Τρίτη, 22 Μαΐου 2018, 5:41:24 πμ

Πολιτιστικά

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής ενάντια στην κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών στα ποτάμια (ρέματα) του Πάικου. Η συνάντηση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς μπόρεσε να αφυπνίσει αρκετούς συνδημότες μας γύρω από το σοβαρό αυτό θέμα.

Πριν λίγες ημέρες οι φίλοι πολύτεκνοι ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου, δίνοντας εντολή για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία του Συλλόγου μας. Παράλληλα εξέλεξαν και τα μέλη του νέου Διοικητικού μας Συμβουλίου.
  Θα ήταν επομένως παράλειψη εκ μέρους μας, να μην απευθύνουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη των μελών στα πρόσωπά μας. Θα ήταν όμως ακόμη μεγαλύτερη η ικανοποίησή μας , αν μπορούσαμε να εκφράσουμε τη χαρά μας για την μαζική συμμετοχή των μελών μας στην εκλογική διαδικασία. Είναι απαράδεκτο δηλαδή, ένας τόσο πολυπληθής Σύλλογος να παρουσιάζει  αυτήν την απαράδεκτη μικρή προσέλευση στις εκλογές των ανθρώπων, που θα τους εκπροσωπήσουν σε τοπικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο.

Ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία  ΤΕΧΝΗ Κιλκίς συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 και ώρα 18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς εκδήλωση προς τιμή ενός κορυφαίου ανθρώπου και σημαντικής προσωπικότητας του Κιλκίς, της Κικής Παπαδοπούλου-Πάγκου.

Η γιορτή της 25η Μαρτίου αποτελεί μια ημερομηνία σταθμό για την ιστορία του Ελληνικού Έθνους και της Ορθοδοξίας, καθώς η έναρξη της ηρωικής επανάστασης του ’21 συνδέθηκε με την γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2018 22:51

Μητρόπολη Κιλκίς: Πρόγραμμα Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος

Γράφτηκε από τον

Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου
07:30 Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Κιλκίς
(Όρθρος και Θεία Λειτουργία)
19:30 Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου και Γεννήσεως Της Θεοτόκου Σταυροχωρίου
(Ακολουθία Νυμφίου)

Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2018 22:23

Μουσείο Κιλκίς: Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;

Γράφτηκε από τον

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας παιδικού βιβλίου και σε συνεργασία με την κ. Κική Βέλκου, Σχολική Σύμβουλο 15ης και 38ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, σας προσκαλεί στην εκπαιδευτική - ψυχαγωγική εκδήλωση:
   «Τι γυρεύει η αλεπού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς;»  την Μ. Τρίτη 3 Απριλίου στις 11.00 π.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ο Φιλανθρωπικός & Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρμονία» σας προσκαλεί το Σάββατο 31 Μαρτίου και ώρα 7.30 μ.μ. να παρακολουθήσετε τη ρετρό θεατρική παράσταση «Αναμνήσεις Ραδιοφώνου» των Jitterbugs skg.

Στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του ΑΤΕΙ που εδρεύει στο Κιλκίς ταξίδεψε σήμερα η Συμέλα μας, η πορσελάνινη κούκλα την οποία ντύνουμε στο τμήμα Παραδοσιακής Χειροτεχνίας των Αργοναυτών με την γυναικεία παραδοσιακή ενδυμασία των Ελληνίδων του Ευξείνου Πόντου.
Την Συμέλα συνόδευσε η Γενική Γραμματέας των Αργοναυτών κα Λένα Σαββίδου ως υπεύθυνη του τμήματος και η εκπαιδεύτρια του σεμιναρίου ένδυσης κούκλας με παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά, κυρία Λένα Καλαμαρινού.

Το είχαμε προαναγγείλει  πριν από μήνες και εν τέλει  ήρθε στα χέρια μας  το πόνημα του συμπατριώτη μας Σωτήρη ( Σώτου) Χρυσάφη, «ο  Αρμαγεδδών του Εμφυλίου» που αναφέρεται στην μάχη που έγινε στην πόλη μας  στις 4 Νοεμβρίου το 1944.
Όπως  αναφέρει στην εισαγωγή του βιβλίου του ο συμπατριώτης μας Σ. Χρυσάφης, σκοπός της έκδοσης  του βιβλίου είναι η  πληροφόρησης των νέων γενεών για το που μπορεί να   οδηγήσει  η διχόνοια, η οποία δυστυχώς υπάρχει στο DNA της φυλής μας.

Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2018 22:06

Νέα διοίκηση στο "Αρκάδι"

Γράφτηκε από τον

Μετά την  γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση  στο σύλλογό Κρητών “Το Αρκάδι”   την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 αναδείχτηκε και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο  Διοικητικό Συμβούλιο  ως εξής:
Πρόεδρος  Σκουλαρίκα Μαριάννα του Παναγιώτη.
Αντιπρόεδρος Κληματσάκη Ελευθερία του Παντελή.
Γραμματέας Καλογρίδη Παναγιώτα του Αντωνίου.
Ταμίας  Παπαδογιάννη Ευρύκλεια του Κωνσταντίνου.
Μέλος Μιχαηλίδου Αμαλία του Γεωργίου.
Τα αναπληρωματικά μέλη είναι: Φωτιάδης Αχιλλέας του Σπυρίδωνα, Κληματσάκη Νικολέτα του Παντελή