Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 1:53:00 πμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 22:17

Εορταστικό μήνυμα Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου

Γράφτηκε από τον

Προς
Τον ευλαβή κλήρο και λαό της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου και τους απανταχού ευρισκομένους Κιλκισιώτες,

«Λαθών ετέχθης υπό το Σπήλαιον».

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018 23:15

Εόρτιο μήνυμα

Γράφτηκε από τον

Αδελφοί μου, όπως ο Χριστός μοιράστηκε την αιωνιότητά Του με την ιστορία μας, έτσι μοιράζεται σήμερα με μας τη μεγάλη εορτή Του. Όχι απλώς χαριστικά, αλλά χαρισματικά, προσφερόμενος δωρεάν σε κοινωνία. Για να μας καταστήσει υιούς και θυγατέρες του Πατέρα Του· επειδή μας θέλει και μας βλέπει όλους και μας προσλαμβάνει όλους στο δικό Του εκκλησιαστικό σώμα, στη δική Του Εκκλησία.

Σε ιδιαιτέρως κατανυκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, την Δευτέρα 26.11.2018 στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς συναυλία εκκλησιαστικών ύμνων στη μνήμη των Πολιούχων της πόλης του Κιλκίς Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων από τη βυζαντινή χορωδία του συλλόγου ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου «Πέτρος ο Γλυκύς».

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 21:38

Άη Βασίλης με δώρα ο “Άγιος Τρύφων” Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

Εν όψει των εορτών τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, στον Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Άγιο Τρύφων» Γουμένισσας, τα μέλη του χορευτικού τμήματος ενηλίκων, στις 9 το βράδυ μετά την πρόβα τους, απόλαυσαν μια υπέροχη γιορτή. Για 13η χρονιά ο πρόεδρος Αστέριος Τάτσης & το Δ.Σ., διοργάνωσαν μία πολύ ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή, με εορταστικό τραπέζι, που έχει γίνει πλέον θεσμός για τον σύλλογο με ανταλλαγή δώρων μεταξύ των χορευτών. Η γιορτή διανθίστηκε μουσικά με ήχους Θράκης, Μακεδονίας και λαϊκού προγράμματος.
Καλά Χριστούγεννα!!!

Πάμε σινεμά! Σινέ Άστρον Κιλκίς με δυο ταινίες για μικρούς και μεγάλους

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 23:03

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τον ΧΟΡΟΝΟ στην ΑΝΑΣΑ

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη χαρά το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου το Πολιτιστικό Σωματείο ΧΟΡΟΝΟΣ παραδώσαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Σύλλογο ΑΝΑΣΑ Ευαισθησίας Ν. Κιλκίς. Το υλικό παρέλαβε η κ. Κουρουζίδου Χριστίνα, που με εθελοντές καλύπτει τις ανάγκες 700 άπορων οικογενειών του τόπου μας σε τρόφιμα και ρουχισμό.

Την ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωσή του, με καφέ, τσάι, εδέσματα αλλά και χορό με παραδοσιακά και λαϊκά ακούσματα διοργάνωσε και εφέτος λίγο πριν την εορταστική περίοδο του Α.Δωδεκαημέρου, στην αίθουσα τελετών της λέσχης αξιωματικών φρουράς Πολυκάστρου, ο σύλλογος γυναικών Παιονίας «Ευκράντη».

Η Φωτογραφία της Εβδομάδας - Φωτογραφική Ομάδα Κιλκίς. Αλέξανδρος Μωυσίδης.

Πορτρέτο.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 00:15

Τα παιδιά του ΧΟΡΟΝΟΥ στο Γηροκομείο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Τα πρώτα Χριστούγεννα για τον «ΧΟΡΟΝΟ εν κύκλιος κίνηση», και οι εξορμήσεις του ξεκίνησαν. Τα μικρά παιδιά το Σάββατο, 15 Δεκέμβρη τραγούδησαν κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο Γηροκομείο του Κιλκίς, με τη συνοδεία των μουσικών–συγχορευτών τους στο κλαρίνο και στο ακορντεόν.

Άλλη μία χριστουγεννιάτικη και δημιουργική εβδομάδα πέρασε για τα ΚΔΑΠ Kinesis for kids και Kinesis for junior. Συγκεκριμένα, την ώρα της δημιουργικής γραφής γράψαμε τα γράμματα μας προς τον Άγιο Βασίλη και την ώρα των εικαστικών κατασκευάσαμε το γραμματοκιβώτιο στο οποίο θα συλλέξουμε τα γράμματα όλων των παιδιών ώστε να τα στείλουμε στη μακρινή Λαπωνία. Παιδικά όνειρα και επιθυμίες αποδίδονται τόσο απλά σ' ένα χαρτί αλλά με τόσο βαθιά νοήματα. Τα μικρά μας, αναζητώντας λέξεις για να περιγράψουν πόσο αξίζουν το δώρο που επιθυμούν, μαθαίνουν να εκτιμούν μια προσφορά που γίνεται με αγάπη. Εμείς από την άλλη ελπίζουμε στην ανταπόδοση αυτού του τόσου σημαντικού συναισθήματος της αγάπης καθώς επίσης και στην κατανόηση της αξίας του να προσφέρουν.