Τρίτη, 22 Μαΐου 2018, 5:41:06 πμ

Πολιτιστικά

Στο Κέντρο νεότητας της Γουμένισσας, την Τρίτη 23 Μαρτίου, στα πλαίσια εκδηλώσεων για τα 16  χρόνια λειτουργίας του ’’ΝΗΡΕΑ’’ δόθηκε θεατρική παράσταση  με το έργο ‘’ Το βέλος που δεν πληγώνει ‘’ που  έγραψε ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, ενώ  η  διασκευή και η σκηνοθεσία έγινε από την Σοφία Τσινάρη. Χαρακτηριστικό είναι πως η εφημερίδα «το Βήμα» το κατάταξε στις 10 καλύτερες παραστάσεις της σεζόν.

Μία άκρως ιστορικού ενδιαφέροντος  θεατρική παράσταση έλαβε χώρα την Παρασκευή 23 Μαρτίου  στο ΚΔΑΠ Kinesis for kids 21ης Ιουνίου 20! Οι μικροί μας ηθοποιοί μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές με τις υποκριτικές τους ικανότητες!

Θράκη, Ελλάδα. Αρχαιολογικά κατάλοιπα ανθρώπινης παρουσίας στη Θράκη από την νεολιθική περίοδο (4η χιλιετία π.Χ.) έως τα μεταβυζαντινά χρόνια έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, στο πλαίσιο των κατασκευαστικών εργασιών του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG).
Αυτό μαρτυρούν τα ευρήματα των αρχαιολόγων που απασχολεί το έργο στην περιοχή, οι οποίοι εργάζονται υπό την επίβλεψη των Εφορειών Αρχαιοτήτων Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κυριακή, 25 Μάρτιος 2018 23:01

Ποιητική μυσταγωγία στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Γράφτηκε από τον

Μια μαγική και ατμοσφαιρική βραδιά απόλαυσαν όσοι είχαν την τύχη να παραβρεθούν στο αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς, που οργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, ο Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Κιλκίς «Π. Μουλάς» και η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία ΤΕΧΝΗ Κιλκίς.

Δύο Πράξεις του Ελληνικού Κράτους σφράγισαν την τύχη 1.500.000 Ελλήνων που ζούσαν στα εδάφη της Οσμανικής Αυτοκρατορίας και εν συνεχεία της Τουρκικής Δημοκρατίας. Η μία είναι η Σύμβαση Ανταλλαγής των Ελληνο-Τουρκικών πληθυσμών, που υπεγράφη στη Λωζάννη στις 30 Ιανουαρίου 1923, και η άλλη, το Ελληνο-Τουρκικό Οικονομικό Σύμφωνο της Άγκυρας, της 10ης Ιουνίου 1930.

Κυριακή, 25 Μάρτιος 2018 20:25

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς προσκαλεί σε διάβασμα

Γράφτηκε από τον

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς ενημερώνει και προσκαλεί ενόψει του Πάσχα “ για να διαβάσουμε  βιβλία, να παίξουμε, να φτιάξουμε πασχαλινές κατασκευές, να καλωσορίσουμε την Άνοιξη!”
Το πρόγραμμα:

Σάββατο, 24 Μάρτιος 2018 13:41

5η Εκθεση Εικαστικών "Πόλις" 2018"

Γράφτηκε από τον

Το «Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο η πόλις» ανακοινώνει την πραγματοποίηση της 5ης έκθεσης εικαστικών «πόλις» με τίτλο «Αντανακλάσεις/Αντικατοπρισμοί».
Η έκθεση γίνεται σε συνέχεια των προσπάθειών του να καθιερώσει ένα νέο εικαστικό θεσμό στην πόλη του Κιλκίς με τον οποίο θα δίνεται η δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να εκθέτουν την εικαστική τους οπτική επί του εκάστοτε θέματος χρησιμοποιώντας την προσωπική τους γραφή.

Η Χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, συμμετείχε, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στο 11ο χορωδιακό Φεστιβάλ Πολυφωνικών Συγκροτημάτων «Θαλασσογραφίας 2018», που διοργάνωσε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, η χορωδία του Δήμου Περάματος Αττικής.
Συμμετείχαν η χορωδία ΑΠΟΛΛΩΝ Πατρών, η χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Νέας Μάκρης Αττικής, η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς και η Δημοτική χορωδία Περάματος.

Η εφηβική θεατρική ομάδα της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς ετοίμασαν και προσκαλούν  στη θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο του Ιάκωβου Καμπανέλη που θα παρουσιαστεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Εταιρίας, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.
Ώρες παραστάσεων 5μμ και 8μμ.

Με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός του Κιλκίς με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Μαρτίου 2018 την Ιερή και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης εκ της ομώνυμης Ιεράς Μονής Βαθυρρύακος Ροδόπης.