Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, 6:39:51 μμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 17 Ιανουάριος 2018 20:44

Πάμε σινεμά, στο «Σινέ Αστρον» του Κιλκίς με δύο ταινίες

Γράφτηκε από τον

Πάμε σινεμά, στο «Σινέ Αστρον» του Κιλκίς με δυο ταινίες, "Χριστούγεννα και Σία" και THE POST!

Την Σάββατο 27 Ἰανουαρίου 2018 καί ὥρα 5:00 τό ἀπόγευμα, μπροστά στο Επιμελητήριο Κιλκίς θά γίνει ἡ Ὑποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Ἁγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την Μυτιλήνη.

Την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων εκφράζουν εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Κιλκίς.
Οι εκπρόσωποι των συλλόγων συναντήθηκαν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αμάραντος» την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου για να συντονίσουν τη συνεργασία τους σε θέματα πολιτιστικών εκδηλώσεων ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Με την ευακιρία αυτή συζήτησαν και αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, στις 2 το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής 21 Ιανουαρίου.

Τρίτη, 16 Ιανουάριος 2018 14:22

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην «Τέχνη» Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου και έγιναν οι εκλογές για να αναδειχτεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην «ΤΕΧΝΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΙΛΚΙΣ».

Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2018 21:02

Η “Ανάσα Ευαισθησίας” ευχαριστεί τον Μητροπολίτη Σερρών

Γράφτηκε από τον

Με επιστολή που απέστειλε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, κ. Θεολόγο, ο Σύλλογος «Ανάσα Ευαισθησίας» Ν. Κιλκίς, εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη στήριξη που παρείχε, μαζί με τους υπεύθυνους του Κεντρικού Φιλοπτώχου της Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτας, στην εκστρατεία συλλογής καπακιών που έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος προκειμένου να αποκτήσει αναπηρικό αμαξίδιο για την αξιοπρεπή αυτοεξυπηρέτηση κάποιου συνανθρώπου με τη Δράση Μαζεύουμε Καπάκια Για Παιδιά Με Ειδικά Χαρίσματα.

Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2018 20:57

Νέα διοίκηση και κοπή βασιλόπιτας των Τριτέκνων Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Μετά τις Εκλογές της 09/12/2017 και μετά τη συνεδρίαση των νεοεκλεγέντων μελών του Δ.Σ. το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μανιουρά Δωροθέα
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ραπτοπούλου Μαρία
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ασλανίδης Νικόλαος
ΤΑΜΙΑΣ: Στεφανίδου Μελήνη
ΜΕΛΟΣ: Τερζοπούλου Ελένη
 Η θητεία του νέου Δ.Σ. είναι διετής. Αναλαμβάνει από 2/1/2018.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο διοργανώνουν χοροεσπερίδα αγάπης, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, στις 6 το απόγευμα, στο Κέντρο “Κτήμα των Ευχών” του Κιλκίς.
Στην γιορτή θα κοπεί η βασιλόπιτα του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου και όλων των Φιλόπτωχων των Ενοριών, με τη συμμετοχή όλων των Ιερέων και των μελών των εκκλησιαστικών και φιλοπτώχων επιτροπών ενώ θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Στενημαχιτών “ο Άγιος Τρύφων” και του Συλλόγου Κρητών ν. Κιλκίς “Το αρκάδι”.

Σάββατο, 13 Ιανουάριος 2018 21:08

Εορταστικές δραστηριότητες των ΑΚΡΙΤΩΝ Πολυκάστρου

Γράφτηκε από τον

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» εύχονται στα μέλη και τους φίλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
   Κάλαντα έψαλαν οι «Ακρίτες» την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα μέλη και τους φίλους του Πολυκάστρου και των γύρω οικισμών, τηρώντας την παράδοση. Με συγκίνηση και προσμονή υποδέχτηκαν την αντιπροσωπεία του συλλόγου οι φίλοι στις οικίες και τα καταστήματά τους.

Σάββατο, 13 Ιανουάριος 2018 20:15

Ιερομόναχος Μάξιμος Ιβηρίτης εκ Τραπεζούντος του Πόντου

Γράφτηκε από τον

Με τον γιο μου παρέα κατηφορίζουμε από τις Καριές του Αγίου Όρους προς την Ι.Μ. Ιβήρων, ακολουθώντας το πανάρχαιο καταπληκτικό μονοπάτι, που το χρησιμοποιούν πάνω από χίλια χρόνια, χιλιάδες μοναχοί και λαϊκοί. Ήταν πρωινές ώρες της 16ης Ιουνίου 1992 όταν φθάσαμε για προσκύνημα στην Ι.Μ. Κουτλουμουσίου.

Πέμπτη, 11 Ιανουάριος 2018 20:18

Άρωμα Χριστουγέννων στη Βιβλιοθήκη

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες Δράσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς με τίτλο: Άρωμα Χριστουγέννων στη Βιβλιοθήκη.
Συνολικά 145 παιδιά Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν στις 9 δράσεις της βιβλιοθήκης, διάβασαν παραμύθια, κατασκεύασαν Φάτνη και Χριστουγεννιάτικα φαναράκια, γεύτηκαν υπέροχους λουκουμάδες και άκουσαν παραδοσιακά κάλαντα.