. Αργότερα που δημιουργήθηκε το Μακεδονικό κράτος και αυξήθηκε η δύναμη και η επιρροή του, έγινε φόρου υποτελής στους Μακεδόνες.

Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2018 10:13

‟Ο πολύτιμος θησαυρός, Παναγία η «Μικρασιάτισσα»”

Γράφτηκε από τον

Μέ ἀφορμή τήν ἔλευση στό Ἱερό Κοινόβιο Ὁσίου Νικοδήμου τῆς Παναγίας τῆς «Μικρασιάτισσας», μιᾶς θαυμαστῆς καί θαυματουργῆς εἰκόνας πού προέρχεται ἀπό τίς Ἀλησμόνητες Πατρίδες, τό Ἱερό Κοινόβιο ἐξέδωσε πρόσφατα τό βιβλίο ‟ Ὁ πολύτιμος θησαυρός, Παναγία ἡ «Μικρασιάτισσα»”.

Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2018 10:06

Εκδήλωση για τη δωρεά μυελού των οστών στη Γουμένισσα

Γράφτηκε από τον

Το βράδυ της Κυριακής 18 Νοεμβρίου ανταποκριθήκαμε σε κάλεσμα του Ποντιακού συλλόγου Διογένης ο Σινωπεύς. Αφορούσε εκδήλωση που έγινε στο κέντρο Νεότητας και είχε σαν θέμα τη δωρεά μυελού των οστών.
Παρόμοια εκδήλωση είχε γίνει και τον Μάιο, από την οποία και προέκυψαν 55 δότες στην παγκόσμια τράπεζα. Είχε προκαλέσει τότε μεγάλη συγκίνηση η μαρτυρία του συντοπίτη μας Χρήστου Βούζα, ο οποίος ήταν λήπτης μυελού των οστών. Ο δότης ήταν από το Ισραήλ.
Στη συγκέντρωση της Κυριακής την ενημέρωση έκανε η φαρμακοποιός Κλειώ Βαλτάκη, εθελόντρια των Γιατρών του Κόσμου. Η ίδια δε, μαζί με την Κατερίνα Μαλτζάρκου, λειτουργούν εθελοντικά από το 2013 το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Παιονίας.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 22:29

Υποδοχή της Εικόνος Παναγίας Παντάνασσας

Γράφτηκε από τον

Με ευλάβεια, σεβασμό αλλά πνευματική χαρά ο Ιερός Κλήρος και ο ευλαβής Λαός της ακριτικής πόλεως του Κιλκίς υποδέχθηκαν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας εκ του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης, της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, το εσπέρας της Κυριακής 25 Νοεμβρίου 2018, στον Ιερό Ναό των Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων Κιλκίς.

Ευλαβικό αφιέρωμα
Κωνσταντίνος Ν. Βαστάκης, Θεολόγος τέως Λυκειάρχης.

 

 

1. Προλεγόμενα:
Μάρτυρες και μαρτύριον
Το δέκατο κεφάλαιο του κατά Ματθαίον ιερού Ευαγγελίου μάς πληροφορεί, ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός προετοίμασε ψυχολογικά τους Μαθητές Του, προκειμένου να τους αποστείλει στον κόσμο να κηρύξουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Βασιλείας του Θεού, το Ευαγγέλιον.
Συγχρόνως τούς προείπε και τους ενημέρωσε ότι θα αντιμετωπίσουν εμπόδια, διωγμούς, κατατρεγμούς, ακόμη και το θάνατο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς σας καλούν στην ομιλία-συζήτηση με την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου και θέμα “Μεγάλες τομές της παγκόσμιας Ιστορίας”, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Μήνυμα αισιοδοξίας για επιτυχή αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών έδωσαν οι πολίτες του δήμου Παιονίας και κυρίως οι νεαρές μητέρες με την αθρόα προσέλευσή τους στην ενημερωτική εκδήλωση της Δευτέρας 19.11.18 με θέμαα “Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης” που πραγματοποίησε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού κέντρου Πολυκάστρου ο πολιτιστικός σύλλογος γυναικών δήμου Παιονίας “Ευκράντη” σε συνεργασία με τον δήμο Παιονίας, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς τον αθλητικό σύλλογο Αξιούπολης “Αλέξανδρο” και την Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς.

Το Πολιτιστικό Σωματείο: «ΧΟΡΟΝΟΣ εν. κύκλιος κίνηση», σας καλεί, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, να στηρίξετε την προσπάθειά μας και να συμμετέχετε στην συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης, που πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 18:00 έως τις 20:00, στα γραφεία μας επί της 21 Ιουνίου 122, 1ος όροφος.

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην «Ονειρούπολη» Δράμας (με ενδιάμεση στάση για επίσκεψη στη Μονή Εικοσιφοίνισσας και στην Καβάλα) το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018.

Χαρά, διασκέδαση και μοναδικές εμπειρίες θα έχουν την ευτυχία να ζήσουν μικροί και μεγάλοι στην παραμυθένια «Ονειρούπολη». Ο Αϊ Βασίλης, ο Ταρανδούλης και μια μεγάλη σκανδαλιάρικη παρέα μας περιμένουν στο χωριό τους.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν! Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο: 6 972 214 186.