Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 9:56:53 μμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 10:16

Οι "Εκκλησιάζουσες" την Πέμπτη 30 Αυγούστου στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η παράσταση "Εκκλησιάζουσες", σε διασκευή Αλέξανδρου Ρήγα, θα παρουσιαστεί σε νέα ημερομηνία, την Πέμπτη 30 Αυγούστου στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς, στις 9:30 το βράδυ.

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018 11:52

“Ο μεγάλος δικτάτωρ” στο θερινό σινεμά του δήμου Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Στις 21 Αυγούστου θα προβληθεί στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” η ταινία με τίτλο “Ο μεγάλος δικτάτωρ”. Οι προβολές ξεκινούν στις 21.30! Ο Τσάρλι Τσάπλιν υποδύεται διπλό ρόλο σε αυτήν την πικρή αντιπολεμική σάτιρα: τον αρχηγό ενός φασιστικού κράτους ένα πρόσωπο που ξεκάθαρα αναφέρεται στο Αδόλφο Χίτλερ και έναν αθώο εβραίο κουρέα υπήκοο αυτού του κράτους. Δύο ανθρώπους που είναι ίδιοι εξωτερικά, αλλά διαφέρουν...

Από παιδιά μας συγκινούσε η λαχτάρα μιας ιεραποδημίας κάποτε στις διαδρομές που διάβηκε ο Θεός μας (ο Χριστός) και η Μητέρα του ενανθρωπισμένου Θεού (η Παναγία μας). Η Εκκλησία με το πλούσιο τελετουργικό της παράδοσής μας, το λατρευτικό, το λαογραφικό, το τοπογραφικό, το διατηρητέο εθιμικό, με τα στοιχειώδη δηλ. της εκκλησιαστικής βιωματικής προσέγγισης, μας κάνει τη χάρη, τη μεγάλη χάρη να ζήσουμε με μιαν αμεσότητα εκείνους τους Αγίους Τόπους στους αγίους τόπους των τοπικών μητροπόλεων και ενοριών μας, των τοπικών προσκυνημάτων και μοναστηριών μας, πολύ περισσότερο μάλιστα εάν φερωνυμούνται με το όνομα της Παναγίας.

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 14:36

40α Αξιουπολίτικα από την Κυριακή

Γράφτηκε από τον

Από την Κυριακή 19 Αυγούστου ξεκινούν τα 40α Αξιουπολίτικα με τις εκδηλώσεις να ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 27 Αυγούστου με τη μεγάλη συναυλία με τους Κώστα Φαλκώνη και Εύη Σιαμαντά.

Στις 17 Αυγούστου θα προβληθεί στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” η ταινία με τίτλο “Το αδελφάτο των ιπποτών της ελεεινής τραπέζης”.

Οι προβολές ξεκινούν στις 21.30!

Στις 16 και 17 Αυγούστου θα προβληθεί στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” η δραματική ταινία με τίτλο “Η ψυχή και το σώμα”.

Οι προβολές ξεκινούν στις 21.30!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στενημαχιτών «ο Άγιος Τρύφων» Κιλκίς εκπροσώπησε για άλλη μια χρονιά επάξια την Ελλάδα και προώθησε την ελληνική παράδοση στο εξωτερικό. Το χορευτικό τμήμα παραστάσεων του συλλόγου συμμετείχε στο 21ο International Folklore Festival “Ceahlau”, 2-8 Αυγούστου, στην Piatra Neamt της Ρουμανίας, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες, μεταξύ των οποίων η Σερβία, η Μολδαβία, η Γεωργία και η Ταιβάν.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στις πανελλήνιες εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Πανσέληνο του Αυγούστου και διοργανώνει -σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς, το Καλλιτεχνικό - Πολιτιστικό Σύνολο «Πόλις», τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Κιλκίς «Π. Μουλλάς» και την Μακεδονική - Καλλιτεχνική Εταιρεία «Τύχη», τη μουσική εκδήλωση «Στο φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου», την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, ώρα 21.00 στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς.

Στις 14 και 15 Αυγούστου θα προβληθεί στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” η παιδική ταινία με τίτλο “Γατοσυμμορία”.

Οι προβολές ξεκινούν στις 21.30!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΗΣ μέ τήν Θαυματουργή εἰκόνα τῆς Θεομήτορος.