Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018, 6:25:29 πμ

Πολιτιστικά

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 08:57

Ρομαντικές μέρες και νύχτες στη Σαντορίνη

Γράφτηκε από τον
Τη σεζόν που πέρασε – αν και ο Σεπτέμβριος κινείται σε καλές θερμοκρασίες – η Σαντορίνη υπήρξε και πάλι το νησί που συγκέντρωσε τους περισσότερους τουρίστες και χάρισε υπέροχες αναμνήσεις και ενέργεια για τον χειμώνα σε όσους την επισκέφτηκαν. 

Η ΑΒΥ Δούκας του Κεντ θα βρεθεί στη Μακεδονία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης για την εκατοστή επέτειο της λήξης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στο Μακεδονικό Μέτωπο.
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ο Δούκας του Κεντ θα συμμετέχει στην τελετή μνήμης στο Συμμαχικό Κοιμητήριο της Δοϊράνης για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την ομώνυμη μάχη, την κορυφαία στιγμή της εκστρατείας της Θεσσαλονίκης για τις δυνάμεις της Κοινοπολιτείας. Αμέσως μετά θα συμμετέχει στην επιμνημόσυνη δέηση που διοργανώνουν οι Ελληνικές Αρχές όπου θα καταθέσει στεφάνι.

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 22:35

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο ας είναι κάθε μέρα στη μικρή μας πόλη

Γράφτηκε από τον

H ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο το απόγευμα του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου σήμανε με μαζικότατο τρόπο τη λήξη της εβδομάδας κινητικότητας. Η διαδρομή των 4,4 χλμ στο διευρυμένο εμπορικό κέντρο περιελάμβανε τις πλατείες και τα Μνημεία του Κιλκίς Κρήνη Σαλάτς, Αυστροελληνική, Παλιά Νομαρχία, Πολυάννειο Ωδείο, Δίδυμες Καπναποθήκες.

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 21:54

Μυοκάστορας ένα ακόμη είδος - εισβολέας στην Λίμνη Δοϊράνη

Γράφτηκε από τον

Εδώ και μερικά χρόνια – περισσότερα από 10- εμφανίστηκε στην υγροβιότοπο της λίμνης Δοϊράνη ένας νέος επισκέπτης που φαίνεται πώς πλέον εγκαταστάθηκε για τα καλά στον τόπο.
Η λατινική του ονομασία είναι Myocastor coypus και προέρχεται από τις λέξης μύς (ποντικός) και κάστορας, αφού πράγματι είναι ένα μεγάλο ποντίκι με κεφάλι κάστορα.

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 09:04

Τι άποψη έχεις για τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου σου;

Γράφτηκε από τον

Τι σημαίνει για σένα πολιτισμός;

Τι άποψη έχεις για τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου σου; Τι αλλαγές θα πρότεινες;

Τώρα έχεις την ευκαιρία αυτή!

Η CulturePolis ανακοινώνει τη νέα έρευνά για τους πολίτες “Οι Πολίτες για τον Πολιτισμό_CitizenTalks” δίνοντας το λόγο στους πολίτες και ζητάει τη γνώμη σου για την πολιτιστική δραστηριότητα στον Δήμο σου και όχι μόνο.

«Η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα κυριωνυμείται και τιμάται κατεξοχήν στα Κύθηρα, όπου και φανερώθηκε σε ένα βοσκό και ανευρέθηκε η ιερή εικόνα Της ανάμεσα στα κλαδιά μιας μυρτιάς, όπου επίμονα παρέμενε και όπου κτίσθηκε ο λαμπρός ναός Της, μεγάλο προσκύνημα. Έγινε ξακουστή από τους Κυθηρίους με τα χρόνια, με τα θαύματα ενός παραλύτου και άλλες θαυμαστές θεραπείες νοσούντων, ώστε να γίνει πασίγνωστη η χάρη Της, τιμώμενη στις 24 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο.

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 22:12

Επανεκλογή Γ. Φραγγίδη στην προεδρία του «Γένεσις»

Γράφτηκε από τον

Την επανεκλογή του για 4η συνεχή θητεία πέτυχε ο κιλκισιώτης γυναικολόγος Γιώργος Φραγγίδης, π. βουλευτής του Κιλκίς, στη Μαιευτική Γυναικολογική Χειρουργική Κλινική «Γένεσις» της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Φραγγίδης επανεξελέγη στη θέση του προέδρου για την επόμενη διετία, εξασφαλίζοντας μάλιστα αυξημένα ποσοστά από τους μετόχους της πολυβραβευμένης κλινικής, τη μεγαλύτερη στη βόρεια Ελλάδα, στοιχείο που αποδεικνύει και την αναγνώριση από τους μετόχους της πετυχημένης του πορεία στη διοίκηση του ιδρύματος.

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 20:37

Την Τετάρτη στην ΤΕΧΝΗ το ραντεβού με το τμήμα χορού

Γράφτηκε από τον

Μην ξεχάσετε το ραντεβού σας με το τμήμα χορού SWING της Τέχνης, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στην αίθουσα χορού μας
Ο Instructor, Ηλίας Καλπάκας από τους "Jitterbugs skg" θα είναι εκεί από τις 6.15 το απόγευμα για το πρώτο καλωσόρισμα των νέων μελών του τμήματος και την πρώτη τους χορευτική εμπειρία για να συνεχίσουμε μετά όλοι μαζί ως μέλη μιας παρέας που θα ταξιδέψει στην εποχή του '30 και του '40 και θα χορέψει στό ρυθμό της Swing μουσικής

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 11:14

Πολλά τα αξιοθέατα στο μαγευτικό νησί της Σκιάθου

Γράφτηκε από τον
Η Σκιάθος, το πανέμορφο νησί των Σποράδων, που διακρίνεται τόσο για τις παραλίες της όσο και για το πράσινο που πλημμυρίζει κάθε γωνιά της, υπήρξε και φέτος ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς και υποδέχθηκε πλήθος επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων.
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 21:24

Λείψανο του Αγ. Νεκταρίου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου

Γράφτηκε από τον

Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου ανακοινώνει προς τους ευσεβείς ορθοδόξους χριστιανούς της Μητροπολιτικής της Περιφέρειας ότι θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να υποδεχθούμε το Ιερό Λείψανο, την δεξιά χείρα του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού από την Αίγινα.