Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 6:11:17 μμ

Πολιτιστικά

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 19:10

Σε κλίμα χαράς η Γιορτή της Τρίτης Ηλικίας στη Γουμένισσα

Γράφτηκε από τον

Η γιορτή της Ηλικίας Τρίτης που διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, μέσα σε κλίμα χαράς και κεφιού στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 11 Νοεμβρίου 2018 στα γραφεία του Συλλόγου.

Η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, συμμετείχε στην χορωδιακή συνάντηση που διοργάνωσε ο ιστορικός Όμιλος «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, η δράση του οποίου χρονολογείται από το 1905.
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στην ιδιόκτητη αίθουσα του συλλόγου.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 22:19

“Ποιος ανακάλυψε την Αμερική" στην Τέχνη Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η πρώτη αυλαία έπεσε για την παράσταση “Ποιός ανακάλυψε την Αμερική” που παρουσίασαν τα μέλη της θεατρικής σκηνής της Τέχνης υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη της Παύλου Δανελάτου, μια παράσταση που εισέπραξε όχι μόνο το χειροκρότημα αλλά και την συγκίνηση των θεατών.
Το θέμα απλό και καθημερινό, κατάφεραν όμως όλοι οι συντελεστές να οδηγήσουν τους θεατές σε μία αίσθηση οικειότητας σε σχέση με ότι συνέβαινε στη σκηνή. Άλλοτε προσεγγίζοντας τους με τρόπο κωμικό, άλλοτε με σκεπτικισμό και άλλοτε με συγκίνηση, υπήρξαν σε σημεία καθηλωτικοί και με ανατομική εμβάθυνση στο κείμενο της Χρύσας Σπηλιώτη.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 22:16

Μια υπέροχη εμπειρία... από την ΤΕΧΝΗ

Γράφτηκε από τον

Μια υπέροχη εμπειρία μοιραστήκαμε με τα παιδιά της θεατρικής ομάδας του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς και την εκπαιδευτικό και σκηνοθέτιδα τους, Ελένη Λιαρετίδου, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο ενημέρωσης της πόλης για τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου με τίτλο “Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου στο Κιλκίς-από τα χαρακώματα των μαχών στα σκάμματα των ανασκαφών”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής του Κιλκισιώτη εικαστικού, Αλέξανδρου Αντωνιάδη, με τίτλο “Παράλληλοι Κόσμοι”
την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:30 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 21:50

«Ο Αρμαγεδδών του εμφυλίου» παρουσιάστηκε στην Αθήνα

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος, Κιλκισιωτών Αθηνών με την ευκαιρία των εβδομήντα τεσσάρων ετών από την θλιβερή επέτειο της ανθρωποθυσίας που είχε ως αποτέλεσμα να κάνει την πόλη μας την αιματηρότερη πόλη του εμφυλίου, διοργάνωσε την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Αρμαγεδδών του εμφυλίου» του συμπατριώτη μας Σώτου Χρυσάφη που περιγράφει με αντικειμενικότητα όλο το ιστορικό της θλιβερής αυτής ημέρας, 4 Νοεμβρίου 1944.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 21:29

Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις της Π.Ε. Κιλκίς για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου με την περιοδική έκθεση "ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ εν καιρώ ΠΟΛΕΜΟΥ στο ΚΙΛΚΙΣ". Από τα χαρακώματα των μαχών…στα σκάμματα των ανασκαφών» διάρκειας από 11.11.2018 έως 31.05.2019.

Η εβδομάδα στο ΚΔΑΠ kinesis for kids ξεκίνησε χαρούμενα και μελωδικά, συνδυάζοντας το μάθημα των εικαστικών και της μουσικής. Δύο μαθήματα καθαρά βιωματικά όπου τα παιδιά παίζουν κεντρικό ρόλο. Ο στόχος ήταν κοινός και επιτεύχθηκε. Η κατασκευή χειροποίητων μουσικών οργάνων με σκοπό, έπειτα, να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά στα μουσικά τους παιχνίδια. Αφού λοιπόν ολοκληρώσαμε τις κατασκευές μας, δοκιμάσαμε τους ήχους που παράγουν και διασκεδάσαμε με αυτούς.

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 21:23

Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου κι ενός περιπατητήρα

Γράφτηκε από τον

Σε μια ακόμη κίνηση ανθρωπιάς και ευαισθησίας με προσφορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου κι ενός περιπατητήρα στην Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης « ΕΠΟΜΕΑ ΚΙΛΚΙΣ » προέβη ο Σύλλογος μας.
Το αμαξίδιο παρέδωσε η Πρόεδρος του «Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ανάσα Ευαισθησίας ν Κιλκίς» Κουρουζίδου Χριστίνα στον Πρόεδρο και ΔΣ της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δήμου Κιλκίς Γρηγόριο Μωυσίδη ευχόμενη να συνεχίσουν δυναμικά την αδιάκοπη εθελοντική τους δράση διάσωσης

Γράφει ο Θεόδωρος Πασσαλίδης, πρ. βουλευτής Ν.Δ.

 

Με το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου έχουμε την ήττα και συνθηκολόγηση των Κεντρικών Δυνάμεων (Γερμανίας, Αυστροουγγαρίας, Βουλγαρίας, Τουρκίας), νέα κατανομή εδαφών και δημιουργία νέων κρατών. Αυτό έχει επιτευχθεί με συνθήκες οι οποίες υπεγράφησαν μεταξύ νικητών και ηττημένων. Για την Ελλάδα υπεγράφη η συνθήκη του ΝΕΪΓΥ που της παραχωρήθηκε η Δυτική Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία.