Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 4:20:20 πμ

Πολιτιστικά

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 09:46

Συναυλία την Πέμπτη για τα «Ελευθέρια» στο Πάρκο - Κήπος

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ελευθέρια 2018” σας καλούν στην μουσική συναυλία με τίτλο “...σας λειτουργώ στη δόξα μου”, από το σχήμα “Lune”, την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 και ώρα 9 το βράδυ στο Πάρκο-Κήπος.

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 18:39

Χάρμα ιδέσθαι η παιδική παράσταση του ΛΕΚ

Γράφτηκε από τον

Χάρμα ιδέσθαι για όλες τις ηλικίες, η παράσταση των Παιδικών Χορευτικών Τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς! Στην εκδήλωση με τίτλο «Στον μπερντέ», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, συμμετείχαν τα Παιδικά Τμήματα και οι Εφηβικές ομάδες Κιλκίς και Πολυκάστρου.

Ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλοϋποστήριξης πέρασε ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας προσφέροντας δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε συνεργασία με ειδικούς τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, το πρωί.

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 23:27

Δια Χειρός… Ανθρώπων

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Κιλκίς, συμβάλλοντας στην υποστήριξη και προβολή των χειροτεχνών Κιλκισιωτών δημιουργών οργανώνει για δεύτερη χρονιά από τις 15 έως τις 22 Ιουνίου 2018 έκθεση χειροποίητων έργων. Η έκθεση έχει καθαρά καλλιτεχνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα και αφορά δημιουργίες τοπικών καλλιτεχνών. Αποτελεί πολιτιστικό γεγονός με καθολικό τοπικό ενδιαφέρον και υψηλή αισθητική πολλαπλών διαστάσεων.

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 23:27

Τα Πολυκαστρινά του Πολιτισμού

Γράφτηκε από τον

Τα 36α Πολυκαστρινά που κάλυψαν 17 ημέρες εκδηλώσεων τα είχαν όλα αλλά το κυρίαρχο ήταν η ανάδειξη των δράσεων από φορείς τόσο του Πολυκάστρου αλλά και ολόκληρου του δήμου. Η έναρξη τους έγινε με την καθιερωμένη συνάντηση φιλαρμονικών, που χρόνο με το χρόνο αποκτά μεγαλύτερη απήχηση και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές της φιλαρμονικής του Δήμου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και πέρα από τα στενά όρια των υποχρεώσεων τους με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που έχουν μέσα στη χρονιά. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δεύτερη μέρα με τη χορωδία να παίρνει τη σκυτάλη και να πλημυρίζει με όμορφες μελωδίες το πολιτιστικό κέντρο Πολυκάστρου.

Η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, συμμετείχε στην 12η χορωδιακή συνάντηση που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικό Σύλλογος «ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ», στο πλαίσιο του θεσμού «Κασσανδρώμενα 2018». Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, στην όμορφη πλατεία, ανάμεσα στα μνημεία ηρώων του 1821, των βαλκανικών πολέμων και του πρώτου και δεύτερου παγκοσμίων πολέμων, δίπλα στο χιλιόχρονο πλάτανο, με φόντο το διοικητήριο της πόλης.

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 21:20

Να σεβαστούμε το Σαλάτς

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Θεόδωρος Παυλίδης

Το Σαλάτς δεν είναι μιά τυχαία βρύση του Κιλκίς.Δεν είναι μία ''γούρνα''για να ποτίζονται τα ζώα της περιοχής, τα οποία άλλωστε εξέλιπαν από την εποχή μας.

Με την 24η Χορωδιακή Συνάντηση έκλεισε τον κύκλο εμφανίσεων η μικτή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'', το Σάββατο 2 Ιουνίου στο Πολιτιστικό κέντρο Γουμένισσας.

Γράφει ο Απόστολος Καραγιαννόπουλος.

 

Μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα διεκδικούσε τρεις μεγάλες περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τη Θράκη, την περιοχή της Σμύρνης και την περιοχή της Προύσας, στηριγμένη στους σημαντικούς Ελληνικούς πληθυσμούς. Την περιοχή της Νικομήδειας αρχικά την κατείχαν οι Άγγλοι ενώ διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις για τη συνθήκη των Σεβρών, που υπογράφεται στο τέλος του Ιουλίου του 1920 με το παλαιό ημερολόγιο.

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 22:05

Ευχαριστίες Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ο Πρόεδρός του Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς Κώστας Παπανικολάου συγχαίρει την Διοίκηση της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας "Πόντος" που εδρεύει στο Κιλκίς, για την ανέγερση του επιβλητικού μαρμάρινου μνημείου σε υπερυψωμένο λόφο νοτιοδυτικά της πόλης του Κιλκίς, προς τιμήν του Ευκλεώς αγωνισθέντα και ενδόξως πεσόντα κατά την επική μάχη Κιλκίς- Λαχανά την 21-06-2013, Λοχαγού ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, εξ Ανιάδας Ευρυτανίας.