Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 11:48:40 μμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019 12:17

Εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πικρολίμνης

Γράφτηκε από τον
Καλούνται τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικρολίμνης στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του συλλόγου, με τα παρακάτω θέματα:
 
1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Δ/Σ.
Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019 11:52

Μνήμη Γενοκτονίας από τους Αργοναύτες του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ".

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ της γενοκτονίας των Ελλήνων του Ευξείνου Πόντου.

"... Και ενώ περί τους  εικοσακισχιλίους απεκαλύφθησαν και ανεγνωρίσθησαν επισήμως Χριστιανοί ορθόδοξοι, πλείστοι άλλοι παραμένουσιν εισέτι κατ επίφασιν Μουσουλμάνοι είτε εκ φόβο, είτε ίνα μη στερηθώσι της δημοσίας θέσης αυτών. Καλούνται δε κρυφοί μεν, οι παραμένοντες εν τω κρυπτώ Χριστιανοί, κλωστοί δε (από το κλώσκουμε-επιστρέφω) οι αποκαλυφθέντες  εκ των άλλοτε κρυφών και αναγνωρισθέντες επισήμως Χριστιανοί. Υπό των Τούρκων οι τελευταίοι ούτοι ονομάζονται τενεσούρηδες ήτο προδόται, ωσάνει ήσαν πράγματι  Μουσουλμάνοι προδώσαντες".

Το Σινεμά στην “ΤΕΧΝΗ”! Τετάρτη 1η Μαΐου 2019 - ώρα 8:00 το βράδυ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ “ΤΕΧΝΗ”! Θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ταινία του Τζουλιάνο Μοντάλντο “ΣΑΚΟ ΚΑΙ ΒΑΝΤΣΕΤΙ” (Sacco e Vanzetti).

Όταν το κράτος δολοφονεί όσους του αντιστέκονται… Η αληθινή ιστορία δύο Ιταλών μεταναστών στις ΗΠΑ που μετά από στημένη δίκη, καταδικάστηκαν άδικα σε θάνατο, εκτελέστηκαν για καθαρά πολιτικούς λόγους και έγιναν θρύλος και ηρωικά σύμβολα του εργατικού κινήματος!

Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 12:27

Διαγωνισμός Πιροσκί στην Ευκαρπία το Σάββατο 11 Μαΐου

Γράφτηκε από τον

Διαγωνισμός Πιροσκί στην Ευκαρπία το Σάββατο 11 Μαΐου

Λαμπροτρίτη στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου.

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 21:14

Μητροπολίτου Γουμενίσσης Δημητρίου εγκύκιο Πάσχα 2019

Γράφτηκε από τον

Αδελφοί μου χριστιανοί, Χριστός Ανέστη! “Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα, Κυρίου Πάσχα”!

Όλη τη Μ. Εβδομάδα, μαθητεύσαμε πάλι στην τέλεια υπακοή του Σωτήρα μας προς τον Πατέρα “ο οποίος δεν λυπήθηκε τον Υιό Του, αλλά τον παρέδωσε για όλους εμάς…!” (Ρωμ. 8,32) Στο δικό μας φιλότιμο απομένει να σεβασθούμε απόλυτα τη δική Του στενή οδό της Σταυρώσεως, να διαβού-με τη δική Του λαμπρή πύλη της Αναστάσεως. Με μιαν ευρυχωρία υπακοής και λατρείας, χωρίς κρατούμενα. Να αγαπάμε τον Αναστάντα, να αγαπάμε κάθε συνάνθρωπο. Για να διορθώσουμε την αντι-κοινωνία μας, όπως την θέλει ο Κύριος βαπτισμένη στη χάρη Του, “εκκλησία Θεού ζώντος”.

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 20:35

Συμμετοχή στο "Δια χειρός"

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Κιλκίς, συμβάλλοντας στην υποστήριξη και προβολή των χειροτεχνών Κιλκισιωτών δημιουργών οργανώνει για τρίτη χρονιά από τις 3 έως τις 9 Ιουνίου 2019 έκθεση χειροποίητων έργων. Η έκθεση έχει καθαρά καλλιτεχνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα και αφορά δημιουργίες τοπικών καλλιτεχνών.

            Η εκδήλωση των εγκαινίων  θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Ιουνίου, στις 20.30 στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής και θα πλαισιωθεί από όμορφα τραγούδια νεανικού σχήματος της πόλης.

            Όσοι αγαπούν το χειροποίητο και την κουλτούρα του και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς, στις κ. Σοφία Κεσίδου και Δάφνη Παπαδοπούλου, τις εργάσιμες μέρες και  ώρες.

Η Αποκαθήλωση την Μεγάλη Παρασκευή στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου στον Πεντάλοφο, στις 3 το απόγευμα.

Το βράδυ του Σαββάτου 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς η μουσικοθεατρική παράσταση «Το τραμ το τελευταίο». Η διοργάνωση της παράστασης έγινε από το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σύνολο «η πόλις» και αποτελεί συνέχεια μιας σειράς αφιερωμάτων στο ελληνικό τραγούδι με φετινό θέμα τα αρχοντορεμπέτικα.

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 15:34

Αφήγηση παραμυθιού στην ΤΕΧΝΗ

Γράφτηκε από τον

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ Κιλκίς στο πλαίσιο διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς των παραδοσιακών παραμυθιών και της προσφοράς στους μικρούς της φίλους αγωγής ψυχής, θα υλοποιήσει από τις 6 έως και τις 29 Μαΐου 2019, αφηγήσεις παραδοσιακού παραμυθιού με τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Θεόδωρο Γιαννακό και απευθύνεται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων Κιλκίς.