Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 4:19:31 πμ

Πολιτιστικά

Ξεφεύγοντας από την συνηθισμένη περιγραφή της εκδρομής μας σε πεζό λόγο συντάχθηκε από συναδέλφισσά μας, σε έμμετρη μορφή η ανασκόπηση της πολύτιμης εμπειρίας μας:
Συνταξιούχοι του Κιλκίς σε κάθε ηλικία ταξίδι εννιαήμερο πήγαν στην Ιταλία. Χάπια, μπαστούνια, αλοιφές, ματζούνια και σκονάκια πρώτα μες στις αποσκευές κι ύστερα τα ρουχάκια. Ο αρχηγός, ο υπαρχηγός, μα και τα μέλη όλα μερίμνησαν από νερά μέχρι και ταραντέλα (χορός).

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών Κιλκίς σας προσκαλεί στην κορυφαία δράση του, της δωρεάν διανομής σπόρων και φυτών Πελίτι, το Σάββατο 2 Ιουνίου, στην Πλατεία Ειρήνης, από τις 09.30 και στον ομαδικό περίπατο προς την Πινακοθήκη της Τέχνης, στο Μεταλλικό, αντί Μνημόσυνου για την Κική, την Κυριακή 3 Ιουνίου, με αναχώρηση 09.00 από το Γήπεδο του Κιλκίς.

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 08:13

Στα Νέα Πλάγια η χορωδία των Παιόνων Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

- Στη ρίζα ήμερου βουνού στέκεις μες τους αιώνες...
Γουμένισσα των λουλουδιών, της ιστορίας των Παιόνων...
Γουμένισσα των καλών κρασιών...

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και με σχετική θεματολογία, στην Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς οι Αργοναύτες εργαστήκαμε μαζί με τα παιδιά μας με ομολογουμένως εξαιρετικά αποτελέσματα.
Στα παιδικά και εφηβικά τμήματα του συλλόγου, η χοροδιδάσκαλος μας και εκπαιδευτικός κα Ελευθεριάδου Ελένη δούλεψε με μεγάλη ευαισθησία  θεματικές δραστηριότητες με τίτλο "Δε ξεχνώ" για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (ιστορική αναδρομή, ανάγνωση αληθινών μαρτυριών, προβολή φωτογραφιών, εικαστικές δημιουργίες) και κάλεσε τα παιδιά να αποτυπώσουν στο χαρτί, με μολύβι και χρώματα, αυτά που ένοιωσαν.

Στις 17 Μαΐου 2018 ολοκληρώθηκε για τη φετινή σχολική χρονιά η παρέμβαση «Στον Κήπο με τις 11 γάτες», που σχεδίασε το Κέντρο Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ και απευθυνόταν σε μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης δημοτικού. Η παρέμβαση είχε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Αρ. Πρ. Φ14/ΜΚ/185686/200146 /Δ1) και κρίθηκε παιδαγωγικά κατάλληλο από το ΙΕΠ (αρ. 44/30-10-2017).

Την Κυριακή 20 Μαίου 2018, στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Ευκαρπίας Κιλκίς και μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε το μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κ Ανδρέας Βεργίδης, ο Αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Κρουσσών κ Γεώργιος Μπαλασκας, ο Πρόεδρος δημοτικού διαμερίσματος Ευκαρπίας κ Νικόλαος Ανδρεάδης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και προοδευτικού Συλλόγου Γερακαριού κ Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος, ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Παλατιανού Παναγία Σουμελά κ  Γεώργιος Γεωργιάδης.

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 22:16

Εκδήλωση μνήμης από τους πόντιους της Παιονίας

Γράφτηκε από τον

Με τη σύμπραξη όλων των Ποντιακών Σωματείων του Δήμου Παιονίας την Κυριακή 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Νεότητας Γουμένισσας εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
  Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Γουμένισσας “Διογένης ο Σινωπεύς”, Χριστόφορος Λαζαρίδης.

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 22:39

Μνήμη Γενοκτονίας στο Σ.Σ. Μουριών

Γράφτηκε από τον

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού είναι για το Λεκανοπέδιο των Μουριών το ερχόμενο Σάββατο 26 Μαΐου, με τις εκδηλώσεις που οργανώνει ο Ποντιακός Σύλλογος «Το Μπέλλες» του Σ.Σ. Μουριών.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7:30 το απόγευμα με επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον του χωριού, δίπλα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Η συνέχεια θα δοθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Έπειτα από την επιτυχία που σημείωσε στην πόλη του Κιλκίς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς "Παίζουμε όπως παλιά..." μεταφέρεται φέτος για πρώτη φορά, και στο Πολύκαστρο.
Τα παιδικά παραδοσιακά παιχνίδια του Λ.Ε.Κ. θα αναβιώσουν στην κεντρική πλατεία Πολυκάστρου, την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, στις 11 το πρωί, με τη συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Παιονίας «ΕΥΚΡΑΝΤΗ» και τη στήριξη του Δήμου Παιονίας.

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 21:44

Απονέμονται τρία βραβεία και πέντε έπαινοι

Γράφτηκε από τον

Το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στις 8μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων στους νικητές του 23ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού», μια διοργάνωση που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα  εκδηλώσεων «Ελευθέρια» 2018 του Δήμου Κιλκίς  και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Π.Ε. Κιλκίς, το Δήμο Κιλκίς και τη ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς.