Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019, 9:39:18 μμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 19:55

Πάμε σινεμά! Σινέ Άστρον Κιλκίς παρέα με τον Ντάμπο!

Γράφτηκε από τον

Πάμε σινεμά! Σινέ Άστρον Κιλκίς παρέα με τον Ντάμπο!

Η Χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, προσκεκλημένη της μικτής χορωδίας του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, συμμετείχε το Σάββατο  2 Μαρτόυ 2019, στην 31η χορωδιακή συνάντηση, που διοργάνωσε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.

Η Φωτογραφία της Εβδομάδας - Φωτογραφική Ομάδα Κιλκίς. Χρήστος Κετσετζής

Θέμα: Αθλητικό ρεπορτάζ.

† Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

 

Κάποτε συν-όλοι μας με θαρραλέο το βλέμμα, με συνεπαρμένο το νου, με ενθουσιώσα την καρδιά και το στόμα, με αλληλέγγυα αποφασιστικότητα επιδοτούσαμε το παρόν και το μέλλον του λαού μας, την εθνική μας επιβιωματική ελπίδα χιλιάδων χρόνων, και συνάμα τη δημιουργική πολιτισμική μας συνδρομή στα πανανθρώπινα. Ένα παρόν και ένα μέλλον, βαπτισμένα στο χιλιάκουστο λειτουργικό κι υμνολογικό “…νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων” του αειζώντος αληθινού Θεού των απάντων, που για χιλιάδες χρόνια ευδόκησε και ανακιρνάται με τη σμικρή μας ζωή και τη μεγάλη μας ιστορία ως Αυτοζωή και Αυτοαιωνιότητα.

Αν η έκθεση μπατίκ της Ελευθερίας Τζόρα – Αυγητίδου, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν την Δευτέρα 18 Μαρτίου στην ΤΕΧΝΗ, παρουσιάζονταν στην Θεσσαλονίκη ή σε γκαλερί του Κολωνακίου θα λέγαμε τι κρίμα που δεν μπορούμε να την απολαύσουμε!!
Κι όμως, αυτή η γεμάτη λάμψη, λυρισμό, χρώμα, συναίσθημα, μεταξένια έκθεση βρίσκεται στην πόλη μας, στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της ΤΕΧΝΗΣ και δεν έχει τίποτα απολύτως να ζηλέψει από μεγάλες εκθέσεις εξωτερικού.

Μια ιδιαίτερη τιμή επιφυλάχθηκε σήμερα (χθες) 21 Μαρτίου για την ακριτική μας Μητρόπολη και για το ιερατικό μας δυναμικό, που απηχείται σε όλη την επαρχία μας.
Με πρόταση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, προκρίθηκε για τη θέση του Β Γραμματέως-Πρακτικογράφου της Ιεράς Συνόδου ο αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης, εφημερεύων ιεροκήρυκας, διατελέσας πρωτοσύγκελλος, βασικός συντελεστής στη συντήρηση του μεταβυζαντινού ναού Αγίου Δημητρίου Αξιουπόλεως, στη δημιουργία και αποπεράτωση του πολυεπιπέδου ναού της Παναγίας - Άξιόν Εστιν και άλλων πολύτιμων υποδομών ενοριακής σημασίας και διακονίας, όπως επίσης και του μεγαλύτερου ναού της Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου και πολλών ποιμαντικών πρωτοβουλιών, υπεύθυνος των επί 5ετια κατασκηνωτικών διοργανώσεων, εξομολόγος επί 27ετια των περισσοτέρων ενοριών, αρμόδιος για τις συνάξεις νέων ζευγαριών και οικογενειών και εκπρόσωπος της Ι. Μητροπόλεως σε πάμπολλα Συνέδρια Συνοδικής διοργανώσεως.

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 10:17

25η Μαρτίου 1821

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Θεόφιλος Τιρεκίδης.

 

Στο έθνος ανήκουν όλοι όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν σε αυτό. Το έθνος είναι η συνένωση όλων των ανθρώπων όσων ζούν μαζί είτε λόγω γλώσσας, είτε λόγω ορισμένων γεωγραφικών παραγόντων, είτε λόγω του ρόλου που τους όρισε η ιστορία και αναγνωρίζουν την ίδια αρχή και βαδίζουν για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ / Γνωρίστε τους υποψήφιους συμβούλους για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου

Την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας όπως έχει ορισθεί από πλευράς Οργανισμού Η νωμένων Εθνών η 8η Μαρτίου ανέδειξε και τίμησε το Σάββατο 9.3.19 με ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του κέντρου «Αλεξάνδρειο» του Πολυκάστρου ο σύλλογος γυναικών δήμου Παιονίας «Ευκράντη». Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι οκτώ εθελόντριες καθηγήτριες και η μία δασκάλα που προσφέρουν πάνω σε εθελοντική βάση και αφιλοκερδώς τις διδασκαλίες τους σε μαθήματα γλώσσας μαθηματικών κ.α. στο φροντιστήριο της ενορίας του ιερού ναού Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου σε 63 μαθητές και μαθήτριες από την Δευτέρα έως το Σάββατο το πρωί.

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 21:06

Ο μεγάλος χορός του Κιλκισιακού την Κυριακή στο "Θέατρο"

Γράφτηκε από τον

Ο μεγάλος χορός του Κιλκισιακού την Κυριακή στο κέντρο "Θέατρο" του Κιλκίς. Μια ανεπανάληπτη ποντιακή βραδιά!