Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 12:13:26 μμ

Πολιτιστικά

Το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Κιλκίς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Δήμου Παιονίας "ΕΥΚΡΑΝΤΗ" διοργάνωσαν το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου Δήμου Παιονίας,  μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο "Στης Παναγιάς μας τη γιορτή".
Οι παρευρισκόμενοι  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν επί σκηνής  τους μικρούς αλλά και τους ενήλικες χορευτές των Τμημάτων Πολυκάστρου, που πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της «ΕΥΚΡΑΝΤΗΣ», καθώς και το Τμήμα Παραστάσεων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς.

Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 21:15

Εγκαίνια του Αμυδόνιου Λαογραφικού Μουσείου στο Αξιοχώρι

Γράφτηκε από τον

Την Παρασκευή 26 Μαϊου 2017 έγιναν τα εγκαίνια του Αμυδόνιου Λαογραφικού Μουσείου, στο Αξιοχώρι, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο " Α Μ Υ Δ Ω Ν " . Ένα ανακαινισμένο, με εθελοντισμό και αγάπη,  μέρος 100 τετρ. μέτρων της αποθήκης του πρώην  Γ.Π.Σ.  Αξιοχωρίου, κτισμένης το 1954,  μετατράπηκε σε ένα πανέμορφο Λαογραφικό Μουσείο, δίνοντας έτσι συνέχεια στην ιστορία που έγραψαν οι πανάξιες Διοικήσεις του Συνεταιρισμού από την ίδρυσή του, τον Αύγουστο του 1924, αμέσως δηλαδή με την άφιξη των πατεράδων και παπούδων μας στον τόπο αυτό, μέχρι πριν λίγα χρόνια, συμβάλλοντας πολύ στην επιβίωση και ανάπτυξη του χωριού.

Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 21:13

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

Γράφτηκε από τον

Του Χαράλαμπου
Παπαδόπουλου. 

 

Να πούμε ημέρα γιορτής ή μέρα περισυλλογής; Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο σαν ημέρα περιβάλλοντος. Το βασικό θέμα που απασχολεί τον κόσμο είναι οι κλιματικές αλλαγές του θερμοκηπίου, οι πυρκαγιές στα δάση, η ανακύκλωση, εθνικοί δρυμοί, υδάτινοι πόροι κ.λ.π.
Όλα τα κράτη, καθότι παγκόσμιο το φαινόμενο,  πρέπει να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 20:53

Πρόγραμμα του ΝΗΡΕΑ με μαθητές σχολείων

Γράφτηκε από τον

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς  «ΝΗΡΕΑΣ», στα πλαίσια της συνεργασίας του με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, συμμετείχε με βιωματικά εργαστήρια στη Θεματική Εβδομάδα που υλοποιήθηκε την τρέχουσα σχολική χρονιά στα Γυμνάσια με θέματα την πρόληψη των εξαρτήσεων και τις έμφυλες ταυτότητες.

Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 20:49

Ευκράντη: Έκθεση Φωτογραφίας για τη Γυναίκα

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος Γυν. Δήμου Παιονίας ΕΥΚΡΑΝΤΗ και το εργαστήρι ψηφιακής φωτογραφίας Κιλκίς υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας και στα πλαίσια των εκδηλώσεων ‘’ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΙΝΑ 2017‘’ διοργάνωσαν έκθεση φωτογραφίας με θέμα ‘’ΓΥΝΑΙΚΑ‘’ στο φουαγέ του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Παρασκευή 26 Μαιου 2017 παρουσία του Δημάρχου Παιονίας κ. Χρήστου ΓΚΟΥΝΤΕΝΟΥΔΗ, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της περιοχής Παιονίας καθώς και επισκεπτών της έκθεσης.

Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 20:48

Παιδική Αναγνωστική Λέσχη στους Μέσους Αποστόλους

Γράφτηκε από τον

Με την έμπνευση και καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Θεοδωρίδου Θεοδώρας,  τα παιδιά της  Παιδικής Αναγνωστικής Λέσχης του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων βίωσαν μια πρωτόγνωρη και πρωτότυπη εμπειρία.
Έχοντας επιλεγεί για την  τρίτη συνάντησή τους το  ξεκαρδιστικό, ευφάνταστο βιβλίο του  Άγγλου συγγραφέα Νeil Gaiman « Ευτυχώς ο μπαμπάς έφερε το γάλα», κλήθηκαν μαζί με τα παιδιά να διαβάσουν το βιβλίο και οι πατεράδες των παιδιών - γιατί το βιβλίο πραγματεύεται το ρόλο τους μέσα στην οικογένεια - και να παραστούν και οι ίδιοι  στην προγραμματισμένη συνάντηση, για να εκφράσουν  τις απόψεις τους για το βιβλίο και να μοιραστούν την εμπειρία μιας αναγνωστικής  λέσχης  των παιδιών τους.

Σελίδες από τη σύγχρονη  ιστορία του τόπου ξεφύλλισαν οι Κιλκισιώτες μαζί με το βουλευτή α' Θεσσαλονίκης, δημοσιογράφο και συγγραφέα Κώστα Γκιουλέκα κατά την παρουσίαση του βιβλίου του για την ένοπλη σύγκρουση του Μακεδονικού Αγώνα από τις εφημερίδες της εποχής.

Τρίτη, 30 Μάιος 2017 22:37

Εκθεση φωτογραφίας στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας παιδιών με θέμα «Τουρίστας στην πόλη μου» στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, ώρα 18:00.
Μέσα από τα μάτια των παιδιών θα ξαναδείτε μια διαφορετική οπτική της πόλης μας με φωτογραφίες από όμορφες γωνιές και στιγμές και παράλληλα θα υπάρχουν και παλιές φωτογραφίες της πόλης για να θυμηθούμε και να συγκρίνουμε!

Τρίτη, 30 Μάιος 2017 22:36

«η πόλις» στα Ελευθέρια Κιλκίς 2017

Γράφτηκε από τον

Το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σύνολο η «πόλις» καλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα διήμερο εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων του Κιλκίς.
Ραντεβού το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου, από το πρωί ως το βράδυ, στο δημοτικό πάρκο-κήπο του Κιλκίς για ψυχαγωγία και παιχνίδι.

Με εξαιρετική λαμπρότητα και κατάνυξη, γιορτάστηκε και φέτος η εορτή της Θείας Αναλήψεως, στην Ενορία του Μυριοφύτου. Μια Ενορία (30 χλμ.) από το Κιλκίς προς τις Μουριές, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου παρά το ασταθές του καιρού.
Μαζί με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Εμμανουήλ, συμμετείχαν και οι 8 ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πολυανής, οι ψάλτες της γύρω περιοχής, και λαός πολύς από το Μυριόφυτο και τις γύρω Ενορίες Δροσάτου και Μουριών.